Vragen? Neem contact op via 070 381 55 33 of stuur een e-mail|info@djedreizen.nl
FAQ items aan het laden...
Praktische informatie over Egypte reizen2020-11-30T09:40:10+00:00
Home|Praktische informatie over Egypte reizen

Praktische informatie en reistips Egypte

Egypte is een fantastisch vakantieland, maar de maatschappij, de cultuur en het klimaat zijn er anders dan thuis. Hier vindt u praktische informatie over Egypte reizen en handige reistips. Wat is bijvoorbeeld de beste reistijd voor een Egypte vakantie? Hoe veilig is het in Egypte om rond te reizen? Moet u het visum voor Egypte voor vertrek aanvragen? Hoe komt u aan Egyptisch geld? Heeft u vaccinaties nodig en zo ja, welke? Als u eenmaal in Egypte bent, hoe blijft u dan gezond tijdens de reis?

Meer weten?

De Egyptenaren zijn meesters in het accepteren van de dingen zoals ze komen. Ze zeggen dan ‘Maalesh’, ach wat en gaan door. U zult een geweldige tijd hebben in Egypte als u iets van deze houding overneemt. Wilt u meer weten of heeft u vragen over reizen door Egypte? Neem dan contact met ons op via info@djedreizen.nl of (070) 381 55 33.

Hoe veilig is Egypte om rond te reizen?2020-11-30T09:48:16+00:00

Het wordt ons vaak gevraagd; hoe veilig is Egypte? Veel mensen met reisplannen voor Egypte hebben twijfels over de veiligheidssituatie in het land. Ze bekijken het reisadvies voor Egypte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en schrikken hiervan. Dit is begrijpelijk, want dit reisadvies wekt de suggestie dat er overal in het land gevaar dreigt.

Het reisadvies voor Egypte is aangepast vanwege de corona pandemie; lees onze reisinformatie over Egypte en het coronavirus.

Reisadvies Egypte (voor corona)

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken werken met kleurcodes. Het overgrote deel van Egypte heeft in het reisadvies een oranje kleurcode. Dit betekent ‘alleen noodzakelijke reizen.’ Nu valt er in het oranje gekleurde deel van Egypte weinig te reizen, omdat dit uitsluitend woestijn is. De steden en streken die wél interessant zijn – Alexandrië, Caïro, de Nijlvallei, Luxor, Aswan en de Rode Zee kust – hebben in het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken een gele kleurcode. Deze gele kleurcode geeft aan: ‘Er zijn veiligheidsrisico’s.’ Ook in het Belgische reisadvies voor Egypte worden deze risico’s genoemd.

Kleurcodes reisadvies

In de reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het merendeel van de landen wereldwijd een gele kleurcode. Ook andere populaire toeristenbestemmingen zoals Bali, Vietnam en Thailand. Wat zeggen deze kleurcodes? Is een groene kleurcode een garantie dat een land veilig is en er niets zal gebeuren? Dat is niet zo. Er vinden ook in landen met een groene kleurcode, zoals Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk, aanslagen plaats. Risico’s zijn er overal, zowel in de westerse wereld als elders.

Egypte is een groot land

De Egyptische overheid geeft momenteel geen toestemming voor reizen langs de Westelijke Woestijn oases. En er is een regio die moet worden vermeden; het noorden van de Sinaï. Dit is een gebied waar sowieso nooit een toerist komt. Bovendien ligt dit stukje Sinaï op honderden kilometers afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Nijlvallei. Egypte is een enorm groot land. Om u een idee te geven van de afstanden; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Wat zeggen onze klanten?

Veel van onze klanten zijn na terugkomst uit Egypte verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”

“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”

“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

“Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld ‘s avonds in Cairo).

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

Gezond verstand gebruiken

Wij organiseren geen reizen naar Egypte als het er niet veilig is voor onze klanten en onze collega’s ter plaatse. Natuurlijk raden wij u aan om op uw spullen te letten, uw gezonde verstand te gebruiken, geen dingen te doen die u thuis ook niet zou doen en sommige plekken te vermijden. Kortom, zaken die gelden voor ieder willekeurig vakantieland. Verder is het verkeer in Egypte een aandachtspunt; er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats door roekeloos rijgedrag. Wij werken met eigen chauffeurs, die al jaren voor ons werken, ervaren zijn en voorzichtig rijden.

Goed op de hoogte van de actuele situatie

Wij en onze lokale collega’s zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in Egypte. En dan niet alleen van het nieuws dat u hier hoort en leest, maar ook over andere gebeurtenissen die het nieuws niet eens halen. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl.

Wat is de beste reistijd voor een Egypte rondreis?2020-11-17T15:47:13+00:00

De beste reistijd voor een Egypte rondreis zijn de maanden van september tot en met mei. In de herfst, winter en het voorjaar zijn in Cairo, Luxor en Aswan de temperaturen aangenaam. Dit zijn de maanden die ideaal zijn voor een culturele rondreis.

Een Egypte rondreis in de zomer

De maanden juni, juli en augustus zijn in Egypte warm tot zeer warm. De temperaturen lopen dan met gemak op tot 40 graden of meer. Door de lage luchtvochtigheid voelt de hitte droog aan en is het niet klam en benauwd. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent in de ochtend vroeg excursies maken, in de middag ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen.

Klimaat Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat. Alleen in het noorden valt er wel eens wat regen, in Cairo nauwelijks en in zuidelijk gelegen Aswan regent het vrijwel nooit. De Egyptische winters zijn zacht en zon zeker, maar de avonden kunnen fris zijn. Langs de Rode Zee kust is het klimaat het hele jaar door aangenaam. Wel is het zeewater in de wintermaanden een stuk minder warm dan in de zomer. Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden. Zelfs als u in de warme zomermaanden reist, kan dit handig zijn. De Egyptenaren houden er nogal van om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, waardoor het koud kan zijn in restaurants en vliegtuigen.

Voorkom teleurstelling en boek op tijd

Reizen naar Egypte kan dus eigenlijk het hele jaar door. Wat voor u de beste reistijd voor Egypte is, hangt van uw reisplannen af. Wij raden u wel aan op tijd te boeken als u in de maanden december (kerstvakantie) en februari (voorjaarsvakantie) wilt reizen. Dit zijn de populairste maanden voor een Egypte rondreis. Het kan voorkomen dat het hotel van uw keuze misschien al is volgeboekt. Of dat er geen plek meer is op de internationale en binnenlandse vluchten. De capaciteit van sommige vluchten is nu eenmaal beperkt. Dit geldt ook voor een aantal hotels.

Naar Egypte in een schoolvakantie

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een schoolvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel vaak snel volgeboekt. Dit geldt vooral voor de Kerstvakantie. Voorkom teleurstelling en boek op tijd als u vast zit aan een schoolvakantie, minimaal 6 maanden voor vertrek.

Is reizen tijdens de Ramadan mogelijk?

Reizen tijdens de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, kan prima. Het is dan overdag wat rustiger, terwijl de avonden juist druk en feestelijk zijn. U kunt overdag gewoon eten en drinken, als u dit niet te opzichtig doet. Restaurants en banken passen hun openingstijden soms aan, maar alle monumenten en musea zijn gewoon geopend.

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?2020-11-30T09:41:08+00:00

Alle informatie over een visum voor Egypte. Wat heeft u nodig aan reisdocumenten voor Egypte: een geldig paspoort en een visum.

Visum Egypte bij aankomst

U krijgt het visum bij aankomst in Egypte van onze medewerkers. Die ontmoet u bij aankomst op het vliegveld voor de douane.  Zij regelen het visum voor u. U krijgt een visumzegel, die u op een lege bladzijde in uw paspoort plakt. Als u door de douane gaat, wordt uw visum gestempeld. Het kost ongeveer € 25,- (afhankelijk van de wisselkoers) per persoon.

Reisdocumenten Egypte voor Nederlanders

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland (070 354 20 00);
 • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.

Reisdocumenten Egypte voor Belgen

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Of een elektronische identiteitskaart met chip die na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel (+2-663-5800);
  Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.

Visum Egypte online aanvragen

Het is mogelijk om een e-visum voor Egypte aan te vragen. Dit is een visum dat u zelf vóór vertrek online aanvraagt. Dit visum kost $ 25 per persoon en kan alleen met een creditcard worden betaald. U vraagt het aan via het Egypt e-visa Portal. U heeft een Single Entry Visa nodig.

Betaal niet te veel

Via talloze websites kunt u een visum voor Egypte aanvragen. De informatie op deze websites is vaak verouderd en klopt daarom niet. Als u via zo’n website een visum aanvraagt, betaalt u gegarandeerd te veel voor uw Egypte visum. Alleen het Egypt e-visa Portal is de officiële website. Als u het visum via deze site aanvraagt, weet u zeker dat u de juiste prijs betaald. Maar zoals hierboven beschreven is het niet nodig het visum voor vertrek aan te vragen. U krijgt het visum gewoon bij aankomst in Egypte.

Zijn vaccinaties voor Egypte nodig?2020-06-20T15:30:28+00:00

Voor een reis naar Egypte zijn geen verplichte vaccinaties nodig, maar inentingen voor DTP (Difterie-Tetanus-Polio) en Hepatitis A worden wel aangeraden. Actuele informatie over vaccinaties voor Egypte vindt u op de volgende website: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Hoe kom ik aan Egyptisch geld?2020-11-12T16:30:27+00:00

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). In Nederland en België kunt u niet aan Egyptisch geld komen en daarom raden wij u aan wat contant geld (Euro’s) mee te nemen. U kunt dit wisselen bij banken en wisselkantoren. Bij aankomst kunt u dan pinnen. Dit kan als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. In de steden zijn er voldoende pinautomaten.

De Egyptische pond

De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De koers van de Egyptische pond is ongeveer 5 eurocent.

Tips over betalen in Egypte

 • Soms krijgt u bankbiljetten die gescheurd of vies zijn. Wij raden u aan deze niet te accepteren, omdat u deze ponden weer lastig kwijtraakt;
 • Het kan voorkomen dat u op straat wordt gevraagd om euromunten om te wisselen voor Egyptisch geld. Egyptenaren kunnen deze euromunten namelijk niet inwisselen of gebruiken. Ga hier niet op in, omdat u vaak niet het juiste bedrag terugkrijgt;
 • Zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld heeft voor het geven van fooien, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden;
 • Een ritje maken met een taxi of koetsje? Is er geen meter in de taxi, onderhandel dan altijd over de prijs voordat u een taxi instapt en betaal pas nadat u bent uitgestapt. Spreek duidelijk een totaalprijs af als u een ritje maakt met een koetsje. Zo voorkomt u discussie achteraf over een prijs per persoon of per rit. Vraag of de prijs in Egyptische ponden is. Sommige chauffeurs en koetsiers beginnen na een ritje ineens over Britse ponden. Zorg altijd dat u voldoende kleingeld heeft, want taxichauffeurs en koetsiers hebben meestal geen wisselgeld;
 • Special price for you, my friend. In Egypte is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Niet overal, maar in soeks en bazaars wel. Wat tips: neem de tijd en accepteer de thee of koffie die de verkoper u aanbiedt. Probeer er van tevoren achter te komen wat de gangbare prijs is en biedt eerst de helft of een derde hiervan. Als de verkoper hiermee meteen tevreden is, heeft u waarschijnlijk toch te veel geboden. Is hij beledigd of niet geïnteresseerd dan is het bod te laag. Het is verstandig om te beginnen met een bod dat lager ligt dan wat u wilt betalen. Zo heeft u nog onderhandelingsruimte. Weglopen wil soms helpen, vaak komen verkopers u achterna gerent om uw bod alsnog te accepteren. Hou altijd in gedachten: het is een spel en de verkoper doet niets van de hand als hij niet tevreden is met de prijs.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om misbruik te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Dit kunt u meestal zelf online regelen. Of neem hiervoor contact op met uw bank.

Mag ik medicijnen meenemen naar Egypte?2020-06-23T13:35:36+00:00

Wilt u medicijnen meenemen naar Egypte? Controleert u dan goed voor vertrek welke regels hiervoor gelden. Als u medicijnen gebruikt is het belangrijk om bij uw apotheek een medicijnenpaspoort te halen. Dat is handig als u vragen krijgt bij de douane of als u in Egypte medicijnen nodig heeft.

Apotheken in Egypte

Heeft u tijdens uw reis medicijnen nodig? De lokale apotheken zijn uitstekend en dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is er enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Wij raden u wel aan altijd de uiterste verkoopdatum van het medicijn te controleren.

Moet ik aparte stekkers voor Egypte meenemen?2020-06-20T16:28:00+00:00

Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland en België, 220 volt. Aangepaste stekkers of adapters zijn dus niet nodig.

Met welke luchtvaartmaatschappij vlieg ik naar Egypte?2020-11-12T15:24:49+00:00

Onze individuele rondreizen worden uitgevoerd met Egypt Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte.

Voordelen van vliegen met Egypt Air

 • Egypt Air vliegt rechtstreeks van Amsterdam en Brussel naar Cairo;
 • In Egypte zijn er binnenlandse vluchten tussen de verschillende plaatsen, wat als voordeel heeft dat u op de laatste dag in Egypte kunt terugvliegen vanuit Luxor of Aswan. U stapt dan in Cairo over op de internationale vlucht naar huis. De binnenlandse vluchten sluiten goed aan op de internationale vluchten naar Amsterdam en Brussel;
 • Als u een internationale vlucht met Egypt Air combineert met binnenlandse vluchten in Egypte dan gelden er voor de binnenlandse vluchten voordelige tarieven.

Vliegen naar Egypte vanaf Amsterdam

Egypt Air vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Cairo en de vlucht duur 4,5 uur. Vanuit Amsterdam is er iedere dag een vlucht naar Cairo. In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland.

Vluchtschema Egypt Air vluchten vanuit Amsterdam
Amsterdam – Cairo, vluchtnummer MS 758
vertrek 16.10 uur – aankomst 20.40 uur
Cairo – Amsterdam, vluchtnummer MS 757
vertrek 10.20 uur – aankomst 15.10 uur

Vliegen naar Egypte vanaf Brussel

Vanuit Brussel vliegt Egypt Air ook rechtstreeks naar Cairo, maar niet iedere dag. De vlucht duurt 4,5 uur. In Egypte is het 1 uur later dan in België.

Vluchtschema Egypt Air vluchten vanuit Brussel
Brussel – Cairo, vluchtnummer MS 726
vertrek 15.55 uur – aankomst 20.15 uur
Cairo –Brussel, vluchtnummer MS 725
vertrek 10.05 uur – aankomst 14.45 uur

Bagage Egypt Air

Alle informatie over hoeveel bagage u mag meenemen op een Egypt Air vlucht vindt u op de website van Egypt Air. Bekijk ook de algemene regels van Schiphol over wat er mee mag in uw handbagage.

Vliegen naar de Rode Zee kust

Wilt u naar Hurghada en Marsa Alam aan de Rode Zee kust? Dit kan met een chartervlucht van Transavia, Corendon of Tuifly.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren als er een negatief reisadvies voor Egypte geldt?2020-11-16T09:39:03+00:00

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen, ook voor Egypte. Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een ontradend reisadvies voor Egypte geeft, betekent dit helaas niet dat u uw reis kosteloos kunt annuleren. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn namelijk niet bindend. Het kan voorkomen dat door een bijzondere situatie, bijvoorbeeld protesten of een natuurramp, uw Egypte reis niet door kan gaan. U kunt uw reis dan alleen kosteloos annuleren als het Calamiteitenfonds een calamiteit voor Egypte vaststelt. Dan moet u uw reis wel bij een reisbureau hebben geboekt dat is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Als u via Djed Reizen uw Egypte reis boekt, valt deze onder de garantie van het Calamiteitenfonds, omdat Djed Reizen hierbij is aangesloten. Vliegtickets of hotels die u zelf boekt, vallen niet onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Negatief reisadvies en annuleringsverzekering

Een negatief reisadvies heeft geen juridische grondslag. Een annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking.

Hoe blijf ik gezond op reis in Egypte?2020-11-16T09:41:24+00:00

Gezond blijven tijdens uw in Egypte is niet zo moeilijk. Waar moet u rekening mee houden? Maag- en darmklachten ontstaan meestal door een combinatie van vermoeidheid, de warmte en het lokale eten. Ook eten dat te lang op een buffet staat, is nogal eens de boosdoener.

Tips om gezond te blijven tijdens de reis

 • Drink genoeg, maar geen ijskoude drankjes;
 • In de steden is het kraanwater drinkbaar, maar het is verstandiger om mineraalwater te kopen. Dit kan in Egypte overal, zelfs op afgelegen plekken. Controleer altijd of de fles niet eerder is geopend;
 • Vermijd vruchtensappen waaraan water is toegevoegd;
 • Neem in drankjes geen ijsblokjes omdat die vaak van kraanwater zijn gemaakt;
 • Let er op dat het eten goed gaar is en eet geen ongekookt voedsel, met uitzondering van fruit dat u zelf schilt;
 • Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten, dan geven wij dit door;
 • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Artsen en apotheken

Wij hopen natuurlijk dat u ze niet nodig heeft, maar in de steden vindt u goede ziekenhuizen en artsen. De lokale apotheken zijn uitstekend en zijn dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Controleer wel altijd de uiterste verkoopdatum.

Kan ik het kraanwater in Egypte drinken?2020-11-16T09:43:49+00:00

In de steden kunt u het kraanwater wel drinken, maar het smaakt erg naar chloor. Het is verstandiger om flessen mineraalwater te kopen. Die zijn overal verkrijgbaar, ook op afgelegen plekken.

Welke kleding kan ik het beste dragen in Egypte?2020-11-16T09:53:25+00:00

Katoenen kleding is prettig vanwege het warme klimaat. Neem ook een trui of vest mee. Dit is handig als de airconditioning hoog staat in een restaurant of auto. Ook kan het ’s avonds afkoelen. Denk verder aan goede (wandel)schoenen, een zonnebril en een petje of sjaal voor de zon.

Bezoek aan een moskee, kerk of klooster

Als u moskee, kerk of klooster bezoekt, respecteer dan de cultuur van het land en draag geen topje, short of korte rok. Bij plaatsen waar veel toeristen komen, zoals bij de piramiden of aan de Rode Zee kust, zijn de Egyptenaren wel gewend aan weinig bedekkende kleding, maar bij afgelegen plekken waar nauwelijks toeristen komen niet. Ze zullen er niets snel iets van zeggen, maar het wordt op prijs gesteld als u rekening houdt met de normen van het land. Het is voor u zelf ook prettig, want zo trekt u niet veel bekijks.

Is er begeleiding tijdens mijn reis door Egypte?2020-11-16T09:56:27+00:00

U reist met Djed Reizen individueel met uw eigen reisgezelschap en niet in een groep.

Aankomst in Egypte

Bij aankomst in Egypte ontmoet u onze medewerker op het vliegveld voor de douane. Hij regelt uw visum, zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel. U spreekt dan af hoe laat u de volgende dag aan uw dagprogramma gaat beginnen. De gids en chauffeur halen u dan op het afgesproken tijdstip bij uw hotel op.

Begeleiding tijdens uw Egypte rondreis

Wanneer u doorreist naar een andere plaats gaat onze medewerker met u maar naar het vliegveld. Hij helpt u met uw bagage en bij het inchecken. In de plaats waar u vervolgens aankomt, wacht de Djed-medewerker van die plaats u op. Hij gaat met u mee naar uw hotel of cruiseschip en helpt bij het inchecken. Op dit soort momenten is het handig om iemand bij u te hebben die de taal spreekt en die weet hoe het werkt in Egypte. Wij hebben door heel Egypte een eigen team medewerkers en chauffeurs, waar we al jarenlang mee samenwerken. Ze kennen het land als hun broekzak en regelen alles wat nodig is om uw reis goed te laten verlopen, zoals uw visum, hotelvouchers, vervoer, gidsen, entreekaartjes en vergunningen. Zo heeft u alle tijd om te genieten van al het moois onderweg, omdat u zich over de praktische zaken geen zorgen hoeft te maken.

Hoe reis ik in Egypte tussen de verschillende plaatsen?2020-11-16T09:59:32+00:00

Egypte is een enorm groot land en de reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn lang. Om uw reisdagen optimaal te benutten zijn een logische opbouw van uw rondreis en de keuze van het lokale vervoer belangrijk.

Binnenlandse vlucht, minibus of boot

Tussen de belangrijkste plaatsen rijden er treinen, maar de reistijden zijn lang. Er is geen spoorwegverbinding tussen de steden in de Nijvallei (Cairo, Luxor en Aswan) en de Rode Zee kust. Toeristen mogen in Egypte alleen gebruikmaken van de nachttrein. Reist u bijvoorbeeld van Cairo naar Aswan met de nachttrein dan moet u rekenen op een reistijd van minimaal 15 uur. Het grootste deel van de reis ziet u helaas niet veel van het landschap, omdat het vanaf 18.00 uur donker is. Met een binnenlandse vlucht bent u in 1,5 uur in Aswan. Het is daarom handig om voor de echt lange afstanden binnenlandse vluchten te gebruiken en voor korte trajecten privé airconditioned minibussen met chauffeur. Soms loopt de mooiste route via het water en reist u een paar dagen per boot.

In wat voor hotels overnacht ik tijdens mijn Egypte reis?2020-07-07T07:40:23+00:00

Egypte heeft hotels in alle prijsklassen, van eenvoudig tot super-de-luxe en alles wat daar tussen zit. Bij de individuele rondreizen vindt u bij iedere reis onder het kopje Accommodatie uitgebreide informatie over de hotels waar u overnacht. Soms is dit een eersteklas hotel, soms is het wat eenvoudiger. Dit is afhankelijk van het aanbod van hotels in de verschillende plaatsen.

De keuze van de hotels bepalen wij aan de hand van de ligging, sfeer, service en onze eigen ervaring, omdat wij alle accommodatie die wij aanbieden, zelf kennen. In de steden is er volop aanbod, maar in de afgelegen plaatsen zijn goede, sfeervolle hotels wat dun gezaaid. Hier kiezen wij het beste hotel dat voorhanden is. Kleine hotels met veel karakter zijn onze favorieten. Dit geldt ook voor de historische Grand Hotels van Egypte, waarvan er nog steeds een paar operationeel zijn en die de charme van een vervlogen tijdperk combineren met modern comfort.

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?2020-06-23T13:31:30+00:00

Egypte is geen duur vakantieland, maar er is wel iets waar u rekening mee moet houden. In Egypte is enorm veel te zien en voor alles moet u toegangskaartjes kopen. De entreegelden voor de momenten en bezienswaardigheden zijn best hoog en de kosten hiervoor lopen daarom snel op.

Alle excursies en entreegelden inbegrepen

Als u met Djed Reizen door Egypte reist, wordt u niet verrast door deze entreeprijzen, omdat alle entrees, van de piramiden tot aan de tempels van Abu Simbel, inclusief zijn. Dit geldt ook voor de privé begeleiding van een Engelssprekende Egyptoloog/gids en het vervoer. Als u liever een gids heeft die Nederlands of een andere taal spreekt, dan kan dat ook. U hoeft ter plekke dus geen entrees meer te betalen, tenzij u monumenten wilt zien die niet in uw reis zijn opgenomen.

Wat kost een maaltijd in Egypte?2020-06-23T13:31:07+00:00

Eten in Egypte is niet duur, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het restaurant dat u kiest. Reken op gemiddeld € 10,- per maaltijd.

Maaltijden tijdens de reis

De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest dan zelf waar u ’s avonds wilt eten, dit kan in het hotel of ergens anders. De meeste hotels serveren diners in buffetvorm en dat is niet de echte Egyptische keuken. Het is leuker en afwisselender om voor het avondeten buiten het hotel te eten. In afgelegen plaatsen, waar niet veel restaurantjes zijn, is het soms handig om een hotel te boeken op basis van halfpension. Een verblijf aan boord van een Dahabiya Nijlcruise is altijd op basis van volpension, dus inclusief ontbijt, lunch, high tea en diner. Voor vertrek krijgt u van ons een lijst met restaurants in de diverse plaatsen. Ook geven onze medewerkers ter plekke u tips goede lokale restaurants.

Hoe gaat het met fooien in Egypte?2020-11-16T10:04:10+00:00

Tijdens uw reis leert u in ieder geval één Arabisch woord en dat is ‘baksjiesj’, het woord voor fooi. Het is namelijk in Egypte heel gewoon om, zelfs voor een kleine dienst, een fooi te geven. Dit is iets wat voor toeristen en Egyptenaren geldt. Het geven van een fooi is op verschillende manieren uit te leggen: als dank voor geleverde diensten, als blijk van waardering, of als een percentage dat men hoort achter te laten. In Egypte gaat het om meer dan iets extra, omdat fooien een aanvulling zijn op het inkomen van de bevolking. Het fooiensysteem is lastig te doorgronden. De te betalen fooi hangt af van de geleverde diensten, de duur van de excursie en/of de afgelegde reisafstanden, het aantal reizigers en uw tevredenheid. U krijgt van ons voor vertrek tips over het geven van fooien.

Hoe kom ik aan een lokale simkaart?2020-11-16T10:06:13+00:00

Mobiel bellen kan in Egypte overal. Informeer voor vertrek bij uw provider naar de kosten. Als u een simlock vrij toestel heeft, kunt u een lokale simkaart gebruiken. Die zijn overal te koop, onze lokale medewerker kan u hierbij helpen. De meeste hotels hebben Wifi, wel moet u er soms voor betalen.

Is Djed Reizen aangesloten bij de SGR?2020-11-16T10:07:19+00:00

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze site gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Is Djed Reizen aangesloten bij het Calamiteitenfonds?2020-11-16T10:08:26+00:00

Calamiteitenfonds
Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: 
– (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Is Djed Reizen aangesloten bij de ANVR?2020-11-16T09:24:04+00:00

Djed Reizen is geen lid van de ANVR. De ANVR behartigt de commerciële belangen van de aangesloten touroperators en is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen consumentenorganisatie, maar een brancheorganisatie.

Kan ik via Djed Reizen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?2020-11-16T09:22:49+00:00

U kunt via Djed Reizen een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten. Op het boekingsformulier geeft u aan of hier gebruik van wilt maken.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten wanneer u uw reis onverwacht moet annuleren. Ook bij eerdere terugkeer dan gepland, geeft deze verzekering een uitkering voor de gemiste vakantiedagen. Bovendien geeft de verzekering een uitkering bij vertrek- of aankomstvertraging. De premie bedraagt slechts 5,5% van de reissom. Over de premie moet 21% assurantiebelasting worden betaald. De annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten.

Reisverzekering

Een reisverzekering vergoedt schade als u op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal, een ongeval of ziekte. Ook kosten die u maakt als u plotseling naar huis terug moet omdat een familielid iets is overkomen, worden vergoed. In noodgevallen kan dag en nacht een beroep worden gedaan op de Europeesche Hulplijn.

Europadekking

Voor Egypte is een reisverzekering met Europadekking voldoende. U kunt kiezen uit een Basis, Comfort of Optimaal reisverzekering. Bekijk hier het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedragen € 3,75 per polis. Bij gelijktijdig afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering betaalt u éénmaal poliskosten. Meer informatie vindt u op www.europeesche.nl

Wat kan ik beter niet doen in Egypte?2020-11-16T09:20:22+00:00

Er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten als u op reis bent in Egypte.

Loop niet met iedereen mee

‘Hello’, ‘What’s your name’ of ‘Welcome in Egypt’. Geloof ons, dit zult u in Egypte vaak horen. Het is goed bedoeld, want Egyptenaren zijn heel gastvrij. Maar loop niet zomaar mee met iedereen die u aanspreekt. Vraagt iemand bijvoorbeeld hulp met het vertalen van een brief of wil hij zijn Engels met u oefenen? Ga er niet op in; negen van de tien keer komt u in een souvenirwinkel terecht.

U mag niet alles fotograferen

Egypte is een enorm fotogeniek land, maar er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u foto’s wilt maken. Niet alle Egyptenaren vinden het fijn om gefotografeerd te worden. Vraag daarom altijd vooraf toestemming als u een foto van mensen wilt maken. Soms mag u bij de monumenten en musea alleen foto’s maken als u een speciaal fototicket koopt, de gids kan u hierbij helpen. Het is in Egypte ten strengste verboden om militaire objecten, demonstraties en politiebureaus te fotograferen.

Paard of kameel rijden bij de piramiden van Gizeh

Bij de piramiden van Gizeh paardrijden of een ritje maken op een kameel? Wij raden het iedereen af, want het is rondom de piramiden een toeristenkermis. Als u het per se wilt doen: spreek heel duidelijk een prijs af. Een bekend trucje waarmee toeristen worden afgezet, is dat de prijs halverwege het ritje wordt verhoogd. Of aan het einde als u van de kameel of het paard af wilt.

Bewakers zijn er niet om te gidsen

Bewakers bij de monumenten zijn er voor de bewaking. Ze zijn niet opgeleid om te gidsen. En ze zijn er ook niet om u een ‘very special place’ te laten zien die zogenaamd gesloten is voor andere toeristen en hier vervolgens geld voor te vragen.

Wat zijn de kosten als ik mijn reis moet annuleren?2020-11-16T09:21:58+00:00

Als u uw reis moet annuleren, wilt u dit dan per e-mail doen? De annuleringskosten bedragen:

 • tot 8 weken voor vertrek: 10% van de reissom;
 • tot 6 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
 • tot 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
 • tot 2 weken voor vertrek: 75% van de reissom;
 • daarna: 100% van de reissom.
Go to Top