Home|Luxor|Rechtstreekse vlucht naar Luxor – wat zijn de opties?

De talrijke tempels en koningsgraven in Luxor zijn zonder twijfel hét hoogtepunt van elke Egypte reis. Luxor ligt in het midden van Egypte aan de Nijl. Voor de monumenten in en rondom de stad heeft u minimaal twee dagen nodig. Het is ook een prima plek voor een langer verblijf, want u raakt er nooit uitgekeken. 

Rechtstreekse vlucht naar Luxor

Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland naar Luxor. De beste optie is vliegen naar Cairo en daar overstappen op een binnenlandse vlucht naar Luxor. Hiervoor is Egypt Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte, de handigste keuze. Egypt Air vliegt elke dag van de week van Amsterdam rechtstreeks naar Cairo. De vlucht vertrekt rond 15.00 uur en komt rond 20.30 uur aan. Nadat u een visum voor Egypte heeft gekregen, stapt u over op een binnenlandse vlucht naar Luxor. Het is ongeveer 1 uur vliegen van Cairo naar Luxor. Uw bagage wordt door gelabeld; u checkt uw koffers in op Schiphol en ziet ze terug op de bagageband in Luxor.

Naar Luxor vliegen met Egypt Air

Vliegen naar Luxor met Egypt Air heeft een aantal voordelen:

  • Egypt Air vliegt volgens een vaste dienstregeling. De vertrektijden zijn staan vast en zijn niet pas kort voor vertrek bekend zoals bij een chartervlucht;
  • U mag 23 kg ruimbagage en 8 kg handbagage meenemen zonder bijbetalen;
  • Tijdens de internationale vlucht krijgt u een warme maaltijd. Bij binnenlandse vluchten worden koffie of thee en een snack aangeboden. Drankjes tijdens de vlucht, met uitzondering van alcohol, zijn gratis;
  • In Egypte vliegt Egypt Air tussen de belangrijkste plaatsen. De vertrektijden van deze binnenlandse vluchten zijn elke dag anders. De vluchten zijn vaak snel volgeboekt. U kunt vanuit Aswan, Luxor of Hurghada naar Cairo vliegen en daar overstappen op de vlucht naar Amsterdam. De binnenlandse vluchten van Egypt Air sluiten goed aan op deze internationale vlucht. Zo is het eenvoudig om verschillende steden in één reis te combineren, ideaal dus voor een rondreis door Egypte.

Naar Luxor vanaf de Rode Zee kust (Hurghada)

U kunt ook met een chartermaatschappij (EasyJet, Transavia, Corendon, Tuifly) vanaf Amsterdam naar Hurghada aan de Rode Zee kust vliegen. Soms zijn er ook vluchten vanaf Eindhoven of Rotterdam, dit verschilt per seizoen. Vanaf de Rode Zee kust is het ongeveer 4 á 4,5 uur rijden naar Luxor, op dit traject rijden geen treinen. Komt uw chartervlucht aan het einde van de dag aan? Dan moet u in Hurghada overnachten, omdat u alleen tussen zonsopgang en zonsondergang van de Rode Zee kust naar Luxor mag rijden.

Rechtstreekse vlucht naar Luxor vanuit België

Vanaf oktober 2022 tot en met maart 2023 vliegt Tuifly België iedere donderdag van Brussel naar Luxor. Een andere optie is Egypt Air, die op verschillende dagen van de week vanaf Brussel rechtstreeks naar Cairo vliegt. Net als vanuit Amsterdam duurt de vlucht 4,5 uur. In Cairo stapt u dan over op een binnenlandse vlucht naar Luxor.

Rechtstreeks vliegen naar Luxor vanuit Düsseldorf

In het winterseizoen vliegt Tuifly Duitsland iedere donderdag rechtstreeks naar Luxor vanaf Düsseldorf.

Beste reistijd voor Luxor

De beste maanden voor een vakantie naar Luxor zijn van september tot en met mei, want dan is het aangenaam warm.

Meer weten?

Met onze rondreizen komt u in Luxor, maar een reis op maat naar Luxor kan natuurlijk ook. Meer weten of advies nodig? Neem contact met ons op, Egypte is voor ons bekend terrein, wij helpen u graag.