Project omschrijving

Home|Egypte rondreizen 15 tot 17 dagen|Klassiek Egypte met Nijlcruise per luxe Dahabiya zeilschip

Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reisroute: Cairo > Luxor > Dahabiya Nijlcruise > Abu Simbel > Aswan
Reissom: € 2.970,- per persoon
Inclusief: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Klassiek Egypte met Nijlcruise van Cairo naar Abu Simbel. In 15 dagen volgt u de klassieke route langs de Nijl en ziet u alle wereldberoemde oudheden van de farao’s. Na de piramiden, kerken, moskeeën en het Egyptisch Museum in Cairo vliegt u naar Luxor. Op beide oevers van de Nijl bekijkt u de tempels en koningsgraven van het oude Thebe. Met een Dahabiya, een klein, charmant zeilschip met modern comfort, zeilt u vier dagen in alle rust over de Nijl. De boot legt aan bij bekende tempels en verborgen bezienswaardigheden, eilandjes en dorpjes. Vanuit Aswan, het eindpunt van de Nijlcruise, reist u verder zuidwaarts naar Abu Simbel, waar u overnacht. Zo wordt de lange reisafstand tussen Aswan en Abu Simbel over twee dagen verdeeld en heeft u alle tijd voor de imposante tempels van Ramses II. Vanuit Aswan, de stad van de vriendelijke Nubiërs, vliegt u via Cairo naar huis.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) vliegt u met een rechtstreekse Egypt Air vlucht in 4,5 uur naar Cairo. Onze medewerker wacht u op voor de douane, regelt uw visum, zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Koptisch en oud Cairo
Uw dag begint in het Koptische, oudste stadsdeel van Cairo. De kerkinterieurs zijn vol iconen, houten snijwerk ingelegd met ivoor en marmeren preekstoelen. In het Koptisch Museum ziet u een unieke verzameling Koptische kunst, waaronder reliëfs, papyrus, aardewerk, hout- en smeedwerk, textiel en fresco’s. In middeleeuws-Cairo ziet u de Sultan Hassan moskee, de Citadel van Salah el Din en de bekende Khan al Khalili bazaar. Vanaf de middeleeuwse stadspoort Bab Al-Futuh wandelt u langs moskeeën, mausolea, madrasa’s en historische woonhuizen door de El Moeïzz li Din Allah straat naar de Khan el Khalili bazaar. Drink een vers vruchtensapje bij het oudste koffiehuis van Caïro, El Fishawy, terwijl u geniet van de theeventers en tapijtverkopers die zich een weg banen door de steegjes.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
U gaat naar de bekendste monumenten van Egypte, de Sfinx en piramiden van Gizeh. De grote piramide van Cheops is het enige klassieke wereldwonder dat nog intact is. Wilt u ook in de piramide? Via een lage, steile gangen komt u in de grafkamer van farao Cheops waar zijn sarcofaag staat. Het is een inspannende klim en binnenin de piramide is het krap en benauwd, dus niet aan te raden als u last heeft van claustrofobie. De entree voor een bezoek binnenin (ongeveer € 25 per persoon) is daarom niet inbegrepen in de reissom. Via de buitenwijken van Gizeh rijdt u langs groene velden en palmbomen naar Sakkara. Dit is een uitgestrekt woestijngebied met de trappiramide van Djoser, gebouwd door de architect Imhotep en talrijke graven, mastaba’s, vol kleurrijke muurschilderingen met afbeeldingen uit het dagelijks leven uit het oude Egypte.

Lunch bij een Egyptische boerderij
De allerbeste maaltijden in Egypte eet u bij Egyptenaren thuis. Daarom trakteert Djed Reizen u deze dag op een traditionele lunch bij een boerderij van een gastvrije familie in de buurt van Sakkara. De vrouw des huizes serveert heerlijke, lokale gerechten met verse producten.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Luxor
In het Egyptisch Museum bekijkt u de belangrijkste vondsten uit de tijd van de farao’s. U ziet beelden van kalksteen, graniet of albast, kleurrijk beschilderde sarcofagen en grafgiften met talrijke voorstellingen van beroepen uit het oude Egypte. Uw gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding, waarna er nog genoeg tijd is om zelf op ontdekking te gaan in het museum. Onze medewerker brengt u vervolgens naar de luchthaven van Cairo voor een korte binnenlandse vlucht naar Luxor. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze medewerker uit Luxor, die u naar het hotel op de Oostoever brengt.

Dag 5  Monumenten op de Westoever van Luxor
Om reistijd te besparen, vaart u met een motorbootje de Nijl over naar de Westoever waar een minibus op u wacht. U gaat naar de wereldberoemde Vallei der Koningen waar het graf van Toetanchamon werd ontdekt. De eeuwenoude graven zijn prachtig versierd met hiërogliefen en kleurrijke schilderingen. U bekijkt drie graftomben die u in overleg met de gids kiest. Voor de graven van Toetanchamon, Seti I, Ramses IV heeft u aparte kaartjes nodig. In de Vallei der Edelen bezoekt u graven van ministers en burgemeesters. De schilderingen in deze graven geven een prachtig inkijkje in het dagelijks leven in Egypte van 4500 jaar geleden. Hoe bewerkten de oude Egyptenaren hun akkers, welke kleding droegen ze, hoe vierden ze feest? Na de graven gaat u naar de dodentempel van Ramses III, vol kleurrijke reliëfs en de majestueuze Kolossen van Memnon.

Ballonvaart Luxor
Voordat u aan de excursie op de Westoever begint, kunt u in de vroege ochtend een ballonvaart maken. Vanuit de ballonmand heeft u een fantastisch uitzicht op de eeuwenoude tempels van Thebe, de Nijl, de pittoreske dorpjes, woestijn en groene akkers.

Dag 6 – Tempels van Karnak & Luxor
Op de Oostoever van Luxor gaat u naar het prachtige tempelcomplex van Karnak, met zijn tempels, obelisken, kapellen en heilige meer, is het werk van vele farao’s, die over een periode van ongeveer 2.000 jaar aan dit bouwwerk hebben bijgedragen. Het is het grootste tempelcomplex van Egypte en net zoals de tempel van Luxor gewijd aan de drie goden van Thebe, Amon, Moet en Chonsoe. De tempels van Karnak en Luxor zijn met elkaar verbonden door een 3 kilometer lange laan met sfinxen. Deze historische Sfinxen Avenue is na een restauratie van tientallen jaren weer voor het publiek geopend.

Dag 7 – Vrije dag in Luxor
Een dag vrij in Luxor. Onze collega ter plaatste helpt u graag bij alles wat u wilt zien en doen. Geniet van het zwembad, volgt een Egyptische kookles of bezoek de twee musea in de stad. Het mooie Luxor Museum, met recente ontdekkingen en het Mummificatie Museum, met een kleine collectie over de kunst en de techniek van het mummificeren in het oude Egypte.

Dag 8 – Dahabiya Nijlcruise tussen Esna & El Qusseia
Onze medewerker en chauffeur brengen u in een uurtje naar Esna, waar u aan boord gaat van de Dahabiya voor een 4-daagse Nijlcruise. Voordat de boot vertrekt, bekijkt u de tempel van Choem in Esna. De pilaren in de imposante zuilenhal van deze tempel zijn versierd met bloemen, wijnranken, insecten, papyrus en druiven. Na de lunch op het zonnedek zeilt de bemanning naar El Kab, het antieke Necheb, dat is omgeven door een massieve muur van tichelstenen. Hier ziet u rotsgraven uit het Oude Rijk en diverse andere prehistorische en faraonische overblijfselen. De gids die meevaart, vertelt u er alles over. De bemanning zeilt naar El Qusseia. Dit kleine eiland is een heerlijke, rustige plek om een verkoelende duik te nemen in de legendarische Nijl. Eerste overnachting aan boord.

Dag 9 – Dahabiya Nijlcruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
In Edfu legt de Dahabiya aan en gaat u van boord voor een bezoek aan de tempel van Horus, die jarenlang onder woestijnzand verborgen was en prachtig bewaard is gebleven. De wanden zijn bezaaid met reliëfs en hiërogliefen. De boot vaart verder naar een eilandje in de buurt van Wadi el Shat, waar u een wandeling langs de Nijloever kunt maken. Tweede overnachting aan boord.

Dag 10 – Dahabiya Nijlcruise tussen Wadi el Shat & Daraw
Het leven langs de Nijl trekt langzaam aan u voorbij als u heerlijk luiert in een ligstoel aan dek. De volgende stop is Gebel El Silsila. Hier gaat u aan wal om de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven te zien. Grote cruiseboten mogen hier niet stoppen, wat bijdraagt aan de rust en mystiek op deze plek. Tijdens de lunch aan boord vaart de boot richting Kom-Ombo, waar u de tempel van Sobek en Haroeris bekijkt. Dit is de enige dubbeltempel in Egypte, omdat hij opgedragen aan twee goden en twee ingangen, processiewegen en heiligdommen heeft. De kok die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner rondom een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 11 – Dahabiya Nijlcruise tussen Daraw & Aswan
De kapitein zet koers naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw zeilt de bemanning verder richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 12 – Naar Abu Simbel en excursie naar de tempels
Vanuit Aswan reist u met een privé minibus door naar het zuidelijkste puntje van Egypte, Abu Simbel. Hier overnacht u in een Nubisch hotelletje, vlak bij de wereldberoemde tempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari. Dat deze grootste tempels duizenden jaren geleden uit de rotsten zijn gehakt, is indrukwekkend, maar ook dat ze in de jaren zestig zijn verplaatst om te voorkomen dat ze voorgoed onder het water van het Nassermeer zouden verdwijnen.

Overnachten bij de tempels van Abu Simbel
Overnachten in Abu Simbel heeft als voordeel dat u de lange rit tussen Aswan en Abu Simbel over twee dagen verdeeld. In de middag heeft u de tempels nagenoeg voor uzelf. De meeste toeristen die op een dag heen en weer reizen tussen Aswan en Abu Simbel zijn dan weer vertrokken.

Dag 13 – Van Abu Simbel naar Aswan
Wat is mooier dan een zonsopgang bij Abu Simbel? ’s Ochtends heeft u de mogelijkheid om de tempels van Abu Simbel nog een keer te bezoeken (facultatief), waar na onze chauffeur u naar het hotel in Aswan rijdt.

Dag 14
 – Tempels van Philae & Kalabsja
Aswan heeft mooie tempels, zoals de tempel van Philae, het belangrijkste heiligdom van de godin Isis. U gaat ook naar de tempel van Kalabsja bij het Nassermeer, na Abu Simbel de grootste Nubische tempel. Beide tempels zijn alleen met een bootje te bereiken. U neemt ook een kijkje bij de Hoge Dam. Niet zo oud als de tempels, wel een indrukwekkend bouwwerk.

Dag 15  – Terugvliegen naar huis
Onze medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Vertrekdata – Klassieke rondreis Egypte met Nijlcruise per luxe Dahabiya zeilschip

 • Elke zaterdag, zondag, maandag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke zaterdag, zondag, maandag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Boek deze rondreis.

Reissom

 • Reissom € 2.970,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Luxor, Aswan op basis van logies & ontbijt, in Abu Simbel op basis van halfpension en aan boord van de Dahabiya Nijlcruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en privé gids/Egyptoloog.
 • Gratis mineraalwater in de busjes tijdens alle excursies.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 990,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.

Cairo – Marriott Mena House Hotel – 3 nachten
Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptian Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House Hotel is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de tuinen.
Optioneel: verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de piramiden, toeslag € 60,00 per kamer per nacht.

Luxor – Pavillon Winter Hotel– 4 nachten
Dit moderne, vijfsterrenhotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin en het zwembad.

Dahabiya Nijlcruise – The Orient, Zekrayaat, Loulia of Nora – 4 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat, Loulia en Nora hebben elk 4 hutten en 2 suites. De hutten zijn ruim en hebben comfortabele bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites hebben een klein privé-terras (toeslag suite € 80,- per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u bij Accommodatie aan boord van Dahabiya Nijlcruises.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een hut (met 2 losse bedden of 1 groot bed).
Optioneel: toeslag voor verblijf in de suite € 80,- per suite per nacht.

Abu Simbel – Kabara Nubian House – 1 nacht
Eenvoudig, charmant hotel gebouwd in Nubische stijl met koepeltjes en kleurrijke details. Gastvrij personeel, een rustige omgeving en heerlijk Nubisch eten. Ruime kamers met eigen badkamer. De locatie is prima: op loopafstand van de beroemde tempels.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een tweepersoonskamer.

Aswan – Mövenpick Resort – 2 nachten
Het Mövenpick Resort ligt op de noordkant van het Elephantine eiland in de Nijl, tegenover het centrum van de stad. Met de gratis ferry boot die 24/7 op en neer pendelt, bent u zo in Aswan. Ondanks de onaantrekkelijke buitenkant en de in het oog springende toren is het Mövenpick Resort één van de beste hotels in Aswan. Het heeft een weelderige palmentuin, een fantastisch zwembad en meerdere restaurants. De kamers in Nubische stijl en kleuren zijn comfortabel. Kortom, een modern, uitstekend resort op een prachtige plek. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin.

Wilt u liever in andere hotels verblijven?
Dat kan. Bekijk onze suggesties voor andere hotels en vraag een reisvoorstel aan.

Vervoer
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) vliegt u rechtstreeks met Egypt Air naar Cairo. Voor het lokale vervoer reist u met een privé airconditioned Djed minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Luxor. Tussen Luxor en Aswan vaart u over de Nijl aan boord van een Dahabiya Nijlcruise. Met een privé minibus rijdt u van Aswan naar Abu Simbel en weer terug. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze Engelssprekende lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Als u doorreist naar een andere plaats gaan ze met u mee naar het vliegveld en helpen u bij het inchecken. Op dit soort momenten is het handig om iemand bij u te hebben die de taal spreekt en weet hoe het werkt in Egypte. Ze hebben antwoord op al uw vragen en geven ze u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u privé, samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Dahabiya Nijlcruise is op basis van volpension (ontbijt, lunch, high tea, diner, mineraalwater, frisdranken, koffie & thee). De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt, in Abu Simbel op basis van halfpension (ontbijt & diner). U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u veel handige reistips. Of neem contact met ons op.