De oude Egyptenaren hebben veel indrukwekkende monumenten gebouwd. Van de piramides tot prachtig gedecoreerde graven en imposante tempels. Iedereen die meer wil weten over deze fascinerende bouwwerken en het faraonische verleden van Egypte, is van harte welkom bij de gratis lezing die Patrick van Gils van Toth Egypte cursussen op zondag 10 september a.s. geeft in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Deze lezing wordt aangeboden door Djed Reizen.

Het oude Egypte
Patrick van Gils neemt u tijdens de lezing mee op een indrukwekkende reis langs de beroemdste monumenten van Egypte. Hij vertelt u over de geschiedenis van deze monumenten en de oude Egyptische beschaving. Door zijn jarenlange ervaring als geschiedenis docent is Patrick uitstekend in staat om op een zeer boeiende wijze de vaak lastige Egyptologische materie begrijpelijk over te brengen.

Het huidige Egypte
Voor iedereen die wil weten waar al die mooie monumenten in Egypte te zien zijn, is Ayman Simman van Djed Reizen aanwezig. Hij weet alles over reizen door het huidige Egypte en kan u vertellen waar u de belangrijkste monumenten vindt en hoe u het beste door het land kunt rondreizen. Tevens beantwoordt hij al uw praktische vragen over reizen door Egypte.

Lezing: De monumenten van Egypte
Datum: zondag 10 september a.s.
Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Aanmelden voor deze lezing? Dat kan hier.