De beste reistijd voor een Egypte rondreis zijn de maanden van september tot en met mei. In de herfst, winter en het voorjaar zijn in Cairo, Luxor en Aswan de temperaturen aangenaam. Dit zijn de maanden die ideaal zijn voor een rondreis.

Rondreizen in de zomermaanden in Egypte

De maanden juni, juli en augustus zijn warm tot zeer warm. De temperaturen lopen dan met gemak op tot 40 graden of meer. Door de lage luchtvochtigheid voelt de hitte droog aan en is het niet klam en benauwd. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent in de ochtend vroeg excursies maken, in de middag ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen.

Klimaat Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat.  Alleen in het noorden valt er wel eens wat regen, in Cairo nauwelijks en in zuidelijk gelegen Aswan regent het vrijwel nooit. De Egyptische winters zijn zacht en zon zeker, maar de avonden kunnen fris zijn. Langs de Rode Zee kust is het klimaat het hele jaar door aangenaam. Wel is het zeewater in de wintermaanden een stuk minder warm dan in de zomer. Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden. Zelfs als u in de warme zomermaanden reist, kan dit handig zijn. De Egyptenaren houden er nogal van om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, waardoor het koud kan zijn in restaurants en vliegtuigen.

Op tijd boeken

De beste reistijd voor een Egypte rondreis ligt dus tussen september en mei, maar als u goed tegen de warmte kunt, is reizen naar Egypte eigenlijk het hele jaar door mogelijk. Wanneer u plannen heeft voor een rondreis door Egypte, raden wij u wel aan op tijd te boeken, vooral als in u de kerstperiode wilt reizen. Anders is het hotel van uw keuze misschien al volgeboekt. Of is er geen plek meer op de binnenlandse vluchten. De capaciteit van sommige hotels en de binnenlandse vluchten is beperkt. 

Naar Egypte in een schoolvakantie

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een schoolvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel vaak snel volgeboekt. Voorkom teleurstelling en boek op tijd als u vast zit aan een schoolvakantie, minimaal 6 maanden voor vertrek.