Vragen? Neem contact op via 070 381 55 33 of stuur een e-mail|info@djedreizen.nl
FAQ items aan het laden...
Praktische informatie over Egypte reizen2021-01-12T10:44:26+00:00
Home|Praktische informatie over Egypte reizen

Praktische informatie over Egypte en handige reistips

Egypte is een fantastisch vakantieland, maar de maatschappij, de cultuur en het klimaat zijn er anders dan thuis. Hier vindt u praktische informatie over Egypte en reistips die handig zijn voor vertrek en tijdens uw reis. Wat is bijvoorbeeld de beste reistijd voor Egypte? Hoe veilig is Egypte? Moet u het visum voor Egypte voor vertrek aanvragen? Hoe komt u aan Egyptisch geld? Heeft u vaccinaties nodig en zo ja, welke? En als u eenmaal in Egypte bent, hoe blijft u dan gezond tijdens de reis? De antwoorden vindt u hier.

Meer weten?

Egyptenaren hebben talent voor het accepteren van de dingen zoals ze komen. Ze zeggen dan ‘Maalesh’, ach wat en gaan door. U zult een geweldige tijd hebben in Egypte als u iets van deze houding overneemt. Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag, neem contact met ons op via info@djedreizen.nl of (070) 381 55 33.

Hoe veilig is Egypte om rond te reizen?2021-01-11T08:54:56+00:00

Is Egypte veilig?

Het wordt ons vaak gevraagd; hoe veilig is Egypte? Veel mensen met reisplannen voor Egypte hebben twijfels over de veiligheidssituatie in het land. Ze bekijken het reisadvies voor Egypte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en schrikken hiervan. Dit is begrijpelijk, want dit reisadvies wekt de suggestie dat er overal in het land gevaar dreigt.

Het reisadvies voor Egypte is aangepast vanwege de corona pandemie; lees onze reisinformatie over Egypte en het coronavirus.

Reisadvies Egypte (voor corona)

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken werken met kleurcodes. Het overgrote deel van Egypte heeft in het reisadvies een oranje kleurcode. Dit betekent ‘alleen noodzakelijke reizen.’ Nu valt er in het oranje gekleurde deel van Egypte weinig te reizen, omdat dit uitsluitend woestijn is. De steden en streken die wél interessant zijn – Alexandrië, Caïro, de Nijlvallei, Luxor, Aswan en de Rode Zee kust – hebben in het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken een gele kleurcode. Deze gele kleurcode geeft aan: ‘Er zijn veiligheidsrisico’s.’ Ook in het Belgische reisadvies voor Egypte worden deze risico’s genoemd.

Kleurcodes reisadvies

In de reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het merendeel van de landen wereldwijd een gele kleurcode. Ook andere populaire toeristenbestemmingen zoals Bali, Vietnam en Thailand. Wat zeggen deze kleurcodes? Is een groene kleurcode een garantie dat een land veilig is en er niets zal gebeuren? Dat is niet zo. Er vinden ook in landen met een groene kleurcode, zoals Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk, aanslagen plaats. Risico’s zijn er overal, zowel in de westerse wereld als elders.

Egypte is een groot land

De Egyptische overheid geeft momenteel geen toestemming voor reizen langs de Westelijke Woestijn oases. En er is een regio die moet worden vermeden; het noorden van de Sinaï. Dit is een gebied waar sowieso nooit een toerist komt. Bovendien ligt dit stukje Sinaï op honderden kilometers afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Nijlvallei. Egypte is een enorm groot land. Om u een idee te geven van de afstanden; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Wat zeggen onze klanten?

Veel van onze klanten zijn na terugkomst uit Egypte verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”

“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”

“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

“Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld ‘s avonds in Cairo).

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

Gezond verstand gebruiken

Wij organiseren geen reizen naar Egypte als het er niet veilig is voor onze klanten en onze collega’s ter plaatse. Natuurlijk raden wij u aan om op uw spullen te letten, uw gezonde verstand te gebruiken, geen dingen te doen die u thuis ook niet zou doen en sommige plekken te vermijden. Kortom, zaken die gelden voor ieder willekeurig vakantieland. Verder is het verkeer in Egypte een aandachtspunt; er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats door roekeloos rijgedrag. Wij werken met eigen chauffeurs, die al jaren voor ons werken, ervaren zijn en voorzichtig rijden.

Goed op de hoogte van de actuele situatie

Wij en onze lokale collega’s zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in Egypte. En dan niet alleen van het nieuws dat u hier hoort en leest, maar ook over andere gebeurtenissen die het nieuws niet eens halen. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl.

Wat is de beste reistijd voor Egypte?2021-01-11T08:56:03+00:00

Beste reistijd voor Egypte

De beste reistijd voor Egypte zijn de maanden van september tot en met mei. In de herfst, winter en het voorjaar zijn in Cairo, Luxor en Aswan de temperaturen aangenaam. Dit zijn de maanden die ideaal zijn voor een culturele rondreis.

Een Egypte rondreis in de zomer

In de maanden juni, juli en augustus is het in Egypte warm tot zeer warm. De temperaturen lopen dan met gemak op tot 40 graden of meer. Door de lage luchtvochtigheid voelt de hitte droog aan en is het niet klam en benauwd. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent in de ochtend vroeg excursies maken, in de middag ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen.

Klimaat Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat. Alleen in het noorden valt er wel eens wat regen, in Cairo nauwelijks en in zuidelijk gelegen Aswan regent het vrijwel nooit. De Egyptische winters zijn zacht en zon zeker, maar de avonden kunnen fris zijn. Langs de Rode Zee kust is het klimaat het hele jaar door aangenaam. Wel is het zeewater in de wintermaanden een stuk minder warm dan in de zomer. Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden. Zelfs als u in de warme zomermaanden reist, kan dit handig zijn. De Egyptenaren houden er nogal van om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, waardoor het koud kan zijn in restaurants en vliegtuigen.

Voorkom teleurstelling en boek op tijd

Reizen naar Egypte kan dus eigenlijk het hele jaar door. Wat voor u de beste reistijd voor Egypte is, hangt van uw reisplannen af. Wij raden u wel aan op tijd te boeken als u in de maanden december (kerstvakantie) en februari (voorjaarsvakantie) wilt reizen. Dit zijn de populairste maanden voor een Egypte rondreis. Het kan voorkomen dat het hotel van uw keuze misschien al is volgeboekt. Of dat er geen plek meer is op de internationale en binnenlandse vluchten. De capaciteit van sommige vluchten is nu eenmaal beperkt. Dit geldt ook voor een aantal hotels.

Naar Egypte in een schoolvakantie

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een schoolvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel vaak snel volgeboekt. Dit geldt vooral voor de Kerstvakantie. Voorkom teleurstelling en boek op tijd als u vast zit aan een schoolvakantie, minimaal 6 maanden voor vertrek.

Is reizen tijdens de Ramadan mogelijk?

Reizen tijdens de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, kan prima. Het is dan overdag wat rustiger, terwijl de avonden juist druk en feestelijk zijn. U kunt overdag gewoon eten en drinken, als u dit niet te opzichtig doet. Restaurants en banken passen hun openingstijden soms aan, maar alle monumenten en musea zijn gewoon geopend.

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?2021-01-12T15:09:40+00:00

Reisdocumenten Egypte

Wat heeft u nodig aan reisdocumenten voor Egypte: een geldig paspoort en een visum.

Visum Egypte bij aankomst

U krijgt het visum bij aankomst in Egypte van onze medewerkers. Die ontmoet u bij aankomst op het vliegveld voor de douane.  Zij regelen het visum voor u. U krijgt een visumzegel, die u op een lege bladzijde in uw paspoort plakt. Als u door de douane gaat, wordt uw visum gestempeld. Het kost ongeveer € 25,- (afhankelijk van de wisselkoers) per persoon.

Reisdocumenten Egypte voor Nederlanders

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland (070 354 20 00);
 • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.
 • Nederlanders mogen niet naar Egypte reizen met een identiteitskaart.

Reisdocumenten Egypte voor Belgen

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Of een elektronische identiteitskaart met chip die na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel (+2-663-5800);
  Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.

Visum Egypte online aanvragen

Het is mogelijk om een e-visum voor Egypte aan te vragen. Dit is een visum dat u zelf vóór vertrek online aanvraagt. Dit visum kost $ 25 per persoon en kan alleen met een creditcard worden betaald. U vraagt het aan via het Egypt e-visa Portal. U heeft een Single Entry Visa nodig.

Betaal niet te veel

Via talloze websites kunt u een visum voor Egypte aanvragen. De informatie op deze websites is vaak verouderd en klopt daarom niet. Als u via zo’n website een visum aanvraagt, betaalt u gegarandeerd te veel voor uw Egypte visum. Alleen het Egypt e-visa Portal is de officiële website. Als u het visum via deze site aanvraagt, weet u zeker dat u de juiste prijs betaald. Maar zoals hierboven beschreven is het niet nodig het visum voor vertrek aan te vragen. U krijgt het visum gewoon bij aankomst in Egypte.

Zijn vaccinaties voor Egypte nodig?2021-01-12T15:04:51+00:00

Vaccinaties  Egypte

Voor een reis naar Egypte zijn vaccinaties  niet verplicht. De volgende inentingen worden wel aangeraden:

 • DTP (Difterie-Tetanus-Polio);
 • Hepatitis A.

Actuele informatie over vaccinaties voor Egypte vindt u op de volgende website: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Gezond blijven tijdens uw reis

Veel toeristen krijgen last van maag- en darmproblemen tijdens hun reis. Lees onze tips en voorkom dat u ziek wordt in Egypte.

Welke kleding kan ik het beste dragen in Egypte?2021-01-11T08:56:49+00:00

Kleding voor Egypte

Katoenen of linnen kleding is prettig vanwege het warme klimaat. In de wintermaanden is het overdag warm, maar kan het in de avond en vroege ochtend best koud zijn. Pak daarom ook een trui, fleecevest of dergelijke in. Die zijn ook handig als het fris is in een restaurant of auto door de airconditioning. In het voorjaar en zomer is het overdag behoorlijk warm in Egypte en koelt het in de avonduren nauwelijks af. Neem schoenen mee die lekker zitten en waarmee u goed kunt wandelen. Voor alle seizoenen heeft u een zonnebril en een petje of sjaal voor de zon nodig.

Bezoek aan een moskee, kerk of klooster

Egypte is een land waar gepaste kleding op prijs wordt gesteld. Als u moskee, kerk of klooster bezoekt, respecteer dan de lokale cultuur en draag geen topje, short of korte rok. Bij plaatsen waar veel toeristen komen, zoals bij de piramiden of aan de Rode Zee kust, zijn de Egyptenaren wel gewend aan weinig bedekkende kleding, maar bij afgelegen plekken waar nauwelijks toeristen komen niet. Ze zeggen er niets snel iets van, maar het wordt op prijs gesteld als u rekening houdt met de normen van het land. Dit is voor u zelf ook prettig, want zo trekt u niet veel bekijks.

Hoe kom ik aan Egyptisch geld?2021-01-12T12:20:12+00:00

Egyptisch geld

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). In Nederland en België kunt u niet aan Egyptisch geld komen. Daarom raden wij u aan wat contant geld (Euro’s) mee te nemen als u op reis gaat. U kunt dit in Egypte wisselen bij banken en wisselkantoren. Bij aankomst in Egypte komt u eenvoudig aan Egyptisch geld door te pinnen. Dit kan als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. In de steden zijn er voldoende pinautomaten. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens.

De Egyptische pond

De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De koers van de Egyptische pond is ongeveer 5 eurocent. Lees onze tips over betalen in Egypte.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om misbruik te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Dit kunt u meestal zelf online regelen. Of neem hiervoor contact op met uw bank.

Mag ik medicijnen meenemen naar Egypte?2021-01-11T08:58:14+00:00

Medicijnen meenemen naar Egypte

Wilt u medicijnen meenemen naar Egypte? Controleert u dan goed voor vertrek welke regels hiervoor gelden. Als u medicijnen gebruikt is het belangrijk om bij uw apotheek een medicijnenpaspoort te halen. Dat is handig als u vragen krijgt bij de douane of als u in Egypte medicijnen nodig heeft.

Apotheken in Egypte

Heeft u tijdens uw reis medicijnen nodig? De lokale apotheken zijn uitstekend en dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is er enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Wij raden u wel aan altijd de uiterste verkoopdatum van het medicijn te controleren.

Moet ik aparte stekkers voor Egypte meenemen?2021-01-11T08:57:21+00:00

Reisstekkers voor Egypte

Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland en België, 220 volt. Aangepaste stekkers of adapters zijn dus niet nodig.

Met welke luchtvaartmaatschappij vlieg ik naar Egypte?2021-01-11T08:57:28+00:00

Vliegen naar Egypte

Onze individuele rondreizen worden uitgevoerd met Egypt Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte.

Voordelen van vliegen met Egypt Air

 • Egypt Air vliegt rechtstreeks van Amsterdam en Brussel naar Cairo;
 • In Egypte zijn er binnenlandse vluchten tussen de verschillende plaatsen. Dit heeft als voordeel dat u op de laatste dag in Egypte kunt terugvliegen vanuit Luxor of Aswan. U stapt dan in Cairo over op de internationale vlucht naar huis. De binnenlandse vluchten sluiten goed aan op de internationale vluchten naar Amsterdam en Brussel;
 • Als u een internationale vlucht met Egypt Air combineert met binnenlandse vluchten gelden er voor de binnenlandse vluchten voordelige tarieven.

Vliegen naar Egypte vanaf Amsterdam

Egypt Air vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Cairo en de vlucht duur 4,5 uur. Vanuit Amsterdam is er iedere dag een vlucht naar Cairo.

Vluchtschema Egypt Air vluchten vanuit Amsterdam
Amsterdam – Cairo, vluchtnummer MS 758
vertrek 16.10 uur – aankomst 20.40 uur
Cairo – Amsterdam, vluchtnummer MS 757
vertrek 10.20 uur – aankomst 15.10 uur

Vliegen naar Egypte vanaf Brussel

Vanuit Brussel vliegt Egypt Air ook rechtstreeks naar Cairo, maar niet iedere dag. De vlucht duurt 4,5 uur.

Vluchtschema Egypt Air vluchten vanuit Brussel
Brussel – Cairo, vluchtnummer MS 726
vertrek 15.55 uur – aankomst 20.15 uur
Cairo –Brussel, vluchtnummer MS 725
vertrek 10.05 uur – aankomst 14.45 uur

Tijdsverschil tussen Egypte en Nederland & Belgie

In de zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Egypte en Nederland en Belgie. Tijdens de wintertijd is het in Egypte 1 uur later dan in Nederland en Belgie.

Bagage Egypt Air

Alle informatie over hoeveel bagage u mag meenemen op een Egypt Air vlucht vindt u op de website van Egypt Air. Bekijk ook de algemene regels van Schiphol over wat er mee mag in uw handbagage.

Vliegen naar de Rode Zee kust

Wilt u naar Hurghada en Marsa Alam aan de Rode Zee kust? Dit kan met een chartervlucht van Transavia, Corendon of Tuifly. Egypt Air vliegt niet rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar de plaatsen aan de Rode Zee kust, maar altijd met een overstap in Cairo.

Hoe blijf ik gezond op reis in Egypte?2021-01-12T15:07:41+00:00

Gezond op reis in Egypte

Veel reizigers krijgen in Egypte last van maag- en darmklachten, de zogenaamde ‘vloek van de farao’. Meestal ontstaan deze klachten door een combinatie van vermoeidheid, de warmte en het lokale eten. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen voorkomt u dat u ziek wordt.

Tips om gezond te blijven tijdens de reis

 • Drink genoeg, maar geen ijskoude drankjes, die vaak de oorzaak zijn van maag- en darmproblemen. Thee is een betere dorstlesser;
 • In de steden is het kraanwater drinkbaar, maar het leidingwater smaakt naar chloor. Het is verstandiger om mineraalwater te kopen. Dit kan in Egypte overal, zelfs op afgelegen plekken. Controleer altijd of de fles niet eerder is geopend;
 • Drink geen vruchtensappen waaraan water is toegevoegd;
 • Neem in drankjes geen ijsblokjes omdat die vaak van kraanwater zijn gemaakt;
 • Doet wat extra zout in uw eten, omdat u veel vocht verliest door transpireren;
 • Let er op dat het eten goed gaar is en eet geen ongekookt voedsel, met uitzondering van fruit dat u zelf schilt;
 • Koop geen eten bij stalletjes op straat;
 • Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten, dan geven wij dit door;
 • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor;
 • Draag een zonnebril en petje of hoedje;
 • Toch last van diarree? Drink lauwe cola en neem ORS (oral rehydration salts), een mengsel van zouten en glucose. Dit voorkomt uitdroging en is overal in Egypte te koop.

Artsen en apotheken

Wij hopen natuurlijk dat u gezond blijft op reis in Egypte, maar als u ze nodig heeft, vindt u in de steden goede ziekenhuizen en artsen. De lokale apotheken zijn uitstekend en zijn dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Controleer wel altijd de uiterste verkoopdatum.

Kan ik pinnen in Egypte?2021-01-12T11:08:09+00:00

Pinnen in Egypte

In Egypte kunt u gemakkelijk contant geld pinnen. Uw bankpas en de pinautomaat moeten zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. In de steden zijn voldoende pinautomaten.

Bankpas instellen voor gebruik buiten Europa

De meeste bankpassen staan standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Om te kunnen pinnen in Egypte moet uw bankpas worden ingesteld op gebruik buiten Europa. Dit regelt u eenvoudig via online bankieren of de app van uw bank.

Tips over betalen in Egypte

 • Soms krijgt u bankbiljetten die gescheurd of vies zijn. Wij raden u aan deze niet te accepteren, omdat u deze ponden weer lastig kwijtraakt;
 • Het kan voorkomen dat u op straat wordt gevraagd om euromunten om te wisselen voor Egyptisch geld. Egyptenaren kunnen deze euromunten namelijk niet inwisselen of gebruiken. Ga hier niet op in, omdat u vaak niet het juiste bedrag terugkrijgt;
 • Zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld heeft voor het geven van fooien, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden;
 • Een ritje maken met een taxi of koetsje? Is er geen meter in de taxi, onderhandel dan altijd over de prijs voordat u een taxi instapt en betaal pas nadat u bent uitgestapt. Spreek duidelijk een totaalprijs af als u een ritje maakt met een koetsje. Zo voorkomt u discussie achteraf over een prijs per persoon of per rit. Vraag of de prijs in Egyptische ponden is. Sommige chauffeurs en koetsiers beginnen na een ritje ineens over Britse ponden. Zorg altijd dat u voldoende kleingeld heeft, want taxichauffeurs en koetsiers hebben meestal geen wisselgeld;
 • Special price for you, my friend. In Egypte is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Niet overal, maar in soeks en bazaars wel. Wat tips: neem de tijd en accepteer de thee of koffie die de verkoper u aanbiedt. Probeer er van tevoren achter te komen wat de gangbare prijs is en biedt eerst de helft of een derde hiervan. Als de verkoper hiermee meteen tevreden is, heeft u waarschijnlijk toch te veel geboden. Is hij beledigd of niet geïnteresseerd dan is het bod te laag. Het is verstandig om te beginnen met een bod dat lager ligt dan wat u wilt betalen. Zo heeft u nog onderhandelingsruimte. Weglopen wil soms helpen, vaak komen verkopers u achterna gerent om uw bod alsnog te accepteren. Hou altijd in gedachten: het is een spel en de verkoper doet niets van de hand als hij niet tevreden is met de prijs.
Is er begeleiding tijdens mijn reis door Egypte?2021-01-15T11:23:58+00:00

Reisbegeleiding

U reist met Djed Reizen individueel door Egypte en niet in een groep. Door heel Egypte hebben wij een team medewerkers en chauffeurs, waar we al jarenlang mee samenwerken. Ze kennen het land als hun broekzak, weten hoe het werkt in Egypte en regelen alle praktische zaken voor uw reis, zoals uw visum, hotelvouchers, vervoer, gidsen, entreekaartjes en vergunningen. Zo heeft u alle tijd om te genieten van al het moois onderweg, omdat u over de praktische zaken niet na hoeft te denken.

Aankomst in Egypte

Bij aankomst in Egypte ontmoet u onze medewerker op het vliegveld, al voor de douane. Hij regelt uw visum, haalt uw koffers van de bagageband en brengt u naar het hotel. U spreekt dan af hoe laat u de volgende dag aan uw reisprogramma gaat beginnen. Uw gids en chauffeur halen u dan op het afgesproken tijdstip bij het hotel op.

Verder reizen door Egypte

Als u verder reist naar een andere plaats in Egypte gaat onze lokale medewerker met u mee naar het vliegveld. Hij helpt u met uw bagage en het inchecken. In de plaats waar u naartoe vliegt, wacht de Djed-medewerker van die plaats u op. Hij brengt u naar uw hotel of cruiseschip. U reist zo individueel door Egypte, maar met assistentie van onze lokale medewerkers.

Tips over goede restaurants en leuke activiteiten

Op momenten dat het handig is, is dus altijd één van onze medewerkers aanwezig. Ze weten alles over hun eigen stad of streek en geven u tips over goede lokale restaurants en leuke activiteiten. Natuurlijk kunt u altijd een beroep op ze doen als er tijdens uw reis onverhoopt toch iets misgaat, bijvoorbeeld bij een vluchtwijziging, vertraging of calamiteit.

Hoe reis ik in Egypte tussen de verschillende plaatsen?2021-01-11T09:40:32+00:00

Rondreizen door Egypte

Egypte is een enorm groot land en de verschillende plaatsen liggen ver uit elkaar. Daarom legt u lange reisafstanden af met binnenlandse vluchten. Voor korte routes reist u met privé airconditioned minibussen met chauffeur. Soms loopt de mooiste route via het water en is een boot de beste én mooiste keuze.

Binnenlandse vluchten met Egypt Air

Binnenlandse vluchten zijn de snelste en comfortabelste manier om u in Egypte te verplaatsen. Dit zijn vluchten met Egypt Air. Vliegen scheelt u veel reistijd. Ter vergelijking: een binnenlandse vlucht van Cairo naar Aswan duurt 1,5 uur, terwijl u met de trein minimaal 15 uur onderweg bent. Dit is een nachttrein, de enige trein die toeristen in Egypte mogen gebruiken.

Privé minibus met chauffeur

Voor korte afstanden reist u met een privé minibus met chauffeur. Onze chauffeurs werken al jaren voor ons en rijden u veilig door soms hectische verkeer. Hun minibussen zijn schoon en hebben airconditioning.

Over het water

Het traject tussen Luxor en Aswan is het mooist vanaf het water. U kunt tussen deze plaatsen een Nijlcruise maken, of over de weg reizen met een minibus met chauffeur.

In wat voor hotels overnacht ik tijdens mijn Egypte reis?2021-01-11T09:56:57+00:00

Hotels tijdens uw Egypte reis

Egypte heeft hotels in alle prijsklassen, van eenvoudig tot super-de-luxe en alles wat daar tussen zit.

Waar overnacht u in Egypte?

Bij de individuele rondreizen vindt u bij iedere reis onder het kopje Accommodatie uitgebreide informatie over de hotels waar u overnacht. Soms is dit een eersteklas hotel, soms is het wat eenvoudiger. Dit is afhankelijk van het aanbod van hotels in de verschillende plaatsen.

Liever een ander hotel?

Als u bij een rondreis liever een ander hotel kiest of als u zelf uw rondreis naar Egypte samenstelt, bekijk dan onze accommodatie suggesties voor de verschillende plaatsen.

Sfeer, ligging & service

De keuze van de hotels bepalen wij aan de hand van de ligging, sfeer, service en onze eigen ervaring, omdat wij alle accommodaties die wij aanbieden, zelf kennen. In de steden is er volop aanbod, maar in de afgelegen plaatsen zijn goede, sfeervolle hotels wat dun gezaaid. Hier kiezen wij het beste hotel dat voorhanden is. Kleine hotels met veel karakter zijn onze favorieten. Dit geldt ook voor de historische Grand Hotels van Egypte, waarvan er nog steeds een paar operationeel zijn. Ze combineren de charme van een vervlogen tijdperk met modern comfort.

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?2021-01-11T16:31:26+00:00

Excursies in Egypte

Egypte is geen duur vakantieland, maar er is wel iets waar u rekening mee moet houden. Er is enorm veel te zien en voor alles moet u toegangskaartjes kopen. De entreegelden voor momenten en bezienswaardigheden zijn in Egypte best hoog. Hierdoor lopen de kosten snel op.

Alle excursies én entreegelden inclusief

Een enorm pluspunt van een Egypte reis met Djed Reizen is dat alle excursies én entrees, van de piramiden van Gizeh tot aan de tempels van Abu Simbel, zijn inbegrepen in de reissom. In het dag tot dag programma van onze individuele rondreizen leest u welke excursies dit allemaal zijn. U hoeft in Egypte dus geen excursies of entreegelden meer te betalen, tenzij u nog iets extra’s wilt zien.

Excursies met privé Egyptoloog/gids

Ook de privé begeleiding van een Egyptoloog/gids is bij Djed Reizen inbegrepen in de reissom. Onze enthousiaste en vakkundige gidsen weten alles over het verleden en heden van Egypte. Ze vertellen u over de monumenten, weten wat de schilderingen en reliëfs op de tempelmuren betekenen en kunnen zelfs hiërogliefen ontcijferen. Onze gidsen spreken Engels,maar als u liever een gids heeft die Nederlands spreekt, of een andere taal, dan regelen wij dit graag voor is.

Voordeel van privé gidsen

Het grote voordeel van privé gidsen is dat u tijdens excursies geen rekening hoeft te houden met de interesses of het tempo van anderen. De gids stemt zijn of haar verhaal af op uw reisgezelschap en heeft alle tijd voor uw vragen.

Rustige momenten

Onze gidsen weten niet alleen alles over de monumenten van Egypte, ze weten ook wanneer de grote touringcars bij de bezienswaardigheden stoppen en de cruiseboten er aanleggen. Dan kan het druk zijn bij de bezienswaardigheden. Deze tijdstippen proberen ze te vermijden, zodat u alle rust heeft om de monumenten te bekijken en mooie foto’s te maken.

Wat kost een maaltijd in Egypte?2021-01-11T11:21:47+00:00

Kosten van een maaltijd in Egypte

Eten in Egypte is niet duur, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het restaurant dat u kiest. Reken op gemiddeld € 10,- per maaltijd.

Maaltijden tijdens de reis

Tijdens onze reizen zijn de overnachtingen in de hotels op basis van logies en ontbijt. U kiest dan zelf waar u ’s avonds wilt eten. Dit kan in het hotel of ergens anders. De meeste hotels serveren diners in buffetvorm en dat is niet de echte Egyptische keuken. Uw reis wordt een stuk leuker en afwisselender als u voor het avondeten een restaurant buiten het hotel zoekt. In afgelegen plaatsen, waar niet veel restaurantjes zijn, is het soms handig om een hotel te boeken op basis van halfpension (ontbijt & diner).

Maaltijden aan boord van een Dahabiya Nijlcruise

Een verblijf aan boord van een Dahabiya Nijlcruise is altijd op basis van volpension, dus inclusief ontbijt, lunch, high tea en diner.

Goede lokale restaurants

Voor vertrek naar Egypte krijgt u van ons een actuele lijst met goede restaurants in de diverse plaatsen. Ook geven onze medewerkers ter plekke u tips over lokale restaurants.

Hoe gaat het met fooien in Egypte?2021-01-12T14:48:41+00:00

Fooien in Egypte

Tijdens uw reis leert u in ieder geval één Arabisch woord en dat is ‘baksjiesj’, het woord voor fooi. Het is namelijk in Egypte heel gewoon om een fooi te geven, zelfs voor een kleine dienst. Niet alleen van toeristen wordt een fooi verwacht, ook Egyptenaren onderling betalen fooi.

Het geven van een fooi

Het geven van een fooi is op verschillende manieren uit te leggen: als dank voor geleverde diensten, als blijk van waardering, of als een percentage dat men hoort achter te laten. In Egypte gaat het om meer dan iets extra, omdat fooien vaak een aanvulling zijn op het inkomen van de bevolking. Het fooiensysteem is lastig te doorgronden. De te betalen fooi hangt af van de geleverde diensten, de duur van de excursie en/of de afgelegde reisafstanden, het aantal reizigers en uw tevredenheid.

Tips over fooien

U krijgt van ons voor vertrek tips en een richtlijn voor het geven van fooien. Naar mate van uw tevredenheid kunt u deze aanpassen. U bepaalt uiteindelijk zelf of u fooi betaalt en en hoeveel. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd voldoende kleingeld op zak heeft voor het geven van fooien. In Egypte is dit soms lastig, omdat bankbiljetten in kleine coupures wat schaars zijn. U kan fooi betalen in Euro’s of Egyptische ponden.

Wat kan ik beter niet doen in Egypte?2021-01-13T11:52:45+00:00

Handig om te weten

Er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten als u op reis bent in Egypte.

Loop niet met iedereen mee

Hello’, ‘What’s your name’ of ‘Welcome in Egypt’. Geloof ons, dit zult u in Egypte vaak horen. Het is goed bedoeld, want Egyptenaren zijn heel gastvrij. Maar loop niet zomaar mee met iedereen die u aanspreekt. Vraagt iemand bijvoorbeeld hulp met het vertalen van een brief of wil hij zijn Engels met u oefenen? Ga er niet op in; negen van de tien keer komt u in een souvenirwinkel terecht.

U mag niet alles fotograferen

Egypte is een enorm fotogeniek land, maar er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u foto’s wilt maken. Niet alle Egyptenaren vinden het fijn om gefotografeerd te worden. Vraag daarom altijd vooraf toestemming als u een foto van mensen wilt maken. Soms mag u bij de monumenten en musea alleen foto’s maken als u een speciaal fototicket koopt, de gids kan u hierbij helpen. Het is in Egypte ten strengste verboden om militaire objecten, demonstraties en politiebureaus te fotograferen.

Paard of kameel rijden bij de piramiden van Gizeh

Bij de piramiden van Gizeh paardrijden of een ritje maken op een kameel? Wij raden het iedereen af, want het is rondom de piramiden een toeristenkermis. Als u het per se wilt doen: spreek heel duidelijk een prijs af. Een bekend trucje waarmee toeristen worden afgezet, is dat de prijs halverwege het ritje wordt verhoogd. Of aan het einde als u van de kameel of het paard af wilt.

Bewakers zijn er niet om te gidsen

Bewakers bij de monumenten zijn er voor de bewaking. Ze zijn niet opgeleid om te gidsen. En ze zijn er ook niet om u een ‘very special place’ te laten zien die zogenaamd gesloten is voor andere toeristen en hier vervolgens geld voor te vragen.

Hoe boek en betaal ik een reis?2021-01-13T15:19:34+00:00

Reis boeken

U boekt een reis door het online boekingsformulier in te vullen. Na ontvangst van uw boeking gaan wij gelijk aan de slag om alles voor uw reis te regelen. Zodra wij uw vluchten hebben geboekt en de hotelreserveringen vanuit Egypte zijn bevestigd, ontvangt u van ons een boekingsbevestiging/factuur.

Praktische informatie

Bij uw boekingsbevestiging ontvangt u gelijk alle praktische informatie die nodig is voor uw reis. Zo gaat u goed voorbereid op reis naar Egypte.

Reissom betalen

Na ontvangst van de boekingsbevestiging betaalt u 20% van de totale reissom. Uiterlijk 6 weken voor vertrek betaalt u het restantbedrag. Dit staat duidelijk op uw boekingsbevestiging. Heeft u ook een reis- en/of annuleringsverzekering via Djed Reizen afgesloten, dan betaalt u die tegelijk met de aanbetaling. U betaalt de reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt. Door op tijd te betalen voorkomt u problemen en extra kosten. De boekingskosten zijn € 15,- per boeking, de SGR bijdrage € 5,- per persoon en de Calamiteitenfonds bijdrage € 2,50 per boeking.

Wanneer ontvangt ik de reispapieren?2021-01-13T15:18:02+00:00

Vliegtickets & reispapieren

Twee weken voor vertrek naar Egypte krijgt u de vliegtickets en reispapieren met de gegevens van uw hotels en onze lokale collega’s. Als u kort voor vertrek een reis boekt, ontvangt u de boekingsbevestiging, vliegtickets & reispapieren in 1x. Hotelvouchers worden door ons team in Egypte verzorgd.

Kan ik via Djed Reizen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?2021-01-12T10:46:39+00:00

Reis- en annuleringsverzekering

U kunt via Djed Reizen een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten. Op het boekingsformulier geeft u aan of hier gebruik van wilt maken.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten wanneer u uw reis onverwacht moet annuleren. Ook bij eerdere terugkeer dan gepland, geeft deze verzekering een uitkering voor de gemiste vakantiedagen. Bovendien geeft de verzekering een uitkering bij vertrek- of aankomstvertraging. De premie bedraagt slechts 5,5% van de reissom. Over de premie moet 21% assurantiebelasting worden betaald. De annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten.

Reisverzekering

Een reisverzekering vergoedt schade als u op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal, een ongeval of ziekte. Ook kosten die u maakt als u plotseling naar huis terug moet omdat een familielid iets is overkomen, worden vergoed. In noodgevallen kan dag en nacht een beroep worden gedaan op de Europeesche Hulplijn.

Europadekking

Voor Egypte is een reisverzekering met Europadekking voldoende. U kunt kiezen uit een Basis, Comfort of Optimaal reisverzekering. Bekijk hier het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedragen € 3,75 per polis. Bij gelijktijdig afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering betaalt u éénmaal poliskosten. Meer informatie vindt u op www.europeesche.nl

Wat zijn de kosten als ik mijn reis moet annuleren?2021-01-12T11:24:19+00:00

Uw reis annuleren

Het is natuurlijk jammer als u door persoonlijke omstandigheden uw reis moet annuleren. Het is belangrijk om dit schriftelijk aan ons door te geven, dit kan via een e-mail naar: info@djedreizen.nl. U ontvangt dan van ons een annuleringsnota. Heeft u een annuleringsverzekering via Djed Reizen afgesloten? Dan ontvangt u ook informatie over hoe u de annuleringskosten kunt indienen bij de Europeesche Verzekeringen.

Annuleringskosten

U moet rekening houden met de volgende annuleringskosten:

 • bij annulering tot 8 weken voor vertrek: 10% van de reissom;
 • bij annulering tot 6 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
 • bij annulering tot 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
 • bij annulering tot 2 weken voor vertrek: 75% van de reissom;
 • daarna: 100% van de reissom.

Annuleringsverzekering

U kunt via Djed Reizen een annuleringsverzekering afsluiten, die in de meeste gevallen de annuleringskosten vergoed.

Is Djed Reizen aangesloten bij de SGR, het Calamiteitenfonds & de ANVR?2021-01-13T10:57:28+00:00

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

Deelnemersbijdrage SGR

Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5,- per persoon per boeking. Dit bedrag wordt door Djed Reizen bij u in rekening gebracht en afgedragen aan de SGR.

Garantie SGR

Deze SGR-garantie houdt in dat de u ervan verzekerd bent dat uw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als Djed Reizen door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Garantie Calamiteitenfonds

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien Djed Reizen de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Djed Reizen als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien Djed Reizen u vervroegd moeten repatriëren. Onder een calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Deelnemersbijdrage Calamiteitenfonds

De deelnemersbijdrage voor het Calamiteitenfonds is € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen). Dit bedrag wordt door Djed Reizen bij u in rekening gebracht en afgedragen aan het Calamiteitenfonds.

ANVR

Djed Reizen is geen lid van de ANVR. De ANVR behartigt de commerciële belangen van de aangesloten touroperators en is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen consumentenorganisatie, maar een brancheorganisatie.

Ga naar de bovenkant