In deze rondreis Egypte reist u van de hoofdstad Cairo langs de Nijl naar de tempels van Abu Simbel en ziet u in twee weken veel van het land. De prachtige oudheden uit de faraonische tijd, maar ook het huidige Egypte.

Cairo en Luxor

De eerste dagen brengt u door in Cairo, voor de bezienswaardigheden in en rondom de stad. De piramiden en de Sfinx in Gizeh, de piramiden en graftomben bij Sakkara, het Egyptisch Museum en de moskeeën en levendige markten van oud Cairo. Met een binnenlandse vlucht van een uurtje vliegt u vervolgens naar Luxor. Hier bekijkt u op beide oevers van de Nijl de tempels en koningsgraven van het oude Thebe.

Met een Egyptische zeilboot de Nijl afzakken

Met een Dahabiya, een Egyptische zeilboot met eigentijds comfort, zeilt u vier dagen in alle rust over de Nijl richting Aswan. Vanwege de windrichting van noord naar zuid is dit de ideale zeilroute. Het leuke aan deze Nijlcruise is dat u meer van de Nijl ziet dan met een standaard Nijlcruise. De kleine Dahabiya kan namelijk overal aanleggen. Bij de tempels van Edfu en Kom Ombo waar iedere Nijlcruise stopt, maar ook bij bezienswaardigheden en plekken waar niet veel andere toeristen komen. Zoals de graftomben bij Gebel el Silsila en El Kab, of dorpjes en markten. Samen met de gids die meevaart, gaat u dan aan wal. 

Comfort aan boord van de Dahabiya Nijlcruise

Een Dahabiya heeft plek voor maximaal 12 gasten. Aan boord is elektriciteit, airconditioning en stromend water. De ruime hutten en suites benedendeks hebben ieder een privé badkamer. Het halfoverdekte zonnedek van de Dahabiya is een heerlijke plek om loom vanuit een ligstoel of hangmat de kleurrijke dorpjes en legendarische tempels voorbij te zien glijden. 

Overnachten bij de tempels van Abu Simbel

De Nijlcruise eindigt in Aswan. Van hieruit reist u verder zuidwaarts naar Abu Simbel, waar u overnacht. Zo heeft u alle tijd om de wereldberoemde tempels van Ramses II op uw gemak en zonder veel andere toeristen te zien. De laatste dagen brengt u door in Aswan, de stad van de vriendelijke Nubiërs.

Wekelijks vertrek

Deze rondreis Egypte 15 dagen wordt privé uitgevoerd, dus u kunt vertrekken wanneer het u uitkomt. U reist met begeleiding van privé gidsen en chauffeurs.  Alle informatie vindt u bij de 15-daagse Egypte rondreis naar Cairo, Luxor, Dahabiya Nijlcruise, Abu Simbel & Aswan.