Home|Reistips Egypte|Koffer inpakken voor Egypte, wat neemt u mee?

Als u naar Egypte gaat, kunt u een warme winterjas en regenparaplu gerust thuislaten. Maar wat is wel handig om in te pakken? Met onze inpaktips vergeet u niets.

Reisdocumenten voor Egypte

Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw paspoort. Controleer ruim voor vertrek hoe lang dit nog geldig is, want uw paspoort moet na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig zijn. Als dit niet zo is, eindigt uw reis misschien al op vliegveld. Een luchtvaartmaatschappij kan dan weigeren u mee te nemen. Wij raden u aan ook een kopie van uw paspoort mee te nemen. Dat scheelt een hoop gedoe als u onverhoopt uw paspoort kwijtraakt. U heeft voor Egypte ook een visum nodig. Dit krijgt u bij aankomst in Egypte op het vliegveld van onze lokale medewerker.

Pinnen in Egypte

De lokale munt in Egypte is de Egyptische pond (EGP). U komt gemakkelijk aan Egyptische ponden door ter plekke te pinnen. Er zijn niet zoveel pinautomaten als in Nederland en Belgie, maar in de steden zijn er voldoende. Hou er rekening mee dat uw bankpas moet zijn ingesteld voor pinnen buiten Europa. Dit regelt u eenvoudig zelf via de website of app van uw bank. Creditkaarten worden in Egypte geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. Zorg dat u altijd wat contant geld (Euro’s) op zak heeft voor onvoorziene omstandigheden.

Verzekeringspapieren

Sluit een goede reisverzekering af en neem uw verzekeringspapieren mee.

Welke kleding neemt u mee naar Egypte?

Egypte heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat het er warm is en daarom kunt u het beste katoenen kleding meenemen. In restaurants, vliegtuigen of auto’s kan het koud kan zijn door de airconditioning, neem daarom een trui, vest of sweater mee. Dit is ook handig voor de avonduren als het afkoelt. Pak schoenen of sneakers in waar u goed op kunt lopen en die lekker zitten.

Respecteer de lokale cultuur

Hou met uw kledingkeuze rekening met de lokale etiquette. Dit getuigt van respect voor de bevolking en is voor uzelf ook prettig, omdat u anders veel aandacht trekt. Als u een moskee, kerk, klooster of afgelegen plek bezoekt, draag dan geen topje, short of korte rok. Het is handig om een sjaal in te pakken die u kan omslaan bij een bezoek aan een moskee of klooster. Een hoofddoek dragen hoeft niet. Bij de piramiden, aan de Rode Zee kust of andere toeristische plekken zijn de Egyptenaren wel gewend aan weinig bedekkende kleding, maar bij afgelegen plekken waar weinig toeristen komen, zoals het platteland, niet. Het wordt op prijs gesteld als u hier rekening mee houdt.

Bescherming tegen de zon

Een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor is in Egypte geen overbodige luxe, omdat de zonkracht er sterk is. Neem ook een zonnebril en zonnehoed of petje mee.

Wereldstekkers

Aangepaste stekkers of adapters kunt u thuislaten, want Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland en Belgie.

Medicijnen meenemen naar Egypte

Als u medicijnen mee moet nemen, controleer dan voor vertrek welke regels hiervoor gelden. Neem ook een medicijnenpaspoort mee. Heeft u tijdens uw reis medicijnen nodig? De lokale apotheken zijn uitstekend en dag en nacht geopend. Het aanbod is er enorm en veel geneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar. Controleer wel altijd de uiterste verkoopdatum.

Naar Egypte reizen tijdens corona

Iedereen die tijdens de corona pandemie naar Egypte wil reizen, moet bij aankomst in Egypte een negatief PCR-testcertificaat laten zien dat niet ouder is dan 72 uur. U moet ook een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring krijgt u in het vliegtuig. Verder heeft u mondmaskers nodig voor de vlucht(en) en sommige openbare plekken in Egypte.

Hoeveel bagage?

Hoeveel bagage u mag meenemen naar Egypte hangt af van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. Onze individuele rondreizen zijn gebaseerd op vluchten met Egypt Air. Lees voor vertrek de informatie over de bagageregels van Egypt Air en de algemene regels van Schiphol die voor uw handbagage gelden.