Reiservaringen

De afgelopen jaren zijn veel reizigers met ons naar Egypte geweest. Ze zijn thuisgekomen met prachtige reiservaringen, een aantal leest u hier.

Reactie plaatsen?

Bent u terug uit Egypte en wilt u een reactie in ons gastenboek plaatsen? Graag, we zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bij voorbaat dank!

Hoe was uw Egypte reis met Djed Reizen?

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
137 berichten.
Chris Pfeiffer schreef op 17 oktober 2018
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.... Sluiten
Will en Berty Kippersluijs schreef op 11 oktober 2018
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018 Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed. De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de... Lees meer
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018

Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed.
De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de historie van Egypte.
Naast ons geplande programma was er zelfs nog ruimte om extra bezoeken af te leggen (o.a. papyrusfabriekje en alabast atelier). Ook het omzetten van ons programma naar een andere dag was geen enkel probleem.
De chauffeurs zijn goed en betrouwbaar. Dat is zeker nodig met het hectische verkeer in Cairo!
Kortom; mocht je plannen hebben om de historische kunstschatten van Egypte te bezoeken boek dan zeker je reis bij Djed.... Sluiten
Niek Schenning schreef op 4 oktober 2018
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018 Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen” Dat klopte volledig, de medewerker van Djed... Lees meer
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018

Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen”

Dat klopte volledig, de medewerker van Djed in Cairo, Achmed, wachtte ons al bij de bagageband op. Hij regelde ons visum en loodste ons moeiteloos door de douane in Cairo. Hij bracht ons naar het hotel en checkte voor ons in, heerlijk! De Nederlandstalige gids Ehab en chauffeur waren precies op tijd om ons op te halen en hebben ervoor gezorgd dat we heerlijk hebben genoten van alle bezienswaardigheden. Tevens heeft Ehab ons het tip systeem in Egypte uitgelegd want soms weet je gewoon niet meer wat een “normale” tip is..

In Luxor werden we door de chauffeur opgewacht en maakten we kennis met Amani en zeer goed Engels sprekende gids die egyptologie had gestudeerd. Osama de medewerker van Djed heeft nog een luchtballontrip geregeld voor ons en heeft ons meegenomen naar een lokale bar waar we heerlijk genoten hebben van de omgeving en de gebruiken.

Na Luxor zijn we met een superluxe zeilboot (Dahabiya) over de Nijl naar Aswan gevaren. Op de boot hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe gids Emam en een ander Nederlands stel. De bemanning was uitmuntend en Emam heeft ons zeer deskundig de mooiste plekjes langs de Nijl laten zien. De kamelenmarkt was heel bijzonder en toen ik zelf een tochtje over het Nasser meer had geboekt heeft Emam daar zeer goed in bemiddeld.
We hebben ervan genoten. Mijnheer Simman en zijn vriendelijke en deskundig personeel heeft ervoor gezorgd dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Een aanrader voor iedereen die Egypte wil leren kennen.

Met vriendelijke groeten Niek en Robert Schenning... Sluiten
Manon van de Leur schreef op 31 augustus 2018
Het is alweer even geleden, maar met mijn vriend en mijn moeder heb ik in oktober 2017 met Djed een 10-daagse, onvergetelijke Dahabiya Nijlcruise gemaakt van Luxor (Winter Palace hotel) naar Aswan. Een totaal ontzorgde vakantie waar werkelijk alles aan klopte. Het land is prachtig, de boot (en kamer) was prachtig, de gidsen en de bemanning zeer deskundig en professioneel en het eten was heerlijk. Misschien wel onze fijnste vakantie ooit. Een absolute aanrader!
Het is alweer even geleden, maar met mijn vriend en mijn moeder heb ik in oktober 2017 met Djed een 10-daagse, onvergetelijke Dahabiya Nijlcruise gemaakt van Luxor (Winter Palace hotel) naar Aswan. Een totaal ontzorgde vakantie waar werkelijk alles aan klopte. Het land is prachtig, de boot (en kamer) was prachtig, de gidsen en de bemanning zeer deskundig en professioneel en het eten was heerlijk. Misschien wel onze fijnste vakantie ooit. Een absolute aanrader!... Sluiten
Dirk en Goedele Van der Heggen-Eeckhout, Kruishoutem (BEL) schreef op 20 juni 2018
We zijn ongeveer 14 dagen thuis van een 19-daagse rondrit (11 mei tot en met 29 mei) in Egypte met Djed-reizen NL. Er was wat tijd nodig om deze recensie te schrijven. Heel wat dingen moesten op zijn plaats vallen over deze onvergetelijke ervaring. Iedere dag was totaal anders maar steeds super!!   Toen we in Voorburg (NL), in het voorjaar 2018 waren en het programma vastlegden dachten we, als dit voor 80% mag verlopen, dan zullen we een superreis... Lees meer
We zijn ongeveer 14 dagen thuis van een 19-daagse rondrit (11 mei tot en met 29 mei) in Egypte met Djed-reizen NL.
Er was wat tijd nodig om deze recensie te schrijven.
Heel wat dingen moesten op zijn plaats vallen over deze onvergetelijke ervaring.
Iedere dag was totaal anders maar steeds super!!
 
Toen we in Voorburg (NL), in het voorjaar 2018 waren en het programma vastlegden dachten we, als dit voor 80% mag verlopen, dan zullen we een superreis meemaken.
Onze Egypte-reis overtrof gewoonweg alles.
Mr. A. Simman had ons goed begrepen en alles was piekfijn geregeld!
 
Perfecte verblijfplaatsen, schitterend programma, goede timing.
Na de laat-avondvlucht van Brussel naar Caïro stond een medewerker ons op te wachten in de luchthaven met een Djed-bordje!
Ons visum werd snel door hem geregeld.
De rit naar Marriot Mena hotel verliep vlot en we werden snel ingecheckt.
 
De volgende dag werden we op het exact afgesproken uur opgewacht door onze gids Emam en de chauffeur.
De rest van de reis was schitterend.
De drie chauffeurs over de volledige reis waren erg behendig en heel vriendelijke mensen.
 
Emam, onze gids, zou ons vergezellen van Caïro tot Luxor maar dit lag nog niet echt vast.
Vanaf Luxor kon de begeleiding wisselen. (We hoopten van niet)
We hebben het geluk dat Emam ons tot in Aswan en Abou-Simbel als gids toewezen krijgen. (Joepie!.)
17 dagen in het gezelschap van een lieve, intellectuele man die ons op alle vlakken positief  verbaasd heeft.
Zijn enorme brede kennis om bepaalde zaken uit verschillende perspectieven te benaderen waren opzienbarend. De fijne humor die we konden ervaren gaven een extra dimensie.
Elke dag was een leuke goedlachse leerrijke dag.
 
Ook op de Dahabiya waren de dagen fantastisch.
Lieve voorname bemanning, lekker eten en zalig rustig leven aan boord.
De Nijl afvaren op een zeilboot zoals deze is een onbeschrijfelijke ervaring.
Als je het gedaan hebt, dan weet je het pas.
De zonsondergangen zijn zeer mooi en de oevers prachtig en afwisselend.
En Emam was steeds beschikbaar, discreet op de achtergrond.
Wat een fantastische man.
 
Het afscheid in Aswan, in Legend Old Cataract was emotioneel.
Een diepe waardering langs beide kanten deed deugd.
Emam, goede vriend, we zullen je echt nooit vergeten.... Sluiten
Jolanda en Kees-Jan van Leeuwen schreef op 16 mei 2018
De 15 daagse rondreis die wij onlangs hebben gemaakt was in één woord geweldig. Het grandioze team van Djed heeft er voor gezorgd dat wij veilig en onbezorgd kennis hebben gemaakt met de Egyptische cultuur. Alles klopte en van de matroos op de Dahabiya tot en met de chauffeur van het busje, iedereen van de Djed familie zette alles in het werk om het ons naar de zin te maken. Heerlijk de betrokkenheid te ervaren in de samenstelling van onze... Lees meer
De 15 daagse rondreis die wij onlangs hebben gemaakt was in één woord geweldig. Het grandioze team van Djed heeft er voor gezorgd dat wij veilig en onbezorgd kennis hebben gemaakt met de Egyptische cultuur. Alles klopte en van de matroos op de Dahabiya tot en met de chauffeur van het busje, iedereen van de Djed familie zette alles in het werk om het ons naar de zin te maken.
Heerlijk de betrokkenheid te ervaren in de samenstelling van onze reis en dat tijdens de reis kleine aanpassingen nog mogelijk waren. De uitleg van de kundige gidsen waren een goede aanvulling tijdens ons bezoek aan de bezienswaardigheden.
De Dhabiya Nijlcruise is een echte aanrader. Aan boord werden we vorstelijk behandeld, kregen de heerlijkste gerechten voorgeschoteld en genoten van de mooie ongerepte oevers van de Nijl. Tijdens uitstapjes maakten we kennis met het oude Egypte.
Wij danken Djed voor deze bijzondere en onvergetelijke reis.... Sluiten
Jorien van Santen schreef op 14 april 2018
Afgelopen week terug van een 15-daagse rondreis: Cairo, Luxor, dahabiya, Abu Simbel en Aswan. Alles was perfect georganiseerd, het programma heel compleet en de hotels een hele goede keuze! Je merkt dat Djed al lang actief is in Egypte, iedereen was goed op elkaar ingespeeld en alles liep heel soepel. We voelden ons bovendien veilig. Het is een enorme meerwaarde dat je persoonlijk optrekt met een gids, stuk voor stuk bijzondere mensen met een grote kennis en middenin het hedendaagse... Lees meer
Afgelopen week terug van een 15-daagse rondreis: Cairo, Luxor, dahabiya, Abu Simbel en Aswan. Alles was perfect georganiseerd, het programma heel compleet en de hotels een hele goede keuze! Je merkt dat Djed al lang actief is in Egypte, iedereen was goed op elkaar ingespeeld en alles liep heel soepel. We voelden ons bovendien veilig. Het is een enorme meerwaarde dat je persoonlijk optrekt met een gids, stuk voor stuk bijzondere mensen met een grote kennis en middenin het hedendaagse Egyptische leven staand. Een paar tips: bezoek buiten het programma de musea in Luxor en Aswan (Nubia museum), vooral het Nubia museum is erg interessant met mooie presentaties. In Luxor hebben we ons programma aangevuld met de Valley of the Nobles en de werkmanstad. De graven van edelen zijn persoonlijker en prachtig gedecoreerd. En als je de kans krijgt boek dan de dahabiya: zeilend over de Nijl op een prachtige kleinschalige boot was heerlijk. En reis als het kan door tot Abu Simbel, deze tempels zijn werkelijk heel bijzonder. Kortom: een geweldige ervaring die we iedereen van harte aanraden!... Sluiten
Ward Monballiu schreef op 19 maart 2018
Onze 15 daagse rondreis (3-17 maart) kan met 1 woord beschreven worden: perfect. Het programma, de keuze van de hotels, de bekwaamheid van gidsen en chauffeurs en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zullen een onuitwisbaar mooie herinnering blijven aan de bakermat van onze cultuur. Hartelijk dank aan het ganse DJED team.
Onze 15 daagse rondreis (3-17 maart) kan met 1 woord beschreven worden: perfect. Het programma, de keuze van de hotels, de bekwaamheid van gidsen en chauffeurs en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zullen een onuitwisbaar mooie herinnering blijven aan de bakermat van onze cultuur. Hartelijk dank aan het ganse DJED team.... Sluiten
Andries en Ingrid schreef op 13 maart 2018
Vorige week teruggekomen van een geweldige reis in Egypte georganiseerd door Djed. We begonnen in Luxor eerst de highlights gezien en toen vier dagen op een dahabya naar Aswan. Vervolgens naar Abu Simbel en weer terug naar Aswan. Wat hebben we veel gezien. En wat een geweldig team heeft Djed reizen. Stuk voor stuk toppers. Ik noem geen namen want dan ga ik mensen vergeten maar van kofferdrager tot gids topklasse. We verder overal opgevangen en hebben nooit hoeven wachten.... Lees meer
Vorige week teruggekomen van een geweldige reis in Egypte georganiseerd door Djed. We begonnen in Luxor eerst de highlights gezien en toen vier dagen op een dahabya naar Aswan. Vervolgens naar Abu Simbel en weer terug naar Aswan. Wat hebben we veel gezien. En wat een geweldig team heeft Djed reizen. Stuk voor stuk toppers. Ik noem geen namen want dan ga ik mensen vergeten maar van kofferdrager tot gids topklasse. We verder overal opgevangen en hebben nooit hoeven wachten. Geweldige gidsen die echt veel weten en uitstekende chauffeurs. Djedreizen is een echte aanrader!
En een mooie kaart toen we thuis kwamen.Service van begin tot eind!
We zouden zo weer terug willen.
Bedankt hele team van Djed zowel in Nederland als in Egypte!... Sluiten
Gert Jan van Wijngaarden schreef op 12 maart 2018
Mijn dochter (16 jr) en ik hebben vorige week een prachtige reis in Egypte gemaakt. 3 dagen Cairo, 3 dagen Luxor, 3 dagen el-Quseir. Het was een geweldige reis. De communicatie met Djed in Nederland was open en duidelijk. De mensen die ons opvingen in Egypte waren geweldig. In Cairo werden we opgevangen door Ahmed en gids Suzanne. Zij liet ons alle hoeken en gaten van de oude binnenstad zien. In Luxor verbleven we in een geweldig hotel en werden... Lees meer
Mijn dochter (16 jr) en ik hebben vorige week een prachtige reis in Egypte gemaakt. 3 dagen Cairo, 3 dagen Luxor, 3 dagen el-Quseir. Het was een geweldige reis. De communicatie met Djed in Nederland was open en duidelijk. De mensen die ons opvingen in Egypte waren geweldig. In Cairo werden we opgevangen door Ahmed en gids Suzanne. Zij liet ons alle hoeken en gaten van de oude binnenstad zien. In Luxor verbleven we in een geweldig hotel en werden we door Semer rond geleid die er in slaagde een 16-jarige puber geïnteresseerd te krijgen. Zij was werkelijk geweldig. En de Rode Zee was natuurlijk heerlijk. Er is maar één probleem: we willen weer!! Dank Djed!!!... Sluiten
daniellle van dijk schreef op 12 maart 2018
Wat een heerlijke reis hebben we gemaakt. Mijn man en ik waren de hele tijd met elkaar, zonder anderen erbij. De gidsen waren uitstekend> Ehab in Cairo sprak zelfs goed Nederlands en wist heel veel. Amahi in Luxor was een intelligente vrouw, zij sprak goed Engels en was goed op de hoogte. Hotels waren prima en de excursies top. We hebben maar 1 puntje van kritiek: zou de kamer in het hotel in Luxor mogen uitkijken op de Nijl? Dat... Lees meer
Wat een heerlijke reis hebben we gemaakt. Mijn man en ik waren de hele tijd met elkaar, zonder anderen erbij. De gidsen waren uitstekend> Ehab in Cairo sprak zelfs goed Nederlands en wist heel veel. Amahi in Luxor was een intelligente vrouw, zij sprak goed Engels en was goed op de hoogte. Hotels waren prima en de excursies top. We hebben maar 1 puntje van kritiek: zou de kamer in het hotel in Luxor mogen uitkijken op de Nijl? Dat is 10 euro per nacht meer, maar erg veel plezieriger. De andere kamer was erg besloten en een beetje somber. We zijn verhuisd naar de Nijlkant

Volgende keer kiezen we zeker weer voor Djed!

Peter en Danielle... Sluiten
Evert Lekkerkerker schreef op 1 maart 2018
Het was een fantastische reis in alle opzichten.Het schip was van alle gemakken voorzien en alle medewerkers waren zeer professioneel,servicegericht en vriendelijk. Een aanrader!
Het was een fantastische reis in alle opzichten.Het schip was van alle gemakken voorzien en alle medewerkers waren zeer professioneel,servicegericht en vriendelijk.
Een aanrader!... Sluiten
Yvonne de Vaal schreef op 10 februari 2018
Nu dan eindelijk ook mijn reactie. Van 27 december 2017 tot en met 8 januari 2018 zijn wij met Djed reizen naar Egypte geweest. Wat een onvergetelijke reis was dat. Als ik de foto's van onze reis bekijk, krijg ik direct heimwee. Samen met mijn zus heb ik deze reis gemaakt. Het was haar leven lang al een droom om naar Egypte te gaan. Wat ben ik blij dat we bij Djed reizen zijn uitgekomen. Voordat wij op reis gingen,... Lees meer
Nu dan eindelijk ook mijn reactie. Van 27 december 2017 tot en met 8 januari 2018 zijn wij met Djed reizen naar Egypte geweest. Wat een onvergetelijke reis was dat. Als ik de foto's van onze reis bekijk, krijg ik direct heimwee.
Samen met mijn zus heb ik deze reis gemaakt. Het was haar leven lang al een droom om naar Egypte te gaan. Wat ben ik blij dat we bij Djed reizen zijn uitgekomen. Voordat wij op reis gingen, heb ik alle reacties van de klanten zowat gespeld. Ik was op zoek naar zaken die wellicht wat minder verliepen. Je kan maar beter voorbereid op reis gaan, toch? Ik kon geen enkele onvolkomenheid vinden. Dat stelde me enorm gerust. Twee vrouwen van rond de zestig alleen op reis naar een voor hen zo onbekend land. Een land dat veel in de schijnwerpers stond de laatste tijd vanwege terroristische aanvallen. Wat hebben wij ons veilig gevoeld. Alles wat Djed reizen belooft, komt het na. Als men zei dat we opgehaald werden op het vliegveld, dan was dat ook zo. Als men zei dat we om half negen opgehaald zouden worden, dan werden we ook om half negen opgehaald. Alle medewerkers gaven ons het gevoel meer dan welkom te zijn. Niets was hun te veel. Toen mijn zus jarig was, stopte de chauffeur bij een lokale bakker en kocht taart voor het hele gezelschap! Hoe attent.
We hebben prachtige culturele overblijfselen gezien, maar ook kennisgemaakt met het 'echte' land Egypte. We hebben gezien hoe het gewone volk leeft. We zijn door de Sahara gereden, we hebben over de Nijl gezeild, in een motorbootje naar de tempel van Philae gevaren. Te veel om op te noemen. De gesprekken met de chauffeurs en de gidsen met hun visie op het politieke landschap van Egypte was uitermate interessant. Iedere gids had zijn eigen unieke kijk op het land. De chauffeurs waren vriendelijk, behulpzaam. De gidsen eveneens vriendelijk en zeer ter zake kundig.
Vooraf aan onze reis zijn wij nog bij Marieke (de vrouw van Ayman, de eigenaar van Djed) op bezoek geweest om al onze vragen te stellen. Marieke heeft ons geduldig en vriendelijk te woord gestaan onder het genot van een kopje koffie met een koekje.
Ayman, Marieke, Ahmed, Osama, Mohamed, Imam, Moustafa, Salah, Salim, Somar, Mimi, Abdullah, Khalid bedankt voor deze onvergetelijk mooie reis.
Bij thuiskomst vond ik een handgeschreven kaart met welkom thuis van Djed reizen op de mat. Hoe meer persoonlijk wil je het hebben?... Sluiten
Leoti Mostert schreef op 2 februari 2018
Net terug van twee weken Egypte, volledig georganiseerd door Djed Reizen. In een woord: schitterend! Wat een land. Reizen eind januari betekent dat het niet zo warm is en niet druk. Djed Reizen is zeker een aanrader, een bedrijf met de Egyptische sfeer maar met de Nederlandse precisie. Alles liep op rolletjes, we hadden twee weken lang onze eigen mini bus, met twee verschillende gidsen. Een in Cairo – Nohaer – heel enthousiast, goeie kennis en gezellig om bij ons... Lees meer
Net terug van twee weken Egypte, volledig georganiseerd door Djed Reizen. In een woord: schitterend! Wat een land. Reizen eind januari betekent dat het niet zo warm is en niet druk. Djed Reizen is zeker een aanrader, een bedrijf met de Egyptische sfeer maar met de Nederlandse precisie. Alles liep op rolletjes, we hadden twee weken lang onze eigen mini bus, met twee verschillende gidsen. Een in Cairo – Nohaer – heel enthousiast, goeie kennis en gezellig om bij ons te hebben. De chauffeur was duidelijk gewend aan het drukke verkeer in Cairo en ook Ahmed die ons van het vliegveld ophaalde en weer terug bracht was zeer behulpzaam.
Vanaf daar door naar Luxor en Aswan. Hier was Salim onze chauffeur en Salah de gids. Beiden hebben er alles aan gedaan om onze vakantie zo makkelijk mogelijk te maken – een van ons gezelschap zat in een rolstoel en Salah zorgde dat we overal zo dicht mogelijk bij konden komen. Osama – de Tour Manager in Luxor, begroette ons persoonlijk bij aankomst en bleef contact met ons houden gedurende ons verblijf. Op een van de avonden werden we verrast met een Egyptisch diner, inclusief verjaardagstaart, goed eten en leuke omgeving. Dank je Osama!
Zowel Noheir als Salah hebben niet alleen een grote kennis van de monumenten, maar ze vertellen ook graag over hun leven in Egypte wat erg interessant was. De kleine verrassingen, de upgrades, de hulp, de goed onderhouden auto’s, het zorgzame rijden – we hebben een gouden tijd gehad en bedanken Ayman van Djed Reizen en alle staf in Egypte daar hartelijk voor. Een grote aanrader!... Sluiten
Arno Lotterjouk schreef op 2 februari 2018
Beste Ayman, Onze reis was PERFECT, met uitzondering van de dagplanning in Caïro wat impliceerde dat wij maar goed 1,5 uur tijd hadden in het Egyptisch museum. Onze bijzondere complimenten voor uw hotelkeuze: echt TOP. De bootreis op de dahabiya was een echte aanrader mede door de vakkundige bemanning: zij waren correct, behulpzaam en sympathiek. De boot werd dagelijks goed onderhouden.Het eten aan boord was meer dan voldoende en goed verzorgd. In onze suite aan boord misten we wel een... Lees meer
Beste Ayman, Onze reis was PERFECT, met uitzondering van de dagplanning in Caïro wat impliceerde dat wij maar goed 1,5 uur tijd hadden in het Egyptisch museum. Onze bijzondere complimenten voor uw hotelkeuze: echt TOP. De bootreis op de dahabiya was een echte aanrader mede door de vakkundige bemanning: zij waren correct, behulpzaam en sympathiek. De boot werd dagelijks goed onderhouden.Het eten aan boord was meer dan voldoende en goed verzorgd. In onze suite aan boord misten we wel een tafeltje. Alles bij elkaar een zeer geslaagde reis en goed verzorgd. We kregen waar voor ons geld. Complimenten voor uw gidsen, chauffeurs en bemanning! Dank u wel voor deze onvergetelijke reis!... Sluiten
Henny schreef op 8 januari 2018
Beste Ayman,wat hebben wij een fantastische reis gemaakt. maar vooral wil ik de bootreis noemen. Wat een verzorging niets was te veel voor de bemanning, aanleggen om te zwemmen ,voetballen met de hollanders,het heerlijke eten,we hebben genoten, We hebben het de bemanning gezegd bij het afscheid,maar ik vind dat jij dit ook moet weten, Je kunt heel erg trots op ze zijn!!! Hartelijke groeten en ik hoop tot ziens
Beste Ayman,wat hebben wij een fantastische reis gemaakt. maar vooral wil ik de bootreis noemen. Wat een verzorging niets was te veel voor de bemanning, aanleggen om te zwemmen ,voetballen met de hollanders,het heerlijke eten,we hebben genoten, We hebben het de bemanning gezegd bij het afscheid,maar ik vind dat jij dit ook moet weten, Je kunt heel erg trots op ze zijn!!! Hartelijke groeten en ik hoop tot ziens... Sluiten
Cobie en Herman schreef op 9 december 2017
We zijn nu drie weken terug van onze 22 daagde reis door Egypte. We begonnen met 3 dagen Caïro vanuit het Mena House hotel onder begeleiding van de uitstekende gids Emam en chauffeur Achmed. Wat hebben zij ons veel geleerd en wat een luxe , een privé busje. Hierna verbleven we 5 nachten in Luxor , waar familie ons programma verzorgde. Indrukwekkend was het graf van Nefertari .Na deze dagen volgde een 4 daagde tocht op de Dahabya . Samen... Lees meer
We zijn nu drie weken terug van onze 22 daagde reis door Egypte.
We begonnen met 3 dagen Caïro vanuit het Mena House hotel onder begeleiding van de uitstekende gids Emam en chauffeur Achmed. Wat hebben zij ons veel geleerd en wat een luxe , een privé busje.
Hierna verbleven we 5 nachten in Luxor , waar familie ons programma verzorgde. Indrukwekkend was het graf van Nefertari .Na deze dagen volgde een 4 daagde tocht op de Dahabya . Samen met twee reisgenoten brachten we heerlijke dagen aan boord door. De verzorging was prima. Na aankomst in Aswan reden we meteen door naar Abu Simbel, waar we in het uitstekende Tuja hotel verbleven . Wat was het koud bij zonsopgang bij de tempel van Ramses, maar bijzonder met z'n tweeën in deze grote ruimte. Dit allemaal samen met onze werkelijk uitstekende gids Abdullah en de sympathieke chauffeur Salem. Terug in Aswan logeerden we in het Mowenpick hotel, waar we samen met Abdullah veel van dit mooie gebied bezochten.
Hierna vertrokken we per trein naar Luxor om weer heerlijke dagen met familie door te brengen. En de gids Samar vertelde ons erg veel over de tempel van Karnak en Luxor, We zagen nu ook weer erg veel van het achterland. Deze combinatie van veel cultuur, maar vooral de contacten met de plaatselijke bevolking maakten het voor ons tot een onvergetelijke reis.... Sluiten
Henny en Robert van der Valk schreef op 3 december 2017
Bij het doorlezen van onze reactie bemerkte ik dat ik volledig onterecht onze gids op de boot, Abdullah, niet had genoemd! Hij heeft ons zeer veel en op een erg duidelijke wijze ( dmv tekeningen) geleerd over de inscripties, geschiedenis en afbeeldingen. Ook onze wandeling bij het Nubische dorpje was heel bijzonder. Kortom, Ook Abdullah, enorm bedankt voor alle uitleg!
Bij het doorlezen van onze reactie bemerkte ik dat ik volledig onterecht onze gids op de boot, Abdullah, niet had genoemd! Hij heeft ons zeer veel en op een erg duidelijke wijze ( dmv tekeningen) geleerd over de inscripties, geschiedenis en afbeeldingen. Ook onze wandeling bij het Nubische dorpje was heel bijzonder. Kortom, Ook Abdullah, enorm bedankt voor alle uitleg!... Sluiten
Henny en Robert van der Valk schreef op 2 december 2017
Wij zijn net 1 dag weer thuis na onze geweldige Egypte rondreis van 15 dagen. Het was wel even wennen! Daar een temperatuur van 24C en hier slechts 2C! Wat hebben we enorm veel gezien, geleerd en genoten! De hele reis was tot in de puntjes verzorgd! Onze gidsen waren allen zeer deskundig en ervaren evenals de chauffeurs. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld en werden overal met alle egards behandeld. De reis zit qua afwisseling in rust en... Lees meer
Wij zijn net 1 dag weer thuis na onze geweldige Egypte rondreis van 15 dagen. Het was wel even wennen! Daar een temperatuur van 24C en hier slechts 2C!
Wat hebben we enorm veel gezien, geleerd en genoten!
De hele reis was tot in de puntjes verzorgd! Onze gidsen waren allen zeer deskundig en ervaren evenals de chauffeurs. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld en werden overal met alle egards behandeld.
De reis zit qua afwisseling in rust en activiteit goed in elkaar. Dat was voor ons, omdat we al wat ouder zijn, (>70jr), erg prettig.
De vaartocht met de Dahabiya was een schitterende en super relaxte ervaring. De kok op de boot is een topper! Elke dag werden ons de heerlijkste gerechten voorgeschoteld.
Ook de hotels die we tijdens onze reis bezochten waren van goede tot hoge kwaliteit. Wij hebben dus ook geen last gehad van turista.
Groot compliment aan Djed reizen voor hun feilloze organisatie, aan de gidsen Mohammed, Mamdu en Sala voor het delen van hun kennis met ons en aan de bemanning van de Loulia voor hun gastvrijheid.
Allen enorm bedankt, het was een weergaloos mooie reis!... Sluiten
Marina Gerdie Christien Marja Henriette schreef op 24 oktober 2017
Namens alle dames gamse holandi willen wij Ayman en alle medewerkers van Djed bedanken!!! 16 dg. reis van Cairo t/ m Abu Simbel was fantastisch! Ook alle hulp die door Salem aangereikt werd. Zonder zijn hulp zou er veel niet mogelijk zijn geweest voor Gerdie. Met de rolstoel of aan zijn arm het werd opgelost. Zelfs in Cairo heeft de politie de rolstoel met Gerdie door de souk heen geloosd. Ayman je kan er trots op zijn! Fantastisch personeel en... Lees meer
Namens alle dames gamse holandi willen wij Ayman en alle medewerkers van Djed bedanken!!! 16 dg. reis van Cairo t/ m Abu Simbel was fantastisch! Ook alle hulp die door Salem aangereikt werd. Zonder zijn hulp zou er veel niet mogelijk zijn geweest voor Gerdie. Met de rolstoel of aan zijn arm het werd opgelost. Zelfs in Cairo heeft de politie de rolstoel met Gerdie door de souk heen geloosd. Ayman je kan er trots op zijn! Fantastisch personeel en een geweldige reis. Alles klopt en veel gezien en niets is een probleem!! Al vele jaren reis ik met Djed en altijd een save gevoel en daar zijn we Salem dan ook heel dankbaar voor!!! Wat een geweldige chauffeur!!! Bedankt allemaal en tot de volgende keer!!!... Sluiten