Een ballonvaart boven de Westoever van Luxor is een fantastisch avontuur. Terwijl de opkomende zon de lucht oranje en roze kleurt, zweeft u boven het rotsgebergte en de monumenten van de Westoever, de groene akkers en de legendarische Nijl. U ziet hoe het smalle, vruchtbare Nijldal abrupt overgaat in de verlaten woestijn. Vanuit de lucht heeft u een ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude tempels van Thebe en de Vallei der Koningen, de laatste rustplaats van machtige farao’s. Een onvergetelijke ervaring!

Vroeg opstaan voor het mooiste uitzicht

De ballonvluchten vertrekken vanaf de Westoever en starten meestal tussen 4 en 5 uur ’s ochtends, afhankelijk van de tijd van het jaar. U moet dus vroeg uw bed uit, maar het uitzicht vanuit de luchtballon is het mooist in het zachte ochtendlicht. Het ballonvaartbedrijf haalt u één uur voor zonsopgang bij uw hotel op en brengt u naar de centrale opstapplaats op de Westoever. Als u in een hotel op de Oostoever verblijft, vaart u met een motorbootje de Nijl over. Daarna rijdt u met een busje naar de opstapplaats. Als uw hotel op de Westoever ligt, wordt u met een busje van het ballonvaartbedrijf opgehaald.

Vertrek vanaf de Westoever

Op de Westoever ziet en hoort u hoe de branders de gekleurde ballonnen met hete lucht vullen. Een-voor-een komen ze omhoog, wat een spectaculair gezicht is. Na een korte veiligheidsinstructie klimt u in de rieten ballonmand, die in vakken is ingedeeld. Tip: draag een broek, geen jurk of rokje. Langzaam komt de ballon los van de grond. Ondanks het vroege ochtenduur is het niet koud, omdat de brander genoeg warmte afgeeft. Na een vlucht van ongeveer drie kwartier, afhankelijk van het weer, landt de ballon weer op de Westoever.

Zonsopkomst boven Luxor vanuit de luchtballon

Er zijn meerdere ballonvaartbedrijven in Luxor, maar er gelden strikte regels over het aantal luchtballonnen dat tegelijkertijd de lucht in mag. Daarom vertrekken de ballonen op verschillende tijdstippen. De eerste vluchten stijgen voor zonsopgang op. Dit is het beste tijdstip, want alleen dan beleeft u de zonsopkomst boven Luxor vanuit de luchtballon. Een luchtballonvaart die wat later vertrekt, is evengoed fantastisch, maar de zon is dan al op. Djed Reizen boekt uitsluitend luchtballonnen voor de eerste ronde, de zogenaamde ‘Sunrise’ vluchten. Het bedrijf dat ze uitvoert, is betrouwbaar en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen.

Ballonvaart Luxor

  • Hoe lang: de ballonvlucht duurt ongeveer 45 minuten, het vervoer van uw hotel naar de Westoever ongeveer 20 á 30 minuten
  • Wanneer: dagelijks, afhankelijk van het seizoen en weersomstandigheden; vooraf reserveren noodzakelijk
  • Prijs: € 110,00 per persoon
  • Wat is inbegrepen: ballonvlucht en vervoer naar en van de Westoever.

Wilt u tijdens uw Egypte rondreis een luchtballonvaart in Luxor maken? Geef dit dan aan ons door bij het aanvragen van uw reisvoorstel.