Kosten van een maaltijd in Egypte

Uit eten gaan in Egypte is niet duur, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het restaurant dat u kiest. Reken op ongeveer € 10,- per maaltijd.

Maaltijden tijdens de reis

Tijdens onze reizen zijn de overnachtingen in de hotels op basis van logies en ontbijt. U kiest dan zelf waar u ’s avonds wilt eten. Dit kan in het hotel of ergens anders. De meeste hotels serveren diners in buffetvorm en dat is niet de echte Egyptische keuken. Uw reis wordt een stuk leuker en afwisselender als u voor het avondeten naar een restaurant buiten het hotel gaat. In afgelegen plaatsen, waar niet veel restaurantjes zijn, is het soms handig om een hotel te boeken op basis van halfpension (ontbijt & diner).

Maaltijden aan boord van een Dahabiya Nijlcruise

Een Dahabiya Nijlcruise is altijd op basis van volpension, dus inclusief ontbijt, lunch, high tea en diner. Heeft u speciale dieetwensen voor uw verblijf aan boord van de Nijlcruise? Geef deze bij boeking aan ons door, dan kan de kok hier rekening mee houden.

Restauranttips

Voor vertrek naar Egypte krijgt u van ons een actuele lijst met goede restaurants in de diverse plaatsen. Ook geven onze medewerkers ter plekke u tips over lokale restaurants.

Vegetarische & vegan restaurants in Egypte

In Egypte zijn weinig vegetarische of vegan restaurants, maar veel gerechten uit de Egyptische keuken zijn van origine al vegetarisch of vegan. Vraag gerust in restaurants met welke ingrediënten wordt gekookt. Egyptenaren zullen altijd proberen rekening te houden met uw dieetwensen.