Reiservaringen

De afgelopen jaren zijn veel reizigers met ons naar Egypte geweest. Ze zijn thuisgekomen met prachtige reiservaringen, een aantal leest u hier.

Reactie plaatsen?

Bent u terug uit Egypte en wilt u een reactie in ons gastenboek plaatsen? Graag, we zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bij voorbaat dank!

Hoe was uw Egypte reis met Djed Reizen?

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
134 berichten.
Matthys van der Lely schreef op 16 februari 2020
Hebben genoten van de 14e daagse Egypte op maat reis. Super georganiseerd door Djed, in alle plaatsen prima gidsen die cultuur en geschiedenis goed uit konden leggen. 4 dagen op de Dahabiya was fantastisch, een privé cruise op een antiek zeilschip over de betoverende Nijl. Egypte is en blijft uniek: wat daar 3500 jaar voor Christus al werd gebouwd en gerealiseerd.... wij in de Lage Landen liepen toen nog in een lendendoek met knuppels Wodan te vereren. Ga daar heen... Lees meer
Hebben genoten van de 14e daagse Egypte op maat reis. Super georganiseerd door Djed, in alle plaatsen prima gidsen die cultuur en geschiedenis goed uit konden leggen. 4 dagen op de Dahabiya was fantastisch, een privé cruise op een antiek zeilschip over de betoverende Nijl. Egypte is en blijft uniek: wat daar 3500 jaar voor Christus al werd gebouwd en gerealiseerd.... wij in de Lage Landen liepen toen nog in een lendendoek met knuppels Wodan te vereren. Ga daar heen en gebruik Djed!... Sluiten
John van Daal Uit Waalre schreef op 1 januari 2020
Egypte zit vol verhalen, onder andere over hoe mensen in rechtvaardigheid en gelijkheid met elkaar om zouden moeten gaan. Djed maakt het mogelijk om op een intensieve manier kennis te maken met de cultuurschatten van dit land met indrukwekkende geschiedenis. Steeds een prive gids en prive vervoer, op de schitterende Nijlboot een klein gezelschap. Een absolute aanrader voor iedereen die de historie van dit land wil ontdekken, van privacy houdt, luxe en voldoende energie heeft!!
Egypte zit vol verhalen, onder andere over hoe mensen in rechtvaardigheid en gelijkheid met elkaar om zouden moeten gaan. Djed maakt het mogelijk om op een intensieve manier kennis te maken met de cultuurschatten van dit land met indrukwekkende geschiedenis. Steeds een prive gids en prive vervoer, op de schitterende Nijlboot een klein gezelschap. Een absolute aanrader voor iedereen die de historie van dit land wil ontdekken, van privacy houdt, luxe en voldoende energie heeft!!... Sluiten
Sjaak & Jessey Dekker schreef op 7 mei 2019
In April 2019 hebben mijn dochter en ik een fantastische rondreis door Egypte gemaakt en ons hierbij laten begeleiden door Djed reizen. Het was werkelijk heel erg goed geregeld door Djed reizen. Zonder hen had dit nooit zo een geweldige ervaring voor ons kunnen worden. Op alle plekken waar we geweest zijn werden we op tijd en volgens schema opgevangen door hele aardige en vriendelijke medewerkers van Djed reizen, die ons met alles heel goed hebben begeleid. Ook het advies... Lees meer
In April 2019 hebben mijn dochter en ik een fantastische rondreis door Egypte gemaakt en ons hierbij laten begeleiden door Djed reizen. Het was werkelijk heel erg goed geregeld door Djed reizen. Zonder hen had dit nooit zo een geweldige ervaring voor ons kunnen worden. Op alle plekken waar we geweest zijn werden we op tijd en volgens schema opgevangen door hele aardige en vriendelijke medewerkers van Djed reizen, die ons met alles heel goed hebben begeleid. Ook het advies van Djed reizen om met een zeilboot de Nijl cruise te doen ipv met een normaal cruiseschip, was een hele goede tip. Alle gidsen die we hebben gehad tijdens onze rondreis waren professionele mensen met heel veel kennis en ervaring over de cultuur van Egypte. We zijn Djed reizen echt heel dankbaar voor hun goed begeleiding en kunnen iedereen aanbevelen via deze organisatie door Egypte te reizen. Djed heel erg bedankt en als we ooit nog eens naar Egypte willen dan zullen we dat zeker wederom via jullie doen.... Sluiten
Jaap en Sarine schreef op 5 mei 2019
Op donderdag 28 maart vertrokken voor een 17 daagse reis door Egypte. Na een hartelijke ontvangst in Voorburg, konden we hier met elkaar alvast genieten van de verhalen over Egypte en wat ons een beetje te wachten stond. Op het vliegveld werden we geweldig opgevangen door Ahmed die ons snel door de douane loodste en ons ook zeer behulpzaam was bij het kopen van een telefoonchip hier. Na enkele dagen druk Cairo, maar wel erg interessant hier, begon onze reis... Lees meer
Op donderdag 28 maart vertrokken voor een 17 daagse reis door Egypte. Na een hartelijke ontvangst in Voorburg, konden we hier met elkaar alvast genieten van de verhalen over Egypte en wat ons een beetje te wachten stond.
Op het vliegveld werden we geweldig opgevangen door Ahmed die ons snel door de douane loodste en ons ook zeer behulpzaam was bij het kopen van een telefoonchip hier.
Na enkele dagen druk Cairo, maar wel erg interessant hier, begon onze reis met gids en chauffeur(Emam de egyptoloog en Achmed) naar Luxor. We reden via Minia, Tuna el-Gebel, Sohag en Abydos naar Luxor.'Deze route is beslist niet toeristisch en we genoten van dit authentieke gedeelte langs de Nijl. Het was even wennen dat er de gehele route toeristen politie meereed, maar men doet dit nog steeds om de veiligheid te waarborgen. Je hebt er trouwens zelf geen last van!!
Onderweg konden we diverse rotsgraven, catacomben, ruines etc. bezoeken en ook het leven op het platteland kregen we zodoende erg goed te zien.
De gids nam ons telkens mee naar restaurantjes met heerlijk eten en ook het in gesprek kunnen gaan met de locals was voor ons een heel fijne ervaring.
In Luxor logeerden we in El Nakhil op de westoever. Een heerlijk rustig gedeelte waar we na de excursies nog leuk op verkenning konden gaan.
Ook hier hadden we aan Hamdi een fijne gids.
Vanuit Luxor 4 dg op een Dahabiya vertoefd. Met nog 4 andere passagiers deelden we dit zeer gastvrije schip en konden we ook deze dagen genieten van het heerlijke eten aan boord, prachtige natuur en excursies aan wal die door de grotere cruiseschepen niet te bereiken waren.
Zeer zeker een aanrader!!
In Aswan aangekomen per van naar Abu Simbel gereden. De tocht door de woestijn verveelde echter geen minuut. We konden nu zelf zien hoe er overal gebouwd werd en ook het landschap was zeer wisselend en beslist niuet alleen een grote zandvlakte.
In Abu Simbel de prachtige tempels bezocht die zo geweldig goed weer opgebouwd zijn na de verplaatsing.
Niet te geloven wat een staaltje vakmanschap hier geleverd is.
Terug in Aswan nog 2 nachten in het mooie Basmahotel geslapen en vanuit hier nog een mooie tocht gemaakt op een boot over de Nijl naar een Nubisch dorp en bij een familie gegeten.
Ook de Aswan dam was het bezoek meer dan waard, wat een bouwwerk.
Voor ons was deze reis een geweldige ervaring met goede gidsen/chauffeurs etc. En de mensen in Egypte waren heel vriendelijk naar ons toe.
Al met al zeker de moeite waard om hier met Djed naar toe te gaan.... Sluiten
Leo en Guido schreef op 28 april 2019
Beste Ayman, Allereerst bedankt voor de hartelijke ontvangst op je reisbureau in Voorburg. Door jouw goede en enthousiaste verhaal waren we direct overtuigd om te boeken. Onze reis werd door jou helemaal op maat aangepast zoals wij dat graag wilden, geweldig! De reis was in één woord alles overtreffend. Alles klopte, de opvang van de gidsen, de transfers. de hotels, de egyptologen en zeker niet te vergeten de crew van de Dahabiya Zekrayaat die er onverminderd voor zorgden dat het... Lees meer
Beste Ayman,

Allereerst bedankt voor de hartelijke ontvangst op je reisbureau in Voorburg. Door jouw goede en enthousiaste verhaal waren we direct overtuigd om te boeken. Onze reis werd door jou helemaal op maat aangepast zoals wij dat graag wilden, geweldig!
De reis was in één woord alles overtreffend. Alles klopte, de opvang van de gidsen, de transfers. de hotels, de egyptologen en zeker niet te vergeten de crew van de Dahabiya Zekrayaat die er onverminderd voor zorgden dat het ons aan niets ontbrak. Onze suite was mooi, het bovendek gezellig en het eten en de bediening was voortreffelijk.
Een van de avonden werd er zelfs een bbq georganiseerd aan de wal met kaarslichten, fantastisch!
Deze cruise was echt een verademing na de drukte van Cairo en Luxor.
Het Marriott Mena House hotel met uitzicht op de pyramides in Cairo was erg mooi en luxe. Ook het Sofitel, onderdeel van het Pavillon Winter, in Luxor was een fijn hotel.
In Luxor hebben we twee keer overheerlijk in restaurant Sofra gegeten en twee keer in het restaurant van Pavillon Winter wat ook erg goed verzorgd was in een chique entourage. In Luxor verliep ook alles prima. Hier hebben we ook weer veel gezien onder begeleiding van Ammal. We hebben er zelfs een uitdrukking van haar aan overgehouden (als we even niet oplettend waren), nl. "kijken kijken" waar we nog steeds om lachen.
Na dit verblijf werden we met de auto naar de Dahabiya gebracht waar we vier nachten op verbleven richting Aswan. Deze cruise was een hoogtepunt van onze reis.
Na aankomst met de boot in Aswan zijn we direct door gereden met de auto, drie en een half uur, en nog twee andere reizigers die we op de boot leerden kennen naar Abu Simbel gereden. Was ook weer een onvergetelijke ervaring om hier de wereldberoemde tempels te bewonderen. Om niet weer zo lang in de auto te zitten hebben we hier overnacht in een vrij eenvoudig Nubisch hotelletje.
De volgende dag terug gereden naar Aswan waar we twee dagen verbleven.
Het Basma Hotel hier was prima. Wel zijn we elke avond in het ernaast gelegen Sofitel Legend Old Cataract gaan eten wat zeer de moeite waard was. Fantastisch uitzicht vanaf de buitenbar en overheerlijk eten. We hebben trouwens de hele reis, ook op de boot, elke avond heerlijke egyptische wijn gedronken, "Omar Khayyam".
Na Aswan zijn we terug gevlogen naar Cairo om daar nog 2 dagen in het centrum in het Marriott Zamelek Hotel te verblijven. Dit hotel was absoluut een topper!
Tot slot willen wij alle medewerkers van Djed Reizen bedanken voor deze onvergetelijke en zeer interessante reis. Door jullie goede inzet en perfectie hebben we volop en onbezorgd kunnen genieten.
Een 10 met een griffel voor jullie allemaal!

Wij hebben gereisd van 28 maart tot 3 april 2019.

Hartelijke groeten aan allen,

Leo en Guido... Sluiten
R&R schreef op 15 april 2019
De 12-daagse rondreis (Cairo, Aswan, Cruise, Luxor) die wij in maart 2019 hebben gemaakt was met één woord: betoverend! Ik houd er van om te backpacken en zelf alles uit te vogelen dus ik was aanvankelijk een beetje sceptisch over een georganiseerde reis, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het programma is erg goed samengesteld, het vervoer is keurig geregeld en qua bezienswaardigheden is het allemaal niet te bevatten zo mooi. De lokale medewerkers zorgen er voor dat je je meteen... Lees meer
De 12-daagse rondreis (Cairo, Aswan, Cruise, Luxor) die wij in maart 2019 hebben gemaakt was met één woord: betoverend! Ik houd er van om te backpacken en zelf alles uit te vogelen dus ik was aanvankelijk een beetje sceptisch over een georganiseerde reis, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het programma is erg goed samengesteld, het vervoer is keurig geregeld en qua bezienswaardigheden is het allemaal niet te bevatten zo mooi.

De lokale medewerkers zorgen er voor dat je je meteen thuis voelt. Bovendien zijn alle excursies kleinschalig georganiseerd waardoor je vaak met eigen gids en chauffeur reist, dat maakt het erg persoonlijk. Bij deze willen we alle medewerkers van Djed bedanken voor het geweldige contact dat we hebben gehad. Ook de crew van de Dahabiya verdient een dikke pluim. De kamer en het eten op de boot was voortreffelijk. Daar konden de hotels niet aan tippen. Voor de reizigers die ook naar Luxor gaan raden we aan naar restaurant Sofra te gaan.

Sommige dagen heb een vol programma dus zorg er voor dat je altijd wat te drinken/snacken bij je hebt! 😊

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten, heel veel dank!!
R&R... Sluiten
Eric en Vronie schreef op 3 april 2019
Ayman, wat heb jij met je crew ons een onvergetelijke reis door Egypte bezorgd. Alles wat je ons in Voorburg - waar wij ook wonen - op jouw 'office' hebt verteld is meer dan uitgekomen. Niets, maar dan ook niets hebben jij en je crew aan het toeval overgelaten. In Caïro werden wij verwelkomd door Achmed, die snel het visum regelde en ons vervolgens met de chauffeur in donker door 'crazy Caïro' naar het Marriot hotel bracht. Crazy vanwege het... Lees meer
Ayman, wat heb jij met je crew ons een onvergetelijke reis door Egypte bezorgd. Alles wat je ons in Voorburg - waar wij ook wonen - op jouw 'office' hebt verteld is meer dan uitgekomen. Niets, maar dan ook niets hebben jij en je crew aan het toeval overgelaten.
In Caïro werden wij verwelkomd door Achmed, die snel het visum regelde en ons vervolgens met de chauffeur in donker door 'crazy Caïro' naar het Marriot hotel bracht. Crazy vanwege het verkeer, zoals hij vertelde. En wat een verrassing als je 's morgens naar buiten gaat en je ziet de piramides in het zonnetje tegen een strak blauwe lucht. De laatste ochtend in Caïro had hij een verrassing voor ons: een typisch Egyptisch ontbijt. Heerlijk.
Vliegen naar Luxor. Daar werden wij opgevangen door Usama. Ook hij had een verrassing: met een aantal andere gasten naar de avondmarkt. Bijzonder! En natuurlijk kruiden en pinda's gekocht.
Wij hebben een ballonvaart gemaakt, geregeld door Usama en de gids. Aanrader. Je moet wel vroeg op, maar dat is het waard. Twee keer gegeten in restaurant Sofra. Een geweldige ambiance en goed Egyptisch eten. De bediening was top! Er wordt hard gewerkt.
Vervolgens naar de Dahabiya om in 4 dagen naar Aswan te varen/zeilen met de nodige tussenstops. In een woord geweldig. Zo genoten. Het kon niet beter. De crew stond altijd voor je klaar. Niets was te veel. Een Egyptoloog als gids. En......het eten was uitmuntend. Wij willen hier toch de kok Rami even roemen!
Zeker ook het vermelden waard is dat wij een avond aan de wal hebben gegeten met kaarslicht. Naast ons was een andere Dahabiya aangemeerd en had een soort kermislicht rond hun tafel. Nee....wij kregen rondom het geheel kaarsen, namelijk plastic waterflessen afgesneden, met de hals in de aarde, water en kaarsje erin en klaar. Super romantisch en dan met dat heerlijke eten van onze kok.
Het laatste deel van de reis was een rit door de woestijn naar Abu Simbel met een overnachting om de volgende ochtend bij de opkomende zon de beelden van de twee tempels te zien. Een onvergetelijke ervaring!
De laatste twee nachten verbleven wij in Aswan bij Nubiërs. Hier hebben wij kennis kunnen maken met hun cultuur. Wat een lieve mensen.

Wij kunnen niet genoeg benadrukken - en dat was voor ons echt een meerwaarde - dat wij tijdens de gehele reis steeds door geweldige gidsen en chauffeurs zijn begeleid. Wij hebben daardoor optimaal kunnen genieten van de schitterende en prachtig geconserveerde overblijfselen van een eeuwenoude beschaving die ver voor onze jaartelling begon. Hier ga je voor naar Egypte!

Tenslotte is het misschien ook goed te vermelden dat ons vertrouwen en gevoel van veiligheid in Egypte geen moment werd aangetast en gaandeweg alleen maar verder is gegroeid.

Chapeau Ayman/Djed Reizen!... Sluiten
Monique en Jo Peperkamp schreef op 3 april 2019
Beste medewerkers van Djed reizen, Mijn dochter Monique en ik zijn volledig in de ban geraakt van het mooie, bijzondere land Egypte. We hebben met volle teugen genoten van alles wat ons geboden werd. Mede door uw perfecte organisatie, de professionele uitleg van de gidsen en het vriendelijke personeel op de Dahabiya ( niet te vergeten de voortreffelijke kok Mohammed ) was dit een reis om nooit te vergeten. Sukran Djed reizen.
Beste medewerkers van Djed reizen,
Mijn dochter Monique en ik zijn volledig in de ban geraakt van het mooie, bijzondere land Egypte. We hebben met volle teugen genoten van alles wat ons geboden werd.
Mede door uw perfecte organisatie, de professionele uitleg van de gidsen en het vriendelijke personeel op de Dahabiya ( niet te vergeten de voortreffelijke kok Mohammed ) was dit een reis om nooit te vergeten.
Sukran Djed reizen.... Sluiten
Dilia schreef op 2 april 2019
Beste DJED reizen, afgelopen maart hebben wij door jullie een best wel uitzonderlijke reis laten samenstellen. Naast de 'gewone' toeristische plekken in Caïro wilden wij ook naar een lokale plek om een Egyptische familie op te zoeken. Voordat de reis begon is alles duidelijk geregeld en zijn we goed en vriendelijk geïnformeerd wanneer we vragen hadden. In Egypte zelf was alles ook erg goed geregeld. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en deden hun best om ons een zo prettig... Lees meer
Beste DJED reizen, afgelopen maart hebben wij door jullie een best wel uitzonderlijke reis laten samenstellen. Naast de 'gewone' toeristische plekken in Caïro wilden wij ook naar een lokale plek om een Egyptische familie op te zoeken. Voordat de reis begon is alles duidelijk geregeld en zijn we goed en vriendelijk geïnformeerd wanneer we vragen hadden. In Egypte zelf was alles ook erg goed geregeld. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en deden hun best om ons een zo prettig mogelijke reis te verzorgen. De ontmoeting met de Egyptische familie was erg bijzonder en we hadden dit niet kunnen doen zonder de hulp van DJED. Hartelijk bedankt voor deze mooie en vooral bijzondere reis!... Sluiten
Ronald Verhoosel schreef op 1 april 2019
Net een weekje terug van een fantastische reis naar Egypte met Djed. Ayman Simman had alles tot in de puntjes geregeld nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt. We verbleven 4 nachten in Luxor gevolgd door een Dahabiya-cruise naar Aswan. 2 nachten Aswan en 2 nachten Cairo. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de Dahabiya-trip. Geweldig mooi om op een relaxte manier het landschap met plaatselijke taferelen aan je voorbij te zien trekken. Het eten was voortreffelijk, van... Lees meer
Net een weekje terug van een fantastische reis naar Egypte met Djed.
Ayman Simman had alles tot in de puntjes geregeld nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt. We verbleven 4 nachten in Luxor gevolgd door een Dahabiya-cruise naar Aswan. 2 nachten Aswan en 2 nachten Cairo. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de Dahabiya-trip. Geweldig mooi om op een relaxte manier het landschap met plaatselijke taferelen aan je voorbij te zien trekken. Het eten was voortreffelijk, van `s-ochtend tot `s-avonds dankzij de geweldige kok Mohamed. Het voltallige personeel op de Dahabiya is trouwens helemaal top. Erg vriendelijk en behulpzaam. Met speciale dank aan de geweldige ober Ahmed. Niets was hem te veel gevraagd. Zowel onze gids tijdens de Dahabiya-trip Abdullah als onze vrouwelijke gids in Luxor Samar (Summer) waren fantastische mensen met enorme kennis over Egypte. Beiden vol humor en boeiende vertellers. Hun gewicht in goud waard.
Ook de mensen die ons ophaalden en terug brachten naar de luchthaven zoals Ahmed en de chauffeurs verdienen een pluim.

Wij bedanken hierbij Ayman Simman en zijn voltallig personeel voor deze fantastische ervaringen. Daarom: "Djed, the Best You Can Get"
Ronald en Marion... Sluiten
Jip schreef op 14 maart 2019
Met Djed een supermooie reis door Egypte gemaakt, ook de 4 daagse Nijlcruise op de Dahabiya vonden we super en ontspannen.We genieten nog na van al het moois dat we hebben gezien.
Met Djed een supermooie reis door Egypte gemaakt, ook de 4 daagse Nijlcruise op de Dahabiya vonden we super en ontspannen.We genieten nog na van al het moois dat we hebben gezien.... Sluiten
Jef Marijnen en Chérie cohen schreef op 27 februari 2019
Beste Ayman, zoals je weet had ik wat moeite met de veiligheid in Egypte maar na een fantastische rondreis is dat gevoel volledig verdwenen, wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en de mensen waren bijzonder vriendelijk. De reis was perfect georganiseerd en wij kunnen iedereen deze rondreis van harte aanbevelen. Dank je wel ook voor de leuke kaart bij thuiskomst.
Beste Ayman, zoals je weet had ik wat moeite met de veiligheid in Egypte maar na een fantastische rondreis is dat gevoel volledig verdwenen, wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en de mensen waren bijzonder vriendelijk.
De reis was perfect georganiseerd en wij kunnen iedereen deze rondreis van harte aanbevelen. Dank je wel ook voor de leuke kaart bij thuiskomst.... Sluiten
Jef Marijnen en Cherie Cohen schreef op 16 februari 2019
Beste Ayman,Jef en ik waren bijzonder verrast met dit geweldige kado voor de verjaardag van Jef. Osama had een heerlijk diner en een prachtige taart en een zingende bediening voor Jef geregeld, geweldig !!! Heel hartelijk dank en tot nu toe is dit een prachtige reis,wij genieten iedere dag en alles is perfect geregeld. Vriendelijke groet Jef en Chérie
Beste Ayman,Jef en ik waren bijzonder verrast met dit geweldige kado voor de verjaardag van Jef.
Osama had een heerlijk diner en een prachtige taart en een zingende bediening voor Jef geregeld, geweldig !!!
Heel hartelijk dank en tot nu toe is dit een prachtige reis,wij genieten iedere dag en alles is perfect geregeld.
Vriendelijke groet Jef en Chérie... Sluiten
Henk de Blois schreef op 6 januari 2019
Wij hebben dank zij DJED reizen een uitstekende en indrukwekkende reis door Egypte mogen maken. De reis was zeer professioneel georganiseerd met uitstekende gidsen (die allen Egyptologen waren) Ook de 4dgse tocht over de Nijl met een Dahabiya zeil boot was heerlijk ontspannen en door diverse stops erg interessant. Dank DJED organisatie voor de zorgeloze reis door het fantastische land Egypte!
Wij hebben dank zij DJED reizen een uitstekende en indrukwekkende reis door Egypte mogen maken. De reis was zeer professioneel georganiseerd met uitstekende gidsen (die allen Egyptologen waren) Ook de 4dgse tocht over de Nijl met een Dahabiya zeil boot was heerlijk ontspannen en door diverse stops erg interessant. Dank DJED organisatie voor de zorgeloze reis door het fantastische land Egypte!... Sluiten
Sylvia Vegt schreef op 28 november 2018
Onze rondreis met het gezin was geweldig. Wat is het toch een prachtig land. Via Cairo gevlogen naar Aswan alwaar we in een sfeervol Nubian house hebben overnacht(wel oordopjes meenemen ivm het hondengeblaf). Vandaar met een prachtige zeilboot naar Luxor gevaren. Heerlijk gegeten. op de boot. Als laatste vanuit Winterpalace de schatten van Luxor bekeken. Alle transfers verliepen soepel en de gidsen waren heel prettig in de omgang.
Onze rondreis met het gezin was geweldig. Wat is het toch een prachtig land. Via Cairo gevlogen naar Aswan alwaar we in een sfeervol Nubian house hebben overnacht(wel oordopjes meenemen ivm het hondengeblaf). Vandaar met een prachtige zeilboot naar Luxor gevaren. Heerlijk gegeten. op de boot. Als laatste vanuit Winterpalace de schatten van Luxor bekeken. Alle transfers verliepen soepel en de gidsen waren heel prettig in de omgang.... Sluiten
Robert Klijzing en Maja Machielse schreef op 22 oktober 2018
We zijn nu 2 weken terug van onze 15 daagse reis met Djed reizen.Het was een onvergetelijke reis en alles was tot in de puntjes geregelt.Alle medewerkers van Djed reizen deden ontzettend hun best om het ons naar de zin te maken.Ook de girobetaalpas die de automaat had ingeslikt,heb ik door medewerking Mamdouh Yousif binnen een uur teruggekregen. Mamdough was een terzakkenkundige gids die ons veel van het land heeft laten zien.Verder was de bootreis over de Nijl en de... Lees meer
We zijn nu 2 weken terug van onze 15 daagse reis met Djed reizen.Het was een onvergetelijke reis en alles was tot in de puntjes geregelt.Alle medewerkers van Djed reizen deden ontzettend hun best om het ons naar de zin te maken.Ook de girobetaalpas die de automaat had ingeslikt,heb ik door medewerking Mamdouh Yousif binnen een uur teruggekregen.
Mamdough was een terzakkenkundige gids die ons veel van het land heeft laten zien.Verder was de bootreis over de Nijl en de tocht door de woestijn en het bezoek aan Abu Simbel oom nooit meer te vergeten.We zijn van plan om zeker nog eens terug te komen naar Egypte naar dan in Januari/februari.Voor Djedreizen niets dan lof,alles was prima geregeld.... Sluiten
Robert Klijzing en Marja Machielse schreef op 21 oktober 2018
Alweer bijna 2 weken terug van onze 15 daagse Egyptereis met Djedreizen.Het is een prachtige ervaring geweest met veel hoogtepunten en een goed verzorgde reis.Vooral onze gids, mr Mamdouh in Luxor heeft een zeer goede indruk bij ons achtergelaten. Het varen met de dahabiya op de nijl was ook heel ontspannen en mooi. Het eten was erg lekker. Niks als lof!Zeker een herhaling met Djed waard maar dan in januarie/februari want het was wel erg warm.
Alweer bijna 2 weken terug van onze 15 daagse Egyptereis met Djedreizen.Het is een prachtige ervaring geweest met veel hoogtepunten en een goed verzorgde reis.Vooral onze gids, mr Mamdouh in Luxor heeft een zeer goede indruk bij ons achtergelaten. Het varen met de dahabiya op de nijl was ook heel ontspannen en mooi. Het eten was erg lekker.
Niks als lof!Zeker een herhaling met Djed waard maar dan in januarie/februari want het was wel erg warm.... Sluiten
Chris Pfeiffer schreef op 17 oktober 2018
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.... Sluiten
Will en Berty Kippersluijs schreef op 11 oktober 2018
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018 Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed. De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de... Lees meer
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018

Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed.
De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de historie van Egypte.
Naast ons geplande programma was er zelfs nog ruimte om extra bezoeken af te leggen (o.a. papyrusfabriekje en alabast atelier). Ook het omzetten van ons programma naar een andere dag was geen enkel probleem.
De chauffeurs zijn goed en betrouwbaar. Dat is zeker nodig met het hectische verkeer in Cairo!
Kortom; mocht je plannen hebben om de historische kunstschatten van Egypte te bezoeken boek dan zeker je reis bij Djed.... Sluiten
Niek Schenning schreef op 4 oktober 2018
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018 Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen” Dat klopte volledig, de medewerker van Djed... Lees meer
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018

Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen”

Dat klopte volledig, de medewerker van Djed in Cairo, Achmed, wachtte ons al bij de bagageband op. Hij regelde ons visum en loodste ons moeiteloos door de douane in Cairo. Hij bracht ons naar het hotel en checkte voor ons in, heerlijk! De Nederlandstalige gids Ehab en chauffeur waren precies op tijd om ons op te halen en hebben ervoor gezorgd dat we heerlijk hebben genoten van alle bezienswaardigheden. Tevens heeft Ehab ons het tip systeem in Egypte uitgelegd want soms weet je gewoon niet meer wat een “normale” tip is..

In Luxor werden we door de chauffeur opgewacht en maakten we kennis met Amani en zeer goed Engels sprekende gids die egyptologie had gestudeerd. Osama de medewerker van Djed heeft nog een luchtballontrip geregeld voor ons en heeft ons meegenomen naar een lokale bar waar we heerlijk genoten hebben van de omgeving en de gebruiken.

Na Luxor zijn we met een superluxe zeilboot (Dahabiya) over de Nijl naar Aswan gevaren. Op de boot hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe gids Emam en een ander Nederlands stel. De bemanning was uitmuntend en Emam heeft ons zeer deskundig de mooiste plekjes langs de Nijl laten zien. De kamelenmarkt was heel bijzonder en toen ik zelf een tochtje over het Nasser meer had geboekt heeft Emam daar zeer goed in bemiddeld.
We hebben ervan genoten. Mijnheer Simman en zijn vriendelijke en deskundig personeel heeft ervoor gezorgd dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Een aanrader voor iedereen die Egypte wil leren kennen.

Met vriendelijke groeten Niek en Robert Schenning... Sluiten