Zeilen op de Nijl met een Dahabiya, net zoals de avonturiers en archeologen die aan het begin van het Egyptische toerisme stonden. De Nijl Dahabiya cruise, een historische tweemaster, is uitgerust met grote witte zeilen en biedt de romantiek van weleer, maar is voorzien van modern comfort.
U zeilt stroomopwaarts tussen Luxor en Aswan, de ideale zeilroute, vanwege de windrichting van noord naar zuid. De goed wendbare boot legt niet alleen aan bij de bekende tempels van Edfu en Kom-Ombo, maar ook bij minder bekende monumenten en eilandjes in de rivier, waar grote cruiseschepen niet kunnen komen. Af en toe brengt u een bezoek aan eeuwenoude tempels, een lokale markt of maakt u een wandelingetje over het platteland. De raïs, de schipper, de bemanning en de kok zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Met vier hutten en twee suites aan boord varen er maximaal twaalf personen mee, dus als u in alle rust van de Nijl wilt genieten, is deze reis een aanrader.

Dag 1 – Vliegen naar Luxor
Egypt Air vluchten naar Luxor met overstap in Caïro. In Luxor wordt u opgewacht door onze lokale medewerker, die u naar het hotel brengt.

Dag 2 – Tempels van Karnak & Luxor
Vandaag bekijkt u de tempels van Karnak en Luxor op de Oostoever. Veel farao’s lieten in Karnak hun sporen achter. Het 40 hectare grote complex herbergt tempels, standbeelden, obelisken en een immense zuilenhal met 134 zuilen. De tempels van Karnak en Luxor waren ooit met elkaar verbonden door een 3 kilometer lange sfinxenavenue. Momenteel wordt er in Luxor aan het herstel van deze avenue gewerkt.

Dag 3 – Monumenten op de Westoever
Met uw gids gaat u naar de Westoever van Luxor, waar u in de Vallei der Koningen graftomben van farao’s bekijkt. Met een toegangskaartje kunt u drie willekeurige graven bezoeken, uitgezonderd de graven van Toetanchanom, Seti I, Ramses IV, hiervoor heeft u aparte kaartjes nodig.De wanden en plafonds van de graven zijn bedekt met gedetailleerde reliëfs en kleurrijke schilderingen. U bezoekt ook de Memnon-kolossen, de rotsgraven van de hoge hofambtenaren in de Vallei der Edelen en de tempel van Ramses III in Medinet Habu, vol reliëfs en hiërogliefen.

Dag 4 – Nijl Dahabiya cruise tussen Esna & El Qusseia
Onze chauffeur brengt u in een uurtje naar Esna, waar u aan boord gaat van de Nijl Dahabiya voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. De bemanning en de gids verwelkomen u met een verfrissend glas karkadé, hibiscusthee. De Dahabiya vertrekt meteen en zeilt richting El Kab, waar u ruïnes van tempels, gewijd aan Nechbet en Thot, bekijkt. Deze antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na El Kab zeilt de boot naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 5 – Nijl Dahabiya cruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
Vandaag zeilt de Dahabiya naar Edfu. Hier ziet u de tempel van Horus, die jarenlang onder het woestijnzand was bedolven en zo goed bewaard is gebleven. De bemanning vaart verder naar een eilandje in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd. Hier maakt u een wandeling langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Dag 6 – Nijl Dahabiya cruise tussen Wadi el Shat & Daraw
U kunt heerlijk in een ligstoel aan dek liggen, terwijl de bemanning naar Gebel El Silsila zeilt voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en restanten van de monumenten in de oude steengroeven. Tijdens de lunch aan boord vaart de boot richting Kom-Ombo, waar u de dubbeltempel van Sobek en Haroeris bekijkt. De kok, die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner rondom een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 7 – Nijl Dahabiya cruise tussen Daraw & Aswan
De kapitein zet koers naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw en de markt zeilt de boot verder richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan, dat wordt omgeven door mooie tuinen en citrus- en mangobomen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u ‘s ochtends naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis

Boek deze reis online.

U kunt deze reis ook maken met een bezoek aan Cairo. Bekijk hiervoor onze 15-daagse rondreis Cairo – Luxor – Dahabiya Nijlcruise – Abu Simbel & Aswan.

Vertrekdata

 • Elke woensdag, vrijdag en maandag met Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke vrijdag met Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 1.725,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten (2 internationale vluchten & 2 binnenlandse vluchten) met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.
 • Overnachtingen in Luxor op basis van logies & ontbijt. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Luxor – Pavillon Winter – 3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Nijl Dahabiya – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 4 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen, gebouwd in koloniale stijl en uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. De ruime hutten hebben royale bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites beschikken daarnaast over een klein privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Vervoer
U vaart over de Nijl tussen Luxor en Aswan met een Dahabiya. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen ervoor dat uw reis soepel loopt. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte, regelen uw vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies worden begeleid door ervaren Engelssprekende egyptologen. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief. Eventuele facultatieve excursies kunt u eenvoudig ter plekke regelen met onze lokale medewerkers.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya cruise is op basis van volpension. De overnachtingen in het hotel zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.