Reiservaringen

De afgelopen jaren zijn veel reizigers met ons naar Egypte geweest. Ze zijn thuisgekomen met prachtige reiservaringen, een aantal leest u hier.

Reactie plaatsen?

Bent u terug uit Egypte en wilt u een reactie in ons gastenboek plaatsen? Graag, we zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bij voorbaat dank!

Hoe was uw Egypte reis met Djed Reizen?

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
142 berichten.
Annabel en Jeremy schreef op 18 mei 2024
De slogan van Djed is 100% tailor made travelling. Dat is zeker niet overdreven. Dit start al bij het boeken. Wij kozen voor de individuele rondreis Klassiek Egypte 15 dagen. Hierbij start het verhaal in Cairo en loopt +- het chronologisch tot in Aswan van het oude koninkrijk (3200VC) tot de Romeinse tijd. Wij vonden dat een pluspunt om de geschiedenis beter te begrijpen. In de verschillende steden was er een andere gids, allemaal super onderlegde professionals, die telkens de... Lees meer
De slogan van Djed is 100% tailor made travelling. Dat is zeker niet overdreven. Dit start al bij het boeken. Wij kozen voor de individuele rondreis Klassiek Egypte 15 dagen. Hierbij start het verhaal in Cairo en loopt +- het chronologisch tot in Aswan van het oude koninkrijk (3200VC) tot de Romeinse tijd. Wij vonden dat een pluspunt om de geschiedenis beter te begrijpen. In de verschillende steden was er een andere gids, allemaal super onderlegde professionals, die telkens de accenten wat anders legden. Iedere keer kregen we andere puzzelstukjes aangereikt. Het programma is heel rijk, er wordt veel gezien, bezocht, verteld. Maar toch was er voldoende tijd om te genieten én om uit te rusten, al helemaal op de Dahabiya.
Dat was echt het hoogtepunt van onze reis. Noem de dahabiya's van Djed niet zomaar zeilboot. Het zijn parels, prachtig ingericht, net zeilende boutique-hotels waar de gasten koning zijn. Tijdens het varen maak je een ander Egypte mee dat zich afspeelt aan de oevers van de Nijl. Neem zeker je verrekijker mee, die hebben wij gemist. We hebben lang gedroomd van een reis naar Egypte, maar deze reis was 'beyound the dream'.
Dankjewel aan gans het team, jullie waren fantastisch.... Sluiten
RF. Prenger schreef op 13 mei 2024
Heerlijke reis met fantastische ervaringen ! Julie hebben werkelijk alles waargemaakt zoals omschreven in de reisbeschrijving. We maakten de 12 daagse individuele reis met een extra dagje rust in het midden, heerlijk ! Prima busjes, altijd op tijd, en goede betrouwbare chauffeurs ! Ook de hotels waren top. Dank aan alle gidsen voor hun prima info !! in het bijzonder verdienen Basma en Yousif ( dahabiya ) een vermelding. De paar dagen varen met de dahabiya waren echt episch. Fantastische... Lees meer
Heerlijke reis met fantastische ervaringen !
Julie hebben werkelijk alles waargemaakt zoals omschreven in de reisbeschrijving.
We maakten de 12 daagse individuele reis met een extra dagje rust in het midden, heerlijk !
Prima busjes, altijd op tijd, en goede betrouwbare chauffeurs !
Ook de hotels waren top.
Dank aan alle gidsen voor hun prima info !! in het bijzonder verdienen Basma en Yousif ( dahabiya ) een vermelding.
De paar dagen varen met de dahabiya waren echt episch.
Fantastische verzorging, elke dag weer vers en gevarieerd .
Zwemmen in de Nijl, BBQ aan de oevers van de Nijl, af en toe gezeild....Complimenten aan Hassan en bemanning !!
Aanrader voor eenieder die dit leest en interesse toont in een Djed reis !

Margaret en Rob Prenger... Sluiten
Femmy en Anne-Mieke schreef op 5 mei 2024
We zijn net terug van weer een fantastische reis in het mooie Egypte. Na een vertraagde vlucht werden we bij aankomst al opgewacht door een medewerker van Djed met onze visa omdat we maar een half uur hadden om over te stappen op onze vlucht naar Luxor. Wat een service! Tijdens ons verblijf in Luxor werden we door "onze" chauffeur Shahat overal naar toe gebracht en gaf hij ons uitleg over alles wat we onderweg tegenkwamen. Het was een feestje.... Lees meer
We zijn net terug van weer een fantastische reis in het mooie Egypte. Na een vertraagde vlucht werden we bij aankomst al opgewacht door een medewerker van Djed met onze visa omdat we maar een half uur hadden om over te stappen op onze vlucht naar Luxor. Wat een service!
Tijdens ons verblijf in Luxor werden we door "onze" chauffeur Shahat overal naar toe gebracht en gaf hij ons uitleg over alles wat we onderweg tegenkwamen. Het was een feestje. En heel fijn om hem weer te zien.
Dan op de Myriam op weg naar Aswan. Door omstandigheden waren wij de enige passagiers op de boot, maar zijn daarom des te meer verzorgd en verwend door de geweldige bemanning. Ook onze gids Hassan wist enorm veel te vertellen en heeft ons mooie dingen laten zien, ook tijdens de maaltijden waar hij gezellig met ons mee aan tafel zat.
In Aswan hebben we te maken gehad met heel hoge temperaturen van zo'n 43 graden, wat voor de tijd van het jaar echt wel uitzonderlijk was. Maar door vroeg op te staan hebben we toch nog mooie dingen kunnen bezoeken. De laatste dag kregen we ook nog te maken met een heuse zandstorm. Indrukwekkend om te zien.
Al met al weer een geweldig reis met een organisatie die je de hele tijd begeleidt en adviseert. Wat een service en betrokkenheid. We hopen in de toekomst nog weer met Djed naar dit mooie land terug te keren.... Sluiten
Ron & Caroline schreef op 30 april 2024
We had a magical Egypt trip thanks to Djed's great organization and the wonderful people who crossed our path and made us discover Egypt from their hearts. Our 13 day trip was from Cairo to Luxor to get on a dahabiya and sail towards Aswan. From Aswan we went to Abu Simbel and then flew back home. The whole trip felt "in flow" and allowed us to ecstatically surrender to the (befitting) guidance of our (local and Egyptian) guides and... Lees meer
We had a magical Egypt trip thanks to Djed's great organization and the wonderful people who crossed our path and made us discover Egypt from their hearts.

Our 13 day trip was from Cairo to Luxor to get on a dahabiya and sail towards Aswan. From Aswan we went to Abu Simbel and then flew back home. The whole trip felt "in flow" and allowed us to ecstatically surrender to the (befitting) guidance of our (local and Egyptian) guides and drivers. They provided unforgettable sunsets, culinary delights, dance, music and humor, tourist-free temple visits, unseen places, extraordinary memories, ...

Special thanks to these exceptional people who colored our trip with their personalities :
Hany, nippy and punctual to welcome us first in Egypt
Amr, the most capable driver who confidently drove us through chaotic Cairo
Hoda, a woman of historical and religious passion and high values
Osama, for his great humor
Dina, who candidly shared with us daily life as a woman in Egypt
Karim, the gentle, good-humored, quiet driver in Luxor
Amer, exuberant and philosophical guide with whom we shared many candid conversations
Mahmut, who managed to make us the only tourists to walk around Abu Simbel
The crew of the dahabiya The Orient with
Ashruf, our wise but firm captain
Abdul, caring assistant captain and talented mast climber
Halouch, serene sailor and gifted musician singer
Amin, demure captain of the motor boat
Mohamed, creative towel artist and attentive housekeeper
Alladin, culinary magician of the highest order
Mohammed, our shisha teacher
Mustapha, smiling jack-of-all-trades

Thank you, all of you, and thank you, Egypt, for the great insights and shift in consciousness you brought us.... Sluiten
Roger en Ria België schreef op 25 april 2024
Wij verbleven 5 dagen in Gizeh. Superfijn hotel met zicht op de piramides! Elke dag een goed geplande uitstap in Caïro en wijde omgeving. Geweldige gids en chauffeurs, vriendelijk, behulpzaam en beleefd op elk moment. Goede begeleiding vanaf de aankomst in Caïro airport tot en met het vertrek daar! Met dank aan Djedreizen, het was een reis om nooit te vergeten!
Wij verbleven 5 dagen in Gizeh. Superfijn hotel met zicht op de piramides! Elke dag een goed geplande uitstap in Caïro en wijde omgeving.
Geweldige gids en chauffeurs, vriendelijk, behulpzaam en beleefd op elk moment.
Goede begeleiding vanaf de aankomst in Caïro airport tot en met het vertrek daar!
Met dank aan Djedreizen, het was een reis om nooit te vergeten!... Sluiten
Gerrit en Monique van Es schreef op 9 maart 2024
Het was een fantastische reis, alles liep volgens planning, geweldige gidsen en attente chauffeurs. De tempels en graven die wij graag wilden zien hebben we bezocht, zo ook Abydos. Dankzij Hesham hebben we graven gezien die we niet verwacht hadden te kunnen bezoeken. Ook de uitleg en achtergronden van de hiërogliefen door de gidsen was zeer bijzonder en boeiend. De nijl reis met de dahabiya was een geweldige ervaring. Het langzaam voorbijglijden van het landschap en dorpen langs de nijl,... Lees meer
Het was een fantastische reis, alles liep volgens planning, geweldige gidsen en attente chauffeurs. De tempels en graven die wij graag wilden zien hebben we bezocht, zo ook Abydos.
Dankzij Hesham hebben we graven gezien die we niet verwacht hadden te kunnen bezoeken. Ook de uitleg en achtergronden van de hiërogliefen door de gidsen was zeer bijzonder en boeiend.
De nijl reis met de dahabiya was een geweldige ervaring. Het langzaam voorbijglijden van het landschap en dorpen langs de nijl, de natuur en opkomst en ondergang van de zon waren voor ons een bijzondere belevenis. De kok op de dahabiya was super goed en we hebben heerlijk gegeten En genoten van de vriendelijkheid van de bemanning. De hotels tijdens ons verblijf in Egypte waren prefect.
Kortom we willen Djed reizen bedanken voor hun zorg, dat wij zo’n prachtige reis hebben kunnen maken! Ook de gidsen als Hesham, in Karnak/Abydos en de vallei van de koningen en nobele, Muhammed Abdel tijdens de dahabiya nijltocht, Kareem Abdi bij Abu Simbel en Elhafeezen Eriny Anwar tijdens ons verblijf in Aswan/Elefantine eiland.
Toen we thuiskwamen van de reis lag er een mooie kaart als thuiskomstgroet van Djed reizen, die voor ons weergaf de zorgvuldigheid en aandacht van Djed reizen.... Sluiten
Martin en Wilma Impelmans schreef op 25 februari 2024
Voor ons startte op 26 november onze huwelijksreis, 37 jaar na dato. Het was er eerder niet van gekomen en eerlijk gezegd: "waar je lang op wacht is lekker", en hoe! De voorpret tijdens onze gesprekken op het kantoor van Djed waren al heel fijn en zorgden voor een aangenaam begin van de reis. En wat een reis was het! Het gaat te ver om de hele reis te beschrijven maar mede dankzij onze 3 gidsen én chauffeurs was het... Lees meer
Voor ons startte op 26 november onze huwelijksreis, 37 jaar na dato.
Het was er eerder niet van gekomen en eerlijk gezegd: "waar je lang op wacht is lekker", en hoe!
De voorpret tijdens onze gesprekken op het kantoor van Djed waren al heel fijn en zorgden voor een aangenaam begin van de reis.
En wat een reis was het!
Het gaat te ver om de hele reis te beschrijven maar mede dankzij onze 3 gidsen én chauffeurs was het een unieke ervaring.
De Nijlcruise op de Nora was echt de kers op de taart.
Sinterklaas vieren op de boot en een cadeautje vinden in je schoen of aan de deurknop.... zooo attent.
Een heel moeilijk moment toen één van onze reisgenoten een droevig telefoontje van thuis kreeg; voor alles was tijd of werd tijd genomen. Niets was te veel en er werd écht naar ons gekeken en voor ons gezorgd.
Uniek was dat we na de Nijlcruise geen afscheid konden nemen van onze gids en met ons zessen hebben gevraagd of we met hem de laatste dagen in Abu Simbel en Aswan konden doorbrengen.
We waren heel blij toen dat kon en we hebben er samen een belevenis van gemaakt.
Kortom; Egypte en Djed hebben een plek in ons hart.... Sluiten
Ankie schreef op 11 januari 2024
We hebben een fantastische reis door Egypte gemaakt! We hebben echt genoten. Alles maar dan ook echt alles was perfect geregeld. De begeleiding in Egypte was helemaal goed. De gidsen waren erg ter zake kundig en hebben ons veel verteld over Egypte. Het verblijf op de Dahabiya was geweldig. Heerlijk varen, veel te kijken en lekker eten. Top!! Ook de hotels waren erg goed, fijne kamers, goed ontbijt en een lekker zwembad.
We hebben een fantastische reis door Egypte gemaakt! We hebben echt genoten. Alles maar dan ook echt alles was perfect geregeld.

De begeleiding in Egypte was helemaal goed. De gidsen waren erg ter zake kundig en hebben ons veel verteld over Egypte.

Het verblijf op de Dahabiya was geweldig. Heerlijk varen, veel te kijken en lekker eten. Top!!
Ook de hotels waren erg goed, fijne kamers, goed ontbijt en een lekker zwembad.... Sluiten
Lytsa en Marieke schreef op 4 december 2023
Wij kwamen woensdag 15 november terug van onze twaalfdaagse rondreis in Egypte, met een schat aan indrukken. Vooraf hadden we wel twijfels over de reis in deze periode gezien de situatie in de regio, maar onze 'onrust' bleek volledig ongegrond Alles was perfect georganiseerd en is prima verlopen. We hebben ons ontspannen en veilig gevoeld omdat we altijd met een eigen busje met chauffeur en gids reisden. Complimenten voor de opvang bij de diverse bestemmingen door de Djed-vertegenwoordigers, voor de... Lees meer
Wij kwamen woensdag 15 november terug van onze twaalfdaagse rondreis in Egypte, met een schat aan indrukken. Vooraf hadden we wel twijfels over de reis in deze periode gezien de situatie in de regio, maar onze 'onrust' bleek volledig ongegrond Alles was perfect georganiseerd en is prima verlopen. We hebben ons ontspannen en veilig gevoeld omdat we altijd met een eigen busje met chauffeur en gids reisden.

Complimenten voor de opvang bij de diverse bestemmingen door de Djed-vertegenwoordigers, voor de veilig rijdende chauffeurs en vooral ook voor de kundige en gezellige gidsen. We troffen het enorm met Yara in Cairo, Basma in Aswan en Abu Simbel, Sumar en Amal in Luxor, en Abdulla op de boot.

De bootreis op de Nora was een hoogtepunt, ook al bleven de zeilen grotendeels gestreken. Fantastisch zoals de Nijloevers in alle rust aan je voorbij glijden, de mooie en unieke afmeerplekken en de 'zwempauze' bij een eilandje. De bemanning was superaardig; we kregen driemaal daags heerlijk vers, gevarieerd eten en alles verliep zeer relaxed. Voor de bemanning een behoorlijk uitzonderlijke 4-daagse, want we waren maar met vier gasten in totaal. We hebben daarom de tienkoppige crew wel extra beloond.

De goede zorg en aandacht bleek ook op Lytsa's verjaardag met mooie verrassingen als een felucca-tochtje en taart; later op de boot van Aswan naar Luxor zelfs nog een muzikale ode van de bemanning omdat een van de medegasten ook haar verjaardag vierde!

Op de meeste plekken waren we vroeg genoeg (of juist laat) om volop te genieten van de bezienswaardigheden zonder drommen anderen om ons heen. Echt belangrijk om zo vroeg mogelijk ergens te zijn. Onze gidsen waren daarin leidend.

Helaas kon onze ballonvaart niet doorgaan; dat is keurig netjes gecompenseerd.

Nog een paar details/advies voor wie nog gaat: (euro)munten worden niet meer als fooi geaccepteerd; handiger dan euro's zijn dollars. Vlieg je, zoals wij, van Cairo een paar dagen later door naar Aswan, check dan op Schiphol of je bagage niet al is doorgelabeld. Dat gebeurde ons en schijnt vaker voor te komen.... Sluiten
Annemiek & Victor schreef op 19 november 2023
Gisteren zijn we thuisgekomen van een prachtige korte reis naar Egypte. Alles wat op ons wensenlijstje stond hebben we uitgebreid kunnen zien en beleven dankzij de toporganisatie van Djed reizen. Allereerst vanwege het zeer passende reisvoorstel dat ons vanuit Nederland is gedaan. Vervolgens door de goede ontvangst op het vliegveld en de chauffeurs en gidsen van Djed in Egypte. Gids Maha in Cairo wist ontzettend veel te vertellen en heeft ons op precies de juiste momenten op de juiste plekken... Lees meer
Gisteren zijn we thuisgekomen van een prachtige korte reis naar Egypte. Alles wat op ons wensenlijstje stond hebben we uitgebreid kunnen zien en beleven dankzij de toporganisatie van Djed reizen. Allereerst vanwege het zeer passende reisvoorstel dat ons vanuit Nederland is gedaan. Vervolgens door de goede ontvangst op het vliegveld en de chauffeurs en gidsen van Djed in Egypte. Gids Maha in Cairo wist ontzettend veel te vertellen en heeft ons op precies de juiste momenten op de juiste plekken gebracht. We stapten als eersten de deur van het museum binnen toen het om 09.00 opende, uniek! Ook de gids in Luxor (Ghada) was een heel prettige vrouw die ons veel heeft verteld over de geschiedenis. Complimenten ook aan de chauffeurs die ons veilig en comfortabel door het chaotische verkeer hebben gereden!

Al met al een (korte) droomreis met ook nog eens fijne accommodaties! Dank aan Djed reizen, een absolute aanrader als je Egypte wilt bezoeken.... Sluiten
Leo en Ingrid Minnaard schreef op 14 november 2023
Gisteren teruggekomen van onze 15 daagse individuele rondreis. Alles was uitstekend geregeld, alles klopte. Altijd waren de gids en chauffeur op de afgesproken tijd, goede hotels, prima vervoer, uitstekende gidsen en chauffeurs, vooral onze gids in Cairo, Noheir. En dat samen met onze chauffeur Magde die ons voortreffelijk door het chaotische verkeer in Cairo leidde. Elke gids wist het zo te regelen dat we altijd op een rustig moment bij een bezienswaardigheid waren, geweldig, zelfs bij Abu Simbel waren we... Lees meer
Gisteren teruggekomen van onze 15 daagse individuele rondreis. Alles was uitstekend geregeld, alles klopte. Altijd waren de gids en chauffeur op de afgesproken tijd, goede hotels, prima vervoer, uitstekende gidsen en chauffeurs, vooral onze gids in Cairo, Noheir. En dat samen met onze chauffeur Magde die ons voortreffelijk door het chaotische verkeer in Cairo leidde. Elke gids wist het zo te regelen dat we altijd op een rustig moment bij een bezienswaardigheid waren, geweldig, zelfs bij Abu Simbel waren we alleen!
De dahabiya was een geweldige ervaring, en de ballonvaart over de vallei der koningen hadden we absoluut niet willen missen, wat was dat mooi. Djed reizen, hartelijk dank voor de fantastische organisatie, we kijken er met heel veel plezier op terug, en wij zullen zeker jullie aanbevelen!... Sluiten
De heer & mevrouw De Graaf schreef op 13 november 2023
Een betere manier om kennis te maken met Egypte is er niet. De zorg waarmee we werden omringd, de fantastische Dahabiya boottocht, de voortreffelijk gidsen en betrouwbare chauffeurs, de zorgvuldige bezoeksplanning, weg van de massa, alles was zo goed. Onze aanvankelijk Hollandse aarzeling of de beloftes wel klopten, was volledig misplaats. We hebben kennis gemaakt met het Egypte van nu en toen op een indringende manier. De functie en de afhankelijkheid van de Nijl! En op afstand zagen we massa-cruiseschepen... Lees meer
Een betere manier om kennis te maken met Egypte is er niet. De zorg waarmee we werden omringd, de fantastische Dahabiya boottocht, de voortreffelijk gidsen en betrouwbare chauffeurs, de zorgvuldige bezoeksplanning, weg van de massa, alles was zo goed. Onze aanvankelijk Hollandse aarzeling of de beloftes wel klopten, was volledig misplaats. We hebben kennis gemaakt met het Egypte van nu en toen op een indringende manier. De functie en de afhankelijkheid van de Nijl! En op afstand zagen we massa-cruiseschepen in grote getale voorbij gaan. Dat leverde een blij gevoel vanuit de Dahabiya op. Pas aan het eind van een middag ontdekte de gids en de medereizigers op de boot dat mijn vrouw jarig was. Zo laat , tot hun teleurstelling en toch leverde dat een mooie uitbundige dansronde op, samen met gids en bemanning en de andere gasten op het dek van het schip. Geweldig.... Sluiten
vanhee schreef op 3 oktober 2023
reis 93-2023 met 4 pers, indiv rondreis 15d: eind sept 2023 3 d Cairo: hotel Kempinski: prima, goede ligging, zwembad net voor enkele dagen dicht voor herstellingen, jammer. Nieuw Eg museum nog altijd niet open, dus naar het oude aan Tahrir, zeer goed. Hoewel chaotisch verkeer toch te voet nr club Grec en café Riche(zie Trotter) fantastische ervaring. Islamitisch en Koptisch(met museum) Cairo fijn. Piramides Gizeh en Sakkara, top. Lunch, Eg boerderij prima. Misschien nieuw museum Egyptian Civilisations toch in... Lees meer
reis 93-2023
met 4 pers, indiv rondreis 15d: eind sept 2023
3 d Cairo: hotel Kempinski: prima, goede ligging, zwembad net voor enkele dagen dicht voor herstellingen, jammer.
Nieuw Eg museum nog altijd niet open, dus naar het oude aan Tahrir, zeer goed. Hoewel chaotisch verkeer toch te voet nr club Grec en café Riche(zie Trotter) fantastische ervaring. Islamitisch en Koptisch(met museum) Cairo fijn. Piramides Gizeh en Sakkara, top. Lunch, Eg boerderij prima. Misschien nieuw museum Egyptian Civilisations toch in programma aanbieden?
Luxor: hotel Winter pavillon, super: fantast tuin, zwembad, eten, bar aan zwembad...ook lekker in Luxor in Sofra en Al Sahaby: prachtig terras. Tempels Karnak, Luxor,sfinxenallee: top. Op vrije dag museum Luxor: niet te missen, zeer overzichtelijk,rustig.
Koningsgraven, graven Edelen, en veel meer op westoever: prima selectie.
Abydos en Dendera, niettegenstaande verre soms vervelende verplaatsing (slechte wegen,drukte...) toch zeer de moeite.
Dahabyia Nijlcruise 4 dagen: weinig wind en dus meestal sleepboot, maar verder alles uitstekend: gids, crew, food,bezoeken onderweg: Esna, Edfu, zandsteengroeven, graven Edelen, Kom Ombo: allemaal niet te missen
Naar Abu Simbel: mooie rit door woestijn. Hotelletje in Abu Simbel was volop in verbouwing, mooie kamer, zeer lawaaierige airco, en avondmaal en ontbijt vielen wat tegen. Ander koppel werd afgezet in Nubian village hotelletje: zag er wel heel leuk uit. Tempel zowel namiddag, avond en vroege morgen bezocht. Lightshow s avonds is geen must, s morgens heel vroeg extra bezoek bij sunrise is wel prachtig. Terug nr Aswan: Movenpick vonden we te europees, te bombastisch,mooi gelegen, maar teveel resort; je kan van het hotel niet het eiland verkennen zonder eerst boot te nemen, domein hermetisch afgesloten van eiland. Wel leuk zwembad en rest met prachtig panorama op 13e verdieping.
Laatste dag naar tempels Philae en Kalabcha: perfecte afsluiter.
Besluit: fantastisch geslaagde reis, perfect programma, gidsen 100/100. Vervoer Djed-wagens zeer comfortabel, altijd fris water in overvloed, chauffeurs voorzichtig en bekwaam, alle afspraken perfect nagekomen...
Kortom: we geven de hoogste score aan Djed en al zijn medewerkers.... Sluiten
Familie Zitman schreef op 23 maart 2023
Net terug van onze 14 daagse culturele en historische reis met alle highlights van Egypte en we zijn erg blij dat we in zee zijn gegaan met Djed reizen. Alles was voortreffelijk georganiseerd, opvang op luchthaven, transfer, hotels uitstekende gidsen, het privé vervoer. Hoogtepunten waren oa de felucca tocht in Luxor met een verrukkelijke lunch van restaurant Sofra en de vier daagse zeiltocht op het antieke zeilschip de Zekrayaat, waar we verwend werden met heerlijke Egyptische maaltijden, die vers werden... Lees meer
Net terug van onze 14 daagse culturele en historische reis met alle highlights van Egypte en we zijn erg blij dat we in zee zijn gegaan met Djed reizen. Alles was voortreffelijk georganiseerd, opvang op luchthaven, transfer, hotels uitstekende gidsen, het privé vervoer. Hoogtepunten waren oa de felucca tocht in Luxor met een verrukkelijke lunch van restaurant Sofra en de vier daagse zeiltocht op het antieke zeilschip de Zekrayaat, waar we verwend werden met heerlijke Egyptische maaltijden, die vers werden bereid. De tempels in Abu Simbel hebben we zelfs 3 keer bezocht: late namiddag, lichtshow ‘s-avonds en bij zonsopgang om 6 uur ‘s-ochtends. Nu rest het nagenieten. Djed reizen, bedankt voor het organiseren van deze prachtige reis.... Sluiten
familie van Haastert en Gaarenstroom schreef op 16 maart 2023
Na een droomreis in Egypte van Djed Reizen, eerst bijkomen van alle indrukken die wij opgedaan hebben. Een zeer gevarieerde reis die uitstekend in elkaar zat. Het ene hoogtepunt na het andere! Van pyramide op de eerste dag tot de dodentempel van Ramses III in Medinet Habu de laatste dag. Abu Simbel in de middag zonder andere toeristen en de schitterende Sound and Light show in de avond waar wij ons waanden in een sprookje van de duizend en een... Lees meer
Na een droomreis in Egypte van Djed Reizen, eerst bijkomen van alle indrukken die wij opgedaan hebben. Een zeer gevarieerde reis die uitstekend in elkaar zat. Het ene hoogtepunt na het andere! Van pyramide op de eerste dag tot de dodentempel van Ramses III in Medinet Habu de laatste dag. Abu Simbel in de middag zonder andere toeristen en de schitterende Sound and Light show in de avond waar wij ons waanden in een sprookje van de duizend en een nacht.
Tussen door 3 dagen relaxen aan boord van de comfortabele Dahabiya Zekrayaat. Wat een feestje!
De beste gidsen en chauffeurs! Maha in Cairo, Magdi in Abu Simbel en Sarah in Luxor, veel dank!
En dan bij thuiskomst een aardig welkom-thuis kaartje!... Sluiten
Laurien Twaalfhoven schreef op 13 maart 2023
Onvergetelijke reis, een absolute aanrader. Tien dagen van Luxor tot Abu Simbel met tien vrienden. Alle lof voor Djed voor de meer dan fantastische organisatie, alles tot in detail geregeld. Voor de crew op de dahabiya de Loulia, het waren 5 dagen in paradijs. En voor de gids Hussein die door zijn geweldige verhalen en begeleiding onze reis onvergetelijk heeft gemaakt.
Onvergetelijke reis, een absolute aanrader.
Tien dagen van Luxor tot Abu Simbel met tien vrienden. Alle lof voor Djed voor de meer dan fantastische organisatie, alles tot in detail geregeld. Voor de crew op de dahabiya de Loulia, het waren 5 dagen in paradijs. En voor de gids Hussein die door zijn geweldige verhalen en begeleiding onze reis onvergetelijk heeft gemaakt.... Sluiten
Hans Geijtenbeek, namens de Bami Kip Groep schreef op 9 februari 2023
Wij zijn dinsdag 7 februari 2023 teruggekomen van onze reis naar Egypte. Wij hebben genoten, maar ook van de organisatie van Djed. Alles liep geolied. Nergens wachten...zeer bekwame gidsen, chauffeurs etc.... Chapeau voor Djed !
Wij zijn dinsdag 7 februari 2023 teruggekomen van onze reis naar Egypte. Wij hebben genoten, maar ook van de organisatie van Djed. Alles liep geolied. Nergens wachten...zeer bekwame gidsen, chauffeurs etc....
Chapeau voor Djed !... Sluiten
Pim Van Nuffel schreef op 3 januari 2023
In oktober maakten wij een 14daagse reis door Egypte. Djed organiseerde alles perfect volgens onze wensen, we moesten ons nergens zorgen over maken. Vervoer, hotels, medewerkers, alles was super. Vooral de onderlegde gidsen waren een hele grote meerwaarde ( in Caïro hadden we zelfs een Nederlands sprekende gids) en Arani in Luxor was geweldig. Maar het absolute hoogtepunt was de 4daagse met de dahabya. Deze ervaring was zo uniek, relax, weg van alle drukte en met héél lekker eten, onvergetelijk.... Lees meer
In oktober maakten wij een 14daagse reis door Egypte. Djed organiseerde alles perfect volgens onze wensen, we moesten ons nergens zorgen over maken. Vervoer, hotels, medewerkers, alles was super. Vooral de onderlegde gidsen waren een hele grote meerwaarde ( in Caïro hadden we zelfs een Nederlands sprekende gids) en Arani in Luxor was geweldig. Maar het absolute hoogtepunt was de 4daagse met de dahabya. Deze ervaring was zo uniek, relax, weg van alle drukte en met héél lekker eten, onvergetelijk. Wij zijn al 20 jaar ervaren reizigers maar dit was het summum. Dank aan de hele ploeg van Djed !…... Sluiten
Inge & Joop schreef op 6 september 2022
Review 20 days Egypt – from Cairo to Abu Simbel This was the first time that we had an organized holiday and Djed was so good. It already started in the Netherlands. Ayman was available for questions, and he came with some good advice about the trip. We had a trip from Cairo to Abu Simbel. When we arrived in Cairo, there was Tarik. He managed our luggage and our visa very quick, he arranged the bus to the hotel.... Lees meer
Review 20 days Egypt – from Cairo to Abu Simbel

This was the first time that we had an organized holiday and Djed was so good. It already started in the Netherlands. Ayman was available for questions, and he came with some good advice about the trip.

We had a trip from Cairo to Abu Simbel. When we arrived in Cairo, there was Tarik. He managed our luggage and our visa very quick, he arranged the bus to the hotel. A very warm welcome.

In Cairo our guide was Hend. She showed us all the beautiful places in Cairo and always with a lot of explanation. We went to the Citadel, the Koptic church and the Egyptian museum. We saw the pyramids of Gizeh and Sakkara, the famous Sphinx and the pyramid of Djoser.As a welcome we had a lovely lunch at a farm in Sakkara, provided by Djed.

After a view days we left Cairo for a tour on the Westbank to Luxor. Mohamed and Mohamed were the guide and the driver. Because we spent a lot of time in the car, it was very pleasant to meet them and learning the Egyptian language. We drove from Cairo to Minya, were we visited the red pyramid and the Bent pyramid; we went to Beni Hassan (where we saw some graves) and the ruins in Tell al Amarna. From there through the Nile valley to Abydos with the temple of Seti I. And to Dendara with the Hathour temple and finally to Luxor. Guide Mohamed Osama told us a lot about the history, the goddess, the kings and the backgrounds at the temples. Beautiful sites and no tourists accept us.

In Luxor we had to say goodbye again but there was also a nice, good guide, Ghada. Of course, we did the Karnak and the Luxor temple with the lane of the sphynxes. The local manager Osama took us in the evening to the local market. We had a very nice afternoon with a wonderful lunch (thanks to Sofra Restaurant – we ate several times here) on the Felucca with Mohamed Adel. And we did together with Ghada the Westbank part with the valley of the kings, the valley of the nobles and the valley of the workers and Hatshepsut. We visited the temple of Ramses III and the Rameseum.
And finally, the balloon tour in the very early morning with the sunrise above the Nile. What an experience.We spent some nights on the Eastbank and some on the Westbank. Both sides were very nice to be.

Again, time to say goodbye for the next step: a 4 nights tour on the Dahabiya, sailing on the Nile River. Hemdi was our guide here. So enthusiastic and again so full of knowledge. We visited some
places on our way like the temples of Esna and Edfu we had a BBQ somewhere on an island, we walked through the Nubian village Koubiana, visited the camel market and we had a good time with the other couples, an American family and a very nice couple from Austria. One of the highlights was cooking together on the boat with Mohamed the cook. What a fun we had in the kitchen and how did we enjoy his meals. Everything was so well arranged. The less thing is saying goodbye all the time. In Aswan the other people were going home.

We had the next trip with guide Achmed to Abu Simbel. The last temples for us in Egypt: Ramses II and his wife. The day after we returned to Aswan. Here we spent times on the Aswan Dam, and we visited the temples Kalabsja and Philae.

So, evaluated in a few sentences:
• It was so good organized
• We had such good professional and friendly guides with so much knowledge. Always explaining and telling. And so very kind.
• We also had very good drivers. The traffic is rather chaotic so how they guided us through this was wonderful.
• We had good minibuses, always with lots of cool water on our way.
• We made new memories, new friends and good spirit.

Djed, thank you for that. Thanks to all the guides and drivers, all the friendly people we met. They took so good care of us, so it felt so comfortable to be there with you. It was an incredible experience.... Sluiten
Huub & Ab schreef op 7 juni 2022
Wij zijn eind mei 10 dagen naar Egypte gegaan en hebben dankzij DJED een magische ervaring gehad! De medewerkers zijn erg stipt, snel en vriendelijk en ook uiterst behulpzaam. Elke dag zijn we vroeg op pad gegaan om in Cairo, Giza, Aswan, Abu Simbel & Luxor de mooiste historische plekken te bezoeken... en het leek wel alsof het elke dag nog mooier werd dan de dag ervoor! Ondertussen vertelden de gidsen details over de locaties en konden we lekker afkoelen... Lees meer
Wij zijn eind mei 10 dagen naar Egypte gegaan en hebben dankzij DJED een magische ervaring gehad! De medewerkers zijn erg stipt, snel en vriendelijk en ook uiterst behulpzaam. Elke dag zijn we vroeg op pad gegaan om in Cairo, Giza, Aswan, Abu Simbel & Luxor de mooiste historische plekken te bezoeken... en het leek wel alsof het elke dag nog mooier werd dan de dag ervoor! Ondertussen vertelden de gidsen details over de locaties en konden we lekker afkoelen in het comfortabele minibusje met airco. Dit was wel nodig omdat het kwik vaak boven de 40 graden kwam! Het eten in Egypte is heerlijk en de hotels waren superfijn. Plus dankzij DJED hoef je niks meer te doen dan genieten van alles om je heen. Wij zouden deze reis iedereen aanraden!... Sluiten