Zeilen met een Dahabiya op de Nijl is verreweg de mooiste manier om door Boven-Egypte te reizen. Dat kan bijvoorbeeld met onze 12-daagse rondreis, waarmee u in korte tijd veel van Egypte ziet: de steden Cairo, Aswan en Luxor en de tempels van Abu Simbel. Maar er is ook meer dan genoeg tijd om heerlijk te relaxen. Het traject tussen Aswan en Luxor legt u af aan boord van een klassieke tweemaster, een Dahabiya.

Zeilen met een Dahabiya op de Nijl
Na een paar dagen in de miljoenenstad Cairo en het zuidelijk gelegen Aswan vaart u drie dagen in alle rust over de Nijl. Niet met een massale cruiseboot, maar met een kleine Dahabiya, een luxeus zeilschip in koloniale stijl. Dahabiya’s werden in de negentiende eeuw gebruikt door de eerste toeristen die Egypte verkenden. De huidige Dahabiya’s hebben nog steeds de authentieke sfeer, maar zijn wel voorzien van alle moderne gemakken. Benedendeks zijn ruime hutten en suites, ieder met een privé badkamer en airconditioning. De suites hebben een privé terrasje. Er is plaats voor een maximaal twaalf personen.

Het leven aan boord van een Dahabiya
Luieren in een ligstoel op het zonnedek, terwijl de boot langzaam over de Nijl glijdt. Genieten van heerlijke lokale gerechten en een high tea. Af en toe een uitstapje naar een mooi graf, een eeuwenoude tempel, een dorpje of een markt aan de wal. Een Dahabiya zeiltocht is vol genoegens en de perfecte manier om het echte Egypte te leren kennen.

Tempels, dorpjes en wandelingen
De boot legt aan voor bezoekjes aan tempels, dorpjes en wandelingen over het platteland. Samen met de gids die meereist, gaat u dan op stap. Omdat u met zo’n klein gezelschap reist, is er meer dan genoeg tijd om alles op uw gemak te bekijken. De reis eindigt in Luxor, met op de Westoever de beroemde Vallei der Koningen, waar het ongeschonden graf van farao Toetanchamon werd ontdekt en op de Oostoever de tempels van Karnak en Luxor.

Meer weten?
Alle informatie vindt u bij de 12-daagse rondreis naar Cairo, Aswan, Nijl Dahabiya cruise & Luxor.