Home|Egypte rondreizen 10 tot 12 dagen|Rondreis Cairo, Aswan & Luxor met Dahabiya Nijlcruise

Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reisroute
: Cairo > Aswan & Abu Simbel > Dahabiya Nijlcruise > Luxor
Reissom
: € 2.520,- per persoon
Inclusief
: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Rondreis Cairo, Aswan en Luxor met Dahabiya Nijlcruise. In 12 dagen ziet u de allermooiste cultuurschatten van Egypte en vaart u over de Nijl. In Cairo ziet u de piramiden en de Sfinx, het Egyptisch Museum, moskeeën en oriëntaalse souks. Hierna vliegt u naar het zuidelijk gelegen Aswan, van waaruit u de wereldberoemde tempels van Abu Simbel bezoekt. Vervolgens maakt u in alle rust een zeilcruise over de Nijl met een Dahabiya, een klassiek zeilschip. Benedendeks zijn een handvol hutten en suites, bovendeks een half overdekt zonneterras met houten ligstoelen. De Dahabiya legt aan bij plekken waar een standaard Nijlcruise niet komt. U gaat aan wal met een gids, bekijkt de monumenten en wandelt over het platteland. Deze rondreis eindigt in Luxor, met op de Westoever de Vallei der Koningen, waar het ongeschonden graf van farao Toetanchamon werd ontdekt en op de Oostoever de tempels van Karnak en Luxor.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) vliegt u met een rechtstreekse Egypt Air in 4,5 uur naar Cairo International Airport. Dit vliegveld is enorm, maar u verdwaalt niet, omdat u al voor de douane onze lokale medewerker ontmoet. Hij regelt uw visum, zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Egyptisch Museum & oud-Cairo
U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids voor een bezoek aan het Egyptisch Museum. Als u de hele collectie wilt zien, kost dit dagen. Uw gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding langs de topstukken en minder bekende voorwerpen. In oud-Cairo ziet u moskeeën en de Citadel, een vesting uit de 12e eeuw en moskeeën. Het Egyptische straatleven leert u kennen in het labyrint van nauwe straatjes van de Khan al Khalili bazaar. U ziet ambachtslieden aan het werk, broodverkopers die rondfietsen met planken vol brood op hun hoofd en verkopers die luidkeels hun producten aanprijzen. In deze drukke souk is het oudste theehuis van de stad El Fishawi een leuke plek voor een kopje thee of een vers vruchtensapje.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
U ziet de bekendste monumenten van het land, de Sfinx en piramiden in Gizeh. De piramide van farao Cheops is als enige van de zeven klassieke wereldwonderen bewaard gebleven. De grote piramide van Cheops kunt u van binnen bekijken. Het is een inspannende klim en binnenin de piramide is het krap, maar het is een bijzondere ervaring om in de grafkamer van farao Cheops te staan. De tickets hiervoor worden rechtstreeks verkocht aan de bezoekers, daarom is de entree voor de grote piramide (ongeveer € 25,00 per persoon) niet inbegrepen in de reissom. Bij Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis, ziet u graven met prachtig reliëfs over het alledaagse leven van de oude Egyptenaren, zoals broodbakken, bierbrouwen, het oogsten van vlas en het maaien van koren. Verder bekijkt u de trappiramide van farao Djoser.

Lunchen op een Egyptische boerderij
Onderweg naar Sakkara trakteert Djed Reizen u op een lunch bij een kleine Egyptische boerderij, een rustig en groen plekje. Hier ervaart u de echte Egyptische gastvrijheid. De huisgemaakte gerechten zijn vers en heerlijk.

Dag 4 – Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempels van Philae & Kalabsja
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Aswan. Zo overbrugt u snel en comfortabel de ruim 900 kilometer tussen Cairo en Aswan. Bij aankomst ontmoet u onze medewerker uit Aswan die u naar het hotel brengt. In de middag bekijkt u naar Isis-tempel van Philae en de tempel van Kalabsja. Beide tempels staan niet meer op hun oorspronkelijke plek, maar zijn verplaatst vanwege de aanleg van de Hoge Dam.

Dag 5 – Excursie naar de tempels van Abu Simbel
U maakt een excursie met een minibus naar de wereldberoemde tempels van Abu Simbel, 280 kilometer ten zuiden van Aswan. Ramses II, één van de laatste grote farao’s, liet hier voor zichzelf en voor zijn vrouw Nefertari een tempel bouwen. De grote tempel met 20 meter hoge beelden van Ramses II behoort alleen al om zijn afmetingen tot een van de indrukwekkendste monumenten van het land. Na het bekijken van de tempels terugrijden naar uw hotel in Aswan.

Dag 6 – Nijcruise tussen Aswan & Gebel el-Silsila
In Aswan gaat u aan boord van de Dahabiya voor een 3-daagse cruise over de Nijl richting Luxor. Na ontvangst door de bemanning vaart u naar een klein eiland voor een wandeling. In Kom-Ombo gaat u aan wal om de tempel te zien. Dit is de enige dubbeltempel in Egypte, omdat hij opgedragen aan twee goden en twee ingangen, processiewegen en heiligdommen heeft. De gids die meereist, vertelt u er alles over. De Dahabiya zeilt verder naar de steengroeven bij Gebel el-Silsila, waar de Egyptenaren het bouwmateriaal voor hun monumenten vandaan haalden. Eerste overnachting aan boord.

Dag 7 – Nijlcruise tussen Gebel el-Silsila & El Qusseia
Na het ontbijt bezoekt u een rotstempel en restanten van monumenten in de oude steengroeven. Terwijl u op een ligstoel op het zonnedek geniet van het leven langs de Nijl vaart de boot richting Edfu, waar u de tempel van Horus bekijkt, een van de meest compleet bewaard gebleven tempels van het land. De dag eindigt bij het kleine Nijleiland El Qusseia. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8 – Nijlcruise tussen El Qusseia & Esna
De boot zeilt verder naar El Kab, waar u rotsgraven uit het Oude Rijk en prehistorische en faraonische overblijfselen ziet. Hierna vaart u verder naar het eindpunt van de cruise in Esna. Tijd om te wandelen door de kronkelende straatjes van de souk in Esna. Kijk hoe bekwame ambachtslieden aan het werk zijn, oefen uw onderhandelingsvaardigheden of geniet van een kopie thee in een lokaal theehuis. Sluit de dag af met een traditioneel Egyptisch diner. Derde en laatste nacht aan boord.

Dag 9 – Naar Luxor. Tempels van Karnak & Luxor
Na het laatste ontbijt aan boord rijdt onze chauffeur u in ongeveer een uurtje naar het hotel op de Oostoever van Luxor. In de middag maakt u een excursie naar het tempelcomplex van Karnak, dat lang het religieuze centrum van het oude Egypte was. Karnak is een tempelstad vol kapellen, beelden, obelisken en een grote zuilenhal met 134 gigantische kolommen. De tempels van Karnak en Luxor waren ooit met elkaar waren verbonden door een Sfinxen Avenue, die gerestaureerd is en open voor bezoekers. Aan het eind van de dag, als het donker wordt, wandelt u langs de Nijl naar de tempel van Luxor in het hart van de stad die fraai wordt verlicht. Vanwege de mysterieuze lichtval een mooi tijdstip voor een bezoek aan een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid.

Dag 10 – Monumenten op de Westoever van Luxor
In de wereldberoemde Vallei der Koningen op de Westoever van Luxor ziet u een aantal graftomben, waarvan de wanden en plafonds zijn bedekt met gedetailleerde reliëfs en kleurrijke schilderingen. Met een toegangskaartje kunt u drie willekeurige graven bezoeken, uitgezonderd de graven van Toetanchamon, Seti I, Ramses IV, hiervoor heeft u aparte kaartjes nodig. Ook gaat u naar de Vallei der Edelen, waar ministers en hoge ambtenaren werden begraven. De reliëfs en muurschilderingen over feesten en jachtpartijen geven een prachtig beeld van het dagelijks leven van meer dan 4000 jaar geleden. U bekijkt verder nog de 18 meter hoge Kolossen van Memnon en de tempel van Ramses III in Medinet Habu, de best bewaarde dodentempel op de Westoever.

Optioneel – Ballonvaart boven de monumenten van Thebe – € 70,00 per persoon
Een ballonvaart boven de Westoever van Luxor is een fantastische belevenis. Vanuit de ballonmand heeft u een ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude tempels van Thebe, de Nijl, de pittoreske dorpjes en groene akkers van de Westoever. Deze ballonvaart kunt u maken voordat u aan de excursie op de Westoever begint.

Dag 11  Vrije dag in Luxor
De laatste dag in Egypte, die u zelf kunt invullen. Ga souvenirs kopen in de souk, huur een fiets en verken Luxor en omgeving of leer Egyptisch koken tijdens een kookles in het oriëntaalse restaurant Sofra. De stad heeft ook twee interessante musea, het Luxor Museum en het Mummificatie Museum. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Dag 12 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Vertrekdata – Rondreis Cairo, Aswan & Luxor met Dahabiya Nijlcruise

 • Elke vrijdag, zaterdag, zondag & woensdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Boek deze rondreis.

Reissom

 • Reissom € 2.520,- per persoon.
 • Vanaf 2 personen.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen.
 • Al het lokale vervoer met een privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan, Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de zeilcruise over de Nijl op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en privé gids/Egyptoloog;
 • Gratis flessen mineraalwater in de minibus, beschikbaar bij alle excursies.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 775,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Dahabiya cruise over de Nijl € 80,- per nacht.
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.

Cairo – Marriott Mena House Hotel – 3 nachten
Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptian Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de tuin is een fijn zwembad. Het Marriott Mena House Hotel is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de tuinen.
Optioneel: verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de piramiden, toeslag € 60,00 per kamer per nacht.

Aswan – Mövenpick Resort – 2 nachten
Het Mövenpick Resort ligt op de noordkant van het Elephantine eiland in de Nijl, tegenover het centrum van de stad. Met de gratis ferry boot die 24/7 op en neer pendelt, bent u zo in Aswan. Ondanks de onaantrekkelijke buitenkant en de in het oog springende toren is het Mövenpick Resort één van de beste hotels in Aswan. Het heeft een schaduwrijke palmentuin, een fantastisch zwembad en meerdere restaurants. De kamers in Nubische stijl en kleuren zijn comfortabel. Kortom, een modern, uitstekend resort op een prachtige plek. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin.

Dahabiya Nijlcruise – The Orient, Zekrayaat, Loulia of Nora – 3 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen, uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat, Loulia en Nora hebben elk 4 hutten en 2 suites. De hutten zijn ruim en hebben comfortabele bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites hebben een klein privé-terras (toeslag suite € 80,- per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie over de boten, hutten en suites aan boord vindt u bij de accommodatie aan boord.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een hut (met 2 losse bedden of 1 groot bed).
Optioneel: toeslag voor verblijf in de suite € 80,- per suite per nacht.

Luxor – Pavillon Winter Hotel – 3 nachten
Dit moderne, vijfsterrenhotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin en het zwembad.

Wilt u liever in andere hotels verblijven?
Dat kan. Bekijk onze suggesties voor andere hotels en vraag een reisvoorstel aan.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Luxor maakt u een zeilcruise over de Nijl aan boord van een Dahabiya. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte op het vliegveld, regelen uw vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Alle entreegelden zijn inclusief
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de privé gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya zeilcruise is op basis van volpension (ontbijt, lunch, high tea, diner, mineraalwater, frisdranken, koffie & thee). De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten; in het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker. De meeste hotels werken met buffetten en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u veel handige reistips. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.