Home|Reis boeken

Boekingsformulier

Vraag het ons

Vragen over het boeken van een reis? Wij helpen graag. Bekijk enkele veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Het is belangrijk dat uw naam op het boekingsformulier overeenkomt met die in uw paspoort. Een luchtvaartmaatschappij kan u anders weigeren mee te nemen. Voorkom wijzigingskosten door dit goed te controleren. Vul uw volledige eerste voornaam en achternaam in zoals deze in uw paspoort staan vermeld. Als u getrouwd bent, vult u als achternaam uw oorspronkelijke achternaam (meisjesnaam) in.

Wat heeft u nodig aan reisdocumenten voor Egypte: een geldig paspoort en een visum.

Visum bij aankomst in Egypte

U krijgt het visum bij aankomst in Egypte via onze medewerkers die u bij aankomst op het vliegveld al voor de douane ontmoet. Zij regelen het visum voor u. Het kost ongeveer € 25,- (afhankelijk van de wisselkoers) per persoon.

Reisdocumenten voor Nederlanders

  • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland (070 354 20 00);
  • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vind u hier.

Reisdocumenten voor Belgen

  • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Of een elektronische identiteitskaart met chip die na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
  • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
  • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel (+2-663-5800);
    Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vind u hier.

Na ontvangst van uw boeking gaan wij direct voor u aan de slag. Wij boeken uw vluchten en reserveren de accommodatie in Egypte. Zodra alle accommodatie vanuit Egypte is bevestigd, ontvangt u per post de boekingsbevestiging, samen met alle praktische informatie die u nodig heeft voor uw reis.

Betaling

Na ontvangst van uw boekingsbevestiging betaalt u 20% van de totale reissom, uiterlijk 6 weken voor vertrek het restantbedrag. Dit staat duidelijk op uw boekingsbevestiging. Als u een reis- of annuleringsverzekering afsluit, betaalt u die tegelijk met de aanbetaling. U betaalt de reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt.

U kunt via Djed Reizen een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten. Op het boekingsformulier geeft u aan of hier gebruik van wilt maken.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten wanneer u uw reis onverwacht moet annuleren. Ook bij eerdere terugkeer dan gepland, geeft deze verzekering een uitkering voor de gemiste vakantiedagen. Bovendien geeft de verzekering een uitkering bij vertrek- of aankomstvertraging. De premie bedraagt slechts 5,5% van de reissom. Over de premie moet 21% assurantiebelasting worden betaald. De annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten.

Reisverzekering

Een reisverzekering vergoedt schade als u op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal, een ongeval of ziekte. Ook kosten die u maakt als u plotseling naar huis terug moet omdat een familielid iets is overkomen, worden vergoed. In noodgevallen kan dag en nacht een beroep worden gedaan op de Europeesche Hulplijn.

Europadekking

Voor Egypte is een reisverzekering met Europadekking voldoende. U kunt kiezen uit een Basis, Comfort of Optimaal reisverzekering. Bekijk hier het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedragen € 3,75 per polis. Bij gelijktijdig afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering betaalt u éénmaal poliskosten. Meer informatie vindt u op www.europeesche.nl