Momenteel is het vanwege een besluit van de Egyptische overheid niet toegestaan om door de Westelijke Woestijn en langs de oases te reizen. Deze reis is daarom niet boekbaar.

Een afwisselende Egypte rondreis. Piramiden, tempels en graven in de steden, een avontuurlijke woestijnexpeditie langs de oases in de Westelijke Woestijn, kamperen in de Witte Woestijn en ontspannen tijdens een zeiltocht over de Nijl.
Deze reis begint in Cairo, en van hieruit reist u langs oude karavaanroutes met een minibus en 4×4 jeep dwars door de Westelijke Woestijn via de verschillende oases naar Luxor. De woestijn ligt ver van de dichtbevolkte Nijlvallei en is op een paar oases na bijna helemaal verlaten. Het landschap is gevarieerd, met kilometerslange zandduinen, grillige kalksteenformaties en schaduwrijke palmtuinen, waar u kunt zwemmen in warm- en koudwaterbronnen.
In de prachtige Witte Woestijn slaapt u een nacht in een tent. De farao’s, Romeinen en Grieken hebben zelfs in de afgelegen oases grafkelders en tempels gebouwd. De best bewaarde muurschilderingen uit de Romeinse tijd vindt u hier. Nadat u in Luxor de overblijfselen van de klassieke stad Thebe heeft gezien, zeilt u met een Dahabiya, een koloniaal rivierzeilschip, over de Nijl richting Aswan. Onderweg legt de boot aan bij dorpjes en tempels langs de Nijloever. De reis eindigt in Aswan, de mooist gelegen en meest relaxte stad aan de Nijl, van waaruit u de rotstempels van Abu Simbel bezoekt.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht Amsterdam  Cairo 
Met een rechtstreekse Egypt Air vliegt u in 4,5 uur naar Cairo, waar u wordt ontvangen door onze lokale medewerker en u naar het centraal gelegen hotel brengt.

Dag 2 – Oud Cairo & Egyptisch Museum
Na het ontbijt haalt de gids u op voor een ontdekkingstocht door oud-Cairo. U ziet moskeeën, de citadel van Salah el Din en de Khan el Khalili bazaar. In de wirwar van steegjes zijn koperslagers, leerwerkers en tapijtverkopers aan het werk. Bij el Fishawy, het oudste theehuis van de stad, kunt u een vers vruchtensapje drinken en een broodje falafel proeven. In de middag gaat u naar het Egyptisch Museum, dat wel een pakhuis vol antiek lijkt. De gids leidt u rond, en natuurlijk ziet u ook de gouden maskers, sarcofagen, sieraden en beelden uit de graftombe van farao Toetanchamon.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
Er zijn meer dan 80 piramiden in Egypte, maar de piramiden in Gizeh zijn het bekendst en meest indrukwekkend. Het is er dan ook altijd druk. Vandaag maakt u een excursie naar deze piramiden en de Sfinx. Minder toeristisch is het bij Saqqara, 20 kilometer ten zuidwesten van Cairo, een uitgestrekt woestijngebied vol graven met mooie reliëfs, en de piramiden van farao Djoser, Teti en Oenas.

Dag 4 – Van Cairo naar de Baharia oase
U vertrekt vandaag naar de woestijn. De chauffeur rijdt u in een airconditioned minibus dwars door de woestijn naar de oase Baharia. In 1999 werd de hoofdstad Bawiti wereldberoemd toen er tientallen vergulde mummies uit de Grieks-Romeinse tijd werden gevonden. U brengt de dag door in het uitgestrekte woestijnlandschap met warm- en koudwaterbronnen en maakt kennis met het leven in de oase.

Dag 5 – Van de Baharia oase naar de Witte Woestijn
Vandaag bezoekt u enkele bezienswaardigheden rondom Bawiti, zoals de vallei van de Gouden Mummies, de tempel van Alexander en de graven van al-Qaret Hilwa. U reist door de Zwarte Woestijn per jeep verder naar de Witte Woestijn. Het surrealistische landschap doet denken aan een andere planeet. Grote witte kalkstenen rotsblokken in de meeste bizarre vormen, uitgesleten door wind en zand, staan zo ver het oog reikt. Miljoenen jaren geleden was dit een ondiepe zee. Als u goed kijkt, ziet u de schelpjes nog zitten. U slaapt in een tent in de Witte Woestijn onder een fonkelende sterrenhemel.

Dag 6 – Van de Witte Woestijn naar de Dakhla oase
De bedoeïenen zorgen voor een vers ontbijt  in de woestijn, waarna u doorreist naar de oase Farafra, een schilderachtig plaatsje met smalle straatjes, lemen huisjes en ezeltjes.
In de middag rijdt u door de duinvelden via het oude plaatsje El Qasr verder naar El Dakhla. Onderweg ziet u de tempel van Dier al-Haggar uit de Romeinse tijd en de graven van Qaret al- Moezawaka uit de Griekse-Romeinse tijd.

Dag 7 – Van de Dakhla oase naar de Kharga oase
Vandaag verder rijden naar El Kharga. Onderweg stopt de chauffeur bij de vallei van de natuurlijke piramiden en de dorpjes Basjandi en Balat, met overdekte straten die beschutting bieden tegen de zon. U ziet de Hibis-tempel en de christelijke begraafplaats Baghawat, bekend om z’n honderden tichelstenen graven. De Nadura-heuvel, de Arabische naam betekent uitkijkpost, is de plek voor een vergezicht over de oase en de oude karavaanweg. Vroeger duurde het afleggen van deze weg 40 dagen, vandaar de naam ‘veertig-dagen-weg’.

Dag 8 – Van de Kharga oase naar Luxor
De chauffeur rijdt over de beroemde karavaanweg, ooit een belangrijke handelsroute, verder naar het hotel in Luxor. Bij Qasr el-Ghueita ziet u een Romeinse vesting rondom een tempel, en in de oase Baris de tempel van Dush, opgedragen aan Osiris. De rest van de dag is vrij. Tijd om te genieten van het zwembad of voor een ritje door de stad met een calèche.

Dag 9 – Monumenten op de Westoever van Luxor
U maakt met een gids een excursie naar de Westoever, een uitgestrekt gebied vol koningsgraven en tempels. In de Vallei der Koningen werd in 1922 het ongeschonden graf van Toetanchamon gevonden. Ook ziet u de Memnon-kolossen, graven in de Vallei der Edelen en de tempel van Medinet Habu.

Dag 10 – Tempel van Karnak
Vandaag gaat u met de gids naar het grootste tempelcomplex van Egypte , Karnak, dat door meerdere farao’s over een periode van ruim tweeduizend jaar werd gebouwd. Het hart van het complex is de Amon-tempel met de grootste zuilenhal ter wereld.

Dag 11 – Nijl Dahabiya tussen Esna & El Qusseia
De chauffeur rijdt u in een uurtje per airconditioned minibus naar Esna, waar u aan boord van de Dahabiya gaat voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. Na ontvangst door de bemanning vaart de boot naar El Kab, met ruïnes van tempels gewijd aan Nechbet en Thot.
Deze antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na het El Kab zeilt de boot richting El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 12 – Nijl Dahabiya tussen El Qusseia & Wadi el Shat
Lui vanuit een houten dekstoel geniet u van het leven langs de Nijloever, terwijl de boot naar Edfu zeilt waar u de goed bewaard gebleven tempel van Horus bekijkt. Bij een klein Nijleiland in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd, legt de boot aan voor een wandeling langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Dag 13 – Nijl Dahabiya tussen Wadi el Shat en Daraw
De kapitein vaart naar Gebel El Silsila, de berg van de keten, voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven. Terwijl u op het zonnedek van de versbereide lunch geniet, vaart de Dahabiya naar de dubbeltempel van Sobek en Haroeris in Kom-Ombo. ’s Avonds legt de boot aan bij een eilandje, en serveert de kok het diner rondom een kampvuur. Derde overnachting aan boord.

Dag 14 – Nijl Dahabiya tussen Daraw & Aswan
Op de laatste dag van de tocht vaart de Dahabiya naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een 40-dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw vaart de boot richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan, dat wordt omgeven door mooie tuinen en citrus- en mangobomen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 15 – Excursie naar de tempels van Abu Simbel
U verlaat de boot, onze medewerker brengt u naar het hotel in Aswan. Vandaag maakt u een excursie naar de wereldberoemde tempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari in Abu Simbel.

Dag 16 – Tempels van Kalabsja & Philae
Vandaag gaat u naar de minder bekende Grieks-Romeinse Kalabsja-tempel aan de oevers van het Nassermeer, de Hoge Dam en de tempel van Philae, die wel de ‘Parel van Egypte’ wordt genoemd.

Dag 17 – Terugvliegen naar huis
Onze medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

U kunt deze reis ook maken zonder een bezoek aan Cairo. Bekijk hiervoor onze 8-daagse korte reis Westelijke woestijn oases & Luxor.

Vertrekdata

 • Momenteel is het vanwege een besluit van de Egyptische overheid niet toegestaan om door de Westelijke Woestijn en langs de oases te reizen. Deze reis is daarom niet boekbaar.

Reissom

 • Reissom € 2.450,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met met privé minibus/jeep met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Westelijke oases, Luxor en Aswan op basis van logies & ontbijt  en aan boord van de Nijl Dahabiya op basis van volpension. Een nacht in de Witte Woestijn in een tent op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 600,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Westelijke oases – 3 nachten
In de Westelijke oases wordt overnacht in gunstig gelegen, goede middenklasse hotels.
De kamers hebben altijd een badkamer en airconditioning.

Witte Woestijn  1 nacht
Hier slaapt u in een tent. Tenten en slaapzakken worden door Djed Reizen verzorgd en zijn ruimschoots aanwezig.

Luxor Pavillon Winter – 3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Dahabiya The Orient, Zekrayaat of Loulia – 4 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen, gebouwd in koloniale stijl en uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. De ruime hutten hebben royale bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites beschikken daarnaast over een klein privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen.  Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Aswan  Mövenpick Resort Aswan – 2 nachten
Dit vijfsterren resort ligt op een eiland in de Nijl tegenover het stadscentrum. De comfortabele kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Vanaf het balkon kijkt u uit over de Nijl en de tuinen. Met een gratis shuttle service boot bent u zo in het centrum van Aswan. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort Aswan

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Vanuit Cairo trekt u met een minibus en jeeps langs de oases van de Westelijke Woestijn naar Luxor. Met een Nijl Dahabiya vaart u van Esna naar Aswan. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
De nacht in de Witte Woestijn en het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya zijn op basis van volpension. De overige overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?

Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.