Belangrijke informatie over geldige reisdocumenten, visum en geldzaken voor een reis naar Egypte. Wat heeft u nodig?

Visum bij aankomst in Egypte

Het is mogelijk om het visum bij aankomst in Egypte te krijgen. Onze medewerkers ter plaatste ontmoet u bij aankomst op het vliegveld al voor de douane en zij regelen het visum voor u. Het kost circa € 25,- (afhankelijk van de wisselkoers) per persoon. 

Reisdocumenten voor Nederlanders

  • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig. 
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland;
  • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vindt u hier.

Reisdocumenten voor Belgen

  • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Of een elektronische identiteitskaart met chip die na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
  • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
  • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel;
  • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vindt u hier

Online visum Egypte

Het is mogelijk om een e-visum voor Egypte aan te vragen. Dit is een visum dat u zelf vóór vertrek online aanvraagt. Dit visum kost $ 25 per persoon en kan alleen met een creditcard worden betaald. U vraagt het visum voor Egypte aan via het Egypt e-visa Portal.U heeft een Single Entry Visa nodig.

Betaal niet teveel

Er zijn talloze websites waarmee u een visum voor Egypte kunt aanvragen. De informatie op deze websites klopt vaak niet. Als u via zo’n website een visum aanvraagt, betaalt u gegarandeerd teveel. Alleen het Egypt e-visa Portal is de officiële website. Als u het visum via deze site aanvraagt, weet u zeker dat u niet teveel betaald. Maar zoals hierboven beschreven is het niet nodig het visum voor vertrek aan te vragen. U krijgt het visum gewoon bij aankomst in Egypte. 

Egyptisch geld

In Nederland en België kunt u niet aan Egyptisch geld komen. Neem wat contant geld (Euro’s) mee. Wisselen kan bij banken en wisselkantoren. In alle steden kunt u pinnen als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. De Egyptische pond (afgekort LE) is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pond. De koers van de Egyptische pond is ongeveer 5 eurocent.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om skimming te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Neem hiervoor contact op met uw bank.

Het geven van fooien in Egypte

Tijdens uw reis leert u in ieder geval één Arabisch woord en dat is ‘baksjiesj’, het woord voor fooi. Het is namelijk in Egypte heel gewoon om, zelfs voor een kleine dienst, een fooi te geven. Dit is iets wat voor toeristen en Egyptenaren geldt. Het geven van een fooi kan op verschillende manieren worden gezien: als dank voor geleverde diensten, als blijk van waardering, of als een percentage dat men hoort achter te laten. In Egypte gaat het om meer dan iets extra: fooien zijn een aanvulling op het inkomen van de bevolking. Het fooiensysteem is lastig te doorgronden. De te betalen fooi hangt af van de geleverde diensten, de duur van de excursie en/of de afgelegde reisafstanden, het aantal reizigers en uw tevredenheid. U krijgt van ons voor vertrek tips over het geven van fooien.