Een eersteklas hotel, of een klein familiehotel, in hartje stad, op het platteland, of langs de Nijl.

De diversiteit aan accommodatie geeft aan hoe afwisselend onze reizen zijn: soms slaapt u in een eersteklas hotel, soms is het wat eenvoudiger.

Kwaliteit en gastvrijheid
Op de Nijl verblijft u aan boord van een klassiek Dahabiya zeilschip, in de woestijn in een eenvoudig hotel of bedoeïentent, op de Westoever van Luxor in een klein familiehotel midden op het Egyptische platteland en langs het Nassermeer in een authentiek Nubisch guesthouse. De meeste hotels hebben een zwembad, liggen gunstig en bieden alle comfort en service om het beste uit een reis te halen. Kwaliteit en gastvrijheid staan hierbij voorop! Kleine hotels met veel karakter zijn onze favorieten. Dit geldt ook voor de historische Grand Hotels uit de koloniale tijd, waarvan er nog steeds een paar operationeel zijn en die de charme van een vervlogen tijdperk combineren met modern comfort.

Maaltijden tijdens de reis
Een verblijf aan boord van een Nijl Dahabiya is altijd op basis van volpension, dus inclusief ontbijt, lunch, high tea en diner. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten, in het hotel, of ergens anders. De meeste hotels serveren het diner in buffetvorm, maar dat is helaas niet de echte Egyptische keuken. Onze lokale medewerkers geven u tips geven over goede lokale restaurants. De prijs voor een maaltijd in Egypte is circa € 10,- per persoon, afhankelijk van het restaurant dat u kiest. In afgelegen plaatsen, waar niet veel restaurantjes zijn, is het soms handig om een hotel te boeken op basis van halfpension.

Informatie over de hotels
Bij elke reis vindt u onder het kopje Accommodatie uitgebreide informatie over de hotels waar wordt overnacht.