Wat is handig om mee te nemen in uw bagage naar Egypte? 

Bagage Egypt Air 

Alle informatie over hoeveel bagage u mag meenemen op een Egypt Air vlucht vindt u op de website van Egypt Air. Bekijk ook de algemene regels van Schiphol over de handbagage.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig zijn. Ook heeft u een visum nodig.

Geld

Neem wat contant geld mee (Euro’s). U kunt eenvoudigweg pinnen in Egypte. Zorg er wel voor dat uw bankpas is ingesteld voor pinnen buiten Europa.

Kleding Egypte

Katoenen kleding is prettig vanwege het warme klimaat. Neem ook een trui of vest mee. Het kan ’s avonds afkoelen.  Denk verder aan goede (wandel)schoenen, een zonnebril en een petje of sjaal voor de zon. Respecteer als u een moskee, kerk of klooster bezoekt de cultuur van het land en draag dan geen topje, short of korte rok. Bij plaatsen waar veel toeristen komen, zoals bij de piramiden of de Rode Zee kust, zijn Egyptenaren wel gewend aan weinig bedekkende kleding. Bij afgelegen plekken waar nauwelijks toeristen komen niet. Ze zullen er niets snel iets van zeggen, maar het wordt op prijs gesteld als u hier rekening mee houdt.  

Aangepaste stekker of adapters

Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland, 220 volt. Aangepaste stekkers of adapters zijn dus niet nodig.

Reis- en annuleringsverzekering

Vergeet niet een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en neem uw verzekeringspapieren mee op reis. 

Mobiele telefoons

Mobiel bellen kan in Egypte overal. Informeer voor vertrek bij uw provider naar de kosten. Als u een simlock vrij toestel heeft, kunt u een lokale simkaart gebruiken. Die zijn overal te koop, onze lokale medewerker kan u hierbij helpen. De meeste hotels hebben Wifi, wel moet u er soms voor betalen. 

Medicijnen meenemen naar Egypte

Als u medicijnen mee wilt nemen, controleer dan welke regels hiervoor gelden. Heeft u tijdens de reis medicijnen nodig? De lokale apotheken zijn uitstekend en zijn dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is er enorm. Veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Controleer wel de uiterste verkoopdatum.