Home|Activiteiten|Ballonvaart Luxor boven de monumenten van Thebe

Een ballonvaart boven de Westoever van Luxor is een fantastisch avontuur. Terwijl de opkomende zon de lucht oranje en roze kleurt, zweeft u boven het rotsgebergte en de monumenten van de Westoever, de groene landbouwgrond en de legendarische Nijl. U ziet hoe het smalle, vruchtbare Nijldal abrupt overgaat in de dorre, lege woestijn. Vanuit de lucht heeft u een ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude tempels van Thebe en de Vallei der Koningen, de laatste rustplaats van machtige farao’s. Een onvergetelijke ervaring!

Vroeg opstaan voor het mooiste uitzicht

De ballonvluchten starten meestal tussen 4 en 5 uur ’s ochtends, afhankelijk van de tijd van het jaar. U moet dus vroeg uw bed uit, maar het uitzicht is het mooist in het zachte ochtendlicht. Het ballonvaartbedrijf haalt u één uur voor zonsopgang bij uw hotel op en brengt u naar de centrale opstapplaats op de Westoever. Bij aankomst hoort en ziet u hoe de branders de gekleurde ballonnen met hete lucht vullen. Een-voor-een komen ze omhoog, wat een spectaculair gezicht is. Na een korte veiligheidsinstructie klimt u in de rieten ballonmand, die in vakken is ingedeeld. Langzaam komt de ballon los van de grond. Ondanks het vroege ochtenduur is het niet koud, omdat de brander genoeg warmte afgeeft. Na een vlucht van ongeveer een half uur, afhankelijk van het weer, landt de ballon weer op de Westoever.

Zonsopgang vanuit de luchtballon

Er zijn meerdere ballonvaartbedrijven in Luxor, maar er gelden strikte regels over het aantal luchtballonnen dat tegelijkertijd de lucht in mag. Daarom vertrekken de ballonen op verschillende tijdstippen, de eerste vluchten stijgen voor zonsopgang op. Dit is het beste tijdstip, want alleen dan beleeft u de zonsopgang vanuit de ballonmand. Een ballonvaart die wat later vertrekt, is evengoed fantastisch, maar de zon is dan al op. Djed Reizen boekt uitsluitend luchtballonnen voor de eerste ronde, de zogenaamde ‘Sunrise’ vluchten. Het bedrijf dat ze uitvoert, is betrouwbaar en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen.

Hoe gaat het met het ontbijt?

Hotels in Egypte zijn gewend aan toeristen die vroeg opstaan, maar rond 4 uur ‘s ochtends serveren ze nog geen ontbijt. Er zijn twee opties: u blijft op de Westoever of gaat terug naar uw hotel voor het ontbijt. Als u op de Westoever blijft, is het handig om een ontbijtpakket van het hotel mee te nemen.

Een rustige Vallei der Koningen

Na de ballonvlucht halen onze collega’s u op, zorgen ervoor dat u ergens kunt ontbijten en brengen u daarna gelijk naar de monumenten. Dit levert u iets op wat iedereen wil: graven en tempels waar het nog rustig is. U bent misschien wel één van de eerste bezoekers in de Vallei der Koningen, waar het later op de dag veel drukker is. Wilt u liever terug naar het hotel voor het ontbijt? Dit kan natuurlijk ook, onze medewerkers in Luxor regelen het graag voor u.

Ballonvaart Luxor

  • Hoe lang: de ballonvaart duurt ongeveer 30 minuten, het vervoer van uw hotel naar de Westoever ongeveer 20 á 30 minuten
  • Wanneer: dagelijks, afhankelijk van het seizoen en weersomstandigheden; vooraf reserveren noodzakelijk
  • Prijs: € 80,00 per persoon
  • Wat is inbegrepen: ballonvaart en vervoer naar en van de Westoever.

Wilt u tijdens uw Egypte rondreis een ballonvaart in Luxor maken? Geef dit dan aan ons door bij het aanvragen van uw reisvoorstel.