Project omschrijving

Home|Activiteiten|Ballonvaart Luxor boven de monumenten van Thebe

Een ballonvaart boven de Westoever van Luxor is een fantastische belevenis. Luxor en omgeving zijn op de grond al mooi, maar het spectaculairste zicht op Luxor en de monumenten op de Westoever heeft u vanuit een luchtballon. In het vroege ochtendlicht zweeft u over de Nijl en de uitgestrekte woestijn. Vanuit de ballonmand geniet u van een ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude tempels van Thebe, de Nijl, de pittoreske dorpjes en groene akkers van de Westoever. Op het geluid van de branders na is het stil in de lucht. Terwijl de zon opkomt, wordt onder u Luxor langzaam wakker. Het is een magische ervaring.

Zonsopgang vanuit de luchtballon

Voor de meeste kans op een heldere vlucht en een mooie zonsopgang gaan de luchtballonnen rond 04.00 uur de lucht in, u moet dus vroeg uw bed uit. Vanaf uw hotel wordt u naar het vertrekpunt op de Westoever gebracht, waar de gekleurde ballonnen met hete lucht worden gevuld voor het opstijgen. Wij werken uitsluitend met organisaties die aan alle strenge veiligheidseisen en keurmerken voldoen. Voor vertrek krijgt u een veiligheidsinstructie. U stapt in de mand en de ballon gaat de lucht in. Na een vlucht van ongeveer drie kwartier, afhankelijk van het weer, landt de ballon weer op de Westoever. U wordt naar uw hotel teruggebracht of begint aan uw excursieprogramma voor de dag.

Ballonvaart Luxor

  • Hoe lang: de ballonvaart duurt ongeveer 45 á 60 minuten, het vervoer van uw hotel naar de Westoever ongeveer 20 á 30 minuten
  • Wanneer: dagelijks, afhankelijk van het seizoen en weersomstandigheden; vooraf reserveren noodzakelijk
  • Prijs: € 70,00 per persoon
  • Wat is inbegrepen: ballonvaart en vervoer naar en van de Westoever
  • Aandachtspunt: in de vroege ochtend is het fris en in de ballonmand staat u stil, neem daarom een trui of vest mee.

Wilt u tijdens uw Egypte rondreis een ballonvaart in Luxor maken? Geef dit dan aan ons door bij het aanvragen van uw reisvoorstel.