Voor iedereen die graag een rondreis door Egypte wil maken, maar aan het twijfelen is tussen wel of niet gaan: vijf redenen om nu naar Egypte te gaan.

1. Zie de tempels, piramiden, graftomben en musea in alle rust
Wat is er de afgelopen jaren in Egypte veranderd? Vooral het aantal toeristen dat het land bezoekt. Het zijn er stukken minder dan een paar jaar geleden en daarom is het nu rustig bij alle monumenten en bezienswaardigheden. Met slechts een handjevol toeristen de tempel van Abu Simbel bekijken of helemaal alleen in een graftombe in de Vallei der Koningen staan, hoe bijzonder is dat? Heel bijzonder, en dat is precies wat onze reizigers vertellen na terugkomst uit Egypte:
“Doordat er zo weinig toeristen waren konden we overal rustig kijken, ook in het Egyptisch museum.”
“Hoewel ik Egypte van harte gun dat het toerisme in de toekomst weer wordt als vanouds, is misschien nu juist het moment om in alle rust te genieten van al het moois dat Egypte te bieden heeft.”
“Nogmaals, als je naar Egypte wilt, zou het nu de goede tijd zijn. Het is rustig en je hebt alle tijd om alle bezienswaardigheden goed te bekijken en te ervaren.”
“Je merkte dat er weinig toeristen waren: wij stonden samen zeker 10 minuten helemaal alleen in de graftombe van Cheops midden in de Grote Piramide!”

2. Bekijk de allermooiste graftombe van Egypte
Binnenkort gaan twee graftomben die lang voor bezoekers waren gesloten weer open. Dit zijn de graftombe van Nefertari in de Vallei der Koninginnen, verreweg het allermooiste graf van Egypte en de graftombe van Seti I in de Vallei der Koningen. Voor het allereerst open voor bezoekers zijn de graftomben van Amennakht, Nebenmaat en Khaemteri bij Deir el Medina en de graftombe van Djehuty bij Qurna; allemaal op de Westoever van Luxor. En in Saqqara bij Cairo is de piramide van Unas voor het eerst in twintig jaar weer open voor publiek.

3. Maak foto’s van Egyptische museumschatten
De collecties van het Egyptisch Museum in Cairo en het Luxor Museum in Luxor zijn fenomenaal en in beide musea mag u nu foto’s maken. Hiervoor is een speciaal fototicket nodig dat ongeveer € 5,- kost.

4. Geniet van de Egyptische winter
In Nederland en België loopt de zomer op zijn einde. In Egypte gelukkig ook, waar zomerse temperaturen met gemak kunnen oplopen tot zo’n 40 á 45 graden. Niet echt een aangename temperatuur als u veel wilt ondernemen. Maar de Egyptische winter is met temperaturen van rond de 25 graden heerlijk warm en perfect voor een rondreis door Egypte.

5. Ervaar een warm welkom
Het heel voorzichtige reisadvies weerhoudt veel mensen ervan om naar Egypte te gaan. Iedereen die wel gaat, ervaart een warm welkom. En helpt daarmee ook de vele Egyptenaren die van het toerisme afhankelijk zijn.

Overtuigd?
Bekijk dan onze Egypte rondreizen, vraag een reisvoorstel aan voor een reis op maat of neem contact met ons op.