Falafel, koshari en mezzes, kruidige stoofpotjes, pittige kebabs, gevulde groenten en zoete lekkernijen. De keuken van Egypte is heel gevarieerd en vooral lekker. Wilt u Egyptisch leren koken en de geheimen van de authentieke Egyptische keuken ontdekken? Dat kan tijdens een kookles in Luxor. Met de koks van het oriëntaalse restaurant Sofra gaat u aan de slag. Sofra betekent eettafel en staat synoniem voor gastvrijheid.

Koken begint in de souk

Zonder verse in ingrediënten valt er niets te koken, en daarom begint uw kookles in de souk van Luxor, waar de lokale bevolking hun zelf verbouwde producten aan de man en vrouw probeert te brengen. De koks van Sofra nemen u mee naar hun favoriete kraampjes. Dan begint het kijken, ruiken en keuren, maar vooral proeven, want de verkopers zullen u zeker hun koopwaar aanbieden. En als de keus is gemaakt, moet er natuurlijk worden onderhandeld. U bent per slot van rekening in Egypte.

Klassiekers uit de Egyptische keuken

Met de inkopen gaat u terug naar restaurant Sofra, waar het echte werk begint. U leert de basisprincipes en fijne kneepjes van de Egyptische keuken. Het menu biedt veel keuze; ook voor vegetariërs. Alle gerechten zijn authentiek Egyptisch en worden op traditionele wijze met verse lokale ingrediënten bereid.

Bil Hana Wa Shifa – eet smakelijk

Tegen de tijd dat alles klaar is, heeft u ongetwijfeld trek gekregen. Dus aanschuiven en genieten. Bil Hana Wa Shifa – eet smakelijk. Als dessert is er vers fruit, geurige Arabische koffie of verfrissende muntthee en gebak van het huis.

Egyptisch leren koken, van Souk naar Sofra

  • Hoe lang: ongeveer 6 uur
  • Wanneer: dagelijks; vooral reserveren is nodig via e-mail
  • Prijs: EGP 300 per persoon
  • Aantal deelnemers: minimaal 2 personen – maximaal 4 personen
  • Wat is inbegrepen: kookles, lunch of diner en drankjes
  • Waar: Sofra Restaurant & Café, 90 Mohamed Farid St, Luxor, Egypte, www.sofra.com.eg