Rondreis door de Nijlvallei van Egypte. U begint in Cairo en reist met een privé minibus en gids langs de onbekende plaatsen Minia en Sohag naar Luxor. Onderweg ziet u naast de bekende bezienswaardigheden van het faraonische Egypte ook de onbekende monumenten van Midden Egypte, zoals de rotsgraven van Beni Hassan, de antieke stad Tell al-Amarna en de tempels van Abydos en Dendara. Na een verblijf op de landelijke Westoever van Luxor, vlakbij de monumenten van het oude Thebe, zeilt u met een Nijl Dahabiya richting Aswan. Dit in koloniale stijl gebouwde rivierzeilschip biedt de romantiek van weleer, maar is voorzien van modern comfort. Onderweg legt de Dahabiya aan voor bezoekjes aan tempels, lokale markten en wandelingen over het platteland. In Aswan gaat u van boord en reist u door naar Abu Simbel, waar u vlakbij de rotstempels van Ramses II overnacht. Een bijzondere plek met een groot voordeel: u heeft volop de tijd om de tempels op uw gemak te bekijken, zonder veel andere toeristen. Vanuit Aswan vliegt u weer naar huis.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met de nationale luchtvaartmaatschappij Egypt Air vliegt u vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) zonder overstap in 4,5 uur naar Cairo. Onze lokale medewerker verwelkomt u voor de douane en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Gizeh & Saqqara
U gaat vandaag met een gids op stap naar Gizeh en Saqqara. In Gizeh ziet u de wereldberoemde piramiden en de Sfinx. De dodenstad van de oude hoofdstad Memphis, Saqqara, is een kilometerslang gebied vol graven en piramiden. Niet zo kolossaal als die van Gizeh, maar ze liggen wel mooier in de woestijn en er zijn hier veel minder toeristen.

Dag 3 – Egyptisch Museum & oud Cairo
Vandaag leidt de gids u rond in het Egyptisch Museum. Hiervoor is eigenlijk nooit tijd genoeg, want er worden meer dan 120.000 objecten tentoongesteld, waaronder de fenomenale inventaris van het ongeschonden graf van Toetanchamon. Hierna gaat u naar de middeleeuwse wijken van Cairo, vol moskeeën, minaretten, de citadel van Salah el Din en de kleurrijke markten rondom de Khan el Khalili bazaar.

Dag 4 – Van Cairo naar Minia
In de vroege ochtend reist u met een privé minibus met chauffeur en gids naar Minia. Onderweg ziet u de andere piramiden van het land: de rode piramide en de knikpiramide in Dahshour en de valse piramide in Meidom.

Dag 5 – Beni Hassan & Tell al-Amarna
In Beni Hassan zijn 39 rotsgraven van gouwvorsten gevonden, vier graven zijn opengesteld. De grafkamers zijn prachtig gedecoreerd met schilderingen van jachttaferelen, worstelwedstrijden en veldslagen, maar ook afbeeldingen van kunstnijverheid, zoals schilders, wevers, schrijvers en edelsmeden. U ziet ook de ruïnes van het oude Achet-Aton in Tell al-Amarna, waar farao Achnaton een nieuwe hoofdstad stichtte, gewijd aan de zonnegod Aton. Hier werd het beroemde borstbeeld van Nefertete, de vrouw van Achnaton, gevonden. U overnacht in Minia.

Dag 6 – Via Tuna el-Gebel & Hermopolis Magna naar Abydos
Vandaag reist u door naar Abydos. Onderweg ziet u de necropool van Tuna el-Gebel met mooie graven en enorme catacomben voor het bijzetten van mummies van heilige dieren en de restanten van de antieke stad Hermopolis Magna bij het huidige Ashmunein. U overnacht in Abydos.

Dag 7 – Via Abydos & Dendera naar de Westoever van Luxor
‘s Ochtends vertrekt u naar Luxor. In Abydos ziet u de dodentempel van Seti I, in Dendera de Hathour-tempel die bijna compleet bewaard is gebleven. Het is een van de weinige tempels in Egypte waarvan van het dak nog intact en toegankelijk is. Het kleine familiehotel op de Westoever van Luxor ligt midden op het platteland, dichtbij de monumenten van het oude Thebe.

Dag 8 – Monumenten op de Westoever van Luxor
De Vallei der Koningen, op Westoever van Luxor, is vooral bekend omdat Howard Carter hier in 1922 het nog ongeschonden graf van farao Toetanchamon ontdekte. Vandaag ziet u drie graven in deze vallei; voor de graven van Toetanchanom, Seti I, Ramses IV zijn aparte kaartjes nodig. U ziet ook de Memnon-kolossen, graven in de onbekende de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de tempel van Ramses III.

Dag 9 – Tempel van Karnak
Vandaag gaat u naar Karnak, een ware tempelstad vol pylonen, obelisken, een fabelachtige zuilenhal en immense standbeelden. Het is het werk van vele farao’s, die over een periode van ongeveer 2.000 jaar aan dit bouwwerk hebben bijgedragen.

Dag 10 – Nijl Dahabiya cruise tussen Esna & El Qusseia
Na een uurtje rijden bent u in Esna en gaat u aan boord van de Dahabiya voor een ontspannen zeiltocht over de Nijl. Na de lunch op het zonnedek zeilt de bemanning naar El Kab, het antieke Necheb, dat is omgeven door een massieve muur van tichelstenen. Hier ziet u rotsgraven uit het Oude Rijk en diverse andere prehistorische en faraonische overblijfselen. De boot zeilt verder naar El Quesseia, een klein eiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 11 – Nijl Dahabiya cruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
In Edfu gaat u aan wal, om de goed bewaarde tempel van Horus te zien. Hierna zeilt de Dahabiya naar Wadi el Shat zeilt, een dorpje waar de huizen tegen de berghelling zijn gebouwd, waar u een wandeling maakt. Tweede overnachting aan boord.

Dag 12 – Nijl Dahabiya cruise tussen Wadi el Shat & Daraw
U kunt heerlijk in een ligstoel aan dek liggen, terwijl de bemanning richting Gebel El Silsila (de berg van de keten) zeilt voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij Gebel El Silsila. Tijdens de lunch aan boord vaart de boot richting Kom-Ombo voor een bezoek aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. De kok die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner rondom een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 13 – Nijl Dahabiya cruise tussen Daraw en Aswan
Vandaag zet de kapitein koers richting het dorp Daraw, bekend vanwege de kamelenmarkt, waar handelaren na een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn met hun kamelen aankomen. Na een bezoek aan het dorp en de markt zeilt de boot richting het Nubische dorp Koubania, omgeven door mooie tuinen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 14 – Naar Abu Simbel en excursie naar de tempels
In Aswan gaat u van boord en reist u met een privé minibus door naar het zuidelijkste puntje van Egypte, Abu Simbel. Hier overnacht u in een Nubisch guesthouse, vlakbij de wereldberoemde tempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari. Dat deze grootste tempels duizenden jaren geleden zijn gebouwd is indrukwekkend, maar ook dat ze in de jaren zestig zijn verplaatst om te voorkomen dat ze voorgoed onder het water van het Nassermeer zouden verdwijnen. U heeft alle tijd om de tempels op uw gemak te bekijken.

Dag 15 – Van Abu Simbel naar Aswan
De dag begint mooi, met een zonsopgang bij de tempels van Abu Simbel en de mogelijkheid om de tempels nogmaals te bezoeken. Hierna rijdt onze chauffeur u naar het hotel in Aswan.

Dag 16 – Tempels van Philae & Kalabsja
Uw laatste dag in Egypte. U maakt een excursie naar het tempelcomplex van Philae en de weinig bezochte, bijzonder gelegen tempel van Kalabsja bij het Nassermeer en de Hoge Dam.

Dag 17 –
 Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Vertrekdata

 • Elke zaterdag, dinsdag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke zaterdag & dinsdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.725,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.
 • Overnachtingen in Cairo, Minia, Abydos, Thebe en Aswan op basis van logies & ontbijt. In Abu Simbel op basis van halfpension en aan boord van de Nijl Dahabiya op basis van volpension.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 675,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Er zijn hotels in alle soorten en maten in Caïro stad, maar het Marriott Mena House is een klasse apart. Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptain Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de prachtige tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Minia – Horus hotel – 2 nachten
Een goed middenklasse hotel, direct aan de Nijl. De kamers zijn verzorgd en hebben een douche, toilet en airconditioning. Er is ook een buitenzwembad.

Abydos– House of Life– 1 nacht
Een prima hotel, vlakbij de tempel van Seti I. Verzorgde kamers met douche, toilet en airconditioning. Het hotel heeft een zwembad en een dakrestaurant waar u een prachtig uitzicht heeft op de tempel en de bergen. 

Thebe – El Nakhil – 3 nachten
Dit kleine familiehotel ligt in een schilderachtig dorpje bij de Nijl op de Westoever van Luxor, ver weg van het drukke stadsleven. El Nakhil is een gastvrij hotel met persoonlijke en vriendelijke service, dat 18 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers heeft, die rond een mooi aangelegde tuin liggen. Op het dakterras is een uitstekend restaurant en kijkt u uit over de akkers en de Nijl. Meer informatie vindt u op website van het El Nakhil hotel.

Dahabiya – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 4 nachten
Dahabiya’s zijn Egyptische zeilschepen naar negentiende-eeuws ontwerp, maar met modern comfort zoals stromend water, koelkasten en airconditioning. Benedendeks zijn de hutten en suites; bovendeks een half overdekt eikenhouten zonnedek met ligbedden en hangmat. De hutten zijn ruim en hebben 2 losse bedden of 1 tweepersoonsbed. Iedere hut heeft 2 grote ramen voor een weids zicht over de Nijl en een eigen badkamer. De iets grotere suites hebben ook een privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de gezellige salon is een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. Meer informatie vindt u op de website van onze Nijl zeilschepen. Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Abu Simbel – Tuya hotel – 1 nacht
Dit eenvoudige hotelletje is gebouwd in traditionele Nubische stijl. Ruime kamers met een eigen badkamers. Vanaf het dakterras kijkt u uit over het Nassermeer, wat vooral ’s avonds spectaculair is wanneer de tempels worden verlicht. De locatie is ook prima: op loopafstand van de beroemde tempels.

Aswan – Basma Hotel – 2 nachten
Het Basma Hotel is een prettig hotel dat op de Oostoever van Aswan ligt, vlakbij het Nubisch Museum en op loopafstand van de Corniche. Vanaf het hotel dat op een heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en de achterliggende woestijn. De kamers zijn ruim, hebben een balkon, badkamer, airconditioning, minibar en televisie. In de tuin is een fijn zwembad en een terras waar u heerlijk kan dineren.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Vanuit Cairo rijdt u langs de Nijl naar Luxor. Na uw verblijf in op de Westoever van Luxor zeilt u over de Nijl aan boord van een Dahabiya richting Aswan, en vanuit hier gaat u met een privé minibus verder door naar Abu Simbel en weer terug naar Aswan. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers regelen alle logistieke onderdelen van uw reis, zoals uw visum, het lokale vervoer en alle hotel reserveringen. Ze zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs u op de afgesproken tijd ophalen en gaan met u mee naar het vliegveld voor uw binnenlandse vlucht. Onze medewerkers spreken Engels. U kunt altijd een beroep op ze doen als u vragen heeft over restaurants, activiteiten of bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Aan boord van de Nijl Dahabiya cruise verblijft u op basis van volpension, in Abu Simbel op basis van halfpension. De overnachtingen in de andere hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.