U vindt op deze website een aantal voorbeelden van onze Egypte reizen.  De verschillende reisroutes van de rondreizen en korte reizen geven een idee van wat er allemaal te zien is in het land. Als één van deze reizen u bevalt, is deze meteen te boeken. Misschien wilt u een reis aanpassen, of wilt u in andere hotels verblijven of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.

Liever een Egypte reis op maat?

Als u liever uw eigen reis samenstelt dan kan dat ook. Wij organiseren die dan helemaal zoals u die hebben wilt.

Privé rondreizen door Egypte

Welke reis het ook wordt, u reist altijd privé met een eigen Djed minibus met chauffeur. Onze chauffeurs werken al jaren voor ons, zijn ervaren en rijden voorzichtig. Hun minibussen voldoen aan de veiligheidsnormen en worden jaarlijks gecontroleerd door het Ministerie van Toerisme. De afstanden tussen de verschillende plaatsen in Egypte zijn best fors. Voor lange afstanden worden daarom binnenlandse vluchten gebruikt. Zo bent u in 1,5 uur van Cairo in Aswan, terwijl dit met de trein ongeveer 15 uur duurt. In een aantal van onze reizen legt u een traject af per boot.

Vertrek wanneer u wilt

U kunt vertrekken wanneer het u uitkomt, omdat u individueel reist en niet vast zit aan een groep met een vaste vertrekdatum.

Begeleiding in Egypte

Door heel Egypte hebben wij een eigen team lokale medewerkers, gidsen en chauffeurs. Een enthousiast en hecht team. We kennen ze allemaal persoonlijk, want we werken al jarenlang met elkaar samen. Ze kennen Egypte als geen ander en regelen alles wat er nodig is om een reis goed te laten verlopen, zoals hotelreserveringen, vervoer, gidsen en vergunningen. Zo kunt u genieten van al het moois tijdens uw reis, terwijl u over de praktische zaken niet na hoeft te denken.

Excursies met privé gids

Alle bezienswaardigheden razendsnel bekijken is niet ons idee van een geslaagde reis. Daarom is er flink wat tijd voor excursies ingeruimd, die u samen met een privé gids/Egyptoloog maakt. Deze gids weet alles over de monumenten, de verschillende farao’s, de geschiedenis van het land en het Egypte van nu. Hij of zij ontcijfert hiërogliefen en legt uit wat de reliëfs op de tempelmuren betekenen. Ook zorgt de gids voor alle entrees, die inclusief zijn, net als het vervoer. U hoeft ter plekke dus geen entrees meer te betalen.

Overnachtingen

De diversiteit aan hotels en boten geeft aan hoe afwisselend Egypte is. U overnacht in accommodatie, die wij zelf goed kennen en ook regelmatig bezoeken. De sfeer en de kwaliteit van de hotels variëren. In de grote steden zijn het eersteklas hotels met uitgebreide faciliteiten, in de wat minder bezochte plaatsen is het soms wat eenvoudiger. Kleine hotels met veel karakter zijn bij ons favoriet. Dit geldt ook voor de historische grand hotels in het land, die de charme van een vervlogen tijdperk combineren met modern comfort.