Is Egypte veilig?

Het is één van de meest gestelde vragen van de afgelopen jaren: hoe veilig is Egypte? Een begrijpelijke vraag, omdat het land onrustige jaren achter de rug heeft.

Reisadvies Egypte

Egypte heeft in het Nederlandse reisadvies de kleurcodes geel, oranje en rood. Een geel reisadvies betekent dat reizen naar Egypte mogelijk is, maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Een deel van Egypte is oranje gekleurd in het reisadvies. Oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het woestijngebied dat aan Libië grenst. Een paar stukjes Egypte zijn rood gekleurd in het reisadvies. Rood betekent niet reizen. De rood gekleurde gebieden, waar nooit reizigers komen, liggen langs de grens met Libië, Israël en Soedan. Vanuit de Belgische overheid worden niet-essentiële reizen naar landen buiten de Europese Unie voor niet-gevaccineerde reizigers afgeraden.

Corona

Vanaf 17 juni 2022 gelden er in Egypte geen inreisregels in verband met corona. Controleer wel of er coronamaatregelen gelden voor uw terugreis naar Nederland of België.

Beeld van Egypte

‘Ga je naar Egypte? Is dat niet gevaarlijk? Waarom denken veel mensen dat Egypte onveilig is? Dit komt door de politieke veranderingen en onrust die het land in de jaren 2011-2013 heeft doorgemaakt, waardoor Egypte regelmatig negatief in het nieuws kwam. Zo is het beeld ontstaan dat Egypte niet veilig is, terwijl deze instabiele periode inmiddels al jaren achter ons ligt.

Egypte is een groot land

Veel reizigers realiseren zich niet dat Egypte een enorm groot land is. Rondreizen door het land kan prima, als u bepaalde regio’s vermijdt. Dit zijn het noorden van de Sinaï-woestijn en een stukje grensgebied met Soedan. In de reisadviezen worden deze regio’s als ‘onveilig’ bestempeld, maar hier komen sowieso nooit toeristen. Deze gebieden liggen op honderden kilometers afstand van de monumenten in de Nijlvallei. Om u een idee te geven van de afstanden; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Westelijke Woestijn oases

Reizen naar de Westelijke Woestijn oases is niet mogelijk, omdat de Egyptische overheid hier momenteel geen toestemming voor geeft.

Het verkeer in Egypte

Het verkeer in Egypte is een aandachtspunt, want het is druk en chaotisch, vooral in de steden. Door roekeloos rijgedrag, hoge snelheden en slecht onderhouden wegen vinden er veel verkeersongevallen plaats. Daarom werken wij met een vast team van betrouwbare chauffeurs. Ze zijn ervaren en rijden voorzichtig. Hun busjes worden ieder jaar gekeurd door het Egyptische Ministerie van Toerisme.

Gezond verstand gebruiken

Voor Egypte geldt wat voor ieder vakantieland geldt. U moet er op uw spullen letten, uw gezonde verstand gebruiken, goed voorbereid op reis gaan en sommige plekken links laten liggen.

“Wat hebben wij ons veilig gevoeld”

Na terugkomst uit Egypte horen wij regelmatig dat reizigers zich in Egypte totaal niet onveilig hebben gevoeld. Ze zijn verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”

“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”

“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

“Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld ‘s avonds in Cairo).

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

De actuele situatie

Wij zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in Egypte. En niet alleen van het nieuws dat u hoort en leest, maar ook van andere gebeurtenissen die het nieuws niet eens halen. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl.