Reiservaringen

De afgelopen jaren zijn veel reizigers met ons naar Egypte geweest. Ze zijn thuisgekomen met prachtige reiservaringen, een aantal leest u hier.

Reactie plaatsen?

Bent u terug uit Egypte en wilt u een reactie in ons gastenboek plaatsen? Graag, we zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bij voorbaat dank!

Hoe was uw Egypte reis met Djed Reizen?

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
134 berichten.
Thijs en Rosa schreef op 3 januari 2016
Tijdens de kerstvakantie 10 dagen door Egypte gereisd: Caïro, Luxor en Rode Zeekust. Het is ons ontzettend goed bevallen! Natuurlijk hadden wij ook aarzelingen over de veiligheid, maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. De service van Djed vooraf en ter plekke was uitstekend. In Caïro waren we in de goede handen van gids Ehab en chauffeur Mohammed, die ons door de krankzinnige drukte loodsten op weg naar allerlei mooie bezienswaardigheden. Ehabs uitleg bij alles was zeer vakkundig. Je... Lees meer
Tijdens de kerstvakantie 10 dagen door Egypte gereisd: Caïro, Luxor en Rode Zeekust. Het is ons ontzettend goed bevallen! Natuurlijk hadden wij ook aarzelingen over de veiligheid, maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld.
De service van Djed vooraf en ter plekke was uitstekend. In Caïro waren we in de goede handen van gids Ehab en chauffeur Mohammed, die ons door de krankzinnige drukte loodsten op weg naar allerlei mooie bezienswaardigheden. Ehabs uitleg bij alles was zeer vakkundig. Je merkte dat er weinig toeristen waren: wij stonden samen zeker 10 minuten helemaal alleen in de graftombe van Cheops midden in de Grote Piramide!
In Luxor was gids en egyptologe Amani zelfs nog beter: zeer enthousiast vertelde zij over tempels, graven en hiërogliefen. We verbleven daar in Hotel El Nakhil op de Westoever, een erg relaxte plek met vriendelijk personeel en een fietsverhuur om de hoek zodat we zelf op een ochtend naar de tempel van Hatsjepsoet konden fietsen. De Westoever was veel meer ontspannen dan de oostkant met alle mannetjes die wat van je willen. Toch werd men nooit al te opdringerig.
Aan de Rode Zee verbleven we op ons verzoek niet in een resort maar in het Rocky Valley Divers Camp, een rustige plek tussen woestijn en zee, vlak boven El Quseir. Alles erg basic, weinig toeristen, aardig personeel, een eigen strand en schitterend koraalrif waar je vanaf de kant mooi kon snorkelen en duiken.
Kortom: in korte tijd ontzettend veel gezien, veel geleerd, veel indrukken opgedaan. De Egyptenaren die we spraken, hopen allemaal dat er snel meer toeristen komen. Wij hopen dat ook voor hen: het is echt een aanrader!!... Sluiten
loes schreef op 14 november 2015
Alweer 3 weken thuis na een droomreis; van Cairo tot Aswan met deze keer ook het wat minder bekende midden Egypte; Beni Hassan; Tell al Amarna en Hermopolis. Heel erg de moeite waard! En reizen met Djed voelt heel veilig; er is een vaste begeleider die de hele reis meegaat en de kreukels wegstrijkt zodat je als toerist alleen maar hoeft te genieten. En de plaatselijke vertegenwoordigers zijn ook steeds in beeld. De laatste 4 dagen met de Dahabiya waren... Lees meer
Alweer 3 weken thuis na een droomreis; van Cairo tot Aswan met deze keer ook het wat minder bekende midden Egypte; Beni Hassan; Tell al Amarna en Hermopolis.
Heel erg de moeite waard!
En reizen met Djed voelt heel veilig; er is een vaste begeleider die de hele reis meegaat en de kreukels wegstrijkt zodat je als toerist alleen maar hoeft te genieten.
En de plaatselijke vertegenwoordigers zijn ook steeds in beeld.
De laatste 4 dagen met de Dahabiya waren heel relaxed door het heerlijke eten; de comfortabele hutten en het vriendelijke personeel.Ondanks de behoorlijke hitte was ik hierdoor steeds weer fris genoeg om tempels, graven en groeves te bezoeken.
Ik kom graag weer terug in Egypte!... Sluiten
Willem en Nelleke schreef op 10 november 2015
Na een lange tijd weer terug in Egypte. De reis en het verblijf geregeld door Djed-Reizen. Deze keer reisden wij vier weken lang van Cairo tot Abu Simbel per bus, dahabiya en cruiseschip. De organisatie van de reis verliep perfect, mede door de goede communicatie tussen Djed Voorburg en de Djed vertegenwoordigers in Cairo, Luxor en Aswan. Ook de politie werkte goed mee, zichtbaar en onzichtbaar, om te voorkomen dat er evt. iets met toeristen zou kunnen gebeuren. Wij voelden... Lees meer
Na een lange tijd weer terug in Egypte. De reis en het verblijf geregeld door Djed-Reizen. Deze keer reisden wij vier weken lang van Cairo tot Abu Simbel per bus, dahabiya en cruiseschip. De organisatie van de reis verliep perfect, mede door de goede communicatie tussen Djed Voorburg en de Djed vertegenwoordigers in Cairo, Luxor en Aswan. Ook de politie werkte goed mee, zichtbaar en onzichtbaar, om te voorkomen dat er evt. iets met toeristen zou kunnen gebeuren. Wij voelden ons vrij, veilig en ontspannen. De bevolking was vriendelijk en overal hoorden we “welcome back”, blij dat er weer toeristen komen.

De reis met de dahabya was een bijzondere ervaring die we nog wel eens willen herhalen. De korte cruise over het Nassermeer met de Omar El Khayam was zeer de moeite waard.

Reizen met Djed: een aanrader!... Sluiten
M.van Houwelingen schreef op 7 november 2015
Zeer tevreden over hotels, de lange busreis in comfortabele bus met toilet! en airco. goede begeleiding, safe en een fantastische bootreis. goed eten fijne hutten. een aanrader
Zeer tevreden over hotels, de lange busreis in comfortabele bus met toilet! en airco. goede begeleiding, safe en een fantastische bootreis. goed eten fijne hutten. een aanrader... Sluiten
Anneke Bosboom schreef op 5 november 2015
Voor de tweede keer dit jaar naar Egypte geweest met Djed. Wederom een geweldige ervaring. Fijn zonnig land, aardige mensen en al die pràchtige tempels, echt onbeschrijflijk mooi. En dan als toetje een paar dagen varen over de Nijl met fantastische uitzichten, en aardig personeel dat je in de watten legt.. Ach, zoveel goeds te zeggen, ik laat het bij Egypte: mooi MOOI !!
Voor de tweede keer dit jaar naar Egypte geweest met Djed.
Wederom een geweldige ervaring. Fijn zonnig land, aardige mensen en al die pràchtige tempels, echt onbeschrijflijk mooi. En dan als toetje een paar dagen varen over de Nijl met fantastische uitzichten, en aardig personeel dat je in de watten legt..
Ach, zoveel goeds te zeggen, ik laat het bij
Egypte: mooi MOOI !!... Sluiten
Marcel en Yvonne van der Linden schreef op 27 oktober 2015
Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe onze reis is geweest.....Ik ga toch een poging doen: Al heel lang wilde ik (Yvonne) naar Egypte om de piramides, tempels, monumenten en graven in het echt te gaan zien. Maar ja, met wie boek je dan je reis en wie vertrouw je dit toe? Op de vakantiebeurs afgelopen januari dus maar eens op bezoek geweest bij Djed Reizen en direct een goed gevoel! Kleinschalig en persoonlijk, maar wel goed geregeld en met... Lees meer
Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe onze reis is geweest.....Ik ga toch een poging doen:
Al heel lang wilde ik (Yvonne) naar Egypte om de piramides, tempels, monumenten en graven in het echt te gaan zien. Maar ja, met wie boek je dan je reis en wie vertrouw je dit toe? Op de vakantiebeurs afgelopen januari dus maar eens op bezoek geweest bij Djed Reizen en direct een goed gevoel! Kleinschalig en persoonlijk, maar wel goed geregeld en met een reisaanbod waarin mijn hele persoonlijke verlanglijstje aan bod kwam! Dus....niet verder gezocht en de 15-daagse rondreis van Caïro naar Abu Simbel geboekt. Het thuisfront vond het inderdaad maar eng....en wij toch ook wel een beetje (Tja, dat NOS-nieuws hè....). Maar vanaf dag 1 waren we dat gevoel al kwijt; wat een warm bad kwamen we in terecht! Dankzij de aardige medewerkers en gidsen, hoef je je nergens zorgen om te maken. Alles is tot in de puntjes geregeld!!! Alle hotels waar we in verbleven hadden een adembenemende ligging en waren voorzien van alle gemakken en ons verblijf op de Dahabiya Orient was het absolute hoogtepunt!!!!
Deze reis was als een droom die uitkwam, in het kwadraat! Ik was altijd al gek op het oude Egypte, maar ook het hedendaagse Egypte en de Egyptenaren zelf, hebben ons hart gestolen. Tegen iedereen die eigenlijk ook altijd al eens naar Egypte had gewild, zeg ik: DOEN!!

Ayman en Collega's: BEDANKT!!!! Wij komen zeker nog eens terug!... Sluiten
elly schreef op 9 oktober 2015
Nog steeds aan het nagenieten van een prachtige reis door een stukje Egypte. We logeerden 3 dagen, 4 nachten op een hele mooie boot met ons gezelschap van 10. We werden in de watten gelegd door de sympathieke crew, verwend met heerlijke gerechten aan boord, uitstekend begeleid door een gedreven gids. We zagen ongelooflijk mooie tempels en graven op de meest betoverende locaties. Tussendoor droomden we weg bij het wisselende uitzicht op de oevers van de Nijl. Als fijne afsluiter... Lees meer
Nog steeds aan het nagenieten van een prachtige reis door een stukje Egypte. We logeerden 3 dagen, 4 nachten op een hele mooie boot met ons gezelschap van 10. We werden in de watten gelegd door de sympathieke crew, verwend met heerlijke gerechten aan boord, uitstekend begeleid door een gedreven gids. We zagen ongelooflijk mooie tempels en graven op de meest betoverende locaties. Tussendoor droomden we weg bij het wisselende uitzicht op de oevers van de Nijl. Als fijne afsluiter nog 2 nachtjes in het luxueuze Winter Palace hotel waar je ieder moment Agatha Christie verwacht tegen te komen. Na nog een mooie uitstap aan de West-bank en genieten in het grote, warme zwembad als afsluiter een super diner in het zalige Sofra restaurant... wanneer mogen we terug...?... Sluiten
marc schreef op 15 juni 2015
We zaten al in Egypte en hadden een twee daagse trip naar Luxor geregeld via Djed. In één woord: geweldig. Een uitstekende chauffeur, een prima gids die uitmuntend Nederlands sprak en een goede reisleider. Geweldig hotel en goed verzorgd!
We zaten al in Egypte en hadden een twee daagse trip naar Luxor geregeld via Djed. In één woord: geweldig. Een uitstekende chauffeur, een prima gids die uitmuntend Nederlands sprak en een goede reisleider. Geweldig hotel en goed verzorgd!... Sluiten
loes klinge schreef op 3 april 2015
Voor het eerst in Egypte! Het thuisfront vond het maar eng. Maar de organisatie van de reis was zo gedegen dat ik me nooit onveilig heb gevoeld. Er gaat steeds een ervaren lokale gids mee die alle situaties goed weet in te schatten en rimpels voorkomt en gladstrijkt als dat nodig is. We aten en logeerden op de mooiste plekjes. Het eten was heerlijk, de bedden sliepen prima, de bus was comfortabel en steeds voorzien van voldoende koel water. En... Lees meer
Voor het eerst in Egypte!
Het thuisfront vond het maar eng.
Maar de organisatie van de reis was zo gedegen dat ik me nooit onveilig heb gevoeld. Er gaat steeds een ervaren lokale gids mee die alle situaties goed weet in te schatten en rimpels voorkomt en gladstrijkt als dat nodig is.
We aten en logeerden op de mooiste plekjes.
Het eten was heerlijk, de bedden sliepen prima, de bus was comfortabel en steeds voorzien van voldoende koel water. En de bezienswaardigheden van Egypte zijn geweldig. Een (1) reis is veel te weinig!
Graag boek ik opnieuw een reis bij Djed.... Sluiten
ben schreef op 26 maart 2015
Super georganiseerd Heel persoonlijk Perfecte kwaliteit. Een echte aanrader dus
Super georganiseerd
Heel persoonlijk
Perfecte kwaliteit.

Een echte aanrader dus... Sluiten
Hester Somsen & Bard van Cruijsen schreef op 24 maart 2015
De laatste avond onder een prachtige sterrenhemel. We hebben ieder moment genoten van onze reis door Egypte. Van Aswan naar Esna op de Dahabiya van kapitein Eid en zijn crew, alles geleerd over de gouden stad, de god Sobak, de steengroeven waar het materiaal voor Karnak en de dodentempels op de Westoever van de Nijl vandaan kwamen en ga zo maar door. Onze gids Saleh was onvermoeibaar en een onuitputtelijke bron van kennis. Op de Dahabiya dringt de schoonheid van... Lees meer
De laatste avond onder een prachtige sterrenhemel. We hebben ieder moment genoten van onze reis door Egypte. Van Aswan naar Esna op de Dahabiya van kapitein Eid en zijn crew, alles geleerd over de gouden stad, de god Sobak, de steengroeven waar het materiaal voor Karnak en de dodentempels op de Westoever van de Nijl vandaan kwamen en ga zo maar door. Onze gids Saleh was onvermoeibaar en een onuitputtelijke bron van kennis. Op de Dahabiya dringt de schoonheid van de Nijl zich in al zijn facetten aan je op: ibissen die over het water scheren, vissers in een roeibootje, kleine zeilbootjes die over het water laveren. De hutten en alle voorzieningen aan boord zijn uiterst charmant, het eten meer dan heerlijk en de crew hyper vriendelijk. In Luxor verdienen onze perfect Nederlands sprekende gids Ahmed en de lokale manager Osama speciale vermelding. Dankzij hun goede zorgen en informatie hoefden wij niets anders te doen dan ons te vergapen aan de imposante graven, de dodentempels, de kolossen van Memnom en de weidsheid van Karnak. We zullen hen missen en de trip met liefde bij al onze vrienden in Nederland en Libanon aanbevelen. We komen graag terug om de andere schatten van Egypte te bewonderen, insjallah! Sukran ktir, Bard en Hester... Sluiten
Hester en Jaap schreef op 22 maart 2015
Egypte, het was er weer prachtig. We hadden een rijke reis langs de tempels van Luxor en Abydos, de koningsgraven op de west oever, de pyramidespel in giseh, en al die andere mooie zaken. Wat een rijkdom van het verleden heeft dat te bieden. We waren niet bezorgd over de veiligheid daar. En dat bleek ook te kloppen. Geen onvertogen dingen gebeurden er. Negen jaar geleden zag dat er anders uit, met het rijden in convooien, en voor iedere hoteldeur... Lees meer
Egypte, het was er weer prachtig. We hadden een rijke reis langs de tempels van Luxor en Abydos, de koningsgraven op de west oever, de pyramidespel in giseh, en al die andere mooie zaken. Wat een rijkdom van het verleden heeft dat te bieden.
We waren niet bezorgd over de veiligheid daar. En dat bleek ook te kloppen. Geen onvertogen dingen gebeurden er. Negen jaar geleden zag dat er anders uit, met het rijden in convooien, en voor iedere hoteldeur een gewapende militair.
En natuurlijk was het weer ook heerlijk. Een extra dosis zon in februari bereid je voor op de lente.
En dan de reis verder: alles ter plaatsen keurig verzorgd met goed vervoer en goede hotels.
Al met al een voortreffelijke reis.... Sluiten
Monnie Paashuis schreef op 20 maart 2015
Beste Ayman en medewerkers, sinds vorige week ben ik terug van 10 dagen Egypte. Het was een ongelooflijk mooie, boeiende en in alle opzichten vervullende reis. Mijn verwachtingen en meer werden waargemaakt. Er valt zo veel te ontdekken aan de cultuur van het oude Egypte en zoveel te leren dat ik de rijkdom ervan nog maar zeer ten dele bevatten kan. Daarbij was buitengewoon ondersteunend de vlekkenloze, persoonlijke en ogenschijnlijk moeiteloze organisatie van zowel Djed-reizen in Nederland als ter pekke.... Lees meer
Beste Ayman en medewerkers,
sinds vorige week ben ik terug van 10 dagen Egypte. Het was een ongelooflijk mooie, boeiende en in alle opzichten vervullende reis. Mijn verwachtingen en meer werden waargemaakt.
Er valt zo veel te ontdekken aan de cultuur van het oude Egypte en zoveel te leren dat ik de rijkdom ervan nog maar zeer ten dele bevatten kan.
Daarbij was buitengewoon ondersteunend de vlekkenloze, persoonlijke en ogenschijnlijk moeiteloze organisatie van zowel Djed-reizen in Nederland als ter pekke.
De mooie hotels, het eten op de daken van de kleine eetgelegenheden, het uithangen op verrassende lunchplekken, steeds weer heb ik de gemaakte keuzes als bijzonder geslaagd en als een cadeau ervaren. En ook bij extra wensen werd duidelijk dat Djed niet alleen echt thuis is in het land, maar ook de organisatie op respectvolle wijze naar bewoners en gasten weet te realiseren. Reizend door een land en in contact met mensen die het merendeels in de huidige tijd toch echt lastig hebben, heeft me dat getroffen.
Wat betreft de veiligheid hadden mensen in Nederland vooraf vaak vraagtekens. Ik heb me in alle omstandigheden steeds veilig gevoeld en geweten en ook echt welkom. Dat mensen heel graag iets willen verdienen om rond te kunnen komen geeft soms wel wat ongemak. Maar zo in het niet vallend bij al het andere!
Mijn ontdekkingstocht in Egypte wordt zeker vervolgd, met Djed!... Sluiten
Joke & Hans schreef op 19 maart 2015
Egypte. Land van tempels, graven en goden. Land van zon en zand. Maar dat niet alleen. Naast de imposante tempels, de interessante graven en het mooie weer is er nog veel meer te genieten. Varen op de Nijl in een dahabiya en kijken naar de spectaculaire zonsondergangen. Er komt nog een vlucht ibissen langs, de laatste roeiboten keren terug naar hun dorp en de nacht valt. Soms is er nog een kikkerkoor te horen. En s’ochtends vroeg is de Nijl... Lees meer
Egypte.
Land van tempels, graven en goden.
Land van zon en zand.
Maar dat niet alleen.
Naast de imposante tempels, de interessante graven en het mooie weer is er nog veel meer te genieten. Varen op de Nijl in een dahabiya en kijken naar de spectaculaire zonsondergangen. Er komt nog een vlucht ibissen langs, de laatste roeiboten keren terug naar hun dorp en de nacht valt. Soms is er nog een kikkerkoor te horen. En s’ochtends vroeg is de Nijl schilderachtig als een aquarel, een visser gooit zijn eerste net uit en op de oever draven twee kleine jongens op ezeltjes voorbij. Er lijkt niets veranderd sinds de Farao ’s hier leefden.
Wij voeren ditmaal door de sluis bij Esna en dat is een hele belevenis. Het verval in de rivier is hier tien meter, de sluis is heel smal, een groot cruiseschip na ons kon er maar net doorheen met aan weerszijden een paar centimeter speling. Veel belangstelling van de wal, alleen mannen, geen enkele vrouw.
Na de boottocht waren we in Luxor en we bekeken het Luxor museum. Klein maar heel interessant. Er stonden beelden die met veel precisie weer in elkaar waren gezet, nadat ze volledig kapot waren opgegraven. Je kon de breuklijnen nog zien. Foto’s erbij hoe ze gevonden waren en hoe ze weer in elkaar waren gezet. Er waren veel huishoudelijke voorwerpen, krukjes, slippers, meetinstrumenten, serviesgoed. Alles zag er erg modern uit, je kon het zo in je eigen huis neerzetten. Veel kleine dingen in Egypte vind ik interessant. De mooi versierde rijtuigjes in Luxor, de djellaba’s, die de mannen zo goed staan, het sierlijke Arabische schrift, de kleine tempels op de westoever die midden in het Egyptische landschap staan dat in al die eeuwen niet is veranderd, een gids die in een tempel moeiteloos een hele wand hiërogliefen vertaalt.
Hoe vaak ik ook in Egypte kom, het blijft voor mij een wonderland.
Wij reisden al vele keren met Djed naar Egypte. Net weer thuis van een mooie reis. Zoals altijd perfect georganiseerd. Veel dank aan alle Djed medewerkers voor hun goede zorgen.... Sluiten
Bas Spek en zijn 9 jarige kleinzoon Elias schreef op 10 maart 2015
Medewerkers en Directie DJED Reizen, Om een terugblik op onze reis te geven, waren de omstandigheden optimaal wat weer-organisatie en begeleiding van gidsen en chauffeurs tot in de puntjes verzorgd. In Cairo hadden we een Nederlands sprekende gids (wat voor Elias prettig was en in Luxor een Engels sprekende gids en dat nam bij Elias zijn interesse af en dat was jammer. Bij Mohammed heb ik dat naar voren gebracht en hij zei dat men daarvoor op zoek is naar... Lees meer
Medewerkers en Directie DJED Reizen,
Om een terugblik op onze reis te geven, waren de omstandigheden optimaal wat weer-organisatie en begeleiding van gidsen en chauffeurs tot in de puntjes verzorgd. In Cairo hadden we een Nederlands sprekende gids (wat voor Elias prettig was en in Luxor een Engels sprekende gids en dat nam bij Elias zijn interesse af en dat was jammer. Bij Mohammed heb ik dat naar voren gebracht en hij zei dat men daarvoor op zoek is naar een Nederlands sprekende gids. Hotels waren prima eten was ook goed en de bezichtigingen waren in beide plaatsen dik in orde. Twaalf jaar geleden was ik met mijn vrouw in Egypte met een dergelijke reis, maar die van jullie steekt daar met kop en schouders boven uit. Interessante bezoeken aan de blootgelegde schatten uit het verleden werden deskundig van feitelijke informatie voorzien. Mohammed is op zijn taak berekend en tijdsafspraken waren ook altijd op tijd. Bij de afrekening van het hotel in Luxor was door de deskmedewerker van het hotel afgerekend in Dollars in plaats van Ponden, een mail naar Mohammed en korte tijd later was alles weer rechtgezet. Het lastig vallen van verkopers, die werden door de gidsen vakkundig afgepoeierd, en dat was maar goed ook want voor die ellende gingen we s'avonds de straat niet meer op. Alles bij elkaar hebben we een prima georganiseerde en begeleide reis gehad, en Elias had voor zijn spreekbeurt op school een dikke acht.
Hartelijk gegroet van Elias en Bas Spek... Sluiten
Jeannette Badoux schreef op 16 februari 2015
Beste Ayman en Marieke, We hebben werkelijk een fantastische reis gehad in Egypte. Alles was geweldig goed georganiseerd. De hotels waren prima (behalve Sohag, daar was het vies, maar daar had Ayman ons wel al een beetje op voorbereid, er was niets beters). Onze chauffeur Salim was een schat, na twee en een halve week hadden we echt moeite met afscheid nemen. En hij reed nog prima ook! Ook de gidsen waren erg goed. Wel vonden we het een beetje... Lees meer
Beste Ayman en Marieke,
We hebben werkelijk een fantastische reis gehad in Egypte. Alles was geweldig goed georganiseerd. De hotels waren prima (behalve Sohag, daar was het vies, maar daar had Ayman ons wel al een beetje op voorbereid, er was niets beters). Onze chauffeur Salim was een schat, na twee en een halve week hadden we echt moeite met afscheid nemen. En hij reed nog prima ook! Ook de gidsen waren erg goed. Wel vonden we het een beetje jammer, dat Yasser maar tot Luxor bij ons bleef, hij was werkelijk de beste. Samar in Luxor was ook erg goed, over Azzaz (op de dahabiya, Abu Simbel en Aswan) waren we iets minder enthousiast, de drive om ons alles te willen vertellen en te laten zien, zoals Yasser die had, ontbrak enigszins.
Wat hebben we veel gezien! De autorit van Caïro naar Luxor vonden we erg de moeite waard, je ziet echt interessante dingen. Alleen Karanis viel ons tegen, daar was nauwelijks meer iets van te maken. In Luxor hebben we de tempel van Hatsjepsoet aan het programma toegevoegd, die konden we toch niet missen, vonden we. En de Luxortempel en het museum hebben we zelf gedaan op onze vrije middag.
De dahabiyatocht was natuurlijk onvergetelijk, de bemanning was geweldig, het eten heerlijk en de bezienswaardigheden stuk voor stuk heel boeiend. En het varen op de Nijl was heel ontspannend!
En dan Abu Simbel, helemaal alleen in de tempels, omdat de meeste toeristen 's morgens komen en wij er 's middags waren. Onvergetelijk! De overnachting daar was ook heel erg mooi, heel aardige mensen. Tenslotte hebben we de laatste dagen nog erg genoten van Aswan, waar het opeens heel druk was vanwege de Egyptische vakantiegangers.
Dat we tussen alle oudheden door ook nog zoveel van het Egyptische plattelandsleven hebben gezien, voegde ook nog weer veel toe.
Al met al hebben we heel erg genoten en gaan we zeker nog een keer terug, naar de woestijnen en naar het nieuwe museum, dat toch wel ooit een keer klaar zal zijn. En dan gaan we zeker weer met Djed, want beter dan bij jullie krijg je het niet.... Sluiten
W.Rensink schreef op 15 februari 2015
Beste Ayman en Marieke, Dank zij jullie en jullie medewerkers in Egypte heb ik een onvergetelijke vakantie gehad. Mooie plaatsen in het vliegtuig, het schitterende Mena House en een onvergetelijk moment in de grote piramide waar ik een moment alleen in de grafkamer stond. Ik was in goede en leerzame handen.
Beste Ayman en Marieke,

Dank zij jullie en jullie medewerkers in Egypte heb ik een onvergetelijke vakantie gehad. Mooie plaatsen in het vliegtuig, het schitterende Mena House en een onvergetelijk moment in de grote piramide waar ik een moment alleen in de grafkamer stond. Ik was in goede en leerzame handen.... Sluiten
Jolanda en Ward schreef op 10 december 2014
Beste Ayman en Marieke, Egypte is een bijzonder land, eigenlijk heel dichtbij Nederland, met een andere cultuur, een indrukwekkende historie, geweldig weer (terwijl het bij ons winter is). Caïro is net een dier, enorm, drie dagen is veel te kort om er van te kunnen genieten, maar het heeft toch een onuitwisbare indruk achtergelaten. In Aswan begint Afrika: op de weg terug van Abu Simbel tientallen vrachtwagens met dromedarissen vanuit Sudan gepasseerd, waar kom je dat nou tegen? In Luxor... Lees meer
Beste Ayman en Marieke,

Egypte is een bijzonder land, eigenlijk heel dichtbij Nederland, met een andere cultuur, een indrukwekkende historie, geweldig weer (terwijl het bij ons winter is). Caïro is net een dier, enorm, drie dagen is veel te kort om er van te kunnen genieten, maar het heeft toch een onuitwisbare indruk achtergelaten. In Aswan begint Afrika: op de weg terug van Abu Simbel tientallen vrachtwagens met dromedarissen vanuit Sudan gepasseerd, waar kom je dat nou tegen? In Luxor zaten we in een prachtig hotel, Pavillon Winter, de andere hotels In Caïro/Aswan waren ook prima, maar in dit hotel konden we echt even relaxen. We zijn erg goed begeleid door de mensen van Djed, de locale gidsen Tamer, Abdullah en Salah, en niet te vergeten de chauffeurs: veel dank daarvoor! Qua veiligheidssituatie: er speelde wel wat rondom Mubarak, en je merkt ook, dat de toeristensector het moeilijk heeft, en dat nogal wat mensen iets van je willen. Dat is in veel niet-westerse landen het geval, maar we hebben ons altijd veilig gevoeld, de overheid doet erg haar best om de zaak weer onder controle te krijgen en slagen daar ook in. En o ja: we zijn niet ziek geworden, dat kan dus ook!
Genoten dus, we zullen er nog veel aan terugdenken! En we hopen erg, dat meer mensen gaan besluiten weer naar Egypte te gaan.

met vriendelijke groet,

Jolanda en Ward... Sluiten
Louis Peeters schreef op 27 november 2014
Beste Ayman Simman Wij zijn net terug van drie weken Egypte. Van Cairo naar Luxor, met de Dahabiya naar Aswan, verder naar Abu Simbil, cruise over het Nassermeer, een paar dagen Aswan en tenslotte nog vier dagen de westoever van Luxor. Voor ons een droomreis zonder enig minpunt. Schitterende hotels, goede gidsen, prima organisatie en alles wat afgesproken was, werd nagekomen. Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit... Lees meer
Beste Ayman Simman
Wij zijn net terug van drie weken Egypte. Van Cairo naar Luxor, met de Dahabiya naar Aswan, verder naar Abu Simbil, cruise over het Nassermeer, een paar dagen Aswan en tenslotte nog vier dagen de westoever van Luxor. Voor ons een droomreis zonder enig minpunt. Schitterende hotels, goede gidsen, prima organisatie en alles wat afgesproken was, werd nagekomen.
Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld 's avonds in Cairo). Laat de toeristen maar komen, de mensen in Egypte zullen je enthousiast verwelkomen.
Wat ons bij Djed erg aanspreekt is de perfecte mix van individualisme (wij hebben zelf onze reis kunnen samenstellen) en een goede organisatie op de achtergrond (zonder dat je dat in de gaten hebt). En een groot pluspunt: de mensen ter plaatse kennen Egypte als geen ander en hebben een uitgebreid netwerk en handige contacten bij hotels e.d.
Een nadeel van deze reis : we hebben nu een "Djedlag". We gaan gauw weer een keer terug!... Sluiten
Pierre schreef op 12 november 2014
Beste Ayman, wij hebben zeer genoten van onze 9 dagen Egypte (Cairo/Luxor/Rode Zee) - was prima georganiseerd, alles met top gidsen en in fantastische hotels. We hadden er geen idee van dat het land niet zo heel toegankelijk is, dus de begeleiding die aanvankelijk wat overdreven leek maakte uiteindelijk dat de reis toch nog relaxed gebleven is. We hadden nu wel al een voorstelling van piramides en tempels, maar in het echt zijn ze toch wel bijzonder indrukwekkend! En we... Lees meer
Beste Ayman,
wij hebben zeer genoten van onze 9 dagen Egypte (Cairo/Luxor/Rode Zee) - was prima georganiseerd, alles met top gidsen en in fantastische hotels. We hadden er geen idee van dat het land niet zo heel toegankelijk is, dus de begeleiding die aanvankelijk wat overdreven leek maakte uiteindelijk dat de reis toch nog relaxed gebleven is. We hadden nu wel al een voorstelling van piramides en tempels, maar in het echt zijn ze toch wel bijzonder indrukwekkend! En we hebben toch ook iets van het echte Egypte gezien, wat toch een avontuur is, vooraleer zalig neer te strijken aan het prachtig rustige El Qusseir... wat een kontrast (helaas) toch! Ik kan Djed aan iedereen die iets meer wil zien van Egypte dan de resorts aan de Rode Zee beslist aanraden!... Sluiten