De hoofdstad van Egypte is een stad die nooit slaapt en ’s avonds net zo druk en levendig is als overdag. Voor de avond is het een absolute aanrader om een Derwisj dansvoorstelling in Cairo bij te wonen. Dit is een fascinerend spektakel met lokale zang, muziek en dans met draaiende derwisj dansers.

Fascinerend schouwspel

De dansende Derwisjen vinden hun oorsprong in het Soefisme. Begeleid door groep muzikanten en zangers tollen de dansers eindeloos rond hun eigen as, waardoor ze in een soort trance raken. Hun kleurrijke rokken bewegen ze hierbij rondom hun middel omhoog, wat een betoverend schouwspel oplevert.

Egyptisch folkloristische zang, dans en muziek

De muziek- en dansvoorstelling wordt uitgevoerd door het Egyptische gezelschap Al-Tanoura Troupe in de Wikala van Al-Ghouri. Een Wikala of karavanserai is een herberg, die in vroeger tijden onderdak bood aan handelskaravanen. De Wikala van al-Ghouri ligt in het hart van middeleeuws Cairo, heeft drie verdiepingen en is prachtig gerestaureerd. De Derwisj dansvoorstelling vindt plaats op de binnenplaats. Het is een geweldige plek om kwaliteitsvol folkloristische zang, dans en muziek te ervaren.

Derwisj dansvoorstelling in Cairo

  • Hoe lang: voorstelling duurt ongeveer 5 kwartier
  • Wanneer: op zaterdag & woensdag
  • Prijs: de toegang tot de voorstelling is gratis, de kosten voor het vervoer naar oud-Cairo hangt af van het aantal personen. Onze medewerker gaat met u mee, omdat het lastig is om aan toegangskaartjes voor de dansvoorstelling te komen. Hij zorgt er ook voor dat u na de voorstelling weer makkelijk bij de minibus komt, zodat u niet verdwaalt in de drukte van oud-Cairo.

Wilt u tijdens uw Egypte rondreis deze wervelende Derwisj dansvoorstelling in Cairo bijwonen? Geef dit dan aan ons door bij het aanvragen van uw reisvoorstel.