Home|Egypte rondreizen 10 tot 12 dagen|Nassermeer cruise langs de tempels van het oude Nubië

Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reisroute
: Cairo > Aswan > Nassermeer cruise > Luxor
Reissom
: € 2.390,- per persoon
Inclusief
: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Naast Cairo, Aswan en Luxor maakt u in deze rondreis een cruise over het Nassermeer. Door de aanleg van de Hoge Dam bij Aswan ontstond dit immense stuwmeer en verdween het land van de Nubiërs voorgoed onder water. Door een unieke archeologische reddingsoperatie werd een aantal Nubische tempels in stukken gezaagd en op hoger gelegen plekken weer in elkaar gezet. U vaart vier dagen met een groot, modern cruiseboot langs deze herbouwde tempels, die alleen per boot bereikbaar zijn. De grote blikvanger van de Nassermeer cruise is Abu Simbel. U heeft alle tijd om deze fenomenale tempels te zien. In de avond, bij het klank- en lichtspel en als u op het bovendek dineert, terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt afgemeerd. Na de cruise reist u door naar Luxor waar u de graftomben en tempels van het oude Thebe bekijkt. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo naar huis.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met Egypt Air vliegt u in 4,5 uur rechtstreeks van Amsterdam of Brussel (naar keuze) naar Cairo International Airport, waar onze lokale medewerker u voor de douane opwacht. Hij zorgt dat u een visum krijgt, haalt uw koffers van de bagageband en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Koptisch en oud Cairo
In de wirwar van straatjes in de Koptische wijk ziet u oude kerken en het Koptisch museum met een unieke verzameling Koptische kunst en voorwerpen. U gaat naar de Citadel van Saladin en de Sultan Hassan moskee, die wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van vroeg Mamelukse architectuur in Caïro. Vanaf de middeleeuwse stadspoort Bab Al-Futuh wandelt u langs de El Moeïzz li Din Allah straat, de belangrijkste straat in dit middeleeuwse deel van Caïro. U wandelt langs moskeeën, mausolea, madrasa’s en historische woonhuizen en eindigt in de Khan el Khalili bazaar met oudste koffiehuis van Caïro, El Fishawy. In de steegjes krioelt iedereen door elkaar. Ambachtslieden die aan het werk zijn, winkeliers die hun waren aanprijzen, Egyptenaren die boodschappen doen en toeristen.

Dag 3  – Gizeh & Sakkara
Er zijn tientallen piramiden in Egypte gebouwd, maar de piramiden in Gizeh zijn het bekendst en meest indrukwekkend. U bekijkt de piramiden van buiten, van binnen kan ook, maar hiervoor is een apart kaartje nodig dat rechtstreeks aan de bezoekers wordt verkocht. Daarom is deze entree (€ 25,-per persoon) niet inbegrepen. U neemt ook een kijkje bij de Sfinx. Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis, is een uitgestrekt woestijngebied vol piramiden en graven met mooie reliëfs. Hier ziet u de beroemde trappiramide van farao Djoser.

Lunchen bij een Egyptische boerderij
Op deze dag luncht u bij een kleine boerderij en maakt u kennis met de Egyptische keuken en gastvrijheid. Het is een rustig plekje en een fijn alternatief voor de standaard restaurants in de omgeving.

Dag 4 – Egyptisch Museum
Het Egyptisch Museum herbergt de grootste collectie Egyptische oudheden ter wereld. De hoeveelheid objecten is enorm en wordt alleen overtroffen door het aantal toeristen dat hier dagelijks komt. De gids zorgt ervoor dat u niet verdwaalt tussen de museumstukken en zorg voor een overzichtelijke rondleiding langs topstukken en alledaagse voorwerpen.

Dag 5 – Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempel van Philae. Nassermeer cruise
U wordt naar de luchthaven van Cairo gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Aswan. Zo bent u snel in Aswan dat ruim 900 kilometer ten zuiden van Cairo ligt. Bij aankomst wacht onze collega uit Aswan u op. Hij brengt u naar het cruiseschip dat in Aswan ligt aangemeerd. Onderweg bekijkt u de Isis-tempel van Philae op het eiland Agilkia en de Hoge Dam. Overnachting aan boord van het cruiseschip in Aswan.

Dag 6 – Nassermeer cruise tussen Aswan en Wadi al Seboea
U bekijkt de Grieks-Romeinse Kalabsja tempel, die was gewijd aan Mandoelis, een Nubische zonne- en vruchtbaarheidsgod. Deze tempels is na de rotstempel van Abu Simbel de grootste Nubische tempel. Het cruiseschip vertrekt uit Aswan en vaart richting Wadi al Seboea, wat Dal der Leeuwen betekent. De tempel dankt zijn naam aan een sfinxen avenue die voor de tempel ligt, als enige in Nubië. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Wadi al Seboea.

Dag 7 – Nassermeer cruise tussen Wadi al Seboea en Amada
Nadat u de tempel van Wadi al Seboea heeft bekeken, vaart het schip over het immense Nassermeer richting de tempel van Amada, die werd gebouwd door Thoetmosis II en zijn zoon Amenhotep II. Deze tempel is niet gewijd aan een speciale god, maar een monument ter verheerlijking van de macht van de farao van Egypte en zijn veldslagen. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Amada.

Dag 8 – Nassermeer cruise tussen Amada en Abu Simbel
Vandaag komt het cruiseschip aan bij de absolute blikvanger van deze cruise; de rotstempels van Abu Simbel. Eerst ziet u vanaf het dek van het schip de resten van het oude fort Kasr Ibrim die boven het water van het Nassermeer uitsteken. Het is het enige stukje oud Nubië dat niet is verplaatst. De grote tempel van Abu Simbel is 55 meter diep en zo gebouwd dat de zon twee keer per jaar, op de verjaardag van Ramses II en zijn kroningsdag, de gezichten van de beelden in het allerheiligste belicht. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Abu Simbel.

Dag 9 – Transfer van Abu Simbel naar Aswan. Zeiltocht over de Nijl
De zon zien opkomen bij Abu Simbel is een bijzondere ervaring. U kan nogmaals, facultatief, de tempels bezoeken. Onze chauffeur brengt u per privé airconditioned minibus naar het hotel in Aswan. ‘s Middags gaat u voor een zeiltochtje met een traditionele felukka de Nijl op, die bij Aswan het allermooist is. De bemanning laveert de boot tussen de vele eilandjes en witte rotsen. Er wordt aangelegd bij Kitchener-eiland met de botanische tuin vol tropische bloemen en planten en bij Elefantine-eiland, voor een wandeling door een van de Nubische dorpjes.

Dag 10 – Transfer naar Luxor. Tempels van Karnak en Luxor
In de ochtend reist u in ongeveer 3,5 uur met een eigen airconditioned minibus van Aswan naar het hotel in Luxor. In de middag ziet u het gigantische tempelcomplex van Karnak, het bekendste deel is het zuilenwoud met 134 gigantische zuilen. Als de schemer valt wandelt u langs de Nijl naar de tempel van Luxor, die fraai wordt verlicht. Een mooi tijdstip voor een bezoek aan een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid.

Dag 11  Monumenten op de Westoever van Luxor
Op de Westoever van Luxor komt u ogen te kort. U ziet de ontzagwekkend hoge Kolossen van Memnon. In de Vallei der Koningen geeft een entreekaartje toegang tot 3 prachtig gedecoreerde graven. Voor de graftomben van Seti I, Rames IV en Toetanchamon in de Vallei der Koningen zijn aparte kaartjes nodig. In de Vallei der Edelen ziet u graven van ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders met zeer goed bewaarde reliëfs met scenes uit het dagelijks leven. U bekijkt verder de dodentempel van Ramses III in Medinet Habu; een prachtig, niet vaak bezochte tempel met kleurrijke details en enorme pylonen bezaaid met reliëfs.

Dag 12 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Vertrekdata – Nassermeer cruise langs de tempels van het oude Nubië

 • Elke donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam of Brussel.
 • Boek deze reis.

Reissom

 • Reissom € 2.390,- per persoon.
 • Vanaf 2 personen.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan en Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de vijfsterren Nassermeer cruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.

Cairo – Marriott Mena House Hotel – 4 nachten
Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptian Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House Hotel is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de tuinen.
Optioneel: verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de piramiden, toeslag € 60,00 per kamer per nacht.

Nassermeer cruise – 4 nachten
Een vijfsterren luxe cruiseschip met buitenhutten met airco en badkamer met douche en toilet. Aan boord is ook een restaurant, loungebar en zwembad.

Aswan – Mövenpick Resort – 1 nacht
Het Mövenpick Resort ligt op de noordkant van het Elephantine eiland in de Nijl, tegenover het centrum van de stad. Met de gratis ferry boot die 24/7 op en neer pendelt, bent u zo in Aswan. Ondanks de onaantrekkelijke buitenkant en de in het oog springende toren is het Mövenpick Resort één van de beste hotels in Aswan. Het heeft een weelderige palmentuin, een fantastisch zwembad en meerdere restaurants. De kamers in Nubische stijl en kleuren zijn comfortabel. Kortom, een modern, uitstekend resort op een prachtige plek. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin.

Luxor – Pavillon Winter – 2 nachten
Dit moderne, vijfsterrenhotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin en het zwembad.

Andere hotels?
Dat kan. Bekijk onze suggesties voor andere hotels en vraag een reisvoorstel aan.

Vervoer
U vliegt met Egypt Air; de vlucht vertrekt in de middag vanuit Amsterdam of Brussel (naar keuze) en komt halverwege de avond aan in Cairo. U reist in Egypte met een eigen Djed airconditioned minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Abu Simbel vaart u over het Nassermeer aan boord van het cruiseschip. De trajecten tussen Abu Simbel en Aswan en Aswan en Luxor legt u af met een privé minibus. Vanuit Luxor vliegt u met een vroege ochtendvlucht naar Cairo, waar u overstapt op de internationale vlucht naar huis. Aankomst in Amsterdam of Brussel aan het begin van de middag.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor alle logistieke zaken rondom uw reis, zodat u daar niet over na hoeft te denken. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nassermeer cruise is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten, in het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u veel handige reistips. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.