Een korte reis naar Cairo en Luxor waarin u veel ziet. De eerste dagen brengt u door in de hoofdstad Cairo, volgens de Egyptenaren ‘De moeder van de wereld’. U gaat naar de piramiden en de Sfinx, bewondert de schatten van farao Toetanchamon in het Egyptisch Museum en ontdekt de oriëntaalse bazaars en koffiehuizen die Nobelprijswinnaar Naquib Mafouz in zijn boeken beschrijft.
Na de hectiek van deze miljoenenstad vliegt u met een korte binnenlandse vlucht naar Luxor. Op de Westoever ziet u kolossen en tempels, en in de beroemde Vallei der Koningen daalt u af in graftomben van roemrijke farao’s. Naast de culturele excursies zeilt u met een felluka over de Nijl. Verder is er volop tijd om zelf op stap te gaan en kennis te maken met de gastvrije Egyptenaren. Tijdens een fietstochtje langs de traditionele dorpjes in de omgeving of bij een potje backgammon op het terras van een van de theehuizen in de stad.
Dit is een reis die leuk is voor jong en oud, want er is genoeg afwisseling tussen excursies en ontspanning, en de mysterieuze Egyptische geschiedenis is voor alle leeftijden boeiend.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) naar Cairo, waar u wordt ontvangen door onze lokale medewerker die u naar het hotel brengt.

Dag 2 – Oud & koptisch Cairo
Een hele dag om oud-Cairo te bezichtigen met zijn moskeeën en middeleeuws aandoende souks, zoals de beroemde bazaar van Khan el Khalili. Ook bezoekt u het koptisch stadsdeel met historische kerken, de Ben Ezra-synagoge en het koptisch museum.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
Vandaag een bezoek aan het piramideplateau van Gizeh, als enige overgebleven van de oude zeven wereldwonderen. Hier worden ook de daltempel en de legendarische Sfinx bezocht. ’s Middags naar de necropool van Sakkara, een groot archeologische terrein met als blikvanger de trappiramide van Djoser en honderden rijkversierde graftombes, omgeven door woestijnzand.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Luxor
Een uitgebreide rondleiding door het Egyptisch Museum, met de grootste verzameling Egyptische oudheden en kunstschatten ter wereld. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor een korte, comfortabele vlucht naar Luxor. Bij aankomst ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel.

Dag 5 – Ochtend vrij in Luxor. Zeiltocht over de Nijl
Een ochtend vrij in Luxor. ’s Middags zeilt u met een felukka over de Nijl. Geniet van de rust op de rivier en bekijk de prachtige zonsondergang vanaf het water. Er kan af en toe worden aangelegd voor een wandeling door de velden en dorpjes op de Westoever.

Dag 6 – Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag een bezoek aan een aantal monumenten op de Westoever van Luxor dat begint bij de Kolossen van Memnon. In Vallei der Koningen ziet u 3 graftomben van de farao’s uit het Nieuwe Rijk. De gids weet welke graven de moeite waard zijn. Voor de graven van Toetanchanom, Seti I, Ramses IV zijn aparte keertjes nodig. In de Vallei der Edelen ziet u rotsgraven met afbeeldingen van de dagelijks bezigheden van de oude Egyptenaren. In het nabijgelegen Medinet Habu bekijkt u de imposante dodentempel van Ramses III, die door de meeste egyptologen als de mooiste graftempel van Thebe wordt beschouwd.

Dag 7 – Vrije dag in Luxor
Een dag vrij in Luxor. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de Nijl richting Qena, circa 60 kilometer ten noorden van Luxor voor een bezoek aan de Hathor tempel uit het Grieks-Romeinse tijd in Dendera, na de lunch aan boord gaat u weer stroomafwaarts naar Luxor. Relax aan dek en bekijk het afwisselende Nijllandschap dat voorbijglijdt, aankomst vlak na zonsondergang. Er zijn ook andere mogelijkheden voor excursies in en rondom Luxor, zoals naar de tempels van Karnak en Luxor of naar het fraaie Luxor Museum.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Wilt u ook naar Aswan? Bekijk dan onze 10-daagse rondreis Cairo – Aswan & Luxor.

Vertrekdata

 • Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Iedere vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 1.550,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.
 • Overnachtingen in Cairo en Luxor op basis van logies & ontbijt.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en privé gids/Egyptoloog.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 350,-.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Luxor – Pavillon Winter – 4 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
Vanuit Cairo vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Luxor. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze Engelssprekende lokale medewerkers verwelkomen u in Egypte, regelen uw visum en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen u bij het inchecken. Zo heeft u op momenten dat het handig is altijd iemand bij de hand die de taal spreekt en die weet hoe het werkt in Egypte.

Excursies, entreegelden en begeleiding gids/Egyptoloog inclusief
De excursies maakt u privé, samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inbegrepen in de reissom.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya is op basis van volpension. De overnachtingen in het hotel zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.