Hoe reist u door het land?
Met airconditioned minibussen,
binnenlandse vluchten en
klassieke zeilschepen op de Nijl.

Onze reizen worden uitgevoerd met Egypt Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte. Egypt Air vliegt dagelijks, op gunstige tijden, vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Cairo. Vanuit Brussel vliegt Egypt Air meerdere keren per week naar Cairo. Wordt een internationale vlucht met Egypt Air uitgevoerd in combinatie met binnenlandse vluchten in Egypte, dan gelden er voor de binnenlandse vluchten voordelige tarieven.

Vluchtschema Egypt Air vanuit Amsterdam

Amsterdam – Cairo, vluchtnummer MS 758 – vertrek 15.00 uur – aankomst 20.30 uur
Cairo – Amsterdam, vluchtnummer MS 757 – vertrek 09.55 uur – aankomst 14.00 uur

Vluchtschema Egypt Air vanuit Brussel

Brussel – Cairo, vluchtnummer MS 726 – vertrek 15.00 uur – aankomst 20.20 uur
Cairo – Brussel, vluchtnummer MS 725 – vertrek 10.15 uur – aankomst 14.00 uur

Hoeveel bagage mag u meenemen op een Egypt Air vlucht?

Alle informatie over hoeveel bagage u mag meenemen op een Egypt Air vlucht vindt u op de website van Egypt Air. Bekijk ook de regels over handbagage.

Begeleiding tijdens de reis

Bij aankomst in Egypte wordt u op het vliegveld verwelkomd door een van onze lokale Djed-medewerkers. Deze medewerker zorgt dat u uw bagage krijgt en brengt u naar het eerste hotel. U spreekt dan af hoe laat u de volgende dag aan uw dagprogramma gaat beginnen. De gids en chauffeur halen u dan op het afgesproken tijdstip bij uw hotel op. Wanneer u doorreist naar een andere plaats in Egypte, regelt onze medewerker de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht en helpt u bij het inchecken. Soms reist u verder met een minibus, bijvoorbeeld als u vanuit Cairo naar Luxor reis. Ook dit wordt door onze lokale medewerkers geregeld. In de plaats waar u vervolgens aankomt, wacht de lokale Djed-medewerker van die betreffende plaats u op. Zo kunt u altijd rekenen op adequate begeleiding waar nodig.

Lokale Djed-medewerkers

Onze medewerkers zijn geboren en getogen in Egypte, spreken Arabisch en Engels en reizen veelvuldig door hun vaderland. Natuurlijk kunnen ze u van alles vertellen over Egypte, de lokale gebruiken, eventueel bij te boeken excursies en u tips geven over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. En in geval van nood kunt u altijd rekenen op hun hulp en assistentie.

Vervoer in Egypte

Egypte is een enorm groot land. Om niet teveel tijd kwijt te zijn aan vervoer is een logische opbouw van een rondreis belangrijk, maar ook de keuze van het vervoermiddel. Lange afstanden legt u af met binnenlandse vluchten, korte trajecten met airconditioned minibussen. Het Egyptische verkeer is niet zo gestroomlijnd als in Nederland. Wij werken daarom alleen met chauffeurs die we zelf kennen en die betrouwbaar zijn. In een aantal reizen wordt gevaren. Bij iedere reis kunt u in het dag tot dag programma precies lezen hoe het vervoer is georganiseerd.

Tijdsverschil

Alleen in de wintermaanden is het in Egypte een uur later dan in Nederland en België. In de zomermaanden is er geen tijdsverschil.