Home|Egypte rondreizen 6 tot 8 dagen|Nijlcruise van Luxor naar Aswan per Dahabiya zeilschip

Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Reisroute: Luxor > Dahabiya Nijlcruise van Luxor naar Aswan
Reissom: € 1.950,- per persoon
Inclusief: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Nijlcruise van Luxor naar Aswan per Dahabiya, een klassiek Egyptisch zeilschip naar 19de eeuws ontwerp. U vaart stroomopwaarts tussen Luxor en Aswan, de ideale zeilroute voor een Dahabiya cruise vanwege de windrichting van noord naar zuid. Overdag glijdt de kleine boot langzaam langs palmbomen en velden vol suikerriet, spelende kinderen op ezels en boeren die hun land bewerken. Aan boord is modern gemak, zoals airconditioning en privé badkamers, maar geen motor, dus geen herrie. Af en toe gaat u met een gids aan wal en bezoekt u eeuwenoude tempels, een lokale markt of wandelt u over het platteland, plekken waar u met een groot cruiseschip niet komt. De raïs, schipper, bemanning en kok zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Deze Nijl reis door Zuid-Egypte is een aanrader als u van rust houdt, want met vier hutten en twee suites aan boord varen er slechts twaalf personen mee.

Dag 1 – Vliegen naar Luxor
Egypt Air vlucht (4,5 uur) naar Caïro. Hier wordt uw visum voor Egypte uitgegeven, waarna u overstapt op de binnenlandse vlucht (1 uur) van Cairo naar Luxor. In Luxor wordt u op het vliegveld verwelkomt door onze lokale medewerker. Hij brengt u naar het hotel in hartje stad op de Oostoever van de Nijl.

Dag 2 – Tempels van Karnak & Luxor
Op de Oostoever van Luxor liggen de tempels van Karnak en Luxor. Veel farao’s lieten in Karnak hun sporen achter. De hoofdtempel waaraan meer dan duizend jaar werd gebouwd, droeg in de faraonische tijd de naam Ipet soet: ‘de meest uitverkoren plaats’. Het gigantische complex herbergt tempels, standbeelden, obelisken en een immense zuilenhal met 134 zuilen. Ook de Luxor tempel is het werk van meerdere farao’s. Amenhotep III gaf de opdracht, maar de tempel werd pas voltooid onder het bewind van Ramses II. Prachtige, imposante beelden, een zuilengalerij en een moskee die boven op de oude tempel werd gebouwd.

Dag 3 – Monumenten op de Westoever
Op de Westoever van Luxor gaat u naar de Vallei der Koningen, waar vele farao’s werden begraven. In de vallei werd in 1922 het ongeschonden graf van farao Toetanchamon ontdekt. Een entreekaartje geeft toegang tot 3 graven. Voor de graftomben van Toetanchamon, Seti I, Ramses IV zijn aparte entreekaartjes nodig. De decoraties op de wanden en plafonds van de graven zijn gedetailleerd en kleurrijk. Dit geldt ook voor de graftomben in de Vallei der Edelen, waar hoge ambtenaren werden begraven. Hier zijn de wanden gedecoreerd met voorstellingen uit het dagelijkse leven. In Medinet Habu gaat u naar de tempel van Ramses III, vol hiërogliefen en kleurrijke details. U ziet ook de Memnon-kolossen, twee 18 meter hoge beelden die ooit voor de tempel van Amenhotep III stonden.

Dag 4 – Dahabiya cruise tussen Esna & El Qusseia
Onze chauffeur brengt u naar Esna, een uurtje rijden vanaf Luxor, waar u aan boord gaat van de Dahabiya Nijlcruise voor een zeiltocht van 4 dagen. De bemanning en de gids verwelkomen u met een verfrissend glas karkadé, hibiscusthee. Na het bekijken van de tempel van Esna worden de zeilen gehesen en vertrekt de Dahabiya richting El Kab. U gaat hieraan wal en bekijkt de ruïnes van tempels, gewijd aan Nechbet en Thot. De antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na El Kab zeilt de bemanning naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 5 – Dahabiya cruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
De Dahabiya zeilt naar Edfu. U bekijkt hier de tempel van Horus, die jarenlang onder het woestijnzand was bedolven, waardoor de tempel goed bewaard is gebleven. De bemanning vaart verder naar een eilandje in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar u een wandeling kunt maken langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Dag 6 – Dahabiya cruise tussen Wadi el Shat & Daraw
Het is heerlijk om in een ligstoel aan dek te liggen en te genieten van het leven op en langs de Nijl, terwijl de bemanning naar Gebel El Silsila zeilt. Uit de steengroeven van Gebel El Silsila werd het bouwmateriaal gehaald voor de tempels. U ziet de rotstempel van Horemheb en restanten van de monumenten in de oude steengroeven. Tijdens de lunch aan boord zeilt de bemanning richting Kom-Ombo, waar u de dubbeltempel van Sobek en Haroeris bekijkt. De kok, die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner bij een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 7 – Dahabiya cruise tussen Daraw & Aswan
De kapitein zet koers naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw en de markt zeilt de boot verder richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u in de ochtend naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Vertrekdata – Nijlcruise van Luxor naar Aswan met Dahabiya zeilschip

 • Elke woensdag, donderdag, vrijdag & maandag met Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke donderdag, vrijdag & maandag met Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Boek deze reis.

Reissom

 • € 1.950,- per persoon.
 • Vanaf 2 personen.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.
 • Overnachtingen in Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de Dahabiya Nijlcruise op basis van volpension (alle maaltijden).
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele reis- en /of annuleringsverzekering.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Bijdrage SGR € 5,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.

Luxor – Pavillon Winter Hotel – 3 nachten
Dit moderne, vijfsterrenhotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin en het zwembad.

Dahabiya Nijlcruise – The Orient, Zekrayaat, Loulia of Nora – 4 nachten
Dahabiya’s zijn Egyptische zeilschepen met twee grote zeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat, Loulia en Nora hebben elk 4 hutten en 2 suites. De ruime hutten hebben comfortabele bedden, airconditioning, en privé badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites hebben een klein privé-terras. In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u bij Accommodatie aan boord van Dahabiya Nijlcruises.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een hut (met 2 losse bedden of 1 groot bed).
Optioneel: toeslag voor verblijf in de suite € 80,- per suite per nacht.

Een ander hotel in Luxor?
Dat kan. Bekijk onze suggesties voor andere hotels op de Oostoever of Westoever van Luxor en vraag een reisvoorstel aan.

Vervoer
Voor deze Nijlcruise tussen Luxor en Aswan vliegt u met Egypt Air vliegt u vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) in 4,5 uur naar Cairo, waar u overstapt op een binnenlandse vlucht naar Luxor. U vaart over de Nijl tussen Luxor en Aswan met een Dahabiya. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers regelen alles voor uw reis. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte, regelen uw vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies worden begeleid door ervaren Engelssprekende Egyptologen. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya cruise is op basis van volpension (ontbijt, lunch, high tea, diner, mineraalwater, frisdranken, koffie & thee), exclusief alcoholische dranken (verkrijgbaar aan boord van de Dahabiya). De overnachtingen in het hotel zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten, in het hotel of ergens anders. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u antwoord op al uw vragen over Egypte. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.