Wilt u uw culturele Egypte vakantie combineren met het strand? Dit kan aan de Rode Zee kust, de strandbestemming van het land. Dit is een prima plek om een paar dagen te luieren en te genieten van zon, zee en strand. Of u gaat duiken of snorkelen, want de Rode Zee is niet alleen boven water prachtig, maar vooral onder water. De koraalriffen zijn spectaculair en er leven talloze bijzondere vissen.

Naar het strand vanuit Luxor of Aswan

Alle monumenten van Egypte liggen in de Nijlvallei bij de steden Cairo, Luxor en Aswan. De Rode Zee kust ligt hierdoor niet echt op de route van een culturele Egypte rondreis, maar uw reis verlengen met een paar dagen strand kan wel. Als uw rondreis in Luxor of Aswan eindigt, kunt u verder reizen naar de kust. Met een airconditioned minibus met chauffeur rijdt u vanuit Luxor dwars door de Arabische Woestijn in ongeveer 3,5 uur naar de kust. Als u vanuit Aswan wilt verlengen, moet u rekenen op een transfer van zo’n 5,5 uur. Het is best een flink eind rijden en daarom raden wij u aan om minimaal 3 dagen uit te trekken voor een verlenging aan het strand.

Hotels langs de Rode Zee

Langs de Rode Zee kust zijn honderden resorts, die vaak nogal massaal en onpersoonlijk zijn, maar er zijn ook wel wat kleinschaligere hotels, bijvoorbeeld in de plaatsen El Qusseir of Marsa Alam. Beide plaatsen zijn een prima alternatief voor het toeristische Hurghada. Het verblijf in de hotels langs de kust is altijd op basis van all inclusive.

Terugvliegen vanaf de Rode Zee kust

Onze Egypte rondreizen zijn gebaseerd op  lijndienstvluchten met Egypt Air. Uw Egypt Air vlucht vanuit Amsterdam of Brussel komt aan en vertrekt vanuit Cairo. Hurghada of Marsa Alam zijn de plaatsen langs de Rode Zee kust met een vliegveld. Vanaf hier bent u met een binnenlandse vlucht van een uurtje in Cairo. Vervolgens stapt u over op de vlucht naar Amsterdam of Brussel.

Laatste overnachting in Cairo

Soms is het handiger om de dag vóór vertrek al naar Cairo te vliegen. Dan slaapt u de laatste nacht in een hotel vlakbij het vliegveld van Cairo. De binnenlandse vlucht vanuit Hurghada naar Cairo vertrekt namelijk heel vroeg in de ochtend. Dan moet u dag voor dauw uit uw hotel vertrekken. Als u vanaf Marsa Alam vertrekt, sluit de binnenlandse vlucht sowieso niet aan op de internationale vluchten naar Amsterdam of Brussel. Dan is een laatste overnachting in Cairo de enige optie om aansluiting te hebben op uw vlucht naar Amsterdam of Brussel.

Meer weten?

Wilt meer weten over het combineren van een culturele Egypte vakantie met een verblijf aan de Rode Zee kust? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl