Reisinformatie coronavirus Egypte

Het coronavirus heeft de (reis)wereld op zijn kop gezet en zorgt voor veel vragen en onzekerheid. Ook Egypte heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit zijn maatregelen zoals het dragen van mondkapjes op diverse openbare plekken, beperkingen voor hotels, restaurants en het bezoek aan monumenten. De situatie kan per dag wijzigen. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.

Vliegen naar Egypte

Op 1 juli heeft Egypte het luchtruim weer opengesteld voor internationale vluchten, maar er gelden bepaalde voorwaarden voor inkomende passagiers, zoals een negatief PCR-test certificaat. Op de website van de IATA vindt u actuele informatie over de documenten die verplicht zijn voor reizigers die naar Egypte gaan.

Reisadvies Egypte

Het reisadvies voor Egypte van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is momenteel oranje gekleurd. Dit wil zeggen dat reizen naar Egypte wordt afgeraden. Wanneer er een geel reisadvies (reizen is mogelijk) voor Egypte komt, weet niemand. Vanuit de Belgische overheid is het op dit moment zelfs verboden om naar Egypte te reizen.

Reis naar Egypte geboekt?

Met iedereen die bij Djed Reizen een reis heeft geboekt, is contact geweest. Reizen zijn omgeboekt of reizigers hebben gebruikgemaakt van de SGR voucher.

Wanneer hervatten wij onze reizen naar Egypte?

Wanneer wij onze reizen naar Egypte kunnen hervatten, is nu nog niet bekend. Zolang er voor Egypte een oranje reisadvies geldt, zullen wij onze reizen niet uitvoeren.