‘Reizen naar Egypte? Is dat niet gevaarlijk?’ Veel mensen menen te weten dat reizen naar Egypte onveilig is. Jammer dat de meeste mensen die dit stellig beweren, zelf nooit in Egypte zijn geweest. Het klopt ook niet. Over reizen door Egypte heersen een paar hardnekkige misverstanden, die we hieronder graag rechtzetten.

Misverstand 1: Er geldt voor heel Egypte een negatief reisadvies – niet waar

Alleen reizen naar het noorden van de Sinaï wordt afgeraden. Verder geeft de Egyptische overheid momenteel geen toestemming voor reizen door de Westelijke Woestijn. Voor de rest van het land – Alexandrië, Caïro, de Nijlvallei, Luxor, Aswan en de Rode Zee kust – geldt geen negatief reisadvies. Dit deel van Egypte is in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geel gekleurd. Dit wil zeggen: ‘Er zijn veiligheidsrisico’s.’ Maar waar ter wereld zijn geen veiligheidsrisico’s? 

Misverstand 2: In Egypte moet je overal onder begeleiding van de politie reizen – niet waar

Het op bepaalde trajecten onder politiebegeleiding rijden is al geruime tijd geleden afgeschaft. Ook op het traject Aswan – Abu Simbel – Aswan.

Misverstand 3: Je moet online een visum voor Egypte aanvragen – niet waar

Deze onzin wordt vooral gepromoot door websites die online visa voor Egypte verkopen. Voor een hogere prijs dan wat het visum daadwerkelijk kost als het bij aankomst in Egypte wordt aangeschaft. Het is nog steeds mogelijk bij aankomst in Egypte op het vliegveld een visum te kopen. 

Misverstand 4: Er zijn nauwelijks toeristen in Egypte – niet waar

Veel mensen denken dat er weinig toeristen in Egypte zijn en dat daarom last minute een reis boeken geen probleem is. Dat is niet zo. Voor sommige perioden, vooral de schoolvakanties, is het echt nodig om op tijd te boeken, minimaal een half jaar voor vertrek. Anders is het hotel van uw keuze misschien al volgeboekt, de capaciteit van sommige hotels is nu eenmaal beperkt. Of is er geen plek meer op de vluchten en kunt u niet vertrekken op de datum die u wilt.

Hoe is het nu echt in Egypte? De werkelijkheid

Reizigers die luisteren naar de adviezen van mensen die niet in Egypte zijn geweest, laten het land links liggen. Reizigers die het land wel bezochten, hebben ervaren dat het er veilig is. Onze lokale collega’s zijn elke dag aan het werk en reizen dagelijks met de metro, bus of taxi. Onze chauffeurs en gidsen nemen hun gasten mee naar alle mooie plekken in het land. Miljoenen Egyptenaren leven gewoon hun dagelijkse leven; ze gaan naar hun werk, school of universiteit, doen boodschappen, gebruiken openbaar vervoer, gaan uit eten en genieten van een kopje thee en een waterpijp in een café. Met net zoveel plezier en humor als altijd.

Meer weten over reizen naar Egypte?

We organiseren onze reizen door Egypte, net zoals we dit al jarenlang doen. Er is niets veranderd. Zouden wij dit doen als het onveilig is voor onze gasten en onze medewerkers? Natuurlijk niet. Wilt u weten hoe het nu werkelijk in Egypte is? Bel (070) 381 55 33 of mail ons dan. En lees vooral de verhalen van onze gasten die wel naar Egypte gingen en een fantastische reis hadden.