Falafal, kushari en mezzes, kruidige stoofpotjes, pittige kebabs, gevulde groenten en zoete lekkernijen. De keuken van Egypte is heel gevarieerd en vooral lekker. Zelf leren koken zoals er in Egypte thuis wordt gekookt? Dat kan samen met de koks van het oriëntaalse restaurant Sofra in hartje Luxor. Sofra betekent eettafel en staat synoniem voor gastvrijheid.

Koken begint in de souk
Zonder verse in ingrediënten valt er niets te koken. Uw kookles begint daarom in de souk van Luxor, waar de lokale bevolking hun zelf verbouwde producten aan de man probeert te brengen. De koks van Sofra nemen u mee naar hun favoriete kraampjes. Dan begint het kijken, ruiken en keuren, maar vooral proeven, want de verkopers zullen u zeker hun koopwaar aanbieden. En is de keus gemaakt, dan moet er natuurlijk worden onderhandeld. U bent per slot van rekening in Egypte.

Egyptische klassiekers
Met de inkopen terug in restaurant Sofra begint het echte werk! U leert de basisprincipes en de fijne kneepjes van de Egyptische keuken. Het menu biedt veel keuze; ook voor vegetariërs.
Alle gerechten zijn authentiek Egyptisch en worden op traditionele wijze met verse lokale ingrediënten bereid.

Bil Hana Wa Shifa – eet smakelijk
Tegen de tijd dat alles klaar is, heeft u ongetwijfeld trek gekregen. Dus aanschuiven en genieten. Bil Hana Wa Shifa – eet smakelijk. Als dessert is er vers fruit, geurige Arabische koffie of verfrissende muntthee en gebak van het huis.

Egyptische kookles, van Souk naar Sofra
Duur: ongeveer 6 uur
Wanneer: dagelijks; vooral reserveren noodzakelijk
Prijs: EGP 300 per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 2 personen – maximaal 4 personen
Inbegrepen: kookles, lunch of diner en drankjes

Sofra Restaurant & Café
90 Mohamed Farid St, Luxor, Egypte
www.sofra.com.eg