Is een rondreis door Egypte met kinderen een goed idee? Absoluut. Er is voor groot én klein van alles te zien. Bovendien bent u er zo, omdat het maar 4,5 uur vliegen is vanuit Nederland en België.

Spannende piramiden en verkoelende zwembaden

De monumenten van de oude Egyptenaren zijn niet alleen spannend voor papa’s en mama’s. De schatten uit het graf van farao Toetanchamon in het Egyptisch Museum in Cairo zijn prachtig voor jong en oud, net zoals de piramiden en de Sfinx. Het is natuurlijk ook supergaaf om de piramiden van binnen te bekijken, of om af te dalen in mysterieuze graftomben en samen met de gids hiërogliefen te ontcijferen. Groot voordeel is dat de zon altijd schijnt in Egypte. De culturele uitstapjes kunnen zo makkelijk worden afgewisseld met een duik in het zwembad van het hotel.

Egypte met kinderen

Naast de bezienswaardigheden zal vooral het dagelijks leven op straat kinderen verrassen, omdat het zo anders is als wat ze gewend zijn. De vele ezeltjes, die ze overal tegenkomen. En de paardenkoetsjes, waarmee ze door Luxor kunnen rijden. Overal worden ze enthousiast verwelkomd, want Egyptenaren zijn dol op kinderen en ongelooflijk gastvrij.

Tips voor een Egypte vakantie met kinderen

Als u een rondreis door Egypte met kinderen wilt maken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden:

  • De schoolvakanties, zoals de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie zijn qua klimaat prima voor een Egypte rondreis;
  • De zomermaanden zijn in Egypte erg warm, een temperatuur van 40 graden is geen uitzondering. Niet de meest ideale periode als u met kinderen reist;
  • Zelfs in een week of 10 dagen tijd kunt u veel zien van het land, maar plan uw reis niet te vol als u met kinderen op stap bent;
  • Blijf liever wat langer in dezelfde plaats om lange reisafstanden te vermijden;
  • Wissel de culturele uitstapjes af met het zwembad en voorkom dat uw kinderen ’tempel moe’ worden;
  • Plan aan het einde van de vakantie een verblijf aan het strand. Begin bijvoorbeeld in Cairo, omdat u daar met een rechtstreekse vlucht naar toe kunt vliegen. Cairo is een drukke, chaotische stad en best intensief. Het is handig om na Cairo bijvoorbeeld naar Luxor te reizen, waar het rustiger is. Vanuit Luxor kunt u naar de Rode Zee kust gaan om de reis af te sluiten met een verblijf in een resort aan het strand;
  • Boek op tijd, ongeveer een halfjaar voor vertrek. De vluchten in schoolvakantieperioden zijn snel volgeboekt, vooral rond de kerst- en voorjaarsvakantie.

Het voordeel van een privé gids/Egyptoloog

Kinderen vinden de piramiden en tempels heel leuk, maar bij een ingewikkeld verhaal over de monumenten haken ze gauw af. Veel van onze gidsen hebben zelf ook kinderen en weten goed hoe ze hun verhaal moeten afstemmen op verschillende leeftijden, zodat het voor iedereen leuk blijft. Omdat u met Djed Reizen altijd privé reist, heeft de gids ook alle tijd voor uw vragen. Hij of zij houdt rekening met de leeftijden van uw reisgezelschap en stemt zijn of haar verhaal daarop af.

Vragen?

Heeft u plannen voor een rondreis door Egypte met kinderen? Wij hebben zelf vaak met kinderen door Egypte gereisd en weten alles over kindvriendelijke hotels en uitstapjes. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel op maat aan.