Geld Egypte

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). In Nederland en België kunt u niet aan Egyptisch geld komen. Daarom raden wij u aan wat contant geld (Euro’s) mee te nemen als u op reis gaat. U kunt dit in Egypte wisselen bij banken en wisselkantoren. Bij aankomst in Egypte komt u eenvoudig aan Egyptisch geld door te pinnen. Dit kan als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. In de steden zijn er voldoende pinautomaten. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens.

De Egyptische pond

De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De koers van de Egyptische pond is ongeveer 5 eurocent. Lees onze tips over betalen en geld in Egypte.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om misbruik te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Dit kunt u meestal zelf online regelen. Of neem hiervoor contact op met uw bank.