Home|Reacties van klanten

Reiservaringen

De afgelopen jaren zijn veel reizigers met ons naar Egypte geweest. Ze zijn thuisgekomen met prachtige reiservaringen, een aantal leest u hier.

Reactie plaatsen?

Bent u terug uit Egypte en wilt u een reactie in ons gastenboek plaatsen? Graag, we zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bij voorbaat dank!

Hoe was uw Egypte reis met Djed Reizen?

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
129 berichten.
R&R heeft geschreven op 15 april 2019
De 12-daagse rondreis (Cairo, Aswan, Cruise, Luxor) die wij in maart 2019 hebben gemaakt was met één woord: betoverend! Ik houd er van om te backpacken en zelf alles uit te vogelen dus ik was aanvankelijk een beetje sceptisch over een georganiseerde reis, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het programma is erg goed samengesteld, het vervoer is keurig geregeld en qua bezienswaardigheden is het allemaal niet te bevatten zo mooi. De lokale medewerkers zorgen er voor dat je je meteen... Lees meer
De 12-daagse rondreis (Cairo, Aswan, Cruise, Luxor) die wij in maart 2019 hebben gemaakt was met één woord: betoverend! Ik houd er van om te backpacken en zelf alles uit te vogelen dus ik was aanvankelijk een beetje sceptisch over een georganiseerde reis, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het programma is erg goed samengesteld, het vervoer is keurig geregeld en qua bezienswaardigheden is het allemaal niet te bevatten zo mooi.

De lokale medewerkers zorgen er voor dat je je meteen thuis voelt. Bovendien zijn alle excursies kleinschalig georganiseerd waardoor je vaak met eigen gids en chauffeur reist, dat maakt het erg persoonlijk. Bij deze willen we alle medewerkers van Djed bedanken voor het geweldige contact dat we hebben gehad. Ook de crew van de Dahabiya verdient een dikke pluim. De kamer en het eten op de boot was voortreffelijk. Daar konden de hotels niet aan tippen. Voor de reizigers die ook naar Luxor gaan raden we aan naar restaurant Sofra te gaan.

Sommige dagen heb een vol programma dus zorg er voor dat je altijd wat te drinken/snacken bij je hebt! 😊

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten, heel veel dank!!
R&R... Sluiten
Eric en Vronie heeft geschreven op 3 april 2019
Ayman, wat heb jij met je crew ons een onvergetelijke reis door Egypte bezorgd. Alles wat je ons in Voorburg - waar wij ook wonen - op jouw 'office' hebt verteld is meer dan uitgekomen. Niets, maar dan ook niets hebben jij en je crew aan het toeval overgelaten. In Caïro werden wij verwelkomd door Achmed, die snel het visum regelde en ons vervolgens met de chauffeur in donker door 'crazy Caïro' naar het Marriot hotel bracht. Crazy vanwege het... Lees meer
Ayman, wat heb jij met je crew ons een onvergetelijke reis door Egypte bezorgd. Alles wat je ons in Voorburg - waar wij ook wonen - op jouw 'office' hebt verteld is meer dan uitgekomen. Niets, maar dan ook niets hebben jij en je crew aan het toeval overgelaten.
In Caïro werden wij verwelkomd door Achmed, die snel het visum regelde en ons vervolgens met de chauffeur in donker door 'crazy Caïro' naar het Marriot hotel bracht. Crazy vanwege het verkeer, zoals hij vertelde. En wat een verrassing als je 's morgens naar buiten gaat en je ziet de piramides in het zonnetje tegen een strak blauwe lucht. De laatste ochtend in Caïro had hij een verrassing voor ons: een typisch Egyptisch ontbijt. Heerlijk.
Vliegen naar Luxor. Daar werden wij opgevangen door Usama. Ook hij had een verrassing: met een aantal andere gasten naar de avondmarkt. Bijzonder! En natuurlijk kruiden en pinda's gekocht.
Wij hebben een ballonvaart gemaakt, geregeld door Usama en de gids. Aanrader. Je moet wel vroeg op, maar dat is het waard. Twee keer gegeten in restaurant Sofra. Een geweldige ambiance en goed Egyptisch eten. De bediening was top! Er wordt hard gewerkt.
Vervolgens naar de Dahabiya om in 4 dagen naar Aswan te varen/zeilen met de nodige tussenstops. In een woord geweldig. Zo genoten. Het kon niet beter. De crew stond altijd voor je klaar. Niets was te veel. Een Egyptoloog als gids. En......het eten was uitmuntend. Wij willen hier toch de kok Rami even roemen!
Zeker ook het vermelden waard is dat wij een avond aan de wal hebben gegeten met kaarslicht. Naast ons was een andere Dahabiya aangemeerd en had een soort kermislicht rond hun tafel. Nee....wij kregen rondom het geheel kaarsen, namelijk plastic waterflessen afgesneden, met de hals in de aarde, water en kaarsje erin en klaar. Super romantisch en dan met dat heerlijke eten van onze kok.
Het laatste deel van de reis was een rit door de woestijn naar Abu Simbel met een overnachting om de volgende ochtend bij de opkomende zon de beelden van de twee tempels te zien. Een onvergetelijke ervaring!
De laatste twee nachten verbleven wij in Aswan bij Nubiërs. Hier hebben wij kennis kunnen maken met hun cultuur. Wat een lieve mensen.

Wij kunnen niet genoeg benadrukken - en dat was voor ons echt een meerwaarde - dat wij tijdens de gehele reis steeds door geweldige gidsen en chauffeurs zijn begeleid. Wij hebben daardoor optimaal kunnen genieten van de schitterende en prachtig geconserveerde overblijfselen van een eeuwenoude beschaving die ver voor onze jaartelling begon. Hier ga je voor naar Egypte!

Tenslotte is het misschien ook goed te vermelden dat ons vertrouwen en gevoel van veiligheid in Egypte geen moment werd aangetast en gaandeweg alleen maar verder is gegroeid.

Chapeau Ayman/Djed Reizen!... Sluiten
Monique en Jo Peperkamp heeft geschreven op 3 april 2019
Beste medewerkers van Djed reizen, Mijn dochter Monique en ik zijn volledig in de ban geraakt van het mooie, bijzondere land Egypte. We hebben met volle teugen genoten van alles wat ons geboden werd. Mede door uw perfecte organisatie, de professionele uitleg van de gidsen en het vriendelijke personeel op de Dahabiya ( niet te vergeten de voortreffelijke kok Mohammed ) was dit een reis om nooit te vergeten. Sukran Djed reizen.
Beste medewerkers van Djed reizen,
Mijn dochter Monique en ik zijn volledig in de ban geraakt van het mooie, bijzondere land Egypte. We hebben met volle teugen genoten van alles wat ons geboden werd.
Mede door uw perfecte organisatie, de professionele uitleg van de gidsen en het vriendelijke personeel op de Dahabiya ( niet te vergeten de voortreffelijke kok Mohammed ) was dit een reis om nooit te vergeten.
Sukran Djed reizen.... Sluiten
Dilia heeft geschreven op 2 april 2019
Beste DJED reizen, afgelopen maart hebben wij door jullie een best wel uitzonderlijke reis laten samenstellen. Naast de 'gewone' toeristische plekken in Caïro wilden wij ook naar een lokale plek om een Egyptische familie op te zoeken. Voordat de reis begon is alles duidelijk geregeld en zijn we goed en vriendelijk geïnformeerd wanneer we vragen hadden. In Egypte zelf was alles ook erg goed geregeld. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en deden hun best om ons een zo prettig... Lees meer
Beste DJED reizen, afgelopen maart hebben wij door jullie een best wel uitzonderlijke reis laten samenstellen. Naast de 'gewone' toeristische plekken in Caïro wilden wij ook naar een lokale plek om een Egyptische familie op te zoeken. Voordat de reis begon is alles duidelijk geregeld en zijn we goed en vriendelijk geïnformeerd wanneer we vragen hadden. In Egypte zelf was alles ook erg goed geregeld. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en deden hun best om ons een zo prettig mogelijke reis te verzorgen. De ontmoeting met de Egyptische familie was erg bijzonder en we hadden dit niet kunnen doen zonder de hulp van DJED. Hartelijk bedankt voor deze mooie en vooral bijzondere reis!... Sluiten
Ronald Verhoosel heeft geschreven op 1 april 2019
Net een weekje terug van een fantastische reis naar Egypte met Djed. Ayman Simman had alles tot in de puntjes geregeld nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt. We verbleven 4 nachten in Luxor gevolgd door een Dahabiya-cruise naar Aswan. 2 nachten Aswan en 2 nachten Cairo. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de Dahabiya-trip. Geweldig mooi om op een relaxte manier het landschap met plaatselijke taferelen aan je voorbij te zien trekken. Het eten was voortreffelijk, van... Lees meer
Net een weekje terug van een fantastische reis naar Egypte met Djed.
Ayman Simman had alles tot in de puntjes geregeld nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt. We verbleven 4 nachten in Luxor gevolgd door een Dahabiya-cruise naar Aswan. 2 nachten Aswan en 2 nachten Cairo. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de Dahabiya-trip. Geweldig mooi om op een relaxte manier het landschap met plaatselijke taferelen aan je voorbij te zien trekken. Het eten was voortreffelijk, van `s-ochtend tot `s-avonds dankzij de geweldige kok Mohamed. Het voltallige personeel op de Dahabiya is trouwens helemaal top. Erg vriendelijk en behulpzaam. Met speciale dank aan de geweldige ober Ahmed. Niets was hem te veel gevraagd. Zowel onze gids tijdens de Dahabiya-trip Abdullah als onze vrouwelijke gids in Luxor Samar (Summer) waren fantastische mensen met enorme kennis over Egypte. Beiden vol humor en boeiende vertellers. Hun gewicht in goud waard.
Ook de mensen die ons ophaalden en terug brachten naar de luchthaven zoals Ahmed en de chauffeurs verdienen een pluim.

Wij bedanken hierbij Ayman Simman en zijn voltallig personeel voor deze fantastische ervaringen. Daarom: "Djed, the Best You Can Get"
Ronald en Marion... Sluiten
Jip heeft geschreven op 14 maart 2019
Met Djed een supermooie reis door Egypte gemaakt, ook de 4 daagse Nijlcruise op de Dahabiya vonden we super en ontspannen.We genieten nog na van al het moois dat we hebben gezien.
Met Djed een supermooie reis door Egypte gemaakt, ook de 4 daagse Nijlcruise op de Dahabiya vonden we super en ontspannen.We genieten nog na van al het moois dat we hebben gezien.... Sluiten
Jef Marijnen en Chérie cohen heeft geschreven op 27 februari 2019
Beste Ayman, zoals je weet had ik wat moeite met de veiligheid in Egypte maar na een fantastische rondreis is dat gevoel volledig verdwenen, wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en de mensen waren bijzonder vriendelijk. De reis was perfect georganiseerd en wij kunnen iedereen deze rondreis van harte aanbevelen. Dank je wel ook voor de leuke kaart bij thuiskomst.
Beste Ayman, zoals je weet had ik wat moeite met de veiligheid in Egypte maar na een fantastische rondreis is dat gevoel volledig verdwenen, wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en de mensen waren bijzonder vriendelijk.
De reis was perfect georganiseerd en wij kunnen iedereen deze rondreis van harte aanbevelen. Dank je wel ook voor de leuke kaart bij thuiskomst.... Sluiten
Jef Marijnen en Cherie Cohen heeft geschreven op 16 februari 2019
Beste Ayman,Jef en ik waren bijzonder verrast met dit geweldige kado voor de verjaardag van Jef. Osama had een heerlijk diner en een prachtige taart en een zingende bediening voor Jef geregeld, geweldig !!! Heel hartelijk dank en tot nu toe is dit een prachtige reis,wij genieten iedere dag en alles is perfect geregeld. Vriendelijke groet Jef en Chérie
Beste Ayman,Jef en ik waren bijzonder verrast met dit geweldige kado voor de verjaardag van Jef.
Osama had een heerlijk diner en een prachtige taart en een zingende bediening voor Jef geregeld, geweldig !!!
Heel hartelijk dank en tot nu toe is dit een prachtige reis,wij genieten iedere dag en alles is perfect geregeld.
Vriendelijke groet Jef en Chérie... Sluiten
Henk de Blois heeft geschreven op 6 januari 2019
Wij hebben dank zij DJED reizen een uitstekende en indrukwekkende reis door Egypte mogen maken. De reis was zeer professioneel georganiseerd met uitstekende gidsen (die allen Egyptologen waren) Ook de 4dgse tocht over de Nijl met een Dahabiya zeil boot was heerlijk ontspannen en door diverse stops erg interessant. Dank DJED organisatie voor de zorgeloze reis door het fantastische land Egypte!
Wij hebben dank zij DJED reizen een uitstekende en indrukwekkende reis door Egypte mogen maken. De reis was zeer professioneel georganiseerd met uitstekende gidsen (die allen Egyptologen waren) Ook de 4dgse tocht over de Nijl met een Dahabiya zeil boot was heerlijk ontspannen en door diverse stops erg interessant. Dank DJED organisatie voor de zorgeloze reis door het fantastische land Egypte!... Sluiten
Sylvia Vegt heeft geschreven op 28 november 2018
Onze rondreis met het gezin was geweldig. Wat is het toch een prachtig land. Via Cairo gevlogen naar Aswan alwaar we in een sfeervol Nubian house hebben overnacht(wel oordopjes meenemen ivm het hondengeblaf). Vandaar met een prachtige zeilboot naar Luxor gevaren. Heerlijk gegeten. op de boot. Als laatste vanuit Winterpalace de schatten van Luxor bekeken. Alle transfers verliepen soepel en de gidsen waren heel prettig in de omgang.
Onze rondreis met het gezin was geweldig. Wat is het toch een prachtig land. Via Cairo gevlogen naar Aswan alwaar we in een sfeervol Nubian house hebben overnacht(wel oordopjes meenemen ivm het hondengeblaf). Vandaar met een prachtige zeilboot naar Luxor gevaren. Heerlijk gegeten. op de boot. Als laatste vanuit Winterpalace de schatten van Luxor bekeken. Alle transfers verliepen soepel en de gidsen waren heel prettig in de omgang.... Sluiten
Robert Klijzing en Maja Machielse heeft geschreven op 22 oktober 2018
We zijn nu 2 weken terug van onze 15 daagse reis met Djed reizen.Het was een onvergetelijke reis en alles was tot in de puntjes geregelt.Alle medewerkers van Djed reizen deden ontzettend hun best om het ons naar de zin te maken.Ook de girobetaalpas die de automaat had ingeslikt,heb ik door medewerking Mamdouh Yousif binnen een uur teruggekregen. Mamdough was een terzakkenkundige gids die ons veel van het land heeft laten zien.Verder was de bootreis over de Nijl en de... Lees meer
We zijn nu 2 weken terug van onze 15 daagse reis met Djed reizen.Het was een onvergetelijke reis en alles was tot in de puntjes geregelt.Alle medewerkers van Djed reizen deden ontzettend hun best om het ons naar de zin te maken.Ook de girobetaalpas die de automaat had ingeslikt,heb ik door medewerking Mamdouh Yousif binnen een uur teruggekregen.
Mamdough was een terzakkenkundige gids die ons veel van het land heeft laten zien.Verder was de bootreis over de Nijl en de tocht door de woestijn en het bezoek aan Abu Simbel oom nooit meer te vergeten.We zijn van plan om zeker nog eens terug te komen naar Egypte naar dan in Januari/februari.Voor Djedreizen niets dan lof,alles was prima geregeld.... Sluiten
Robert Klijzing en Marja Machielse heeft geschreven op 21 oktober 2018
Alweer bijna 2 weken terug van onze 15 daagse Egyptereis met Djedreizen.Het is een prachtige ervaring geweest met veel hoogtepunten en een goed verzorgde reis.Vooral onze gids, mr Mamdouh in Luxor heeft een zeer goede indruk bij ons achtergelaten. Het varen met de dahabiya op de nijl was ook heel ontspannen en mooi. Het eten was erg lekker. Niks als lof!Zeker een herhaling met Djed waard maar dan in januarie/februari want het was wel erg warm.
Alweer bijna 2 weken terug van onze 15 daagse Egyptereis met Djedreizen.Het is een prachtige ervaring geweest met veel hoogtepunten en een goed verzorgde reis.Vooral onze gids, mr Mamdouh in Luxor heeft een zeer goede indruk bij ons achtergelaten. Het varen met de dahabiya op de nijl was ook heel ontspannen en mooi. Het eten was erg lekker.
Niks als lof!Zeker een herhaling met Djed waard maar dan in januarie/februari want het was wel erg warm.... Sluiten
Chris Pfeiffer heeft geschreven op 17 oktober 2018
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.
Net terug van een 10 daagse reis naar Egypte met Djedreizen. Fantastische trip geweest. Goed georganiseerd. Nette ontvangst, grondige begeleiding en uitstekende gidsen.... Sluiten
Will en Berty Kippersluijs heeft geschreven op 11 oktober 2018
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018 Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed. De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de... Lees meer
Review Djed Egypte individuele rondreis 13 sept. tm 28 sept. 2018

Wat een fantastische rondreis hebben we gehad. Alles wat we hadden uitgezocht(Cairo - Aswan - Luxor - Marsa Alam - Cairo) was zeer de moeite waard. Het werd een soort van reis door de tijd. Ontzettend mooi en goed verzorgd. De opvang en begeleiding op iedere plek was uitstekend. De accommodaties zeer goed.
De gidsen in Cairo, Aswan en Luxor waren zeer deskundig en namen je mee in de historie van Egypte.
Naast ons geplande programma was er zelfs nog ruimte om extra bezoeken af te leggen (o.a. papyrusfabriekje en alabast atelier). Ook het omzetten van ons programma naar een andere dag was geen enkel probleem.
De chauffeurs zijn goed en betrouwbaar. Dat is zeker nodig met het hectische verkeer in Cairo!
Kortom; mocht je plannen hebben om de historische kunstschatten van Egypte te bezoeken boek dan zeker je reis bij Djed.... Sluiten
Niek Schenning heeft geschreven op 4 oktober 2018
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018 Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen” Dat klopte volledig, de medewerker van Djed... Lees meer
Review DJed reizen 10-9-2018 t/m 23-9-2018

Ik heb samen met mijn zoon redelijk last minute besloten om naar Egypte te reizen. Ik kwam bij Djed terecht omdat ze zoveel 5 sterren reviews hadden op tripadvisor. Na gebeld te hebben heeft mijnheer Ayman Simman kreeg ik een keurig op maat voorstel thuisgestuurd waarin letterlijk alles voor ons geregeld werd. We zijn compleet ontzorgt: “U hoeft alleen uw tas, paspoort en portemonnee mee te nemen”

Dat klopte volledig, de medewerker van Djed in Cairo, Achmed, wachtte ons al bij de bagageband op. Hij regelde ons visum en loodste ons moeiteloos door de douane in Cairo. Hij bracht ons naar het hotel en checkte voor ons in, heerlijk! De Nederlandstalige gids Ehab en chauffeur waren precies op tijd om ons op te halen en hebben ervoor gezorgd dat we heerlijk hebben genoten van alle bezienswaardigheden. Tevens heeft Ehab ons het tip systeem in Egypte uitgelegd want soms weet je gewoon niet meer wat een “normale” tip is..

In Luxor werden we door de chauffeur opgewacht en maakten we kennis met Amani en zeer goed Engels sprekende gids die egyptologie had gestudeerd. Osama de medewerker van Djed heeft nog een luchtballontrip geregeld voor ons en heeft ons meegenomen naar een lokale bar waar we heerlijk genoten hebben van de omgeving en de gebruiken.

Na Luxor zijn we met een superluxe zeilboot (Dahabiya) over de Nijl naar Aswan gevaren. Op de boot hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe gids Emam en een ander Nederlands stel. De bemanning was uitmuntend en Emam heeft ons zeer deskundig de mooiste plekjes langs de Nijl laten zien. De kamelenmarkt was heel bijzonder en toen ik zelf een tochtje over het Nasser meer had geboekt heeft Emam daar zeer goed in bemiddeld.
We hebben ervan genoten. Mijnheer Simman en zijn vriendelijke en deskundig personeel heeft ervoor gezorgd dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Een aanrader voor iedereen die Egypte wil leren kennen.

Met vriendelijke groeten Niek en Robert Schenning... Sluiten
Manon van de Leur heeft geschreven op 31 augustus 2018
Het is alweer even geleden, maar met mijn vriend en mijn moeder heb ik in oktober 2017 met Djed een 10-daagse, onvergetelijke Dahabiya Nijlcruise gemaakt van Luxor (Winter Palace hotel) naar Aswan. Een totaal ontzorgde vakantie waar werkelijk alles aan klopte. Het land is prachtig, de boot (en kamer) was prachtig, de gidsen en de bemanning zeer deskundig en professioneel en het eten was heerlijk. Misschien wel onze fijnste vakantie ooit. Een absolute aanrader!
Het is alweer even geleden, maar met mijn vriend en mijn moeder heb ik in oktober 2017 met Djed een 10-daagse, onvergetelijke Dahabiya Nijlcruise gemaakt van Luxor (Winter Palace hotel) naar Aswan. Een totaal ontzorgde vakantie waar werkelijk alles aan klopte. Het land is prachtig, de boot (en kamer) was prachtig, de gidsen en de bemanning zeer deskundig en professioneel en het eten was heerlijk. Misschien wel onze fijnste vakantie ooit. Een absolute aanrader!... Sluiten
Dirk en Goedele Van der Heggen-Eeckhout, Kruishoutem (BEL) heeft geschreven op 20 juni 2018
We zijn ongeveer 14 dagen thuis van een 19-daagse rondrit (11 mei tot en met 29 mei) in Egypte met Djed-reizen NL. Er was wat tijd nodig om deze recensie te schrijven. Heel wat dingen moesten op zijn plaats vallen over deze onvergetelijke ervaring. Iedere dag was totaal anders maar steeds super!!   Toen we in Voorburg (NL), in het voorjaar 2018 waren en het programma vastlegden dachten we, als dit voor 80% mag verlopen, dan zullen we een superreis... Lees meer
We zijn ongeveer 14 dagen thuis van een 19-daagse rondrit (11 mei tot en met 29 mei) in Egypte met Djed-reizen NL.
Er was wat tijd nodig om deze recensie te schrijven.
Heel wat dingen moesten op zijn plaats vallen over deze onvergetelijke ervaring.
Iedere dag was totaal anders maar steeds super!!
 
Toen we in Voorburg (NL), in het voorjaar 2018 waren en het programma vastlegden dachten we, als dit voor 80% mag verlopen, dan zullen we een superreis meemaken.
Onze Egypte-reis overtrof gewoonweg alles.
Mr. A. Simman had ons goed begrepen en alles was piekfijn geregeld!
 
Perfecte verblijfplaatsen, schitterend programma, goede timing.
Na de laat-avondvlucht van Brussel naar Caïro stond een medewerker ons op te wachten in de luchthaven met een Djed-bordje!
Ons visum werd snel door hem geregeld.
De rit naar Marriot Mena hotel verliep vlot en we werden snel ingecheckt.
 
De volgende dag werden we op het exact afgesproken uur opgewacht door onze gids Emam en de chauffeur.
De rest van de reis was schitterend.
De drie chauffeurs over de volledige reis waren erg behendig en heel vriendelijke mensen.
 
Emam, onze gids, zou ons vergezellen van Caïro tot Luxor maar dit lag nog niet echt vast.
Vanaf Luxor kon de begeleiding wisselen. (We hoopten van niet)
We hebben het geluk dat Emam ons tot in Aswan en Abou-Simbel als gids toewezen krijgen. (Joepie!.)
17 dagen in het gezelschap van een lieve, intellectuele man die ons op alle vlakken positief  verbaasd heeft.
Zijn enorme brede kennis om bepaalde zaken uit verschillende perspectieven te benaderen waren opzienbarend. De fijne humor die we konden ervaren gaven een extra dimensie.
Elke dag was een leuke goedlachse leerrijke dag.
 
Ook op de Dahabiya waren de dagen fantastisch.
Lieve voorname bemanning, lekker eten en zalig rustig leven aan boord.
De Nijl afvaren op een zeilboot zoals deze is een onbeschrijfelijke ervaring.
Als je het gedaan hebt, dan weet je het pas.
De zonsondergangen zijn zeer mooi en de oevers prachtig en afwisselend.
En Emam was steeds beschikbaar, discreet op de achtergrond.
Wat een fantastische man.
 
Het afscheid in Aswan, in Legend Old Cataract was emotioneel.
Een diepe waardering langs beide kanten deed deugd.
Emam, goede vriend, we zullen je echt nooit vergeten.... Sluiten
Jolanda en Kees-Jan van Leeuwen heeft geschreven op 16 mei 2018
De 15 daagse rondreis die wij onlangs hebben gemaakt was in één woord geweldig. Het grandioze team van Djed heeft er voor gezorgd dat wij veilig en onbezorgd kennis hebben gemaakt met de Egyptische cultuur. Alles klopte en van de matroos op de Dahabiya tot en met de chauffeur van het busje, iedereen van de Djed familie zette alles in het werk om het ons naar de zin te maken. Heerlijk de betrokkenheid te ervaren in de samenstelling van onze... Lees meer
De 15 daagse rondreis die wij onlangs hebben gemaakt was in één woord geweldig. Het grandioze team van Djed heeft er voor gezorgd dat wij veilig en onbezorgd kennis hebben gemaakt met de Egyptische cultuur. Alles klopte en van de matroos op de Dahabiya tot en met de chauffeur van het busje, iedereen van de Djed familie zette alles in het werk om het ons naar de zin te maken.
Heerlijk de betrokkenheid te ervaren in de samenstelling van onze reis en dat tijdens de reis kleine aanpassingen nog mogelijk waren. De uitleg van de kundige gidsen waren een goede aanvulling tijdens ons bezoek aan de bezienswaardigheden.
De Dhabiya Nijlcruise is een echte aanrader. Aan boord werden we vorstelijk behandeld, kregen de heerlijkste gerechten voorgeschoteld en genoten van de mooie ongerepte oevers van de Nijl. Tijdens uitstapjes maakten we kennis met het oude Egypte.
Wij danken Djed voor deze bijzondere en onvergetelijke reis.... Sluiten
Jorien van Santen heeft geschreven op 14 april 2018
Afgelopen week terug van een 15-daagse rondreis: Cairo, Luxor, dahabiya, Abu Simbel en Aswan. Alles was perfect georganiseerd, het programma heel compleet en de hotels een hele goede keuze! Je merkt dat Djed al lang actief is in Egypte, iedereen was goed op elkaar ingespeeld en alles liep heel soepel. We voelden ons bovendien veilig. Het is een enorme meerwaarde dat je persoonlijk optrekt met een gids, stuk voor stuk bijzondere mensen met een grote kennis en middenin het hedendaagse... Lees meer
Afgelopen week terug van een 15-daagse rondreis: Cairo, Luxor, dahabiya, Abu Simbel en Aswan. Alles was perfect georganiseerd, het programma heel compleet en de hotels een hele goede keuze! Je merkt dat Djed al lang actief is in Egypte, iedereen was goed op elkaar ingespeeld en alles liep heel soepel. We voelden ons bovendien veilig. Het is een enorme meerwaarde dat je persoonlijk optrekt met een gids, stuk voor stuk bijzondere mensen met een grote kennis en middenin het hedendaagse Egyptische leven staand. Een paar tips: bezoek buiten het programma de musea in Luxor en Aswan (Nubia museum), vooral het Nubia museum is erg interessant met mooie presentaties. In Luxor hebben we ons programma aangevuld met de Valley of the Nobles en de werkmanstad. De graven van edelen zijn persoonlijker en prachtig gedecoreerd. En als je de kans krijgt boek dan de dahabiya: zeilend over de Nijl op een prachtige kleinschalige boot was heerlijk. En reis als het kan door tot Abu Simbel, deze tempels zijn werkelijk heel bijzonder. Kortom: een geweldige ervaring die we iedereen van harte aanraden!... Sluiten
Ward Monballiu heeft geschreven op 19 maart 2018
Onze 15 daagse rondreis (3-17 maart) kan met 1 woord beschreven worden: perfect. Het programma, de keuze van de hotels, de bekwaamheid van gidsen en chauffeurs en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zullen een onuitwisbaar mooie herinnering blijven aan de bakermat van onze cultuur. Hartelijk dank aan het ganse DJED team.
Onze 15 daagse rondreis (3-17 maart) kan met 1 woord beschreven worden: perfect. Het programma, de keuze van de hotels, de bekwaamheid van gidsen en chauffeurs en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zullen een onuitwisbaar mooie herinnering blijven aan de bakermat van onze cultuur. Hartelijk dank aan het ganse DJED team.... Sluiten