Home|Accommodatie|Accommodaties in Luxor – Westoever

In de landelijke omgeving van de Westoever bent u weg van de drukte van Luxor stad en dicht bij de monumenten van het oude Thebe. De hotels zijn hier kleinschaliger en eenvoudiger dan de hotels op de Oostoever, maar soms wel sfeervoller. Ze worden meestal gerund door lokale families. Met een motorbootje bent u zo in Luxor stad.

Al Moudira

  • Fantastisch, uniek boetiekhotel op de Westoever van Luxor
  • Oase van rust op het Egyptische platteland
  • Decor en inrichting zijn een sprookje uit 1001 nacht

Dit fantastische boetiekhotel lijkt wel een sprookje uit 1001 nacht en is totaal anders dan alle andere hotels in Egypte. Het is gebouwd in de stijl van een oosters paleis, met houten traliewerk, smeedijzeren ramen, originele oude deuren en handgemaakte, gekleurde tegels. In het met trompe l’oeil details gedoceerde restaurant worden heerlijke mediterrane gerechten geserveerd. Het zwembad ligt in een tuin die volstaat met geurige rozen, kleurrijke bougainville, fruitbomen en jasmijnstruiken. De massageruimte en het Turkse bad zijn perfect voor een luie middag na het verkennen van de monumenten. Op huwelijksreis, op zoek naar iets heel speciaals en naar rust? Dan is Al Moudira de plek waar u moet zijn.

Locatie

Al Moudira ligt wat afgelegen op het platteland op de Westoever van Luxor, dé plek van de faraonische monumenten van het oude Thebe. Voor een bezoek aan de monumenten heeft u vervoer nodig. Naar het centrum van Luxor op de Oostoever is het ongeveer 25 minuten rijden.

Kamers

De 54 ruime en rustige kamers liggen rondom verborgen binnenplaatsjes met weelderig groen, verkoelende fonteinen en knusse zithoekjes. Elke kamer is anders en ingericht met oude, oriëntaalse meubels en snuisterijen. De muren zijn beschilderd met fraaie fresco’s en gedecoreerde bogen en pilaren dragen bij aan de Moorse sfeer. De antieke, koperen bedden zijn royaal en de badkamers lijken op een oosterse hammam.

Villa Nile House

  • Kleinschalig en charmant hotel
  • Huiselijk ingericht met een Egyptisch tintje
  • Rustige ligging op de Westoever van Luxor

Villa Nile House is een klein hotel met rustieke charme en een Egyptisch interieur. De kamers liggen rondom een prachtig terras op een binnenplaats. In de tuin met veel groen en schaduw is een klein zwembad met een jacuzzi en hammam. Villa Nile house heeft twee dakterrassen, van waaraf u een uitkijkt op de tempels van Luxor op de Oostoever en de tempel van Hatsjepsoet die tegen de bergen van de Westoever ligt. De villa is een oase na een dag in stoffige tempels en zanderige graftomben. Het behulpzame en vriendelijke personeel zorgt voor een warm familiegevoel en het eten is huisgemaakt en heerlijk. Er is altijd een zonnige plaats om overdag te ontspannen en veel leuke plekjes om te ’s avonds te dineren.

Locatie

Dit knusse, gezinsvriendelijke hotelletje ligt op de Westoever van Luxor, midden op het platteland en op loopafstand van de lokale veerboot.

Kamers

Villa Nile House heeft achttien verschillende kamers, allemaal met een eigen badkamer.