Rondreis door de Nijlvallei van Egypte. U begint in Cairo en reist met een privé minibus en gids langs de onbekende plaatsen Minia en Sohag naar Luxor. Onderweg ziet u naast de bekende bezienswaardigheden van het faraonische Egypte ook de onbekende monumenten van Midden Egypte, zoals de rotsgraven van Beni Hassan, de antieke stad Tell al-Amarna en de tempels van Abydos en Dendara. Na een verblijf op de landelijke Westoever van Luxor, vlakbij de monumenten van het oude Thebe, zeilt u met een Nijl Dahabiya richting Aswan. Dit in koloniale stijl gebouwde rivierzeilschip biedt de romantiek van weleer, maar is voorzien van modern comfort. Onderweg legt de Dahabiya aan voor bezoekjes aan tempels, lokale markten en wandelingen over het platteland. In Aswan gaat u van boord en reist u door naar Abu Simbel, waar u vlakbij de rotstempels van Ramses II overnacht. Een bijzondere plek met een groot voordeel: u heeft volop de tijd om de tempels op uw gemak te bekijken, zonder veel andere toeristen. Vanuit Aswan vliegt u weer naar huis.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht Amsterdam  Cairo
Met de nationale luchtvaartmaatschappij Egypt Air vliegt u zonder overstap naar Cairo. Onze lokale medewerker verwelkomt u voor de douane en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Gizeh & Saqqara
U gaat vandaag met een gids op stap naar Gizeh en Saqqara. In Gizeh ziet u de wereldberoemde piramiden en de Sfinx. De dodenstad van de oude hoofdstad Memphis, Saqqara, is een kilometerslang gebied vol graven en piramiden. Niet zo kolossaal als die van Gizeh, maar ze liggen wel mooier in de woestijn en er zijn hier veel minder toeristen.

Dag 3 – Egyptisch Museum & oud Cairo
Vandaag leidt de gids u rond in het Egyptisch Museum. Hiervoor is eigenlijk nooit tijd genoeg, want er worden meer dan 120.000 objecten tentoongesteld, waaronder de fenomenale inventaris van het ongeschonden graf van Toetanchamon. Hierna gaat u naar de middeleeuwse wijken van Cairo, vol moskeeën, minaretten, de citadel van Salah el Din en de kleurrijke markten rondom de Khan el Khalili bazaar.

Dag 4 – Van Cairo naar Minia
In de vroege ochtend reist u met een privé minibus met chauffeur en gids naar Minia. Onderweg ziet u de andere piramiden van het land: de rode piramide en de knikpiramide in Dahshour en de valse piramide in Meidom.

Dag 5 – Beni Hassan & Tell al-Amarna
In Beni Hassan zijn 39 rotsgraven van gouwvorsten gevonden, vier graven zijn opengesteld. De grafkamers zijn prachtig gedecoreerd met schilderingen van jachttaferelen, worstelwedstrijden en veldslagen, maar ook afbeeldingen van kunstnijverheid, zoals schilders, wevers, schrijvers en edelsmeden. U ziet ook de ruïnes van het oude Achet-Aton in Tell al-Amarna, waar farao Achnaton een nieuwe hoofdstad stichtte, gewijd aan de zonnegod Aton. Hier werd het beroemde borstbeeld van Nefertete, de vrouw van Achnaton, gevonden. U overnacht in Minia.

Dag 6 – Via Tuna el-Gebel & Hermopolis Magna naar Sohag
Vandaag reist u door naar Sohag. Onderweg ziet u de necropool van Tuna el-Gebel met mooie graven en enorme catacomben voor het bijzetten van mummies van heilige dieren en de restanten van de antieke stad Hermopolis Magna bij het huidige Ashmunein.

Dag 7 – Via Abydos & Dendera naar de Westoever van Luxor
‘s Ochtends vertrekt u naar Luxor. In Abydos ziet u de dodentempel van Seti I, in Dendera de Hathour-tempel die bijna compleet bewaard is gebleven. Het is een van de weinige tempels in Egypte waarvan van het dak nog intact en toegankelijk is. Het kleine familiehotel op de Westoever van Luxor ligt midden op het platteland, dichtbij de monumenten van het oude Thebe.

Dag 8 – Monumenten op de Westoever van Luxor
De Vallei der Koningen, op Westoever van Luxor, is vooral bekend omdat Howard Carter hier in 1922 het nog ongeschonden graf van farao Toetanchamon ontdekte. Vandaag ziet u drie graven in deze vallei, en ook de Memnon-kolossen, de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de tempel van Ramses III.

Dag 9 – Tempel van Karnak
Vandaag gaat u naar Karnak, een ware tempelstad vol pylonen, obelisken, een fabelachtige zuilenhal en immense standbeelden. Het is het werk van vele farao’s, die over een periode van ongeveer 2.000 jaar aan dit bouwwerk hebben bijgedragen.

Dag 10 – Nijl Dahabiya cruise tussen Esna & El Qusseia
Na een uurtje rijden bent u in Esna en gaat u aan boord van de Dahabiya voor een ontspannen zeiltocht over de Nijl. Na de lunch op het zonnedek zeilt de bemanning naar El Kab, het antieke Necheb, dat is omgeven door een massieve muur van tichelstenen. Hier ziet u rotsgraven uit het Oude Rijk en diverse andere prehistorische en faraonische overblijfselen. De boot zeilt verder naar El Quesseia, een klein eiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 11 – Nijl Dahabiya cruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
In Edfu gaat u aan wal, om de goed bewaarde tempel van Horus te zien. Hierna zeilt de Dahabiya naar Wadi el Shat zeilt, een dorpje waar de huizen tegen de berghelling zijn gebouwd, waar u een wandeling maakt. Tweede overnachting aan boord.

Dag 12 – Nijl Dahabiya cruise tussen Wadi el Shat & Daraw
U kunt heerlijk in een ligstoel aan dek liggen, terwijl de bemanning richting Gebel El Silsila (de berg van de keten) zeilt voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij Gebel El Silsila. Tijdens de lunch aan boord vaart de boot richting Kom-Ombo voor een bezoek aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. De kok die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner rondom een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 13 – Nijl Dahabiya cruise tussen Daraw en Aswan
Vandaag zet de kapitein koers richting het dorp Daraw, bekend vanwege de kamelenmarkt, waar handelaren na een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn met hun kamelen aankomen. Na een bezoek aan het dorp en de markt zeilt de boot richting het Nubische dorp Koubania, omgeven door mooie tuinen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 14 – Naar Abu Simbel en excursie naar de tempels
In Aswan gaat u van boord en reist u met een privé minibus door naar het zuidelijkste puntje van Egypte, Abu Simbel. Hier overnacht u in een Nubisch guesthouse, vlakbij de wereldberoemde tempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari. Dat deze grootste tempels duizenden jaren geleden zijn gebouwd is indrukwekkend, maar ook dat ze in de jaren zestig zijn verplaatst om te voorkomen dat ze voorgoed onder het water van het Nassermeer zouden verdwijnen. U heeft alle tijd om de tempels op uw gemak te bekijken.

Dag 15 – Van Abu Simbel naar Aswan
De dag begint mooi, met een zonsopgang bij de tempels van Abu Simbel en de mogelijkheid om de tempels nogmaals te bezoeken. Hierna rijdt onze chauffeur u naar het hotel in Aswan.

Dag 16 – Tempels van Philae & Kalabsja
Uw laatste dag in Egypte. U maakt een excursie naar het tempelcomplex van Philae en de weinig bezochte, bijzonder gelegen tempel van Kalabsja bij het Nassermeer en de Hoge Dam.

Dag 17 –
 Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Vertrekdata

 • Elke donderdag & dinsdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Vertrek vanaf Brussel met Egypt Air is mogelijk. Neem contact met ons op.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.430,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Minia, Sohag, Thebe en Aswan op basis van logies & ontbijt. In Abu Simbel op basis van halfpension en aan boord van de Nijl Dahabiya op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 575,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 70,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Minia – Horus hotel – 2 nachten
Een goed middenklasse hotel, direct aan de Nijl. De kamers zijn verzorgd en hebben een douche, toilet en airconditioning. Er is ook een buitenzwembad.

Abydos– House of Life– 1 nacht
Een prima hotel, vlakbij de tempel van Seti I. Verzorgde kamers met douche, toilet en airconditioning. Het hotel heeft een zwembad en een dakrestaurant waar u een prachtig uitzicht heeft op de tempel en de bergen. 

Thebe – El Nakhil – 3 nachten
Dit kleine familiehotel ligt in een schilderachtig dorpje bij de Nijl op de Westoever van Luxor, ver weg van het drukke stadsleven. El Nakhil is een gastvrij hotel met persoonlijke en vriendelijke service, dat 18 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers heeft, die rond een mooi aangelegde tuin liggen. Op het dakterras is een uitstekend restaurant en kijkt u uit over de akkers en de Nijl. Meer informatie vindt u op website van het El Nakhil hotel.

Dahabiya – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 4 nachten
Dahabiya’s zijn Egyptische zeilschepen naar negentiende-eeuws ontwerp, maar met modern comfort zoals stromend water, koelkasten en airconditioning. Benedendeks zijn de hutten en suites; bovendeks een half overdekt eikenhouten zonnedek met ligbedden en hangmat. De hutten zijn ruim en hebben 2 losse bedden of 1 tweepersoonsbed. Iedere hut heeft 2 grote ramen voor een weids zicht over de Nijl en een eigen badkamer. De iets grotere suites hebben ook een privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de gezellige salon is een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. Meer informatie vindt u op de website van onze Nijl zeilschepen. Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Abu Simbel – Tuya hotel – 1 nacht
Een charmant hotelletje, gebouwd in traditionele Nubische stijl. Ruime kamers met een eigen badkamers. Vanaf het dakterras kijkt u uit over het Nassermeer, wat vooral ’s avonds spectaculair is wanneer de tempels worden verlicht. De locatie is ook prima: op loopafstand van de beroemde tempels.

Aswan – Nubian Holiday House – 2 nachten
Dit kleine hotel ligt in een Nubisch dorpje op de rustige Westoever, op steenworp afstand van de graven van de Edelen. Het is een prachtig huis met hoge, gewelfde plafonds en een ruim dakterras. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het dorp, het platteland en de Nijl. De huiselijk ingerichte kamers zijn schoon, ruim en hebben airconditioning en en-suite badkamer.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Vanuit Cairo rijdt u langs de Nijl naar Luxor. Na uw verblijf in op de Westoever van Luxor zeilt u over de Nijl aan boord van een Dahabiya richting Aswan, en vanuit hier gaat u met een privé minibus verder door naar Abu Simbel en weer terug naar Aswan. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Aan boord van de Nijl Dahabiya cruise verblijft u op basis van volpension, in Abu Simbel op basis van halfpension. De overnachtingen in de andere hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.