Heeft u plannen voor een rondreis door Egypte? Het organiseren van zo’n Egypte rondreis kan een behoorlijke uitdaging zijn als u het land niet kent. Wat is bijvoorbeeld een handige reisroute voor Egypte? Welke monumenten zijn de moeite waard? Hoe kiest u de prettigste hotels? Wat is de mooiste Nijlcruise? Hoe komt u in het land van A naar B? Wat kunt u bijvoorbeeld zien in 12 dagen? En het allerbelangrijkste, hoe regelt u het allemaal? Met onze individuele Egypte rondreizen nemen wij u al dit werk uit handen.

Individuele Egypte rondreizen

Dit zijn complete rondreizen waarmee u de mooiste monumenten van het land ziet en u op plekken komt die u zelf nooit vindt. Wij hebben 6 verschillende rondreizen samengesteld, die u een idee geven van wat u allemaal kunt zien en doen in Egypte. Als één van deze individuele Egypte rondreizen u bevalt, is deze meteen te boeken. 

Reisroutes van 10 tot 17 dagen

Rondreis 10 dagen Egypte – Cairo, Aswan & Luxor

Deze rondreis gaat langs de drie belangrijkste Egyptische steden. Hier ziet u het overgrote deel van de bezienswaardigheden van het land. De piramiden en het Egyptisch Museum in Cairo, tempels in Aswan en Abu Simbel en graftomben in Luxor.

Rondreis 12 dagen Egypte – Cairo, Aswan, Nijl Dahabiya cruise & Luxor

In 12 dagen de beroemdste monumenten van Egypte zien? Dat kan met deze rondreis, zelfs in combinatie met een Nijlcruise per Dahabiya, een historische tweemaster met modern comfort.

Rondreis 13 dagen Egypte – Cairo, Aswan, Nassermeer cruise & Luxor

Naast de bekende steden Cairo, Aswan en Luxor maakt u in deze reis een cruise over het Nassermeer. U vaart langs alle herbouwde Nubische tempels tussen Aswan en Abu Simbel, die alleen vanaf het water bereikbaar zijn.

Rondreis 15 dagen Egypte – Cairo, Luxor, Dahabiya Nijlcruise, Abu Simbel & Aswan

De klassieke Egypte reis. U reist van Cairo via de Nijl naar Abu Simbel in het zuiden van Egypte, waar u overnacht bij de befaamde tempels van farao Ramses II. U zeilt met een Dahabiya Nijlcruise over de Nijl langs tempels en dorpjes tussen Luxor en Aswan.

Rondreis 17 dagen Egypte – Cairo, Nijlvallei, Thebe, Nijl Dahabiya cruise, Abu Simbel & Aswan

Dit is een rondreis voor de echte cultuurliefhebber. U reist dwars door een onbekend deel van de Nijlvallei langs alle monumenten van faraonisch Egypte. Het is een gebied waar niet veel toeristen komen. Na Luxor vaart u met een Nijlcruise per Dahabiya zeilschip richting Aswan en overnacht u bij de tempels van Abu Simbel.

Egypte privé rondreizen 

U reist altijd privé met uw eigen reisgezelschap, met zijn tweeën, met uw gezin of vriendengroep. Door heel Egypte hebben wij een eigen team medewerkers en chauffeurs. Ze kennen hun vaderland op hun duimpje en regelen alles rondom uw reis. Bij aankomst verwelkomen ze u op het vliegveld, regelen uw visum, brengen u naar uw hotel en helpen bij het inchecken. Als u verder reist, begeleiden ze u bij transfers. Zij zorgen voor de perfecte ondersteuning, zodat u niet na hoeft te denken over allerlei praktische zaken rondom uw reis.

Internationale en binnenlandse vluchten inclusief

Onze individuele Egypte rondreizen zijn inclusief internationale en binnenlandse vluchten.
U hoeft zelf dus geen vluchten te boeken. Sterker nog, geen enkel onderdeel van de reis. 

Alle excursies en entreegelden inclusief

Egypte is geen duur vakantieland, maar vergis u niet in de entreegelden voor de bezienswaardigheden. Die zijn aanzienlijk en kunnen flink oplopen, want er is in Egypte enorm veel te zien. De werkelijke kosten van een reis kunnen hierdoor achteraf flink hoger uitvallen. Ons uitgangspunt is simpel: u wordt bij Djed Reizen in Egypte niet geconfronteerd met extra kosten voor excursies, gidsdiensten of vervoer. Alle excursies, entreegelden, begeleiding van een privé gids en het lokale vervoer zijn inbegrepen in de reissom.

Begeleiding van een privégids/Egyptoloog

De excursies maakt u samen met een privé gids. Onze gidsen zijn Egyptologen die Engels spreken. Mocht u liever een gids willen die Nederlands spreekt, dan kan dat. Hij of zij kan u alles vertellen over de monumenten, de verschillende farao’s, de reliëfs op de tempelmuren, de geschiedenis van het land en het Egypte van nu.

Een rondreis aanpassen of een reisvoorstel ontvangen?

Wilt u korter of langer op reis? Heeft u voorkeur voor andere hotels? Wilt u de excursies anders invullen? Wij maken graag voor u een persoonlijk reisvoorstel voor u. U ontvangt dan een uitgewerkt dagprogramma, helemaal afgestemd op uw wensen.Wilt u meer weten over Egypte of heeft u vragen over één van onze rondreizen? Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.