Iedereen die de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden bezoekt, maakt kans op het winnen van een rondreis naar Egypte. Deze 8-daagse reis voor 2 personen wordt aangeboden door Djed Reizen en de Toeristische Dienst van Egypte voor de Benelux. Hoe ziet deze reis eruit?

Luxor, hart van het oude Egypte
U vliegt naar Luxor, waar u verblijft in een heerlijk hotel langs de Nijl. Samen met een Egyptoloog bekijkt u de cultuurschatten van Luxor. Op de Oostoever van de stad het tempelcomplex van Karnak en de tempel van Luxor. Op de Westoever van Luxor gaat u naar de Vallei der Koningen, de graven in de Vallei der Edelen, de tempel van Ramses III en de Kolossen van Memnon.

Dahabiya zeilcruise
Na Luxor gaat de reis verder met een klassieke zeilboot, een Dahabiya, voor een cruise over de Nijl richting Aswan. Een Dahabiya is iets anders dan een felukka. Dit is een veel kleiner scheepje waarop niet comfortabel geslapen kan worden. Op de Dahabiya bevinden zich benedendeks ruime hutten en suites, stuk voor stuk ingericht met antiek meubilair en voorzien van airconditioning en badkamer. Aan boord is slechts plaats voor twaalf gasten.

In alle rust genieten genieten van de Nijl
Een Dahabiya zeilcruise neemt u mee in het kielzog van welgestelde reizigers van weleer; terug naar de tijd voordat moderne, kolossale cruiseschepen hun intrede deden. Er is geen motor aan boord; u zeilt dus in alle rust over de Nijl. Vanuit een houten dekstoel op het halfoverdekte zonnedek ziet u het landschap voorbij glijden. Af en toe legt de bemanning aan voor een bezoekje aan een bijzonder graftombe, een eeuwenoude tempel, een lokale markt of een wandeling over het platteland. Samen met de gids die meevaart, gaat u dan op stap. Een uitgebreid dag tot dag programma, informatie over de accommodatie en foto’s van deze reis vindt u hier.

Kans maken op het winnen van deze Egypte rondreis?
Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden en vul de deelnamekaart in. U vindt de kaarten bij de ingang van de museumzalen. De actie loopt van 18 november 2016 tot en met 17 april 2017.
De winnaars wordt na afloop bekend gemaakt.