Momenteel is het vanwege een besluit van de Egyptische overheid niet toegestaan om door de Westelijke Woestijn en langs de oases te reizen. Deze reis is daarom niet boekbaar.

Het accent van deze reis ligt op een dunbevolkt deel van Egypte, de Westelijke Woestijn en de oases. Vroeger waren dit belangrijke pleisterplaatsen op handelsroutes en trokken karavanen met dadels en olijven richting de Nijlvallei. U reist vanuit Cairo met een minibus en 4×4 jeep dwars door deze immense zandvlakte langs de verschillende oases naar Luxor. Het landschap is er heel afwisselend, met steile zandduinen, gekleurde rotspartijen, weelderige palmvalleien en koele waterbronnen.
In de Witte Woestijn lijken de door wind en zand geslepen roomwitte kalksteenrotsen op ijsbergen.
In dit spectaculaire natuurschoon kampeert u een nacht bij de bedoeïenen, die voortreffelijke gastheren zijn. Geniet van de stilte, de fonkelende sterrenhemel en de prachtige zonsopgang. Dit culturele woestijnavontuur eindigt in Luxor. Nadat u de tempels en graftomben van de klassieke stad Thebe heeft gezien, vliegt u vanuit Luxor weer naar huis.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Cairo
Met Egypt Air vliegt u in 4,5 uur rechtstreeks naar Cairo International Airport, waar onze lokale medewerker u opwacht en u naar het hotel brengt.

Dag 2
 – Van Cairo naar de Baharia oase
De chauffeur haalt u op bij het hotel voor het eerste deel van de woestijntocht. Het is ongeveer 360 km rijden, dwars door de woestijn, naar de oase Baharia. Baharia bestaat uit verschillende dorpjes, die worden omgeven door zwarte vulkanische rotsformaties, natuurlijke bronnen en honderden palmen. Het is heerlijk om de dag te eindigen met een verfrissende duik in een van de waterbronnen aan de rand van de woestijn.

Dag 3 – Van de Baharia oase naar de Witte Woestijn
In 1999 werd de hoofdstad van de Baharia oase, Bawiti, wereldberoemd, toen er tientallen vergulde mummies uit de Grieks-Romeinse tijd werden gevonden. ’s Ochtends bezoekt u deze plek en bekijkt een aantal mummies in het plaatselijke museum. U gaat verder met een 4×4 jeep en reist u via de Zwarte Woestijn, een gebied vol zwarte basaltrotsen die uit het niets oprijzen, naar de Witte Woestijn. Hier doet het surrealistische landschap denken aan een andere planeet. Sneeuwwitte rotsen, die door winderosie in de meest bizarre vormen zijn geslepen, steken tientallen meters hoog de lucht in.
Terwijl de zon ondergaat, zorgen de bedoeïen voor een heerlijk kampvuurdiner. U slaapt in een tent, of onder de blote sterrenhemel, vol vallende sterren.

Dag 4 – Van de Witte Woestijn naar de Dakhla oase
Na de zonsopgang en ontbijt in de woestijn reist u verder naar de kleine oase Farafra. Hier zijn geen historische bezienswaardigheden, maar het is een schilderachtig plaatsje met smalle straatjes, lemen huisjes en ezeltjes. Er is een museum met werk van de lokale kunstenaar Badr, met schilderijen en sculpturen over het leven van de oasebewoners. In de middag rijdt u door de duinvelden via het idyllische El Qasr verder naar El Dakhla. Onderweg ziet u de tempel van Dier al-Haggar uit de Romeinse tijd en de graven uit de Griekse-Romeinse tijd.

Dag 5  Van de Dakhla oase naar de Kharga oase
Vandaag reist u via een immense vlakte vol zandduinen naar de laatste oase, El Kharga. Onderweg stopt de chauffeur bij de vallei van de natuurlijke piramiden en de dorpjes Basjandi en Balat. Hier zijn de straten overdekt om beschutting te bieden tegen de zon, de oude huizen hebben deuren met sierlijk houtsnijwerk. U ziet de Hibis-tempel en de christelijke begraafplaats Baghawat, bekend om z’n honderden tichelstenen graven met mooie, kleurrijke fresco’s. De Nadura-heuvel, de Arabische naam betekent uitkijkpost, is de plek voor een vergezicht over de oase en de oude karavaanweg. Vroeger duurde het afleggen van deze weg 40 dagen, vandaar de naam ‘veertig-dagen-weg’.

Dag 6 – Van de Kharga oase naar Luxor
Vandaag eindigt de woestijntocht. De chauffeur rijdt u over de beroemde karavaanweg, ooit een belangrijke handelsroute, naar het hotel in Luxor. Onderweg ziet u bij Qasr el-Ghueita een Romeinse vesting rondom een tempel, en in de oase Baris de tempel van Dush, opgedragen aan Osiris. De rest van de dag is vrij. U kunt genieten van het zwembad, of Luxor stad ingaan.

Dag 7 – Monumenten op de Westoever
Vandaag gaat u met een gids naar de Westoever van Luxor, vol dodentempels en graftomben. De excursie begint bij de gigantische beelden van Memnon. In de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen zijn de kleuren van de schilderingen in de meeste graven nog goed te zien. U ziet ook de tempel van Medinet Habu.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de vlucht naar huis via Cairo.

Boek deze reis online.

U kunt de Westelijke Woestijn oases ook combineren met een bezoek aan Cairo en een zeiltocht over de Nijl. Bekijk hiervoor onze 17-daagse rondreis
Cairo – Westelijke Woestijn oases – Luxor – Dahabiya Nijlcruise & Aswan
.

Vertrekdata

 • Momenteel is het vanwege een besluit van de Egyptische overheid niet toegestaan om door de Westelijke Woestijn en langs de oases te reizen. Deze reis is daarom niet boekbaar.

Reissom

 • Reissom € 1.325,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus of 4×4 jeep met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Westelijke Woestijn oases en Luxor op basis van logies & ontbijt. Een nacht in de Witte Woestijn in een tent op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 225,-.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Mena House Hotel  1 nacht
Het Mena House hotel, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Mena House Hotel.

Westelijke oases  3 nachten
In de Westelijke oases wordt overnacht in gunstig gelegen, goede middenklasse hotels. De kamers beschikken altijd over een badkamer en airconditioning.

Witte Woestijn  1 nacht
Hier wordt overnacht in tenten. Tenten en slaapzakken worden door Djed Reizen verzorgd en zijn ruimschoots aanwezig.

Luxor – Pavillon Winter – 2 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace.  Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
Vanuit Cairo reist u met een privé Djed minibus met chauffeur langs de oases van de Westelijke Woestijn. Een deel van deze tocht maakt u in een jeep met chauffeur. De hele woestijntocht reist ook een begeleider mee. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies worden begeleid door ervaren Engelssprekende egyptologen. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
De nacht in de Witte Woestijn is op basis van volpension. De overnachtingen in het hotel zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.