Kookles: leer Egyptisch koken in Luxor. Falafal, kushari en mezzes, kruidige stoofpotjes, pittige kebabs, gevulde groenten en zoete lekkernijen. De keuken van Egypte is heel gevarieerd en lekker. Wilt u Egyptisch leren koken? Dat kan tijdens een kookles, samen met de koks van het oriëntaalse restaurant Sofra in hartje Luxor. Sofra betekent eettafel en staat synoniem voor gastvrijheid.

Van Souk naar Sofra

Uw kookles begint in de souk van Luxor, want zonder verse ingrediënten valt er niets te koken. In de souk probeert de de lokale bevolking zelf verbouwde producten aan de man of vrouw te brengen. De koks van Sofra nemen u mee naar hun favoriete kraampjes. Dan begint het kijken, ruiken en keuren, maar vooral het proeven, want de verkopers zullen u zeker hun koopwaar aanbieden. En is de keus gemaakt, dan moet er natuurlijk worden onderhandeld. U bent per slot van rekening in Egypte!

Egyptische klassiekers

Terug in restaurant Sofra begint het echte werk! De koks leren u de basisprincipes en de fijne kneepjes van de Egyptische keuken. Snijden, hakken, kruiden, stoven, bakken en frituren. Het menu biedt veel keuze; ook voor vegetariërs. Alle gerechten zijn authentiek Egyptisch en worden op traditionele wijze met verse ingrediënten bereid.

Eet smakelijk – Bil Hana Wa Shifa

Tegen de tijd dat alles klaar is, heeft u ongetwijfeld trek gekregen. Dus aanschuiven en genieten. Bil Hana Wa Shifa – eet smakelijk. Als dessert is er vers fruit, geurige Arabische koffie of verfrissende muntthee en gebak van het huis.

Kookles: leer Egyptisch koken in Luxor

Duur: ongeveer 6 uur
Wanneer: dagelijks; vooraf reserveren noodzakelijk
Prijs: EGP 300 per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 2 personen – maximaal 4 personen
Inbegrepen: kookles, lunch of diner en drankjes

Meer weten?

Neem contact met ons op.