Is Egypte een leuk vakantieland voor kinderen? Absoluut. Er is voor groot én klein van alles te zien. Bovendien is het maar 4,5 uur vliegen.

Spannende monumenten en verkoelende zwembaden
De monumenten van de oude Egyptenaren zijn spannend, en niet alleen voor papa’s en mama’s. Kinderen kunnen in het Egyptisch Museum de schatten uit het graf van farao Toetanchamon bewonderen. Oog in oog staan met het enige overgebleven wereldwonder uit de Oudheid, de piramiden van Gizeh. Samen met de gids proberen hiërogliefen te ontcijferen. Afdalen in prachtig versierde graftomben en met een felukka zeilen over de Nijl. En het is altijd heerlijk weer in Egypte, zodat er naast alle culturele uitstapjes ook volop tijd is om te genieten van het zwembad bij het hotel.

Welcome to Egypt!
Niet alleen de bezienswaardigheden zijn voor kinderen boeiend, vooral het dagelijks leven op straat zal ze verrassen, omdat het zo anders is als wat ze gewend zijn. De vele ezeltjes, die ze overal tegenkomen, en de paardenkoetsjes, waarmee ze door Luxor kunnen rijden. En overal zijn mensen, die hen enthousiast verwelkomen. Egyptenaren zijn dol op kinderen en ongelooflijk gastvrij.

Met uw kinderen op reis naar Egypte?
Onze 8-daagse en 10-daagse reizen passen prima in een schoolvakantieperiode, zoals de herfst- of voorjaarsvakantie. En omdat u in deze reizen de lange afstanden in Egypte aflegt met binnenlandse vluchten, ziet u in korte tijd ook echt veel van het land. Vaak kiezen families één van deze reizen:

8-daagse reis, Cairo & Luxor
Musea, moskeeën, bazaars en wereldwonderen.

10-daagse reis Cairo, Aswan & Luxor
Ontdek piramiden, graftomben en tempels.

Samen met ons uw Egypte reis samenstellen?
Wij kunnen natuurlijk ook speciaal voor u een Egypte reis samenstellen.