Egypte reizen met elkaar vergelijken is altijd zinvol. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs. Leg alle onderdelen van een reis naast elkaar. Zo weet u zeker dat u geen appels met peren vergelijkt.

Let hierbij op de volgende punten

  • Zijn de vluchten in- of exclusief?
  • Hoe is het vervoer ter plekke?
  • Zijn de entreegelden in- of exclusief?
  • Wordt u begeleid door een gids?
  • Reist u privé of met een groep?
  • In wat voor hotels wordt overnacht?

Vluchten inclusief of exclusief

Kijk of de reissom in- of exclusief vluchten is. Sommige reisorganisaties bieden alleen reizen zonder vluchten aan. Hier moet u de kosten voor de internationale vluchten bij optellen. De prijs van een retourticket naar Egypte varieert van minimaal € 400,- tot € 500,-, afhankelijk van de bestemming en vertrekdatum. Als u een rondreis maakt, komen hier eventueel nog binnenlandse vluchten bij. Vluchten die u zelf boekt, vallen niet onder de garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds. Bij Djed Reizen zijn alle internationale en binnenlandse vluchten bij de reissom inbegrepen.

Vliegen naar Egypte

Lijndienstvluchten: vanaf Amsterdam vliegt Egypt Air dagelijks rechtstreeks naar Cairo. Vanaf Brussel meerdere keren per week. Egypt Air is de enige vliegtuigmaatschappij waarmee het mogelijk is om vanuit een ander vliegveld in Egypte, bijvoorbeeld Luxor of Aswan, terug te vliegen naar Amsterdam of Brussel. U moet wel altijd overstappen in Cairo.
Chartervluchten: chartermaatschappijen (Transavia, Corendon) vliegen naar Hurghada en Marsa Alam. Voor een strandvakantie is dit een prima optie, voor een rondreis is dit geen logische keuze. Alle faraonische monumenten liggen in de Nijlvallei, de Westelijke Woestijn oases en langs de Middellandse Zee kust. Dit is honderden kilometers verwijderd van Hurghada en Marsa Alam. 

Binnenlandse vluchten Egypte

De afstanden tussen de verschillende plaatsen in Egypte zijn lang. Reizen tussen de verschillende plaasten met een minibus of de trein afleggen kost veel tijd. Een treinreis van Cairo naar Aswan duurt bijvoorbeeld ongeveer 15 uur, vliegen  1,5 uur. Om uw reisdagen optimaal te benutten en niet teveel tijd kwijt te zijn aan vervoer, legt u in onze reizen lange afstanden af met binnenlandse vluchten.

Excursies en entreegelden 

Egypte is geen duur vakantieland, maar de entreegelden voor de monumenten zijn best hoog. En er is enorm veel te zien.  Een reis waarbij de entreegelden niet zijn inbegrepen, lijkt goedkoop. Als u alle entreegelden erbij optelt, wordt het een ander verhaal. De werkelijke kosten van een reis vallen hierdoor achteraf flink hoger uit. De inhoud en de uitvoering van de excursies kunnen ook verschillen en invloed hebben op de uiteindelijke reissom. Ons uitgangspunt is simpel, wij willen u tijdens de reis niet met extra kosten confronteren. Bij Djed Reizen zijn alle entreegelden van de excursies daarom inbegrepen in de reissom. Dit geldt ook voor het vervoer en de begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.

Accommodatie in Egypte

Egypte heeft accommodatie voor ieder budget, van goedkope budgetpensions tot sfeervolle, historische hotels. Het is belangrijk om te kijken in welke hotels of cruiseschepen wordt overnacht, want de accommodatie bepaalt een aanzienlijk deel van de reissom. U moet hierbij in gedachten houden dat een driesterren kwalificatie in Egypte niet altijd vergelijkbaar is met een driesterren kwalificatie in Nederland. In onze reizen is de accommodatie afwisselend. Soms is het een eersteklas historisch hotel, soms is het wat eenvoudiger. Dit is afhankelijk van het aanbod in de verschillende plaatsen. De meeste hotels hebben een zwembad en bieden alle comfort en service om het beste uit een reis te halen. Ligging, kwaliteit en sfeer staan hierbij voorop!

Nog een aandachtspuntje

Hoe wordt de reis uitgevoerd, individueel of met een groep? Als u kiest voor een individuele reis bent u flexibeler, want u zit niet vast aan een bepaalde vertrekdatum. Bovendien hoeft u tijdens de reis geen rekening te houden met een grote, onbekende groep, want u reist met uw eigen reisgezelschap, met z’n tweeën, met uw familie of vrienden. Al onze Egypte reizen worden privé uitgevoerd. U heeft uw eigen gidsen en chauffeurs. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.