Home|Egypte rondreizen 6 tot 8 dagen|De hoofdstad Cairo & het mediterrane Alexandrie

Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Reisroute: Cairo > Alexandrie > Cairo
Reissom: € 1.820,- per persoon
Inclusief: vluchten, accommodaties, excursies, entreegelden, gidsen & lokaal vervoer

Kennismaking met de twee grootste steden van Egypte. Cairo is de stad van de minaretten en koepels, steegjes en bazaars, terwijl het mediterrane Alexandrie vol Griekse invloeden is. Na de piramiden van Gizeh en Sakkara, werelds grootste collectie Egyptische voorwerpen in het Egyptisch Museum en andere beroemde bezienswaardigheden in Cairo, reist u via de Koptische klooster bij Wadi el Natroen naar Alexandrie. Opgericht en vernoemd naar Alexander de Grote, ooit de residentie van koningin Cleopatra en een inspiratiebron voor de beroemde Griekse dichter Kavafis. Alexandrie heeft een rijk verleden en is vooral bekend vanwege één van de oude wereldwonderen, de Pharos vuurtoren en de bibliotheek. De vuurtoren is verdwenen, de oude bibliotheek vervangen door de Bibliotheca Alexandrina, een imposant bouwwerk. In de zomermaanden zijn de stad en stranden geliefd bij Egyptenaren, maar verder treft u hier nauwelijks toeristen aan. Wel prachtige oudheden, sfeervolle visrestaurantjes en patisserieën in oude Europese stijl.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met Egypt Air vliegt u van Amsterdam of Brussel (naar keuze) in 4,5 uur naar Cairo. U ontmoet onze lokale medewerker op het vliegveld. Hij zorgt voor uw visum, haalt uw koffers van de bagageband en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Koptisch en Oud Cairo
U brengt, samen met een gids, de dag door in oud-Cairo, met middeleeuwse moskeeën, de Citadel van Salah el Din en de steegjes van Khan al Khalili bazaar. U bekijkt de Ibn Tulun moskee met een prachtige spiraalvormige minaret en het er naastgelegen Gayer Anderson museum. Dit was van 1935 tot 1942 de woning van de Engelse majoor Gayer Anderson. Hij voegde twee huizen uit het begin van de zeventiende eeuw samen en verzamelde hier de meest uiteenlopende oriëntaalse kunstvoorwerpen. De dag eindigt in het koptische deel van de stad voor een bezoek aan oude kerken en het koptisch museum.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
Het zijn de bekendste monumenten van Egypte, de piramiden van Gizeh en de Sfinx. Niet zo verwonderlijk, want in de oudheid werden ze al beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Het zijn de graven van de farao’s uit de 4de dynastie. De Sfinx lijkt klein in vergelijking met de piramiden, maar is toch 20 meter hoog is. Bij Sakkara is het wat rustiger en zijn de monumenten net zo indrukwekkend als bij Gizeh. U ziet de trappiramide van Djoser en verschillende graftomben met prachtige reliëfs.

Lunchen op een Egyptische boerderij
Onderweg naar Sakkara luncht u bij een kleine Egyptische boerderij, een rustig en groen plekje na de drukte bij Gizeh. Hier ervaart u de echte Egyptische gastvrijheid. De huisgemaakte gerechten die worden geserveerd, zijn vers en heerlijk.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Zeiltocht over de Nijl
Met uw gids bekijkt u een deel van de enorme collectie Egyptische oudheden in het wereldberoemde Egyptisch Museum. Als u alles zou willen zien, kost dit maanden. In de middag maakt u een zeiltocht over de Nijl met een authentieke felukka. Dit is een eenvoudige zeilboot, waar al eeuwenlang mee op de Nijl wordt gevaren. Een heerlijk rustig moment in een drukke stad.

Dag 5 – Via Wadi el Natroen naar Alexandrie
‘s Ochtends wordt u met een privé minibus via Wadi el Natroen naar Alexandrie gebracht. Sinds de faraonische tijd is Wadi El Natroen beroemd om z’n zoutmeren. Vanaf het begin van het Christendom tot op de dag van vandaag is deze plaats het bolwerk van de Egyptische Kopten. Hier bezoekt u enkele kloosters. U komt rond twee uur aan in Alexandrie, een stad met een ontspannen, mediterrane sfeer.

Dag 6 – Bibliotheca Alexandria & monumenten van Alexandrie
U gaat naar de spectaculaire Bibliotheca Alexandria, die in 2003 werd geopend. De bibliotheek biedt onderdak aan honderdduizenden boeken, een aantal musea, kunstgaleries, een conferentiezaal en een leeszaal met plaats voor honderden mensen. in de ronde buitenmuur van graniet staan tekens van alle alfabeten ter wereld gegraveerd. In de oude haven ziet u het Fort van Qaitbey dat op de plek staat waar ooit de befaamde vuurtoren van Alexandrie stond, een van de oude zeven wereldwonderen. Toen de vuurtoren in de 14e eeuw door een aardbeving instortte, is met de restanten het fort gebouwd. Ook bezoekt u het Romeinse amfitheater, geheel uit marmer opgetrokken en de zuil van Pompejus, de restanten van het Serapeum en de catacomben van Kom asj Sjoeqafa, een imposant grafcomplex.

Dag 7 – Nationaal Museum & stadswandeling
In het Nationaal Museum bekijkt u voorwerpen uit verschillende perioden die afkomstig zijn uit de stad Alexandrië, maar ook vanaf de zeebodem van de Middellandse Zee. U wandelt door het oude centrum van de stad voor een bezoek aan het Kavafis Museum, gevestigd in de voormalige woning van deze Griekse dichter. Geboren en getogen in Alexandrie, wordt Kavafis wel ‘de Alexandrijn’ genoemd. Vervolgens rijdt onze chauffeur u terug naar Cairo, waar u overnacht in een hotel vlak bij het vliegveld.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Transfer naar het vliegveld van Cairo voor de vlucht naar huis.

Vertrekdata – De hoofdstad Cairo & het mediterranne Alexandrie

 • Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Iedere vrijdag, zaterdag, zondag, maandag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Boek deze reis.

Reissom

 • Reissom € 1.820,- per persoon.
 • Vanaf 2 personen.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen (afhankelijk van de vertrekdatum).

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo en Alexandrie op basis van logies & ontbijt.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 575,-.
 • Bijdrage SGR € 5,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.

Cairo – Marriott Mena House Hotel – 3 nachten
Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptian Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House Hotel is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de tuinen.
Optioneel: verblijf in een Deluxe kamer met uitzicht op de piramiden, toeslag € 60,00 per kamer per nacht.

Alexandrie – Cecil Hotel – 3 nachten  
Het Cecil Hotel ligt in het centrum van Alexandrië en biedt een geweldig uitzicht over de oostelijke haven en de Middellandse Zee. Dit hotel straalt ouderwetse charme uit en is een begrip in Alexandrie. De sfeer is klassiek met hoge plafonds, grote spiegels, mooie kroonluchters en prachtige ouderwetse liften. In het gastenboek staan de namen van Agatha Christie, Winston Churchill en General Montgomery. De kamers zijn comfortabel en dankzij de uitstekende locatie van het hotel bent u zo in het centrum van Alexandrië en op de Corniche. Meer informatie vindt u op de website van het Cecil Hotel.
De reissom is gebaseerd op verblijf in een kamer met uitzicht op de stad.

Cairo – Le Passage Hotel – 1 nacht
Modern hotel dat vlakbij het vliegveld van Cairo ligt.

Vervoer
Voor deze reis naar Cairo en Alexandrie vliegt u met Egypt Air naar Cairo. Vanaf Cairo reis u met een privé airconditioned minibus met chauffeur van Cairo naar Alexandrie en weer terug naar Cairo. Vanaf Cairo vliegt u weer terug naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor alle praktische zaken rondom uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip voor u klaarstaan. Bij het inchecken in hotels of voor uw vlucht naar huis helpen ze u. Onze medewerkers spreken Engels, weten alles over Egypte en hebben antwoord op al uw vragen over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies worden begeleid door ervaren Engelssprekende Egyptologen. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
De overnachtingen in het hotel zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor verstrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Voor vertrek krijgt u van ons uitgebreide reisinformatie over het visum, fooien, restaurants e.d. Bij de praktische informatie vindt u veel handige reistips. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.