Wanneer naar Egypte?
Dat kan het hele jaar door.
De beste periode voor een
Egypte rondreis is van
september tot en met mei.

Egypte heeft een woestijnklimaat. Alleen in het noorden valt er wel eens wat regen, in Cairo nauwelijks en in zuidelijk gelegen Aswan regent het vrijwel nooit. De Egyptische winters zijn heerlijk mild en zonzeker, maar de avonden zijn fris. Langs de Rode Zee kust is het klimaat het hele jaar door aangenaam. Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden.

Beste reistijd voor Egypte

De beste reistijd voor Egypte zijn de maanden van september tot en met mei. In de herfst- en wintermaanden zijn in Cairo, Luxor en Aswan de temperaturen aangenaam. Ideaal om veel te zien en te genieten van het zonnige weer. De zomermaanden zijn warm tot zeer warm. De de hoge temperaturen zijn door de lage luchtvochtigheid wel goed te verdragen. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent ’s ochtends vroeg excursies maken, ’s middags relaxen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen. 

Naar Egypte in een schoolvakantie

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een schoolvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel vaak snel volgeboekt. Dit geldt vooral voor de Kerstvakantie. Voorkom teleurstelling en boek op tijd; minimaal 6 maanden voor vertrek.