Is Egypte veilig?

Het wordt ons regelmatig gevraagd: hoe veilig is Egypte als vakantieland? Een begrijpelijke vraag, omdat het land onrustige jaren achter de rug heeft.

Reisadvies Egypte

Egypte heeft in het Nederlandse reisadvies de kleurcodes geel, oranje en rood. Een geel reisadvies betekent dat reizen naar Egypte mogelijk is, maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Een deel van Egypte is oranje gekleurd in het reisadvies. Oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het woestijngebied dat aan Libië grenst. Een paar stukjes Egypte zijn rood gekleurd in het reisadvies. Rood betekent niet reizen. De rood gekleurde gebieden, waar nooit reizigers komen, liggen langs de grens met Libië, Israël en Soedan. Het Belgische reisadvies voor Egypte werkt niet met kleurcodes, maar is vergelijkbaar met het Nederlandse reisadvies.

Beeld van Egypte

‘Ga je naar Egypte? Is dat niet gevaarlijk? Waarom denken veel mensen dat Egypte onveilig is? Dit komt door de politieke veranderingen en onrust die het land in de jaren 2011-2013 heeft doorgemaakt. Hierdoor was Egypte regelmatig negatief in het nieuws. Zo is het beeld ontstaan dat Egypte niet veilig is, terwijl deze instabiele periode al meer dan 10 jaar achter ons ligt.

Egypte is een groot land

Veel reizigers realiseren zich niet dat Egypte een enorm groot land is. Rondreizen door het land kan prima, als u bepaalde regio’s vermijdt. Dit zijn het noorden van de Sinaï-woestijn en een stukje grensgebied met Soedan. In de reisadviezen worden deze regio’s onveilig genoemd, maar hier komen sowieso nooit toeristen. Deze gebieden liggen op honderden kilometers afstand van de monumenten in de Nijlvallei. Om u een idee te geven van de afstanden in Egypte; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Het verkeer in Egypte

Het verkeer in Egypte is een aandachtspunt, want het is druk en chaotisch, vooral in de steden. Door roekeloos rijgedrag, hoge snelheden en slecht onderhouden wegen vinden er veel verkeersongevallen plaats. Daarom werken wij met een vast team van betrouwbare chauffeurs. Ze werken al jaren voor ons, zijn ervaren en rijden voorzichtig. Hun busjes worden ieder jaar gekeurd door het Egyptische Ministerie van Toerisme.

Gezond verstand gebruiken

Voor Egypte geldt wat voor ieder vakantieland geldt. U moet op uw spullen letten, uw gezonde verstand gebruiken, goed voorbereid op reis gaan, sommige plekken links laten liggen en luisteren naar het advies van onze lokale medewerkers.

“Wat hebben wij ons veilig gevoeld”

Na terugkomst uit Egypte horen wij regelmatig dat reizigers zich in Egypte totaal niet onveilig hebben gevoeld. Ze zijn verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”

“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”

“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

“Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld ‘s avonds in Cairo).

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

De actuele situatie

Wij zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in Egypte. En niet alleen van het nieuws dat u hoort en leest, maar ook van andere gebeurtenissen die het nieuws niet eens halen. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl.