Home|Accommodatie|Accommodaties in Aswan

In Aswan is het aanbod van hotels wat beperkt. Er is keuze uit een wereldberoemd historisch hotel, een aantal goede middenklasse hotels en wat kleine, eenvoudige Nubische guesthouses.

Sofitel Legend Old Caratact

  • Legendarisch hotel met grandeur van vervlogen tijden
  • Fenomenale ligging aan de Nijl
  • Van gebouw tot service een vijf sterren ervaring

Het in Moorse stijl gebouwde Sofitel Legend Old Cataract is meer dan honderd jaar oud en nog steeds bezit dit hotel de grandeur van de Victoriaanse tijd. Het interieur met hoge plafonds, Perzische tapijten, antieke meubels en gekleurde kroonluchters is adembenemend. Tijdens een high tea op het Koning Faroek terras lijkt het of de tijd hier stil is blijven staan. Het uitzicht vanaf het terras op de Nijl, Elefantine eiland en de woestijn met het mausoleum van Aga Khan, zelf een geliefde gast van het Old Cataract, is ongeëvenaard. Het exterieur van het hotel werd gebruikt voor de verfilming van ‘Moord op de Nijl’, naar de bestseller van Agatha Christie. Zij verbleef hier ooit zelf, evenals andere vele beroemdheden. Het Old Cataract beschikt over alle mogelijke faciliteiten, van zwembad tot hammam, van premium kamer tot Agatha Christie suite, van fitnessruimte tot restaurants. Een verblijf in het Sofitel Legend Old Cataract is een bijzondere belevenis.

Locatie

Het Sofitel Legend Old Cataract ligt op korte loopafstand van de corniche van Aswan, vlak bij het Nubisch Museum.

Kamers

Er zijn verschillende kamertypes en suites, deels in het charmante, historische hoofdgebouw, de Palace Wing, met 76 kamers en suites en deels in het luxueuze, moderne gedeelte, de Nile Wing, met 62 kamers en suites. Elke suite en kamer is een plaatje. Ruim, charmant en met een oriëntaals tintje ingericht, en met uitzicht op de Nijl of de tuinen.

Mövenpick Resort

  • Ligt in de Nijl op Elephantine-eiland
  • Vanaf alle kanten van het hotel een fantastisch uitzicht op de Nijl
  • Prachtig zwembad en schaduwrijke tuin

Ondanks de onaantrekkelijke buitenkant en de in het oog springende toren is het Mövenpick Resort, na het Old Cataract, het beste hotel van Aswan. Het resort ligt op Elephantine-eiland in de Nijl. Het heeft fijne kamers, een weelderige palmentuin, een fantastisch zwembad en meerdere restaurants. Kortom, een modern, uitstekend resort op een prachtige plek.

Locatie

Het Mövenpick Resort ligt op de noordkant van het Elephantine-eiland in de Nijl, tegenover het centrum van de stad. Met een gratis ferry boot die 24/7 op en neer pendelt, bent u zo in het centrum van Aswan.

Kamers

Het Mövenpick Resort heeft comfortabele kamers en suites in Nubische stijl en kleuren, die uitkijken op de Nijl aan beide zijden van het eiland, richting Aswan of Kitchener-eiland met de botanische tuin. Er zijn verschillende typen kamers en suites.

Nubian Holiday House

  • Gastvrij Nubisch guesthouse
  • Fantastisch uitzicht op de Nijl en Aswan
  • Ligt midden op het platteland in een authentiek dorp

Dit kleinschalige guesthouse is gevestigd in een prachtig huis met hoge, gewelfde plafonds. De inrichting is smaakvol, de sfeer huiselijk en de familie die het hotel runt, is bijzonder gastvrij en vriendelijk. Het Nubian Holiday House ligt midden op het platteland, een prachtige plek als u van rust houdt, want er is geen verkeer en lawaai. Er is een ruim dakterras, een heerlijke plek, waar vanaf u uitkijkt over het dorp, de groene velden en de Nijl.

Locatie

Het Nubian Holiday House ligt in een Nubisch dorpje op de rustige Westoever, op steenworp afstand van de graven van de Edelen. Naar de Oostoever van Aswan is het ongeveer 5 á 10 minuten varen.

Kamers

De charmant en kleurrijk ingerichte kamers zijn eenvoudig, schoon, ruim en hebben airconditioning en een en-suite badkamer.