In deze reis vaart u met een luxe cruise over het Nassermeer langs een aantal verlaten Nubische tempels. Door de aanleg van de dam bij Aswan ontstond dit immense stuwmeer, maar dreigde het Nubische erfgoed voor altijd onder water verdwijnen. Dankzij een archeologische reddingsoperatie werd een aantal tempels stuk voor stuk ontmanteld en op hoger gelegen plekken weer in elkaar gezet. Het cruischip vaart langs een verstild woestijnlandschap, en af en toe maakt u met een kleine sloep een uitstapje naar een herbouwde tempel op de oever, met als summum de kolossale rotstempels van Abu Simbel.
Op deze historische plek dineert u ’s avonds op het zonnedek van het cruiseschip, dat voor de verlichte tempels ligt aangemeerd. Ook andere monumenten van Aswan en Luxor komen in deze korte reis aan bod.

Dag 1 – Vliegen naar Luxor
Egypt Air vluchten naar Luxor met overstap in Caïro. In Luxor wordt u opgewacht door onze lokale medewerker, die u naar het hotel brengt.

Dag 2 – Monumenten op de Westoever
Met een gids gaat u naar de Westoever van Luxor, die begint bij de gigantische Kolossen van Memnon, die vroeger voor de graftempel van Amenophis III stonden. Verder ziet u een aantal  graven van farao’s in de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de nog altijd kleurrijke tempel van Ramses III.

Dag 3 – Tempel van Karnak en zeiltocht over de Nijl
U begint de dag met een excursie naar het tempelcomplex van Karnak, dat een veelvoud van tempels herbergt. Het is een ware tempelstad, met naast de hoofdtempel van de god Amon-Re veel andere tempels en kapellen. De 134 gigantische vrijstaande kolommen in de zuilenhal zijn indrukwekkend. In de middag zeilt u in een open zeilboot, een felukka, over de Nijl bij Luxor. Felukka’s varen al eeuwenlang over de Nijl en zijn afhankelijk van wind en stroming. Aan boord wordt een oriëntaalse lunch geserveerd.

Dag 4 – Naar Aswan. Tempels van Philae, Kalabsja & Beit el-Wali. Nubische cruise
Onze chauffeur brengt u in 3,5 uur met een airconditioned minibus naar de Nubische cruise in Aswan. Onderweg bezoekt u met een gids de tempel van Philae, die op het eilandje Agilkia ligt en de parel van het oude Egypte wordt genoemd. U luncht aan boord, en bekijkt daarna de tempels van Kalabsja en Beit el-Wal, vol reliëfs van veldslagen van Ramses II en zijn zonen en van Nubiërs die de farao geschenken brachten, zoals uitheemse dieren, ivoor en goud. Eerste overnachting aan boord.

Dag 5 – Nubische cruise tussen Aswan en Amada
De cruiseboot vaart verder over het immense Nassermeer richting Wadi al-Seboea voor een bezoek aan de tempels van Wadi al-Seboea, Dakka en de Grieks-Romeinse tempel van Maharrakka. Bij Wadi al-Seboea loopt u over een woestijnpad langs veertien sfinxen en heeft u een fenomenaal uitzicht over het Nassermeer, met in de verte het silhouet van de tempel van Dakka. Tweede overnachting aan boord.

Dag 6 – Nubische cruise tussen Amada en Abu Simbel
’s Ochtends maakt u een excursie naar de tempels van Amada en Derr. Het oude fort Kasr Ibrim, het enige stukje Nubië dat niet is verplaatst en nog boven het water uitsteekt, ziet u vanaf het schip. Daarna legt de boot aan bij Abu Simbel en heeft u alle tijd voor een bezoek aan de tempels. Ook ‘s avonds geniet u van deze historische plek, want dan ligt het cruiseschip voor de verlichte tempels aangemeerd en dineert u op het zonnedek. Laatste overnachting aan boord.

Dag 7 – Abu Simbel. Transfer naar Aswan
De zon zien op komen bij Abu Simbel is bijzonder. Als u nog een keer de tempels wilt bezoeken, dan is daar genoeg tijd voor (facultatief). Onze chauffeur brengt u hierna met een privé airconditioned minibus naar het hotel in Aswan. De rest van de dag staan er geen excursies op het programma. Ga de stad in, maak kennis met de vriendelijke Nubiërs of flaneer langs de Nijl.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

U kunt deze reis ook maken met een bezoek aan Cairo. Bekijk hiervoor onze
13-daagse rondreis Cairo – Aswan – Nassermeer cruise – Aswan – Luxor.

Vertrekdata

 • Elke vrijdag met Egypt Air vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze).
 • Vertrek vanaf Brussel is mogelijk. Neem contact met ons op.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 1.890,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Luxor en Aswan op basis van logies & ontbijt. Aan boord van de vijfsterren Nubische cruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 525,-.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Luxor – Pavillon Winter – 3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Nubische cruise – 3 nachten
Een vijfsterren luxe cruiseschip met buitenhutten die beschikken over airco en badkamer met douche en toilet. Aan boord is ook een restaurant, loungebar en zwembad.

Aswan – Basma Hotel – 1 nacht
Het Basma Hotel is een prettig hotel dat op de Oostoever van Aswan ligt, vlakbij het Nubisch Museum en op loopafstand van de Corniche. Vanaf het hotel dat op een heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en de achterliggende woestijn. De kamers zijn ruim, hebben een balkon, badkamer, airconditioning, minibar en televisie. In de tuin is een fijn zwembad en een terras waar u heerlijk kan dineren.

Vervoer
U reist individueel met een eigen Djed airconditioned minibus met chauffeur van Luxor naar Aswan. Tussen Aswan en Abu Simbel vaart u over het Nassermeer aan boord van het cruiseschip. De trajecten tussen Luxor en Aswan en Abu Simbel en Aswan legt u af met een privé minibus. Vanuit Aswan vliegt u weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw vervoer, hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies worden begeleid door ervaren Engelssprekende egyptologen. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nubische cruise op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kunt dan zelf kiezen waar u ’s avonds wilt eten. Dit kan natuurlijk in het hotel, maar het is veel leuker om ergens anders te eten. De meeste hotels serveren het diner in buffetvorm, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.