Project omschrijving

Home|Egypte rondreizen 15 tot 17 dagen|Culturele rondreis Egypte met Dahabiya Nijlcruise & strand

Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reisroute: Cairo > Aswan > Dahabiya Nijlcruise > Luxor > Rode Zee
Reissom
: € 2.275,- per persoon
Inclusief: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Culturele rondreis Egypte met Nijlcruise en strand, ideaal als u de beroemde monumenten wilt combineren met een paar dagen aan de Rode Zee kust. In Cairo ziet u alle beroemde trekpleisters; de piramiden, het Egyptische museum, minaretten, koepels en oriëntaalse bazaars. U vliegt vervolgens naar het zuidelijk gelegen Aswan, van waaruit u naar de befaamde tempels van Abu Simbel gaat. Met een luxe zeilschip, een Dahabiya, maakt u een Nijlcruise richting Luxor. Af en toe gaat u met uw gids aan wal, bekijkt u tempels langs de rivier en wandelt u over het platteland. In Luxor is het tijd voor de graftomben en tempels op de Oost- en Westoever. Zon, zee en strand vindt u aan de Rode Zee kust in het kleinschalige El Qusseir, een prima alternatief voor het drukke Hurghada. Het is goed toeven op het privé zandstrand van het resort met zicht op de azuurblauwe zee.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) vliegt u met Egypt Air rechtstreeks in 4,5 uur naar Cairo International Airport. Dit vliegveld is enorm, maar al voor de douane ontmoet u onze lokale medewerker. Hij zorgt er voor dat u een visum krijgt en door de douane komt, haalt uw koffers van de bagageband en brengt u naar uw hotel.

Dag 2 – Gizeh & Sakkara
De best bewaarde piramiden van Egypte en de Sfinx liggen niet, zoals veel foto’s doen vermoeden, midden in de woestijn, maar aan de rand van Gizeh, een voorstad van Cairo. U kunt in de piramide van Cheops (toegangskaartjes worden rechtstreeks aan de bezoekers verkocht en zijn daarom niet inbegrepen, ongeveer € 25,- per persoon). Door een lange, smalle gang bereikt u de eenvoudige grafkamer. De tocht naar het binnenste van de piramide is inspannend en warm en op een lege sarcofaag na is daar niets te zien, maar het is natuurlijk wel speciaal om in een grafkamer van een farao te staan. Via de buitenwijken van Gizeh rijdt u langs groene velden en palmbomen naar Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis. Hier staat de trappiramide van Djoser, het oudste gebouw in steen en er zijn talrijke graven, mastaba’s, vol hiërogliefen en kleurrijke reliëfs met afbeeldingen uit het dagelijks leven. In het Imhotep Museum ziet u allerlei voorwerpen die onder het woestijnzand rondom Sakkara zijn ontdekt.

Lunch op een Egyptische boerderij
U luncht bij een kleine boerderij, waar de vrouw des huizes heerlijke huisgemaakte Egyptische gerechten serveert. Een fijn en rustig alternatief voor de drukke restaurants in de omgeving.

Dag 3 – Egyptisch Museum & Oud-Cairo
In het Egyptisch Museum bekijkt u de belangrijkste vondsten uit de tijd van de farao’s. U ziet beelden van kalksteen, graniet of albast, kleurrijk beschilderde sarcofagen en grafgiften met talrijke voorstellingen van beroepen uit het oude Egypte. Uw gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding, waarna er nog genoeg tijd is om zelf op ontdekking te gaan in het museum. In oud-Cairo ziet u de Citadel en een aantal moskeeën en wandelt u door een van de authentiekste wijken van de stad langs minaretten, middeleeuwse woonhuizen en stadpoorten. In de Khan al Khalili bazaar, een doolhof van steegjes met de meest uiteenlopende winkels, zijn allerlei ambachtslieden aan het werk.

Dag 4 – Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempels van Philae en Kalabsja
U wordt door onze lokale medewerker naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht van 1,5 uur naar Aswan. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze medewerker uit Aswan die u naar uw hotel brengt. Hierna gaat u op stap naar twee mooie tempels. De tempel van Philae was het belangrijkste heiligdom van de godin Isis en ligt op het eilandje Agilkia, waar de tempel werd opgebouwd na de verplaatsing vanwege de aanleg van de Hoge Dam. De tempel van Kalabsja ligt ook op een eilandje en is gewijd aan Mandoelis en is, na de rotstempel van Abu Simbel, de grootste Nubische tempel.

Dag 5 – Excursie naar de tempels van Abu Simbel
Om de zuidgrens van het oude Egypte te markeren liet farao Ramses II in Abu Simbel voor zowel zichzelf als voor zijn vrouw een tempel bouwen. De enorme tempels en vooral de reusachtige beelden van de farao moesten een indruk geven van zijn heerschappij. U rijdt met een airconditioned minibus naar de tempels, 280 kilometer ten zuiden van Aswan. Toen de twee tempels zijn in de jaren zestig onder water dreigden te verdwijnen, startte de Unesco een unieke reddingsoperatie verplaatst en werden ze op een hoger gelegen plek steen voor steen weer opgebouwd. Terugrijden naar Aswan.

Dag 6 – Dahabiya Nijlcruise tussen Aswan & Gebel el-Silsila
In Aswan gaat u aan boord van de Dahabiya voor een 3-daagse Nijlcruise over de Nijl richting Luxor. Na ontvangst door de bemanning vaart u naar een klein eiland voor een wandeling over het groene platteland. In Kom-Ombo gaat u aan wal om de enige dubbel tempel van Egypte te zien, die is opgedragen aan twee goden en twee ingangen, processiewegen en heiligdommen heeft. De gids die meereist, vertelt u er alles over. De Dahabiya zeilt verder naar de steengroeven bij Gebel el-Silsila, waar de Egyptenaren het bouwmateriaal voor hun tempels vandaan haalden. Eerste overnachting aan boord.

Dag 7 – Dahabiya Nijlcruise tussen Gebel el-Silsila & El Qusseia
Na het ontbijt bezoekt u een rotstempel en restanten van monumenten in de oude steengroeven. Terwijl u op een ligstoel op het zonnedek geniet van het dagelijks leven langs de Nijl vaart de boot richting Edfu, waar u de tempel van Horus bekijkt, een van de meest compleet bewaard gebleven tempels van het land. De dag eindigt bij het kleine Nijleiland El Qusseia. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8 – Dahabiya Nijlcruise tussen El Qusseia & Esna
De boot zeilt verder naar El Kab, in de tijd van de farao’s een belangrijk politiek centrum, waar u rots graven uit het Oude Rijk en prehistorische en faraonische overblijfselen ziet. Hierna vaart u verder naar het eindpunt van de cruise in Esna. Maak een wandeling door de souk in Esna, waar bekwame ambachtslieden aan het werk zijn voor hun winkeltjes en marktkooplui hun waren luidkeels aanprijzen. Of geniet van een kopie thee in een lokaal theehuis. Sluit de dag af met een traditioneel Egyptisch diner. Derde en laatste nacht aan boord.

Dag 9 – Naar Luxor. Tempel van Karnak
Na het laatste ontbijt aan boord rijdt onze chauffeur u in ongeveer een uurtje naar het hotel op de Oostoever van Luxor. In de middag gaat u naar het uitgestrekte tempelcomplex van Karnak, dat lang het religieuze centrum van het oude Egypte was. Het is een terrein vol pylonen, zijkapellen, beelden, obelisken en zelfs een heilig meer. Het centrum van het complex is de grote zuilenhal met 134 gigantische vrijstaande kolommen.

Dag 10 – Monumenten op de Westoever van Luxor
In de wereldberoemde Vallei der Koningen op de Westoever van Luxor ziet u een aantal graftomben, waarvan de wanden en plafonds zijn bedekt met gedetailleerde reliëfs en kleurrijke schilderingen. Met een toegangskaartje kunt u drie willekeurige graven bezoeken, met uitzondering van de graven van Toetanchamon, Seti I en Ramses IV waar aparte kaartjes voor nodig zijn. In de Vallei der Edelen werden ministers en hoge ambtenaren begraven. De goed bewaarde reliëfs over het boerenleven en muzikanten  geven een prachtig beeld van het dagelijks leven van meer dan 4000 jaar geleden. U bekijkt de 18 meter hoge Kolossen van Memnon en de tempel van Ramses III in Medinet Habu, de best bewaarde dodentempel op de Westoever.

Dag 11 – Transfer van Luxor naar de Rode Zee kust
Met een privé airconditioned minibus rijdt u dwars door de Arabische woestijn en langs de Rode Zee naar het resort in het kleinschalige El Qusseir. Hier komt u aan het einde van de ochtend aan.

Rustige badplaats aan de Rode Zee
El Qusseir heeft een beperkt aantal hotels en is een stuk rustiger dan het bekende Hurghada. De stranden zijn er prachtig en u kunt er geweldig snorkelen, duiken of gewoonweg luieren.

Dag 12 – Rode Zee kust
Tijd voor zon, zee en strand.

Dag 13 – Rode Zee kust
Tijd voor zon, zee en strand.

Dag 14 – Rode Zee. Binnenlandse vlucht naar Cairo
Aan het einde van de middag wordt u naar het vliegveld van Hurghada gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Cairo. Bij aankomst transfer naar het hotel dicht bij het vliegveld.

Dag 15 – Terugvliegen naar huis
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Vertrekdata – Culturele rondreis Egypte met Dahabiya Nijlcruise & strand

 • Elke vrijdag, zondag & woensdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke vrijdag & zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Boek deze rondreis.

Reissom

 • € 2.275,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen.
 • Al het lokale vervoer met een privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan, Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de Dahabiya Nijlcruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 550,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.

Cairo – Marriott Mena House Hotel – 3 nachten
Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptian Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de tuin is een fijn zwembad. Het Marriott Mena House Hotel is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de tuinen.
Optioneel: verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de piramiden, toeslag € 60,00 per kamer per nacht.

Aswan – Mövenpick Resort – 2 nachten
Het Mövenpick Resort ligt op de noordkant van het Elephantine eiland in de Nijl, tegenover het centrum van de stad. Met de gratis ferry boot die 24/7 op en neer pendelt, bent u zo in Aswan. Ondanks de onaantrekkelijke buitenkant en de in het oog springende toren is het Mövenpick Resort één van de beste hotels in Aswan. Het heeft een schaduwrijke palmentuin, een fantastisch zwembad en meerdere restaurants. De kamers in Nubische stijl en kleuren zijn comfortabel. Kortom, een modern, uitstekend resort op een prachtige plek. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin.

Dahabiya Nijlcruise – The Orient, Zekrayaat, Loulia of Nora – 3 nachten
Klassieke zeilschepen met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen en ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat, Loulia en Nora hebben elk 4 hutten en 2 suites. De hutten zijn ruim en hebben comfortabele bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites hebben een klein privé-terras (toeslag suite € 80,- per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u op de website van bij de Accommodatie aan boord van Dahabiya Nijlcruises.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een hut (met 2 losse bedden of 1 groot bed).
Optioneel: toeslag voor verblijf in de suite € 80,- per suite per nacht.

Luxor – Pavillon Winter Hotel – 2 nachten
Dit moderne, vijfsterrenhotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de tuin en het zwembad.

El Qusseir, Rode Zee kust – Radisson Blu resort – 3 nachten
Fijn luxe resort dat aan een privé zandstrand ligt op ongeveer 3 km van El Qusseir, een kleine stad aan de Rode Zee kust en  60 km ten zuiden van Hurghada. Dit hotel is in een traditionele stijl gebouwd. De 250 kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen. De ruime, prettige kamers hebben een balkon of een terras met uitzicht over de tuinen of de zee. Het hotel heeft verschillende restaurants en ontspanningsfaciliteiten. Meer informatie vindt u op de website van het Radisson Blu resort.

Cairo – Le Passage Hotel – 1 nacht
Dit moderne, comfortabele hotel ligt op slechts 3 kilometer van het vliegveld van Cairo. Meer informatie vindt u op de website van Le Passage Hotel.

Wilt u liever in andere hotels verblijven?
Dat kan. Bekijk onze suggesties voor andere hotels en vraag een reisvoorstel aan.

Vervoer
Voor deze Egypte rondreis met Nijlcruise en strand vliegt u met Egypt Air vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) in 4,5 uur rechtstreeks naar Cairo. De vlucht vertrekt halverwege de middag en komt rond 20.00 uur aan. In Egypte reist u met uw eigen gezelschap met een privé Djed minibus met chauffeur. Vanuit Cairo vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Aswan. Vanuit Aswan bezoekt u Abu Simbel. Vervolgens gaat u aan boord van een Dahabiya Nijlcruise richting Luxor. Vanuit Luxor reist u over de weg naar de Rode Zee kust. U vliegt vanaf Hurgada naar Cairo, waar u de laatste nacht slaapt. U vliegt vanaf Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze Engelssprekende lokale medewerkers regelen uw visum, lokale vervoer en hotelvouchers. Ook zorgen ze ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip voor u klaarstaan. Als u doorreist naar een andere plaats in Egypte gaan ze met u mee naar het vliegveld en helpen u bij het inchecken. Op dit soort momenten is het handig om iemand bij u te hebben die de taal spreekt en weet hoe het reilt en zeilt Egypte. Ze hebben antwoord op al uw vragen en geven ze u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u privé, samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Dahabiya Nijlcruise is op basis van volpension (ontbijt, lunch, high tea, diner, mineraalwater, frisdranken, koffie & thee). De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is ergens anders leuker, omdat de meeste hotels met buffetten werken en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u veel handige reistips. Of neem contact met ons op.