Geld Egypte

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De actuele koers van de Egyptisch pond vindt u op xe.com. Lees onze ook tips over betalen en geld in Egypte.

Pinnen in Egypte

Het is niet nodig om geld te wisselen voordat u naar Egypte vertrekt. U komt het makkelijkst en goedkoopst aan Egyptisch geld door bij aankomst in Egypte te pinnen. Er zijn pinautomaten op vliegvelden, bij hotels, in de steden, etc. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. Wij raden u aan wat contant geld (in Euro’s) mee te nemen op reis. Dan is het altijd mogelijk om aan Egyptisch geld te komen door te wisselen bij een bank of wisselkantoor.

Bankpas aanpassen voor pinnen in Egypte

De meeste bankpassen zijn standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Om geld op te nemen in Egypte, moet uw bankpas worden aangepast voor pinnen buiten Europa. Dit regelt u eenvoudig via de site of app van uw bank.