Als u naar Egypte gaat, kunt u een warme winterjas en regenparaplu gerust thuislaten. Wat is wel handig om in te pakken? 

Reispapieren

Uw paspoort, vliegticket, zorgpas en reisverzekering én kopieën hiervan. Dit scheelt een hoop gedoe als u iets kwijtraakt. Uw paspoort moet bij aankomst in Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Controleer dit goed, want anders eindigt uw reis op vliegveld. Een luchtvaartmaatschappij kan weigeren u dan mee te nemen. Zet telefoonnummers en gegevens van uw bank of reisverzekering in uw telefoon. Dan heeft u ze snel bij de hand als dit nodig is.

Geld

Wat contant geld (Euro’s), uw bankpas en eventueel een creditcard. De makkelijkste en voordeligste manier om aan Egyptische ponden te komen is om na aankomst in Egypte ter plaatse te pinnen.

Kleding

Wat kleding betreft zijn er twee dingen waar u aan moet denken: het klimaat en de lokale cultuur. In Egypte is het warm en daarom is luchtige, katoenen kleding het meest geschikt. Neem ook een trui, vest of sweater mee, want in de wintermaanden koelt het in de avond behoorlijk af en is het ’s ochtends vroeg nog niet zo warm. In restaurants, vliegtuigen of auto’s is het soms fris door een té hoog afgestelde airconditioning.

Hou rekening met de lokale cultuur

Egyptenaren stellen het op prijs als u met uw kleding rekening houdt met de lokale cultuur. Voor uzelf is dit ook prettiger, omdat u anders veel bekijks trekt. Gaat u naar het platteland, een afgelegen plek of bezoekt u een moskee, kerk of klooster? Zorg er dan voor dat uw schouders en knieën bedekt zijn. Het is handig om een sjaal in te pakken. Die kunt u omslaan als u naar een moskee of klooster gaat. Een hoofddoek dragen hoeft niet.

Handige schoenen voor Egypte

Bij de tempels en graven is de grond vaak oneffen en overal ligt zand. Dit geldt ook voor veel straten en stoepen. Open schoenen of schoenen met hakken zijn niet praktisch. Sneakers of andere comfortabele, dichte schoenen zijn het meest geschikt voor een reis door Egypte. Slippers zijn handig voor in het hotel en bij het zwembad of strand. Als u gaat zwemmen of snorkelen in de Rode Zee, draag dan waterschoenen om te voorkomen dat u met blote voeten in een zee-egel gaat staan. Dit is een pijnlijke ervaring en u kunt nog lang last hebben van de stekels in uw voet(en).

Bescherming tegen de zon

Een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, aftersun, zonnebril, hoed of petje zijn voor Egypte absoluut nodig, omdat de zon er fel schijnt.

Reisapotheek

Een kleine reisapotheek met (blaren)pleisters, desinfecterende gel, ontsmettingsmiddel, iets tegen maag- en darmklachten en muggen is praktisch. Malaria komt niet voor in Egypte. Gebruikt u medicijnen? Kijk voor vertrek welke regels hiervoor gelden en neem een medicijnenpaspoort mee. Draagt u contactlenzen? Vergeet uw lenzenvloeistof niet. Neem ook een bril mee, want het stof en zand kunnen behoorlijk irriteren als u contactlenzen draagt.

Reisstekker

Een reisstekker kunt u thuislaten, want Egypte heeft dezelfde stopcontacten als Nederland en Belgie.

 Ook handig

  • Oordopjes: het is voor veel toeristen in Egypte even wennen, de oproep tot het gebed. Deze schalt vijf keer per dag luidkeels door heel het land. De eerste oproep voor het gebed is vroeg in de ochtend rond 04.00 uur. Als u licht slaapt, neem dan oordoppen mee;
  • Taalgidsje: in Egypte wordt Arabisch gesproken. De meeste Egyptenaren spreken ook Engels, maar in sommige situaties kan een taalgidsje uitkomst bieden. Of gebruik een vertaalapp;
  • Goede reisgids: Lonely Planet (Engels) of Rough Guide, National Geographic, Capitool (Nederlands);
  • Fotocamera en oplader;
  • Kleine (rug)tas voor tijdens excursies en uitstapjes.

Hoeveel bagage?

Hou bij het inpakken van uw koffer voor Egypte rekening met de hoeveelheid bagage. Hoe zwaar en groot uw koffer mag zijn, bepaalt de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. Onze individuele rondreizen zijn gebaseerd op vluchten met Egypt Air. Lees voor vertrek de informatie over de bagageregels van uw luchtvaartmaatschappij en de algemene regels van Schiphol die voor uw handbagage gelden.

Meer informatie?

Meer handige tips vindt u bij onze praktische informatie over Egypte reizen.